10 manieren om pruiken te dragen, geïnspireerd door Instagram-bloggers

Heb je er ooit van gedroomd om kapsels te veranderen zoals je je omkleedt? Nou, zo onrealistisch lijkt het niet meer! Nu, met een pruik, kun je elke dag van de week een andere dragen of je kunt ze veranderen wanneer de stemming toeslaat. Pruikenmerken zijn er nu in geslaagd om synthetische coiffures van hogere kwaliteit te produceren. Ook hebben sociale media talloze beautybloggers gebaard die vandaag de dag de grootste bron van inspiratie zijn. Voor de volgende keer dat je zin hebt om je look drastisch te veranderen, hebben we 10 verschillende en modieuze manieren verzameld om pruiken te stylen, geïnspireerd door schoonheden van over het hele internet!

#1: Een pruik die past bij je make-up

We hebben niet zoveel tijd als Instabloggers, die tonnen make-up aanbrengen en uren besteden aan het maken van selfies. Maar dit idee is de moeite waard om te onthouden om te gebruiken bij een speciale gelegenheid! De kleur van je pruik kan worden geïnspireerd door oogschaduwpaletten, lippenstiftkleuren of willekeurige kledingstukken. Monochrome looks zijn net zo modieus als nooit!

#2: Een pruik voor creatief vlechten

Haarbloggers dragen graag pruiken vanwege de nieuwe mogelijkheden voor styling en vooral vlechten. Als je manen niet lang genoeg zijn om die verleidelijke vlecht tutorial te proberen, kun je een pruik kopen en er plezier aan beleven. En ja, het kan die met eenhoornpastels zijn!

#3: Een pruik met vintage vibes

Retro-geïnspireerde looks en goede Ol ‘Hollywood-esthetiek zien er schattig uit op bijna iedereen; daarom noemen ze ze klassiek. De Britse blogger @beautyspouk experimenteert vaak met Marilyn Monroe-lokken of Brigitte Bardot-franjes. Haar internetvriendin, @neciashairstyling, voorziet haar van gepersonaliseerde vintage pruiken. “Al mijn coiffures zijn synthetisch haar, liefdevol met de hand gestyled tot in de perfectie,” zegt Necia. En dit proces ziet eruit als ware kunst!

#4: Een Shitty pruik voor selfies, alleen

Als je niet het geluk hebt gehad om een synthetische pruik van hoge kwaliteit te kiezen, kun je deze nog steeds creatief gebruiken! En daarmee bedoelen we het maken van leuke selfies om je vrienden te verrassen en nieuwe kleuren aan je account toe te voegen. Als het te erg is, kun je altijd de haarlijn bijsnijden. Make-up blogger @victoria_anne_makeup laat zien hoe het werkt!

#5: Een pruik voor streetstyle momenten

Street fashion bloggers moeten alle sh*t die ze van merken krijgen schieten. Soms is het moeilijk om een look te creëren die verschilt van je andere Instagram-foto’s. En dan helpen pruiken echt! YouTuber en make-upartiest @ganzayagn deze roze coiffure rockte en combineerde hem met een fluwelen jasje en een hippe jeans. En deze foto bracht haar het maximale aantal likes.

#6: Een pruik om te dragen met een hoed

Als je niet zeker weet of je je pruik goed kunt aanpassen en de haarlijn er nog steeds onnatuurlijk uitziet, kun je altijd een schattige hoofdtooi dragen. Van breedgerande hoeden tot kleine Franse meisjes baretten, er zijn opties voor iedereen! Make-up blogger @maddiecarina kent deze truc en gebruikt deze actief!

#7: Een pruik voor een zeemeerminlook

Bang dat je niet genoeg plezier hebt? Begin met het maken van aantekeningen. Als je zin hebt om eenhoornhaar te wiegen, is het verstandig om een pruik te passen voordat je voor een dure haarkleuringsafspraak gaat. Zeemeermin worden kan schadelijk zijn voor je haar, terwijl het dragen van een pruik geen ruimte heeft voor spijt. Je kunt elke tint kiezen die je wilt, levendig of pastel, en vervolgens deze dromerige manen stylen zoals je hart dat wil.

#8: Een pruik voor impulsieve vrouwen met een schaar

Als je altijd bezig bent met het uitgroeien van haar en vervolgens het plannen van een bobkapsel, heb je een minicollectie pruiken nodig. Het verbergen van lang haar onder een korte pruik kan een uitdaging zijn, maar videozelfstudies op YouTube zullen zeker helpen. Modeblogger en YouTuber @sophierimmerr houdt van dit spel en het is altijd interessant om te zien hoe ze wisselt tussen verschillende stemmingen en lengtes, gewoon door haar pruik te veranderen.

#9: Een pruik om een iconische look na te bootsen

Cosplayers gebruikten altijd pruiken en sociale media stimuleerden deze beweging alleen maar. De grand #bratzchallenge zorgde er bijvoorbeeld voor dat vrouwen over de hele wereld het uiterlijk van Bratz-poppen nabootsten (alsof hedendaagse dames het niet dagelijks doen!). Hoe dan ook, beautyblogger @itsisabelbedoya zou zo’n verbluffend resultaat niet kunnen bereiken zonder een pruik te dragen.

#10: Een pruik voor de andere kant van je persoonlijkheid

Soms is het moeilijk om te vertalen wat er in ons hoofd gebeurt. Maar creatief zijn helpt! Sommige vrouwen zouden het gewoon doen met eyeliner en rode lippenstift, terwijl anderen het hele gezicht rood kleurden en een hoofdband met duivelshoorns droegen. Luister naar jezelf en sta open voor nieuwe ideeën, want, y0u weet wel, YOLO!

Hopelijk heb je wat tips en ideeën gevonden die je zullen inspireren om wat pruiken te passen en je persoonlijke stijl te verbeteren! En wie weet? Misschien leiden je experimenten met stijl je om miljoenen volgers te krijgen.

In samenwerking met Wigs.com

Uitgelichte afbeelding via Instagram