10 handige hairextensions tips en trucs

Het gebruik van extensions is de beste manier om je haar te transformeren in iets dat je altijd al wilde hebben. Deze schoonheidsverbeteringen kunnen uw uiterlijk onmiddellijk veranderen en lengte, volume en dikte aan uw haar toevoegen. Met lang en volumineus haar kun je ook verschillende kapsels dragen bij verschillende gelegenheden.

Maar het optimaal benutten van hairextensions vereist enige oefening, ervaring en kennis. Het goede nieuws is dat er tal van hacks en trucs zijn die u kunnen helpen hairextensions als een professional te gebruiken en tegelijkertijd tijd en geld te besparen. Probeer deze haarverlengingstips en -trucs uit om je haardoelen te bereiken.

#1: Behandel je extensions met zachte, zachte producten

Hairextensions worden voorbehandeld met chemicaliën. Daarom is het geen goed idee om agressieve chemicaliën op de inslagen te gebruiken. Producten zoals shampoos en conditioners op basis van alcohol en sulfaat kunnen uw extensies beschadigen.

Zorg ervoor dat je je inslagen altijd behandelt met zachte en zachte producten. Vermijd ook het föhnen van je inslagen, omdat overtollige warmte ze kan uitdrogen, omdat ze niet de natuurlijke oliën van je hoofdhuid ontvangen. Als u geen tijd heeft om de extensions na een wasbeurt aan de lucht te drogen, kunt u in een handomdraai een föhn op de laagste temperatuur gebruiken.

#2: Stop kort haar in voordat je de inslagen aanbrengt

Als je haar kort is, kun je het moeilijk hebben met extensions omdat de haarlokken blijven uitsteken. Gelukkig helpt een eenvoudige hack je om met deze overlast om te gaan. Voordat je je extensions inbrengt, vlecht en stop je de onderste laag van je haar waar het haar het kortst is om ervoor te zorgen dat de lokken niet zichtbaar zijn:

  • Verzamel je haar bij de nek van je nek en maak een opwaartse vlecht;
  • Vlecht een traditionele vlecht en zet deze vast in een vlakke positie met bobby pinnen.

Nu kunt u beginnen met het installeren van de hairextensions waar u de vlecht hebt weggestopt, waardoor u zich een weg baant naar de nek voor een verfijnde look. De vlecht biedt ook ondersteuning als je clip-in hairextensions draagt.

#3: Tease Hair Roots voor extra ondersteuning

Dun haar kan voor de meeste vrouwen een uitdaging zijn, maar het zou je er niet van moeten weerhouden om je favoriete kapsels te proberen. Een eenvoudige hack en goede kwaliteit hairextensions kunnen je in staat stellen om je dunne haar te stylen tot een chique look naar keuze.

Begin met het gebruik van een plagerige kam om de wortel van je haar te rukken voordat je de inslagen aanbrengt. Als u dit doet, worden de clips, elastieken of tapes op uw extensions verborgen. Het beste deel: je krijgt voller, mooier haar dat je kunt creëren in je favoriete stijl zonder te stressen over je dunne haar.

Het is een goed idee om droogshampoo op je natuurlijke haar en extensions te spuiten. Dit zorgt ervoor dat het plagen niet aan je haar trekt en de inslagen gemakkelijk ontwarren wanneer je ze uittrekt of een ander kapsel wilt proberen.

Gerelateerd bericht: Hoe je je haar bij de wortels kunt plagen voor een perfect volume

#4: Probeer Diagonal Clipping voor een gelaagd kapsel

Voor mensen met kort of dun haar lijkt het krijgen van een gelaagd kapsel misschien contra-intuïtief. Maar weet je dat ook jij gelaagde kapsels kunt trekken door gebruik te maken van hoogwaardige menselijke hairextensions?

De truc hier is om je extensies ondersteboven toe te passen! Begin met het plagen van je voorste haar en zet een paar inslagen op je bovenhoofd voor een verfijnde look. Baan je vervolgens een weg naar beneden en bevestig de resterende extensies diagonaal. Dit werkt het beste als je haarlokken van dezelfde lengte zijn.

De omgekeerde installatietechniek helpt ook om alle gebieden met dunner wordend haar (indien aanwezig) te bedekken, zodat u golvende of gelaagde kapsels kunt dragen zonder de lengte van de extensions te veranderen.

#5: Stapel uw extensies voor meer volume

Iedereen met een klein hoofd kan de uitdaging begrijpen om de hairextensions te mengen met hun natuurlijke haar. Een truc om een natuurlijk ogende blend te bereiken is door twee van de inslagen op elkaar te stapelen. Dit voegt voldoende volume toe aan je haar zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Met de stacking hack kun je ook verschillende kapsels dragen, zelfs als je dun haar hebt. Het verkort ook de installatietijd van de extensies. Zorg er wel voor dat je niet meer dan twee inslagen op elkaar stapelt, want ze kunnen te zwaar zijn voor je dunne haar om te dragen.

#6: Pre-Style uw extensies

Het stylen van de inslagen wanneer ze op je hoofd zitten, kan de wortels van je natuurlijke haar benadrukken, wat leidt tot haarbeschadiging. Het kan je extensions ook een ruwe uitstraling geven. Om deze redenen is het goed om je hairextensions vooraf te stylen voordat je ze aantrekt.

Het maakt niet uit of je je extensions rechttrekt of een aantal mooie springerige krullen probeert toe te voegen, zorg ervoor dat je ze op een hanger legt en ze vervolgens stylet in je favoriete look. Opce klaar, je kunt de extensions op je haar aanbrengen en er direct mooi uitzien.

#7: Geef je inslagen een regelmatige wasbeurt, maar overdrijf niet

Productopbouw, zweet, vuil, vuil en oliën kunnen hairextensions dof, rommelig, stinkend en plakkerig maken. Als zodanig is het logisch om je extensions te wassen. Maar hoe vaak moet je je hairextensions wassen?

Een handige vuistregel is om de inslagen na elke 13 tot 18 keer te wassen. Als alternatief kunt u zoeken naar tekenen van productopbouw of gewoon bepalen of ze een wasbeurt van hun uiterlijk nodig hebben. En zoals hierboven vermeld, zorg ervoor dat u alcoholvrije en sulfaatvrije shampoo en conditioner gebruikt om de levensduur van uw extensions te verlengen en hun gladde gevoel en uiterlijk te behouden.

#8: Bewaar uw extensies op een schone, droge plaats

Het is essentieel om je extensions goed te dragen, maar het is net zo belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen. Een goede opslag verlengt niet alleen de levensduur van de inslagen, maar het kan ook hun schoonheid en natuurlijke textuur en uiterlijk behouden.

Dus in plaats van ze te gooien waar je maar wilt, gebruik je een aangewezen, schone en droge plaats zoals een lade of hanger om je extensions op te bergen. Als u dit doet, blijven ze ook klittenvrij en kunt u ze snel opnieuw aanbrengen en stylen.

#9: Vermijd uitgebreide verwarming

Of je nu clip in, tape of andere soorten hairextensions draagt, het is geen goed idee om ze regelmatig te behandelen met warmtegereedschap. Natuurlijk kun je in de verleiding komen om strandachtige golven of kaarsrechte sloten met je inslagen te proberen. Maar overboord gaan met warmtegereedschap kan onomkeerbare schade aan de inslagen veroorzaken. Het kan hun textuur en zijdeachtigheid ruïneren, naast het verminderen van hun levensduur.

Je kunt af en toe styling- en warmtetools gebruiken, maar zelfs dan moet je de temperatuur tot een minimum beperken. Breng ook een hittebeschermend middel aan op de extensies voordat u een stylingtool gebruikt. Remy clip-in hair extensions kunnen hitte beter verdragen dan hun synthetische tegenhangers, maar ze zijn niet volledig hittebestendig en vereisen voorzichtigheid.

#10: Kies de juiste borstel

Je gewone borstel of kam kan aan de wortels van je extensions trekken, waardoor de haarlokken eruit vallen. Als zodanig moet u overwegen om een borstel te kopen die speciaal is gemaakt voor hairextensions, zoals lusborstel, ontwarringsborstel of pruikenborstel. Deze borstels zijn ontworpen om te voorkomen dat de inslagen worden getrokken of gepakt.

Een paar jaar geleden werden extensions beschouwd als alleen voor vrouwen met dun haar of degenen die een meer dramatische verandering wilden. Tegenwoordig zijn hairextensions mainstream geworden, zozeer zelfs dat ze een must-have zijn voor de meeste vrouwen. Volg Zala human hair extensions social media om op de hoogte te blijven van hairextensions kapsels en handige tutorials.

Uitgelichte afbeelding via Freepik / master1305