10 haartrends die we dit jaar graag achter ons laten

Sommige trends maken golven en blijven nog tientallen jaren hangen en worden uiteindelijk een klassieker (denk aan de zachte blonde krullen van Marilyn Monroe). Andere haartrends bulldozerden hun weg naar het oog van het publiek en werden een rage die elke vrouw moest proberen – en hoewel het misschien niet meer zo hip is, denken we er op een liefdevol nostalgische manier aan terug (zoals het slanke haar van Jennifer Aniston dat toepasselijk “The Rachel” van Friends wordt genoemd, iemand? Of alleen ik?).

En toch verdienen sommige kapsels het om in het stof te worden achtergelaten. Van de mul tot de permanent van de jaren 80, we hopen dat sommige trends niet teruggaan. Maar we moeten toegeven dat zelfs 2018 ons een aantal modetrends heeft gegeven waar we geen traan over zullen laten als we dit jaar een nieuw blad omslaan.

10 haartrends die we hebben verlaten (+ alternatieven voor 2019)

Van pastelkleurig haar tot regenbooglokken, 2018 was het jaar van de dapperen en moois. Gedurfde haarkleuren en stijlen waren niet langer alleen voor de durvers. Voor de meer gereserveerde vrouwen was 2018 het jaar van experimenteren met balayage highlights, felblonde tinten en grote, bodacious vlechten. En dus terwijl we wachten op nog betere dingen die volgend jaar komen, bieden we hier adieu aan 10 haartrends die we achter ons hebben gelaten.

#1: Pastelstrengen en dip-geverfd haar

Enkele strengen krijtkleurig haar en dip-geverfde uiteinden waren alsof je je tenen in de gekleurde haartrend dompelde zonder de verplichting. Merken van tijdelijke kleurstoffen komen in de schappen en bieden lauwe opties in de wereld van levendig haar dat nu een enorme plons in de modewereld heeft gecreĆ«erd. Dus waarom willen we het zien gaan? Het was niet dapper genoeg en eenmaal vervaagd had de essentie van een 3e klasser’s kunstproject.

Wat we in 2019 gaan zien: Levendige kleuren van wortel tot uiteinde.

Blond haar met dipverf

@hairbybrittanyelizabeth

#2: Grijs Haar

Grijs haar werd door iedereen gewiegd, van Pink tot Lady Gaga tot Jennifer Lawrence. Het was gedurfd en nieuw en 2018 omarmde het. Maar was het vleiend? Absoluut niet. Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk grijs haar is prachtig! Het heeft zilveren strengen en is, wanneer het met gratie wordt omarmd, prachtig. Kunstmatig grijs haar, aan de andere kant, is moeilijk af te trekken vanwege de matte tinten die de teint alleen maar verouderen – zelfs als we zo hard proberen om onze looks jeugdig en levendig te houden.

Wat we in 2019 gaan zien: Metallic zilver haar, paarsgrijze tinten, glans.

Grijs Ombre Haar

@jessmelhair

#3: Roze en Paars

Als iedereen van een brug zou springen, zou je dat dan doen? Die zin klinkt in mijn hoofd als ik denk aan de twee kleuren die door 2018 stormden: pastelroze en paars. Zacht en vrouwelijk, het waren twee prachtige kleuren om vooruitgang te boeken in de gedurfde haarkleurtrend. Zodra iedereen echter dezelfde kleuren begint te dragen, wordt het snel smaakloos. Roze en paars hoeven niet naar de achtergrond te verdwijnen, maar ze moeten ruimte maken voor de rest van de regenboog. Hallo, ROY G BIV!

Wat we in 2019 gaan zien: Meer blauw, groen en variatie.

Roze en paars haar

@kimberlytayhair

#4: Ombre

De meeste mensen verlieten ombre in 2015, maar op de een of andere manier is het relevant gebleven. De gemakkelijke, moeiteloze look is geƫvolueerd naar veel verschillende haartrends zoals balayage en andere handschildertechnieken. Dus we bedanken ombre voor het feit dat het de eerste in zijn soort is, maar we zijn blij om te zien dat de verouderde look van harde lijnen tussen donker brunette tot lichtblond in 2018 is achtergelaten. En hoewel de natuurlijke look nog steeds subtiel zwoel is, verdient het een groot, vet nieuwjaars-ik-voornemen.

Wat we in 2019 gaan zien: Meer balayage en handschildertechnieken.

Aardbei Blonde Haar

@katylanxtoncolorist

#5: Sneeuwwitje Blond

Je haar zo helder en blond mogelijk krijgen werd een enorme trend, bijna evoluerend naar een wereldwijde uitdaging om geen vlekje gele tint in je haar te hebben. En hoewel het zeker een betoverende toon is om te hebben, past het niet bij ieders huidskleur. Ik bedoel, we kunnen er niet allemaal uitzien als Daenerys Targaryen! Niet alleen kan het degenen met warme huidtinten uitwassen, het constant bleken en verstevigen van je haar om zo’n kleur te behouden is uiterst schadelijk voor je mooie lokken. Dus laten we een pact sluiten om platinablonde mensen te kiezen op basis van wat bij onze huidtinten past.

Wat we in 2019 gaan zien: Champagnetonen.

Platinablond Haar

@realericvaughn

#6: Glitter Onderdelen

Met de komst van extreme kleuren kwamen extreme glitters en vrouwen begonnen de delen in hun kapsels met de hand te schilderen met glitterlijm brouwsels. Geschikt voor een muziekfestival of twee, maar moeilijk uit te wassen de volgende dag en mooi makkelijk om het komende jaar afscheid van te nemen.

Wat we in 2019 gaan zien: Accessoriseren met haarlinten.

Lange vlecht met glitter

@alfaparfaus

#7: Space Broodjes

Space buns domineerden Coachella en Coachella domineert altijd de trending mode van het volgende seizoen. Maar space buns zijn het type kapsel dat op dat moment schattig lijkt, maar je zou uiteindelijk veel te beschaamd zijn om enkele jaren later aan je kinderen op een foto te laten zien.

Wat we in 2019 gaan zien: Hoge, slanke paardenstaarten.

Paarse Space Buns

@nkpthingz

#8: Onmogelijke vlechten

Van de double dutch die beroemd is geworden door Kylie Jenner tot Instagram-vlechten die er perfect uitzien dankzij hairextensions en uren doorgebracht voor de spiegel, deze vlechten waren moeilijk onder de knie te krijgen en praktisch onbereikbaar voor fijnharige vrouwen. Vlechten zijn altijd een leuk en schattig kapsel geweest en zullen dat waarschijnlijk altijd blijven, maar we moeten ons niet slecht voelen als ons haar gewoon niet overeenkomt met die fotowaardige haardos die sociale media bevuilen.

Wat we in 2019 gaan zien: Eenvoudige vlechten.

Gevlochten Half Updo

@taylor_lamb_hair

#9: Regenboogwortels

Een andere onmogelijke trend om te onderhouden en te onderhouden, regenboogwortels en kiekeboe-kleuren hadden zijn 5 minutes of fame. Maar zodra er een hoeveelheid wortel ingroeit, is de hele blik uit het raam. En hoewel het goed is om te experimenteren, zijn er eenvoudigere manieren om dit te doen.

Wat we in 2019 gaan zien: Marmeren haar.

Medium haar met regenboogwortels

@haileymahonehair

#10: Je eigen haar lichter maken

Om gekleurd haar te hebben, moet je het eerst bleken om de kleur naar de lokken te brengen. Hoe lichter de blondine, hoe levendiger de kleuren die je zou kunnen hebben. Bijgevolg begonnen mensen hun eigen haar te bleken om die trendy looks thuis te krijgen. Elke kapper zal je vertellen dat bleken iets is dat alleen door een professional moet worden gedaan. Het vereist zorg, tijd en haarverzorgingskennis als u uw haar niet wilt beschadigen tot een toestand die jaren nodig heeft om weer gezond te worden. Het goede nieuws is dat het niet zo moeilijk is om naar een salon te gaan en geleidelijk aan je haar op de juiste manier over te zetten!

Brunette naar Blonde Transformatie

@simonerigliaco

Het is belangrijk om te onthouden dat trends komen en gaan. Aan het einde van de dag ben je de baas over je eigen stijl, dus als je nog steeds een aantal van deze trends aan het graven bent, voel je dan vrij om deze lijst in de wind te gooien! Je haar moet je persoonlijkheid weerspiegelen en je meest zelfverzekerde zelf naar voren brengen. Dus of je nu van kleur verandert met het tij of dezelfde haarkleur hebt sinds je tienerjaren, we zijn hier gewoon om de opwindende trends van volgend jaar binnen te halen.