10 Banana Clip Kapsels naar Rock in 2023

De traditionele bananenclip voor haar is een soort overblijfsel uit het verleden, maar heeft een recente comeback gemaakt. Het werd in de jaren 80 vaak gedragen in Starlite-films, door modellen in advertenties en fashionista’s van die tijd. En het zorgde ervoor dat hun haar langer, voller en dikker leek, zelfs als dit geen doel was.

Met Google Trends die een sterke toename van de zoekterm “bananenclip” opmerkt en Pinterest – een toename van 105% in de zoekopdracht “hoe haarclips te stylen”, zijn de kapsels van bananenclips officieel weer in de trend. Hier is een handige gids die u zal helpen om in het reine te komen met deze oud-nieuwe haarhulpmiddelen.

Wat is een banana clip?

De bananenclip is een haaraccessoire met twee kamachtige zijkanten die samenkomen om je haar stevig op zijn plaats te bevestigen. Bananenclips zijn meestal ongeveer 5-6 centimeter lang en hebben een curve naar binnen die bedoeld is om de curve van de achterkant van je hoofd te ondersteunen en te helpen bij het creëren van een iconisch “faux-hawk-meets-pony” kapsel. Toch zorgt de huidige variëteit aan bananenclips voor veel meer stijlvariaties.

Een populair ontwerp is bijvoorbeeld een U-vormige clip met rekbare tanden aan elke kant om het haar op zijn plaats te houden. Ook in een alternatief ontwerp dat een Carly Clip biedt, is een bananenclip één lang doorlopend stuk met kamachtige tanden die je kunt gebruiken om zoveel haar te pakken als je wilt. Het beste van alles is dat het geen scharnieren of metaal heeft dat je haar kan beschadigen.

Soorten Banaan Clips

Hoe gebruik je de Banana Clip?

Het is vrij eenvoudig om een traditionele bananenclip of een van de moderne alternatieven te gebruiken. Of je nu een bananenclip paardenstaart wilt maken of een half omhoog half naar beneden, je zult deze eenvoudige stappen moeten volgen:

  • Pak je haarlokken op een paardenstaartmanier;
  • Plaats de geopende bananenclip onder de verzamelde strengen;
  • Steek de tanden omhoog en rond het haar;
  • Klem de uiteinden samen.

De gebruikstechniek kan variëren, afhankelijk van het type bananenclip en het kapsel dat je wilt maken. Hier zijn 10 eenvoudige ideeën die in slechts een paar minuten kunnen worden gestyled met behulp van een bananenclip.

1. Side Bun Meer plezier

De CarlyClip werd gebruikt om deze prachtige zijknobbel te maken op volledig dik natuurlijk haar van gemiddelde lengte. Je kunt zien hoe de clip nauwelijks zichtbaar is en bijdraagt aan allure en mystiek.

Om deze look te creëren, bereid je je natuurlijke haar voor alsof je een knot of paardenstaart gaat dragen. Kam of borstel vervolgens het haar naar de zijkant van je hoofd. Verzamel je haarlokken en steek vervolgens de tanden van de CarlyClip in de basis van de paardenstaart, wikkel je rond de haarlokken en klem de twee uiteinden samen.

2. Koninklijke Ringlets

Stel je voor dat je deze kop vol met verbazingwekkende superdikke ringetjes hebt. De wereld van kapsels zou jouw oase zijn. Dan denk je: zou ik die perfecte paardenstaart kunnen dragen? Absoluut! Probeer een lange paardenstaarttruc of plaats gewoon de magische bananenclip in deze video.

Om te stylen, verzamel je gewoon al je haar naar de onderrug, wikkel je het stylinggereedschap (met het kamloze gedeelte onder de pony) rond de pony en klem je de uiteinden aan de bovenkant op hun plaats. Deze stijl is zo verbazingwekkend snel en gemakkelijk.

3. Mooie Vlinder Pony

Deze mooie one-of-a-kind bananenclip kan elke paardenstaart aankleden. Ga in één dag van casual naar formeel of ergens daartussenin: maak je keuze. Om deze look te creëren, verzamel je met je vingers al je haar in een hoge paardenstaart. Plaats vervolgens de open bananenclip over de bovenkant van de paardenstaart.

Zorg ervoor dat de tanden stevig rond het verzamelde haar worden ingebracht en sluit de uiteinden aan de onderkant van de pony. Kam nu de basis van de pony terug en gebruik de rest om dit volledige effect te creëren.

4. Lange weelderige losse spiralen

Verdwaal in deze schare van lange weelderige krullen. Kun je geloven dat een traditionele skinny bananenclip dit volledige overvolle 3 in 1 kapsel heeft gecreëerd? Laten we eens kijken hoe u dezelfde look kunt bereiken.

Ten eerste heb je lange krullen nodig (minstens 17 inch) of als je lange haar niet krullend is, zet het dan gewoon met lange staafjes om spiraalkrullen te creëren. Zodra je je lange spiraalkrullen hebt, creëer je een trapsgewijs mohawk-effect door de bananenclip omhoog en rond de spiraalvormige krullen te plaatsen. Dan kun je het dragen als een trapsgewijze krulval in de achterkant van het hoofd of het opzij trekken als een paardenstaart aan de zijkant.

5. Volumineus haar met een krullende flair

Curly/naturals kunnen nooit fout gaan met het dragen van een op bananenclip geïnspireerd kapsel. Het zorgt ervoor dat krullen langer lijken, knallen, glanzen en vloeien. Het zorgt er gewoon voor dat je merkt of het je bedoeling is of niet.

Om deze look te bereiken, borstel of glad haar naar het midden van het hoofd, grab je favoriete bananenclip, zorg ervoor dat de tanden rond de basis van de pony worden gestoken en sluit c-vormige uiteinden en laat de lofbetuigingen beginnen.

6. Klassieke typische natuurlijke bun

Je houdt van knotkapsels, maar krimpt ineen bij het idee van bobby pins? Creëer deze prachtige updo op kort tot middellang dik natuurlijk haar met slechts één CarlyClip. Je kunt nooit fout gaan met deze look: van directiekamer tot slaapkamer.

Om deze look te creëren, bereid je je natuurlijke haar voor alsof je een knot of paardenstaart gaat dragen. Plaats, kam of borstel vervolgens het haar naar de bovenkant van je hoofd. Verzamel je haarlokken en steek vervolgens de tanden van de CarlyClip in de basis van de paardenstaart, wikkel je rond de haarlokken en klem de twee uiteinden samen.

7. Zeemeermin Magie Half Omhoog Half Omlaag Updo

Gevangen in de golven van deze verleidelijke lange glimmende lokken? Natuurlijk is deze look magisch verbluffend, dus laat je inspireren om dit kapsel met alle mogelijke middelen te creëren.

Voor degenen met een vergelijkbare haarlengte en -type, pak je favoriete klauwclip, deel de bovenkant van je haar, positioneer de klauw en laat de rest los hangen. Voor degenen die niet hetzelfde haar hebben als het model, kan deze stijl worden bereikt met een lange kanten pruik aan de voorkant of lang weefsel.

8. Betoverende half omhoog half omlaag Updo

Deze half up half down look is absoluut perfect voor mensen met dik zwaar steil haar. Het zorgt ervoor dat het haar in de rug kan ontspannen en stromen zonder beperking.

Ook jij kunt deze look creëren door gebruik te maken van de unieke barrette-achtige bananenclip. Om te beginnen, scheid de bovenste helft van je haar en klemmen netjes met de mooie barrette-achtige clip. Nu ben je klaar voor een leuke avond in de stad.

9. Mooie lage paardenstaart

Je kunt nooit fout gaan met deze klassieke lage paardenstaartlook gemaakt met behulp van een met strik versierde bananenclip. Het zorgt ervoor dat het haar dikker, voller en voor altijd zo mooi lijkt.

Om deze stijl te creëren, kam je het haar netjes naar achteren, open je de bananenclip van je keuze, plaats je de uiteinden en sluit je ze vast. Deze stijl is gemakkelijk te bereiken en te onderhouden, waardoor het een populaire look is voor werk.

10. Vrij perfecte ananas

Dit is de belichaming van ananaskapsels: dik, vol en zit hoog in de lucht. Haardoelen inderdaad!

Om deze look te repliceren, breng je al je haarlokken naar de bovenkant van je hoofd (een beetje naar voren leunen naar de grond maakt het gemakkelijker). Neem een afgeronde bananenclip en wikkel deze stevig rond de basis van de paardenstaart, sluit de uiteinden en gebruik je vingers om uit te pluizen en trek je haar door de tanden van de clip. Het beste aan het ananaskapsel is dat het goed werkt op veel haarlengtes en texturen.

Bananenclips zorgen ervoor dat uw frisse stijl op zijn plaats blijft, zodat u kunt genieten van uw nacht in de stad, buiten kunt spelen, kunt sporten of andere activiteiten kunt ondernemen die een stevige greep vereisen. Hoewel dit al een goede reden is voor een comeback, kan het worden bijgedragen aan meer vrouwen die op afstand werken en nu de luxe hebben om moeiteloze kapsels te dragen? Hoe dan ook, het is leuk om te zien dat de kapsels van bananenclips terugkeren.

Volg @CarlyClip op Instagram om meer te weten te komen over de voordelen en kapsels om af te trekken met een unieke clip voor natuurlijk haar.

Uitgelichte afbeelding via Instagram

Soorten Banaan Clips
Side Bun Kapsel voor Natuurlijk Haar
Mooie paardenstaart kapsel met een clip
Kapsel dat paardenstaart langer laat lijken
Krullend grijs Kapsel
Natural Bun Kapsel voor Zwarte Vrouwen
Half Up Half Down met een Banana Clip
Half Up Half Down Kapsel met een Barette
Banana Clip Kapsel met Bouffant
Ananas Bun op Natuurlijk Haar