10 Beste kammen en borstels voor krullende haartypes om te kopen in 2023

Het starten van je krulreis kan even uitdagend en lonend zijn. Toen ik anderhalf jaar geleden mijn krullen begon te omarmen, vond ik het vooral moeilijk om de beste stylingtools te vinden. Ik heb al vroeg geleerd dat het gebruik van de beste borstels voor krullend haar een sleutel tot succes is, en na veel vallen en opstaan kan ik vol vertrouwen zeggen dat ik verschillende geweldige opties heb gevonden. Hier zijn mijn favorieten, inclusief aanbevelingen van fijn tot dik krullend haar voor ontwarren, stylen en rechttrekken.

Beste ontwarringsborstels voor krullend haar

1. Tangle Teezer De Ultieme Detangler

Deze borstel is mijn go-to voor ontwarren. Ik raad aan om The Ultimate Detangler onder de douche te gebruiken terwijl je conditioner in zit, wat zorgt voor slip en het ontwarren van krullen oneindig veel gemakkelijker maakt. Deze borstel is vooral goed voor krullend haar omdat het extreem flexibele haren heeft die nog steeds stijf genoeg zijn om de hoofdhuid te bereiken. Deze borstel is ook heerlijk om droog te ontwarren voor een opfrisbeurt. Het is geweldig voor alle haartypes, maar het beste voor fijne tot medium krullen.

Tangle Teezer De Ultieme Detangler

2. Flex Ontwarringsborstel

De beste ontwarringsborstel voor dik krullend haar, zonder twijfel. Deze borstel werkt vooral goed voor 3a-4c krullen; de magie zit in de manier waarop de borstel is ontworpen. Het heeft een brug die de borstelkop met elkaar verbindt, zodra je die brug verwijdert, buigt de borstel zelf mee met de borstelharen, wat resulteert in de zachtste ontspanning voor je krullen.

Flex Ontwarringsborstel

3. Denman Borstel

Deze borstel heeft talloze toepassingen en ik denk dat het een van de must-have borstels is voor elk krullend meisje. Je kunt het gebruiken voor het ontwarren van strengen. Ik denk echter dat waar deze borstel echt uitblinkt, is in zijn vermogen om je krullen te stylen. Terwijl je haar nat is en je je stylingproduct hebt toegevoegd, kan de Denman-borstel op verschillende manieren worden gebruikt om krullen te definiëren. Je kunt de borstel door de krulstreng naar beneden trekken terwijl je hem draait om grotere, meer uniforme krullen te creëren of je kunt recht door je haar borstelen om te helpen bij het klonteren voordat je de krulklomp schudt of knijpt. Beide methoden leveren prachtige resultaten op!

Denman Borstel

Beste borstels voor krullend haar (droog)

4. Goody Wood Styler Borstel

Deze borstel heeft zwijnenharen, die heerlijk zijn om je krullen te borstelen als ze droog zijn. Dit borsteltype verdeelt de natuurlijke oliën door je haar, waardoor je krullen zacht en handelbaar worden. Dit type borstel is degene die ik pak als ik een slanke topknot of lage knot wil. Mijn krullen zijn een mix van 2b-3a krullen. Om een gepolijste look te bereiken, maak ik mijn haar nat en breng ik een kleine hoeveelheid gel of serum aan door mijn krullen en strijk ik het haar vervolgens glad. Daarna sluit ik af met een beetje haarlak. Deze specifieke borstel is het beste voor fijn tot middelmatig haar, omdat de borstelharen zacht zijn en mogelijk niet goed doordringen tot de hoofdhuid voor haar dat dik is.

Goody Wood Styler Borstel

5. Evolueer styling kwast #575

Een andere geweldige optie voor een borstel met zwijnenharen, voor alle haartypes. Je krijgt alle geweldige voordelen van de 100% zwijnenharen. Deze specifieke borstel heeft borstelharen die een beetje stijver zijn, waardoor het perfect is voor alle haartypes.

Evolve Styling Penseel #575

Beste Kammen voor Krullen

6. Conair breedtandkam

Deze kammen zijn een andere geweldige optie om krullend haar heel voorzichtig te ontwarren. Ik hou vooral van de plastic versies vanwege hun flexibiliteit. Perfect om te gebruiken terwijl het haar nat is zodra je conditioner (onder de douche) of leave-in conditioner (buiten de douche) hebt toegevoegd.

Conair Brede Tandkam

7. Rattenstaart kam

Ik heb altijd deze kam of een soortgelijke bij de hand. Ze zijn multifunctioneel – geweldig voor het toevoegen van volume, het snijden van haar en het doen van zachte ontwarring op kleine secties. Deze kam geeft je een schoon deel met de rattenstaart, perfect voor half-up kapsels, vlechten en wendingen. Ik gebruik deze kam ook om mijn andere borstels schoon te maken.

Rattenstaart Kam

Gerelateerd bericht: Hoe maak je een haarborstel schoon en waarom je het vaker zou moeten doen

8. Haarpluk

Haarprikkers zijn een andere geweldige optie om te ontwarren, maar zijn ook de beste vriend van een krullend meisje om een ongelooflijk volume te bereiken. Voor grote krullen, draai je je haar om en plaats je de tanden van de plectrum in de buurt van je hoofdhuid en til je voorzichtig op bij de wortels, herhaal in secties over je hele hoofd. Wees voorzichtig. Te veel hiervan kan je krulklonten verstoren, dus zoek de gulden middenweg!

Beste stijlborstels voor krullend haar

9. Goody Ronde Borstel

Ik heb veel borstels geprobeerd en dit is mijn all-time favoriet voor het drogen van mijn krullende hair recht. Deze borstel werkt het beste op haar van gemiddelde lengte tot lang vanwege de grootte. De grote diameter en de combinatie van borstelharen op deze Goody ronde borstel stellen u in staat om spanning op uw haar te creëren, wat geweldige stijlresultaten oplevert in combinatie met een föhn.

Goody Ronde Borstel

10. InStyler recht omhoog keramische stijlborstel

Hoewel ik mijn krullen tegenwoordig niet vaak rechttrek, is dit het hulpmiddel dat ik altijd gebruik. Het is mijn favoriete borstel voor het rechttrekken van krullend haar en hier is waarom. Het heeft warmte-instellingen variërend van 330 ° F tot 450 ° F, en de keramische platen trekken mijn haar in recordtijd recht. Ik hou er ook van dat het rechttrekt terwijl het ongelooflijk volume creëert, dat vaak verloren gaat met het gebruik van een stijltang. Deze InStyler straightening brush, in combinatie met het drogen van mijn krullen met de ronde borstel genoemd in #9, geeft me een salon-kwaliteit blowout zonder ooit mijn huis te verlaten.

InStyler Recht omhoog borstel

Gerelateerd bericht: 12 Beste haar stijlborstelmodellen die echt werken

Top tips voor het ontwarren van krullen

Veel krullende meisjes en jongens hebben het meeste succes met ontwarren met natte krullen wanneer er een soort conditioner in nat haar zit. De conditioner zorgt voor slip en helpt de borstel gemakkelijker je lokken te ontbloten. Begin vanaf de onderkant van je krullen en ontwar zachtjes en werk je een weg naar de wortels. Als je dikke krullen hebt, raad ik aan om de bovenste helft van je haar van de onderkant te scheiden en sectie voor sectie te werken. Tip: als je langer haar hebt, moet je je haar vasthouden, met de andere hand, net boven de borstel om breuk / te veel trekken te voorkomen.

Tips voor het ontwarren van krullen

Ik ontwar mijn haar terwijl ik nog onder de douche sta terwijl ik conditioner aanbreng. Een andere optie zou zijn om een leave-in conditioner te gebruiken op drijfnat haar en de borstel of kam te gebruiken zoals hierboven beschreven. Af en toe zal ik een droge ontwarring doen, waarbij ik ervoor zorg dat ik een zeer flexibele plastic borstel of kam gebruik om zo zacht mogelijk te zijn.

Gerelateerd bericht: 8 manieren om haar te ontwarren en te voorkomen dat het knoestig wordt

Er zijn veel opties als het gaat om goede borstels voor krullend haar, en degenen die ik heb vermeld, zijn verschillende goede keuzes om te verkennen. Een van de belangrijkste dingen om te begrijpen over krullend haar is dat het uniek is van de ene persoon naar de andere en anders reageert op stylingtools, producten en methoden. De tijd nemen om te ontdekken wat het beste werkt voor je krullen is de moeite waard, en er is een hele online community van krullende vrouwen en mannen die er zijn om je onderweg te ondersteunen.

Laten we “krul” vrienden zijn! Praat bij op mijn Instagram-pagina. Had ik al een van je favoriete kwasten voor krullen genoemd, of denk je dat ik iets heb weggelaten? Laat het me weten!

Tangle Teezer De Ultieme Detangler
Flex Ontwarringsborstel
Denman Borstel
Goody Wood Styler Borstel
Evolve Styling Penseel #575
Conair Brede Tandkam
Rattenstaart Kam
Goody Ronde Borstel
InStyler Recht omhoog borstel
Tips voor het ontwarren van krullen