10 First Ladies Kapsels in review met Jill Biden’s Kapsel

Sinds de bekendmaking van de verkiezingsuitslag zijn de kapsels en modekeuzes van first ladies in de schijnwerpers komen te staan. Het kapsel van Jill Biden lijkt de afgelopen decennia slechts licht te zijn veranderd, maar terwijl ze in deze nieuwe rol van een FLOTUS stapt, proberen velen te raden wat Bidens kapsel vertelt over de first lady-to-be en hoe het zich verhoudt tot het uiterlijk van eerdere first ladies.

Bekijk de meest memorabele kapsels van Hillary Clinton, Laura Bush, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden, samen met het verhaal achter hun kapselkeuzes.

Waarom is het kapsel van een First Lady belangrijk?

The Economist is onlangs moedig genoeg geweest om te beweren dat het kapsel van de FLOTUS een “politieke boodschap in elke streng” heeft. Of het nu gaat om het overbrengen van een serieuze politieke boodschap of het weggeven van een natuurlijke vrouwelijke wens om er jong en mooi uit te zien, elke verandering in het kapsel van de first lady maakt een sensatie in de media. Hillary Clinton maakte ooit een perfecte grap over het idee en zei: “Als ik een verhaal van de voorpagina wil halen, verander ik gewoon mijn kapsel.”

Als de first lady gastvrouw van het Witte Huis wordt, komt haar kapsel de emotionele sfeer overbrengen die een presidentieel gezin in de ruimte brengt. Meer dan dat, de moderne samenleving ziet first ladies steeds meer als volwaardige politieke adviseurs en verwacht van hen dat ze hun tijd vormgeven, niet alleen reflecteren.

En dat doen ze vaak ook. Door belangrijke sociale initiatieven te promoten, inspireren deze vrouwen van macht ook duizenden vrouwen over de hele wereld om de look van een first lady te proberen en bezuinigingen na te bootsen. Hier zijn de meest memorabele FLOTUS-kapsels die we de afgelopen decennia hebben gezien.

Hillary Clinton Blowout Lob Kapsel

Het kapsel van Hillary Clinton is zo vaak veranderd dat de media zelfs besluiteloosheid en volatiliteit in haar persoonlijkheid begonnen te vermoeden. Hillary is zich meer dan bewust geweest van deze nauwe aandacht voor haar kapsel en verspreidde haar levenswijsheid prominent in de toespraak tot de Yale-studenten in 2001: “Het belangrijkste dat ik je vandaag te zeggen heb, is dat haar ertoe doet. Let op je haar, want dat zal iedereen doen.”

Een van de meest flatterende kapsels die Hillary als first lady droeg, was een bouffant lobkapsel met langere lagen en zachte krullen. Een werkelijk prachtig kapsel waardoor ze er zelfverzekerd en toch vrouwelijk uitziet.

Hillary Clinton Schokkerige Gelaagde Bob

Of ze nu reageerde op kritiek voor snelle haarverloochening of gehoor gaf aan de aanbevelingen van een nieuwe styliste, Isabelle Goetz, Hillary nam haar handelsmerk choppy bob over. Een verhoogde kwinkslag en de teruggeblazen of achter de oren weggestopte sloten openen haar gezicht perfect.

In de loop der jaren varieerde de haarkleur van Hillary Clinton van blond tot karamel balayage. In 2015 zei de voormalige first lady, en de presidentskandidaat, dat ze haar haar al lang aan het verven was en beloofde dat we haar nooit wit zullen zien worden in een Witte Huis.

Laura Bush Kapsel

Ondanks de tegengestelde opvattingen over het presidentschap van haar man, is Laura Bush een van de populairste first ladies ooit, grotendeels vanwege haar kalme en vriendelijke aard. Dat laatste was misschien ook terug te zien in haar kapsel.

Laura Bush is consistent geweest in haar haarvoorkeuren en draagt een aantal geweldige korte kapsels zolang we haar kennen. Gekartelde knip en taps toelopende in het achterste haar geeft een elegante en nette uitstraling aan de first lady, die doet denken aan haar ervaring als lerares op een lagere school en bibliothecaris.

Laura Bush Kort Kapsel

Korte, rechte pixie cut met een zijscheiding en gevederde side-swept bangs is een ander opmerkelijk kapsel van de FLOTUS. Uniforme lagen die door de hele achterkant en zijkanten zijn gesneden, laten veel textuur zien en creëren een algeheel gevoel van balans.

De haarkleur speelt in op de algehele look. Namelijk, de goudbruine tint van het donkerbruine haar draagt bij aan Laura Bush’ beeld van een natuurlijke en toegankelijke schoonheid.

Michelle Obama Haar

Michelle Obama’s stylist bekende dat hij graag haar kapsels veranderde, afhankelijk van de jurk of gelegenheid, en ze probeerde veel ‘do’s’ uit. Toch wordt haar eerste termijn als gastvrouw van het Witte Huis vooral geassocieerd met relaxers en verstevigers.

Deze look heeft een chique stompe bob met een blowout en volume op de kruin en is een van de meest flatterende kapsels die Michelle droeg als FLOTUS.

Michelle Obama 2e termijn kapsel

Michelle Obama vierde haar verjaardag en de tweede inauguratie van haar man met een nieuw kapsel. De onmiddellijke reactie van de media en de president volgde. “Om de belangrijkste gebeurtenis van het weekend aan te pakken, ik hou van haar knallen”, is een van de mo geworden.st citeerde woorden die de president uitsprak tijdens inauguratiefeesten.

Dit krulpatroon en wat natuurlijke volheid was een stap in de richting van het omarmen van een natuurlijk kapsel. Michelle maakte de laatste stap echter pas in 2017. Hoewel Michelle Obama’s natuurlijke kapsel universele bijval kreeg, betreuren velen dat ze deze krachtige boodschap niet heeft verzonden terwijl ze een FLOTUS was.

Melania Trump Kapsel

Een lang kapsel met een middenscheiding, lange gordijnbonken en zachte krullen weg van het gezicht maakten een kenmerkend Melania Trump-kapsel. De kleur van haar haar is bruin geweest met enkele karamelblonde highlights tijdens alle jaren van het presidentschap van haar man.

Terwijl het kapsel stabiliteit uitstraalde en de first lady er ongelooflijk jong uit liet zien, kreeg de glanzende coif zijn kracht van kritiek. Met name de altijd perfecte blowouts en ingehouden emoties zorgden ervoor dat het voormalige fotomodel er vrij afstandelijk uitzag, niet zacht en open zoals haar haarstylist haar beschrijft.

Melania Trump Updo

Een uitstekend alternatief voor het iconische Melania Trump kapsel is haar elegante updos. Deze chique Franse twist updo met een bouffant en kleuraccenten kan iedereen sprakeloos maken. Overigens nam de first lady op Inauguration Day wel haar toevlucht tot een updo kapsel.

Jill Biden Kapsel

Jill Biden is niet nieuw in het Witte Huis; ze bracht acht jaar door als Amerika’s tweede dame. Wat nieuw is, is dat Dr. Jill Biden de eerste FLOTUS ooit is die haar betaalde baan behoudt naast haar officiële taken als gastvrouw van het Witte Huis.

Betekent dit dat ze niet veel tijd zal hebben om haar haar te stylen of om te weten wat de media ervan vinden? Misschien. Gelukkig is Jill’s iconische rechte middellange, gelaagde kapsel, met een middelste scheiding en gordijnslagen, vrij eenvoudig te stylen.

Jill Biden Kapsel met Krullen en Geflikte uiteinden

Een schouderlang kapsel met geflipte uiteinden, piekerige knallen en een zijscheiding is een andere look die Jill Biden sportief is. Een rommelige aanraking en glanzend haar met de kleur zand, verraadt haar extreem vrolijke aard, waar zowel de media als haar vijf kleinkinderen op hebben gewezen. Het zorgt er ook voor dat de first lady-in-waiting er vriendelijk en benaderbaar uitziet.

Of een FLOTUS-kapsel nu een politieke boodschap in zich heeft of niet, je kunt zeker degene aannemen die je leuk vindt, zonder verplichtingen. Het geheim is om er zeker van te zijn dat je haar communiceert wie je bent en je helpt een perfecte gastvrouw van je huis, je kasteel te zijn.