10 Haarverlenging Mythes Busted

Houden we er niet gewoon van om ons haar te behandelen en nieuwe en andere kapsels te proberen om onze look op te fleuren? Hairextensions komen hier in het spel, omdat ze extreem populair zijn bij vrouwen van alle leeftijden. Verkrijgbaar in een reeks kleuren, texturen en soorten, voegen ze dramatisch volume en lengte toe aan het haar. Of voegen ze gewoon problemen toe aan je dagelijkse haarverzorgingsroutine? Laten we eens kijken!

Hairextensions zijn een go-to-oplossing geworden voor het creëren van grote, weelderige, volumineuze stijlen en voor het mogelijk maken van ongelooflijk gecompliceerde updos. Ze worden gebruikt om knallen te faken, een kort kapsel uit te laten groeien of gewoon je dagelijkse slappe manen te verheffen. Velen van ons maken zich echter zorgen als het gaat om verlengingen, wat ons duidelijk tegenhoudt en ons terughoudend maakt om de sprong te maken. Hieronder gaan we de meest voorkomende en wijdverspreide mythes over hairextensions blootleggen.

Kleuren van hairextensions

Instagram / @runwayhairlndn

Mythe # 1: Hair Extensions zijn alleen voor ijdelheidsdoeleinden

De meeste mensen geloven dat een weelderige manen een behoefte is, geen behoefte. Maar bijna 40% van de vrouwen merkt enige dunner worden van het haar op de leeftijd van 35 jaar. Veel haaruitval aandoeningen zijn behandelbaar en u kunt uw haar in sommige gevallen opnieuw zien groeien. In de tussentijd is een betere oplossing voor het omgaan met je dunner wordende haar om haarpruiken of extensions te overwegen die zijn ontworpen om te mengen met het natuurlijke haar en een dikker uitziend uiterlijk te geven zonder het bestaande haar te beschadigen. De hairextensions met de lichtste dichtheid worden gebruikt voor fijn haar. Ze worden streng voor streng aangebracht om een naadloze en natuurlijke uitstraling te bereiken.

Extensions voor fijn haar

Instagram / @hair_weave_groningen

Mythe # 2: Hair extensions zijn duur

Veel vrouwen denken dat hairextensions ver buiten hun prijsklasse vallen of dat de gemiddelde persoon ze niet kan betalen. Dit was enkele jaren geleden het geval toen de kosten van hairextensions zo hoog waren dat alleen topberoemdheden ze konden krijgen. Tegenwoordig hoef je geen fortuin meer te betalen voor het krijgen van redelijk geprijsde hairextensions van goede kwaliteit. Natuurlijk hebben natuurlijke hairextensions iets hogere prijzen dan synthetische, maar ze maken het goed in kwaliteit en duur, en wat dat betreft kunnen ze lang meegaan als ze worden verzorgd, en je zult zeker je dollar waard worden! Extensies met keratine kunnen soms oplopen tot $ 1.400, maar eenvoudigere clip-in extensies variëren in prijs van $ 100 – $ 200, dus u zult altijd een goede variant kunnen vinden tegen een betaalbare prijs.

Mythe #3: Hair Extensions Beschadigen Haar

Dit is waarschijnlijk een van de grootste mythes over hairextensions en de meeste vrouwen blijven weg van het proberen ervan vanwege angst voor schade. Het is belangrijk op te merken dat professioneel aangebrachte hairextensions helemaal geen invloed hebben op je haar. Het hangt ook af van het type extensions – glue-in goedkope hairextensions die in het haar zijn gelijmd, kunnen schade veroorzaken, omdat de extensions een deel van het originele haar meenemen wanneer ze worden uitgetrokken. Terwijl de streng voor streng, zachte verlijmingsverlengingen niet alleen langdurig zijn, maar ook enkele van de veiligste en meest comfortabele. Het is ook noodzakelijk om de juiste haarverzorgingsroutine te volgen om klitten of breuk te voorkomen en zorg ervoor dat u specifieke onderhoudsproducten voor haarverlenging gebruikt.

Uitbreidingsproces

Instagram / @eva___e

Mythe # 4: Hair Extensions zijn moeilijk te onderhouden

Je hoeft je niet elke ochtend naar een kapper te haasten om je haar te stylen. Correct geïnstalleerde hairextensions hebben geen professionele zorg nodig op een regelmatige basis. Ze zijn veel gemakkelijker te verzorgen dan je denkt – om te beginnen gaat het allemaal om geduldig zijn. Zodra u kennis hebt verzameld over hairextensions, hun toepassing en nazorg, wordt het onderhouden ervan uitzonderlijk eenvoudig en stressvrij!

Mythe # 5: Twijfelachtige bron van het haar in natuurlijke hairextensions

Mensen over de hele wereld verkopen of doneren hun haar al ongelooflijk lang. Hoogwaardige menselijke hairextensions van gerenommeerde salons komen van gewone, levende mensen. Het is gebruikelijk om te merken dat mensen de hele tijd in salons komen vragen om hun haar voor een goede prijs te verkopen. Wat premium extensions ook een hoge kwaliteit en duurzaamheid geeft, is het feit dat ze niet van de vloer van een salon worden geveegd en in plaats daarvan rechtstreeks uit de lange, dikke paardenstaart van een persoon komen.

Multi gekleurde extensies

Instagram / @mitchellwadesalon

Mythe # 6: Hair Extensions beperken uw fitnessprogramma

Er zijn tal van manieren waarop je kunt pronken met extensies en toch een gezond en fit leven kunt leiden. Het nemen van een paar voorzorgsmaatregelen, het gebruik van de juiste borstels, hulpmiddelen en producten kan u helpen uw favoriete stijlen te dragen, zelfs in de sportschool. Maar als u op zoek bent naar wees volledig veilig en zorgeloos in minder dan vijf minuten, clip-in hair extensions zijn uw veilige gok! Deze zijn ongelooflijk gemakkelijk te verwijderen tijdens het sporten en net zo gemakkelijk aan te klikken als je klaar bent om te stylen.

Mythe # 7: Hair Extensions zullen de groei van je haar stoppen

Er is absoluut geen effect van extensions op de haargroei. Gemiddeld groeit het haar een halve centimeter per maand en zal het gewoon blijven groeien, extensions of niet. In feite worden extensions veel gebruikt wanneer vrouwen werken aan het laten groeien van hun natuurlijke haar tot een gewenste lengte – ze doen de truc terwijl je haar probeert in te halen. U zult echter verrast zijn hoe merkbaar de groei is met sommige soorten extensies in een zeer korte periode. En omdat het haar blijft groeien, wilt u om de paar maanden of zo extensions opnieuw laten doen.

Voor na effect

Instagram / @studio417salon

Mythe # 8: Hairextensions zullen zichtbaar zijn door je natuurlijke haar

Professioneel uitgevoerde natuurlijke hairextensions maken gebruik van de nieuwste technologieën, ze zijn vakkundig op elkaar afgestemd op kleur en naadloos opgegaan in uw haar. Dit betekent dat het bijna onzichtbaar is voor het oog van de toeschouwer. Maar er is een uitzondering op deze mythe – kleurrijke hairextensions. Met deze extensions aangebracht op je haar, wil je in feite dat de kleurrijke lokken worden opgemerkt! De truc is hetzelfde, waar en hoe je de strengen bevestigt zodat kleuren merkbaar zijn, maar de tape-in, clip-in of glue-in onderdelen zijn niet detecteerbaar!

Onzichtbaar effect van hairextensions

Instagram / @blondersalon

Mythe # 9: Hair Extensions zullen ongemakkelijk zijn om te dragen

Iets moois hoeft geen pijnlijke taak te zijn. Wanneer extensies vakkundig door een professional worden geïnstalleerd, zult u geen pijn ervaren, noch tijdens de installatie, noch tijdens het dragen ervan. Het is heel normaal dat sommige mensen de eerste 1-2 dagen na het inbrengen van extensions wat licht ongemak ervaren (tijdens de slaap of tijdens het dragen van updos of paardenstaarten.) Maar hairextensions zijn bedoeld om zo natuurlijk mogelijk bij je haar te passen en moeten binnen no-time aanvoelen als echt, natuurlijk haar. Als je je echter niet op je gemak voelt om die route te nemen en toch je kapsel wilt dramatiseren, kun je altijd kiezen voor de clip-in extensions van vijf minuten of gewoon clip-in bangs voor een drastische verandering in je look!

Mythe # 10: Hairextensions kunnen alleen in één stijl worden gedragen

Hairextensions kunnen in vele stijlen worden gedragen. Het enige waar u rekening mee moet houden, is het type extensies. Als u synthetische hairextensions overweegt die in permanente stijlen worden gebruikt, mogen ze nooit in contact komen met een bron van directe warmte, omdat dit ze volledig kan beschadigen. Terwijl natuurlijke menselijke hairextensions precies dat zijn – echt haar! En zolang er zorg aan wordt besteed bij het gebruik van de juiste stylingtools en -producten, style je je haar zoals je wilt – knip het, verf het, krul het en alles wat je maar kunt doen om je nieuwe haar te upgraden.

Losse vlecht met extensions

Instagram / @evalam_

Je lange haardoelen hoeven geen vergezochte droom meer te zijn. Hoe dan ook, raadpleeg een vertrouwde haarverlenger om het beste type, de beste kleur en techniek voor uw haartype te vinden.

Er zijn veel zorgen in de schoonheidsindustrie met betrekking tot het gebruik van extensies. Daarom voelden we de behoefte om de top 10 haarverlengingsmythes te doorbreken, zodat je een duidelijker beeld kunt krijgen en weloverwogen beslissingen over je haar kunt nemen!