10 bewezen tips om droog haar in de winter te verzorgen

Winter haarverzorging verschilt van zomer- of lenteonderhoud. Je haar verliest vocht en verandert in een droge ‘stapel hooi’. De haarlokken worden vaak beschadigd door vorst en hun uiteinden splijten. Bovendien verzamelen ze statica en ziet je kapsel er onaantrekkelijk uit. We raden u verschillende tips voor om van deze problemen af te komen. Probeer ze om je haar gezond en gehydrateerd te houden.

Waarom het haarverzorgingsregime in de winter veranderen

Het is geen geheim dat koud weer schadelijk is voor ons haar. Ijzige lucht, harde wind, snelle verandering van temperatuur en vocht worden gecombineerd tot een gewelddadige cocktail. Dit schadelijke weermengsel heeft een negatieve invloed op de conditie van je haar. Zonder de juiste winterhaarverzorging zult u behoorlijk onaangename veranderingen opmerken, zoals:

  • haaruitval;
  • gespleten haarpunten;
  • statisch haar;
  • doffe kleur;
  • het verschijnen van roos;
  • droge hoofdhuid.

Niemand wil zwak, broos, droog haar hebben in de winter! Gelukkig zijn er strategieën om met deze problemen succesvol om te gaan. Hier zijn 10 tips die je zullen helpen de negatieve gevolgen van vervelend weer op je haar te voorkomen en het gezond en glanzend te houden tijdens de hele adventsperiode en daarna.

#1: Minimaliseer shampoodagen

Het is bijna onmogelijk om je haar volledig schoon te maken zonder shampoo, omdat het helpt om het vuil en stylingproducten af te wassen. Maar het spoelt ook natuurlijke haaroliën af, cruciaal nuttig om het haar zacht en gezond te houden. Dit is de reden waarom je moet stoppen met het dagelijks gebruik van shampoo, vooral in de winter wanneer het haar gevoelig is voor uitdroging.

Het is het beste om je haar een of twee keer per week te wassen – het is voldoende om je lokken schoon en gehydrateerd te houden. Als je hoofdhuid van nature vettig is en je vaker moet shampoo gebruiken, gebruik dan droogshampoo om je haar op te frissen of experimenteer met kapsels die vettigheid maskeren.

#2: Draag een hoed

De houding ten opzichte van het dragen van hoeden in de winter is behoorlijk controversieel. Sommige mensen beweren dat koud weer hen helpt de haargroei te verhogen (hoewel medische studies aantonen dat deze hypothese verkeerd is). Anderen geloven dat het dragen van een hoed haaruitval kan veroorzaken. Nog een reden tegen mutsen en jasjes met capuchon is dat ze kroezen en statica kunnen verhogen.

Om dergelijke ongewenste gevolgen te voorkomen, kiest u een zijden sjaal of een met satijn beklede pet om in de winter te dragen. Maar weiger niet volledig van hoofddeksels: zelfs lichte vorst kan haaruitval veroorzaken.

#3: Vermijd uitgaan met vochtig haar

Het wassen van haar in de ochtend is een goede gewoonte, maar het kan behoorlijk schadelijk zijn voor je haar in de winter. We weten allemaal dat water de neiging heeft om uit te zetten bij bevriezing en vocht in ons haar is geen uitzondering: de vorst zet het uit en veroorzaakt haarbreuk. Dat is de reden waarom nat of zelfs vochtig haar gemakkelijk kan worden beschadigd door vorst

Als je gewend bent geraakt aan ochtenddouches, probeer dan je winterhaarverzorgingsregime te veranderen. Was je haar ’s avonds of gebruik beschermende droogmethoden waarmee je haar snel kan drogen zonder veel hete styling. In dit geval weet je zeker dat je haar perfect is gedroogd en niet beschadigd raakt op het moment dat je naar buiten gaat.

#4: Let op je gezonde dieet

Ons haar heeft gezonde voeding nodig en de winter is zeker niet het moment om te bezuinigen op vitamines. Zorg voor een optimale inname van vitamine C, omdat het een essentieel onderdeel is voor de gezondheid van uw haar. Het beschermt tegen schade door vrije radicalen en voorkomt het vormen van gespleten haarpunten. De beste bronnen van vitamine C zijn citrusvruchten, evenals donkere bladgroenten.

Omega-3-vetzuren moeten een ander onderdeel van uw dieet zijn. Ze helpen je haar sneller te groeien en geven het een perfecte glans. Er zijn veel natuurlijke producten die een grote hoeveelheid van dit gezonde ingrediënt bevatten. Voor haar dat van binnenuit schijnt, zorg ervoor dat je makreel, zalm, levertraan, haring, oesters, ansjovis, kaviaar, sardines, vlas- en chiazaad, walnoten, sojabonen in je wintermenu hebt.

#5: Weg met statica

Fijne lokken die van het hoofd opstijgen laten zien dat je haar last heeft van extra droogheid. U kunt dit probleem eenvoudig bestrijden met een antistatisch wasdrogervel. Stop het in je tas en neem het overal mee naartoe, veeg de lokken lichtjes af wanneer dat nodig is en geniet van je ideale, statisch-vrije kapsel.

Natuurlijk is deze statische haarhack een korte tijd helper. Het probleem met droogheid van haar moet bij de wortel worden opgelost. Gebruik hiervoor conditioners als een verplicht onderdeel van het winterhaarverzorgingsregime. Leave-in conditioners helpen om het vocht vast te houden en uitdroging en statica te voorkomen.

#6: Weiger van Heat Styling

Styling helpt ons haar er perfect uit te zien, maar het beschadigt ook het haar dat wordt blootgesteld aan factoren zoals wind en vorst. Warmtestyling draagt bij aan het probleem door vocht uit de lokken te zuigen, dus het is beter om aan de lucht te drogen in plaats van je haar te föhnen om essentieel water in de binnenstructuur te besparen. Je moet een krultang in de winter om dezelfde reden vermijden; vervang het beter door hitteloze krullen en golven.

In plaats van warmtestyling, gebruik de winter als een seizoen voor experimenten met kapsels. Waarom probeer je bijvoorbeeld niet een paar schattige sweaterweerkapsels zoals knotjes, twists en paardenstaarten?

#7: Ga donkerder met je haarkleur

Zelfs de kleur van je haar kan de staat van je lokken in de winter beïnvloeden! Lichtere tonen vereisen bleken, wat schade en vochtverlies veroorzaakt. Donkerdere bruine en bordeauxrode tinten zijn niet zo schadelijk voor je haar en maken een betere keuze voor koude weersperiodes. Bovendien zijn ze nu in de trend!

Je hebt geluk als je natuurlijk haar van donkere kastanjekleur hebt. Ga anders voor zwarte tint verdund met cacaoboonbruin, wat een van de meest welkome kleuren is deze winter.

#8: Breng voedende haarproducten aan

Gebruik winterhaarproducten zoals conditioners, maskers, oliën en crèmes. Ze maken je haar zacht, gezond en gehydrateerd. Ze zullen ook een schitterende glans toevoegen, de groei stimuleren en zelfs helpen bij het verwijderen van hoofdhuidinfecties.

Shop voor producten die je al hebt getest of maak van het voorbereiden van doe-het-zelf haarmaskers je nieuwe winteravond tijdverdrijf. Een voedend masker helpt je om droogheid, gespleten haarpunten en andere schade kwijt te raken. Bovendien zal het een betrouwbare verdediging tegen barre weersomstandigheden creëren.

#9: Maak gebruik van kokosolie

Een van de gemakkelijkste manieren om voor haar te zorgen in de winter is om kokosolie te gebruiken. Breng het aan op je haar en hoofdhuid voordat je naar bed gaat. Leg een handdoek op je kussen om olievlekken te voorkomen. Was ’s ochtends de olie van het haar. U zult zeker verrast zijn door de resultaten.

#10: Drink meer water

Een enkele streng haar bevat 25% water en je haar moet deze hoeveelheid aanvullen om er gezond uit te zien. Als de optimale toevoer van vocht opraakt, zullen uw sloten droog en dof zijn. Ondanks veel haarproducten die helpen om ons haar gehydrateerd te houden, is het van vitaal belang om te onthouden dat hydratatie van binnenuit begint.

Drink elke dag water om een gezondere hoofdhuid te stimuleren, de groei te stimuleren, droge hoofdhuid en roos te voorkomen en jeuk van de hoofdhuid tijdens de winterperiode te verminderen. Gehydrateerd blijven helpt je haar te behouden en bestrijdt zwakke lokken en gespleten haarpunten.

We hopen dat deze tips je helpen om je haar gezond, gehydrateerd, glanzend en zacht te houden tijdens de winterperiode. Hoe zorg je voor je haar in de winter? Welkom op onze Instagram pagina om je reacties achter te laten!