10 Beste frosted kapsel en kapsels voor 2023

Als je altijd hebt geaarzeld om zelfs maar te overwegen om mat haar te proberen omdat het een beetje te 90’s-reminiscent voor je is, ben je niet de enige. Niet alle trends uit de jaren 90 kunnen of moeten nieuw leven worden ingeblazen, maar vandaag maken we een pleidooi voor mat haar. Er is een scala aan opties beschikbaar om te kiezen als je hebt besloten om ‘ja’ te zeggen om aan boord te komen met het nieuw leven inblazen van deze ijzige blonde trend.

Elk van deze stijlen vereist verschillende niveaus van toewijding, intensiteit en transformatie. Sommige opties zijn subtieler, terwijl andere je snel van 0 naar 60 brengen. Hebben we je overtuigd om mee te doen aan deze trend revival?

Lees verder voor inspiratie:

1. Dikke gebleekte hoogtepunten

mat haar klassiek mat
Lichter tot een bleekblonde kleur voor een klassieke frosted look. Foto credit: Arianna Sharfman

Breng het meteen terug naar de oorspronkelijke manier waarop deze look werd gedragen met dikke gebleekte highlights. Behoud je donkerbruine kleur op de onderste lagen van je haar voor een impact met een hoog contrast. Dit is ook een vrij onderhoudsarme stijl, omdat het er vanaf het begin al een beetje volwassen uitziet.

2. Superdunne hoogtepunten

matte haar dunne highlights
Een subtielere manier om deze look te dragen. Foto credit: Roisin Murphy

Als je nog niet helemaal klaar bent om helemaal los te gaan, overweeg dan een subtielere manier om deze look te dragen. Deze subtiele highlights helpen je om deze trend op een minder impact manier vast te leggen. Een andere gewortelde stijl, deze look vereist minimaal onderhoud en laat je niet elke zes weken terugkeren naar de salon.

3. Dunne strepen

mat haar subtiele streep
Ingetogen en chic. Foto credit: Arianna Sharfman

Als de vorige look nog steeds een beetje te veel voor je is, overweeg dan om een nog zachtere aanpak te kiezen door een paar subtiele highlights gelijkmatig door je haar te verspreiden. Combineer deze ingetogen look door je krultang te gebruiken om mooie krullen te maken en ze op hun plaats te houden met een paar sprays van Suave Droge Textuur Finishing Spray.

4. Gewoon vooraan

mat haar alleen de voorkant
Houd de highlights bij je gezicht. Foto credit: @angeliica

Fleur je gezicht en je haar op door een paar strategische highlights aan de voorkant van je haar toe te voegen. Met deze op e-girl geïnspireerde stijl kun je tegelijkertijd meedoen aan een paar throwback-trends. We kunnen geen genoeg krijgen van deze look met hoog contrast.

5. Bevroren knallen

mat haar geaccentueerde pony's
Laat mat haar werken met elke stijl.

Als je niet van plan bent om je pony’s snel uit te laten groeien en je weet niet zeker hoe je mat haar kunt laten werken met je stijl, gebruik dan deze foto als inspiratie. Draag de highlights over in je gevederde franje voor een zachte en gemakkelijke look.

6. Hoog contrast

mat haar hoog contrast
Mix brunette en bleekblond voor een contrastrijke look. Foto credit: Roisin Murphy

Ga helemaal los en stap echt in deze trend door je stylist om een stijl met hoog contrast te vragen. Behoud de koele kleur van de blonde haarlokken door regelmatig te wassen met Nexxus Blonde Assure Purple Shampoo en Conditioner.

7. Meng die grijstinten

frosted hair karamel en zilveren highlights
Gebruik karamel- en zilvertinten om je grijstinten te mengen.

Gebruik mat haar als een overgangsstijl als je naar het grijze haargebied gaat. Verdubbel karamel- en zilvertinten om je overgang soepel en gemakkelijk te maken.

8. Dikke hoogtepunten

mat haar blonde dikke highlights
Ga net een paar tinten lichter.

Je kunt toch een statement maken door te kiezen voor een subtieler contrast: kies voor dikke highlights die net een paar tinten lichter zijn dan je natuurlijke kleur. Vraag je stylist om de highlights te beginnen als een halve centimeter van je haarlijn voor een stijl vol dimensie.

9. All-over hoogtepunten

mat haar overal
Breng deze trend naadloos terug in stijl.

Deze all-over highlights brengen deze look rechtstreeks naar vandaag met een gelijkmatige verdeling van licht blonde kleur in al je haar. Voeg een vleugje zonovergoten haarkleur toe aan je stijl met deze specifieke highlights.

10. Een gelijkmatige afstoffen

mat haar over glazig glazuur
Een gelijkmatige afstoffen van matte kleur.

Sla de individuele highlights (dik of dun) over en kies in plaats daarvan voor een gelijkmatige afstoffen van matte kleuren. Houd deze egale kleur fris met TRESemmé Gloss Lichtblonde Kleur Depositing Conditioner.

Waag een sprong in 2023 en ga voor een leuke, gedurfde haarkleur. Mat haar is de perfecte, trendy explosie uit het verleden, omdat de trends van vandaag belangrijke aanwijzingen uit de jaren ’90 nemen. Je kunt niet fout gaan met een van deze stijlen, ze eisen aandacht op en voegen helderheid toe aan elke look. Veel stylingplezier!