10 moderne Goth-kapsels die passen bij je Edgy persoonlijkheid

Goth kapsels zijn terug! Wedden dat dat iets is waarvan je niet dacht dat het zou gebeuren. Als je niet bekend bent met dit soort kapsels, zijn gothic-stijlen meestal zwarte, zwaar gelaagde kapsels met dikke zijwaarts geveegde pony’s. Styling betekende meestal dat je het rommelig moest houden, en de enige accessoires die in zicht waren, waren zwarte lippenstift en bijpassende eyeliner. Klinkt dat bekend in de oren? Wat begon als een stijl gedragen door voornamelijk punkrockbands en hun fans, wordt nu getransformeerd door je favoriete influencers, modellen en beroemdheden.

De gothic kapsels die we vandaag de dag zien, omarmen regenboogtinten van haarkleur en haartypes. Of je nu steil haar, blond, brunette, roze of rood haar hebt, er zijn moderne gothic kapsels voor elke persoonlijkheid. Voel je je vampy? Lees verder terwijl we ze allemaal verkennen:

1. Gelikt haar

gothic kapsels gelikt achterste haar
Gelikt achterste haar is fashion-forward en een van de gemakkelijke gothic kapsels om ook te kopiëren. Foto credit: indigitalimages.com

Fashion-forward en goth, ook! Wat is er niet leuk aan een kapsel dat je binnen enkele seconden kunt maken? Grijp gel, breng aan en kam haar… et voilà! Je bent klaar.

2. Micro Franje

goth kapsels micro fringe
Deels film noir, deels punkrock. Foto credit: indigitalimages.com

Een baby bang is een van de laatste woorden in stijlvolle goth, en we zijn meer dan opgewonden om te zien dat deze eens subversieve look nu mainstream wordt. Vraag je stylist om een knal die hoog boven je voorhoofd rust en combineer het met wat textuur voor die onmiskenbare coolfactor.

3. Slanke Pony

goth kapsels strakke pony
On-trend rode schaduw en lippenstift zorgen ook voor een geweldige combo.

Een superscherpe paardenstaart op de donkerste haartinten is evenzeer thuis op de catwalks als bij je favoriete after-dark clubs. Gebruik een fijne kam om je haar terug te vegen in een slanke paardenstaart en verwijder eventuele flyaways.

4. Accenten

gothic kapsels twists
Maak een stijlstatement door een vleugje kleur toe te voegen aan je wendingen. Foto credit: indigitalimages.com

Twists zijn een geweldig beschermend kapsel. U kunt een pop van kleur toevoegen om het naar wens op te randen. Deze heldere pop van bleekblonde haarkleur voegt een belangrijk randje toe aan de stijl!

5. Rommelige Bob

gothic kapsels messy bobs
Laat je golven gaan met gothic kapsel messy bobs. Foto credit: indigitalimages.com

We houden van onszelf een aantal legitieme korte gothic kapsels, en de beste staan bekend om gecontroleerde chaos met golven en krullen. Gebruik een krultang om golven te maken en breek ze vervolgens met je vingers. Toevoegen TRESemmé TRES Twee Extra Stevige Controle Gel om je stijl op zijn plaats te houden en het een natte glans te geven.

6. Bijenkorf

gothic kapsels bijenkorf
Bijenkorven hebben alles te maken met houding. Foto credit: Dvora

Bijenkorven zijn terug en kunnen door elk haartype worden gedragen en geven een coole, vintage draai aan de gothic look. De truc om een bijenkorf te maken is het haar terugkammen of plagen om extra, extra volume te creëren. Gebruiken TRESemmé Keratin Smooth Shine Serum op strengen om je te helpen plagen zonder lokken te beschadigen.

7. Fishtail Kroonvlechten

gothic kapsels fishtail vlechten
Fishtail vlechten zijn perfect uitgevoerde “ongedaan gemaakte” gotische kapsels.

Gotische kapsels kunnen soms worden geclassificeerd als een perfect uitgevoerde / ongedaan gemaakte stijl zoals deze fishtail-vlechten. Als je de fishtail nog niet hebt geprobeerd, volg dan onze fishtail braid tutorial.

8. Rommelige Bovenste Knoop

gothic kapsels messy topknot
Word sassy met een rommelige bovenste knoop.

Fileer dit onder de categorie schattige gothic kapsels! Topknopen zijn sexy, praktisch en chic. Je kunt ze dragen naar de sportschool, dan op kantoor, en… nou ja, overal. Geef de bovenste knoop een gothic kapselspin door hem iets los en rommelig te maken. Gebruiken Suave Professionals Natural Hold Non Aerosol Haarlak voor een zachte flexibele hold die je stijl op zijn plaats houdt zonder dat je haar plakkerig of hard aanvoelt.

9. Taps toelopende Afro

gothic kapsels taps toelopende afro
Taps toelopende afro’s benadrukken je goede uiterlijk.

De taps toelopende afro is een leuke manier om gothic kapseltrends te interpreteren. Deze stijl is geweldig voor natuurlijke haartexturen, omdat het niet veel manipulatie van de krullen vereist.

10. Gekrompen haar

gothic kapsels gekrompen haar
Krimpend haar is een snelle manier om gothic kapsels te creëren.

Weet je hoe we eerder noemden hoe stijlen weer terugkomen? Gekrompen haar was groot in de jaren ’80 en ja, het is terug! Gebruik een haarkramp om deze textuur na te bootsen of vlecht je vochtige haar ’s nachts gewoon in kleine vlechten!

Denk je erover om een van deze gothic kapsels uit te proberen? Zorg ervoor dat je een foto maakt en tag ons over @AllThingsHairUS!