10 eenvoudige tips om voorgoed van gespleten haarpunten af te komen

Gespleten haarpunten kunnen zelfs het mooiste kapsel vernietigen, daarom is het wegwerken van gespleten haarpunten zo’n hot topic. Helaas is het afhakken van doodlopende wegen slechts een tijdelijke oplossing, omdat haarpunten steeds opnieuw splijten als je je haar niet op de juiste manier behandelt.

Dus, als je echt je gespleten haar wilt repareren, leer dan hoe je gespleten haarpunten in de eerste plaats kunt voorkomen. Deze eenvoudige tips zullen helpen.

Wat zijn de oorzaken gespleten haarpunten?

Er zijn veel soorten gespleten haarpunten die in je haar verschijnen wanneer het droog, broos en gerafeld wordt. Dit kan gebeuren door het uitgebreide gebruik van stylingaccessoires en warmtegereedschappen, vooral op nat haar, dat ongelooflijk gevoelig is voor allerlei soorten breuken.

Bovendien kunnen genetica en zelfs een haartype je haar vatbaarder maken voor gespleten haarpunten. Bepaalde omgevingsfactoren zijn ook erg gevaarlijk voor de conditie van je haar. Extremere klimaten en vervuiling kunnen de primaire oorzaak van de breuk zijn.

Dus hoe voorkom je gespleten haarpunten als er factoren zijn waar je geen controle over hebt? Hoewel de gevoeligheid voor gespleten haarpunten niet kan worden teruggedraaid, zijn er 10 eenvoudige tips om overal waar je kunt van doodlopende wegen af te komen.

#1: Houd een gezond dieet

De beste manier om gespleten haarpunten te voorkomen en lange, weelderige lokken te laten groeien, is door een gezond dieet te volgen dat de nodige voedingsstoffen voor je haar bevat. Vitamine A is bijvoorbeeld niet alleen essentieel voor je ogen, maar ook voor de gezondheid van je haar. Het neemt deel aan de vorming van talgolie in je hoofdhuid, wat essentieel is om je hoofdhuid en je haar gezond te houden.

#2: Breng haarmaskers aan

Haarmaskers zijn een diepe conditioneringsbehandeling die helpt om vocht te herstellen en haarschachten te versterken. Een goed haarmasker vermindert kroezen en voegt een gezonde gloed toe aan je haar. Om het beste effect te krijgen, breng je één keer per week haarmaskers aan en laat je ze een nacht staan.

#3: Gebruik haarconditioners

Een ander geweldig product is een leave-in conditioner. Het is vooral gunstig voor mensen met lang, krullend haar. Het helpt niet alleen om je haar lang vochtig te houden, maar werkt ook als een hittebeschermend middel, waardoor de veranderingen om gespleten haarpunten te krijgen tijdens het stylen van je haar worden geminimaliseerd.

#4: Shampoo niet zo vaak

Overshampoo is een wijdverbreide gewoonte. Mensen hebben de neiging om te denken dat hun haar vettig is, dus wassen ze het elke dag, wat irritatie en breuken veroorzaakt. Kijk hoe vaak je je haar moet wassen, afhankelijk van je haartype en wees op je hoede voor shampoos die sulfaten bevatten, omdat ze je haar te veel kunnen reinigen en beschadigen.

#5: Wees moe van Hot Tools

Als je echt van gespleten haarpunten af wilt, geef dan een tijdje de warmtestyling op. Als het geen optie is, gebruik dan in ieder geval de beschermende hulpmiddelen en houd de temperaturen lager dan normaal.

Hoe hoger de temperatuur, hoe meer schade het zal veroorzaken. Begin dus met het instellen van uw gereedschap op de laagst mogelijke temperatuur en werk aan dunnere secties. Als het niet werkt, verhoog dan de temperatuur langzaam totdat u het resultaat ziet.

#6: Heroverweeg je poetsroutine

Haar kan erg kwetsbaar zijn en zelfs zoiets eenvoudigs als borstelen kan gespleten haarpunten en schade veroorzaken. Een hack om te zien of je het te agressief doet, is luisteren naar het geluid dat je borstel maakt terwijl het door je haar glijdt. Als het vrijwel stil is, doe je het goed.

Voor krullend haar is het beter om een kam met brede tanden te gebruiken in plaats van een borstel, omdat deze het ontwart zonder de lokken te splitsen. Bovendien, voor de beste effecten, begin altijd aan de onderkant te poetsen en ga omhoog, niet andersom.

#7: Vergeet het drogen van handdoeken

Nat haar is zelfs gevoeliger voor beschadiging dan droog haar, dus je kunt je beter aan de juiste droogroutine houden. Hoewel het beter is om frequent föhnen bij hoge temperaturen te vermijden, is het wrijven van nat haar met een handdoek zelfs een meer bewezen manier om je haar te laten splijten.

Knijp in plaats daarvan het overtollige water met een katoenen T-shirt of een microvezeldoek, omdat ze zachter zijn en het extra voordeel hebben dat het haar sneller droogt. Beloof dit een paar wasdagen uit te proberen, en je zult zeker zien wat een significant verschil het maakt in termen van gespleten haarpunten.

#8: Slaap op een zijden kussensloop

Gespleten haarpunten kunnen worden veroorzaakt door ’s nachts je haar tegen een katoenen kussensloop te wrijven. Niet alleen katoenvezels zijn schurender, maar dit materiaal is ook veel poreuzer dan zijde en satijn, dus het absorbeert vocht uit je haar en droogt het uit.

Zijde is erg glad, zodat je haar over het kussen kan glijden. Hierdoor raakt je haar niet zo in de knoop en splijt het niet. Als je haar lang of krullend is, kun je je haar ook beter voor de nacht vastbinden.

#9: Gebruik de juiste accessoires

Als u wilt to bescherm je haar tegen allerlei soorten breuk, je moet opletten welke gereedschappen en accessoires je gebruikt, omdat dagelijkse slijtage kan leiden tot aanzienlijke schade.

Met name strakke scrunchies en metalen stukken in je stylingaccessoires kunnen je haar vastpakken en breken, waardoor gespleten haarpunten ontstaan. Als u de voorkeur geeft aan paardenstaarten en accessorized kapsels, kies dan kwaliteitsclips en zijden scrunchies om de schade te minimaliseren.

#10: Weigeren van bleken

Kleuren is een zeer schadelijk chemisch proces. Als je haar al gestrest is en vol gespleten haarpunten zit en je wilt het niet erger maken, stop dan met het bleken en verven van je haar. Als je toch je natuurlijke kleur wilt verbeteren, kun je altijd de tijdelijke kleurstoffen of zachtere kleurtechnieken zoals subtiele balayage proberen.

Als de schade al is aangericht en je haar erg droog en broos aanvoelt, kan het niet lang duren voordat je haar begint te splijten en te breken. Om gespleten haarpunten te voorkomen, breng je een intensieve Olaplex #3 haarbehandeling aan om je lokken te versterken en gebroken haarbanden opnieuw op te bouwen.

Hoe gespleten haarpunten af te snijden

Hoewel split hair remedie een verleidelijke optie is, zorgen de meeste producten die zijn ontworpen om gespleten haarpunten te genezen ervoor dat stukjes van de schacht die uit elkaar kwamen aan elkaar plakken, waardoor het haar van binnenuit niet gezond wordt. De enige betrouwbare manier om gespleten haar kwijt te raken, is dus door het te knippen.

Als u van plan bent om uw eigen haar te knippen, vergeet dan niet om het juiste gereedschap te gebruiken, zoals een professionele schaar, in plaats van een gewone keukenschaar. Een kapschaar is veel scherper dan een gewone schaar, zodat je alle standaards gemakkelijk precies kunt knippen.

Kennis over het snijden van gespleten haarpunten is essentieel. De nieuwste trend om gespleten haarpunten te elimineren, is om ze te kaarssnijden. Het vereist het draaien van een deel van het haar en het halverwege branden met een brandende kaars. Het afbranden van uw gespleten haarpunten kan een afdichting creëren om de uiteinden te beschermen tegen opnieuw splijten. Houd er echter rekening mee dat de techniek alleen voor professioneel gebruik is, omdat het risico op brandwonden erg hoog is.

Een andere manier om gespleten haarpunten voor een lange tijd te verwijderen, is door de uiteinden met een hete schaar bij te snijden. Het opwarmen van een schaar zal helpen om je haarschubben te verzegelen en gespleten haarpunten te genezen.

Vergeet niet dat om je haar eruit te laten zien als een miljoen dollar, is om het gezond te maken. Na verloop van tijd zal een goede haarverzorging u helpen alle schade te herstellen die het haar in de loop der jaren heeft opgelopen. Het kan echter niet zomaar je gespleten haar ’s nachts op magische wijze weer bij elkaar brengen. De behandeling kan enige tijd duren, dus wees geduldig. Voor meer informatie over haarverzorging, volg scissortec.com.