10 niet-giftige natuurlijke haarverf voor levendige haarkleur

Als je je ongemakkelijk voelt over het gebruik van agressieve chemicaliën in je haar, maar het toch wilt kleuren, hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn tal van natuurlijke manieren om haar te kleuren en grote schade te voorkomen.

Lees verder voor een volledige gids voor volledig natuurlijke haarverf en chemicaliënvrije, plantaardige kleurmerken. Experimenteer met organische haarkleuren en maak je nooit meer zorgen over de effecten van haarverf!

Alternatieven voor Hair Dye

Haarkleurmiddelen bevatten agressieve chemicaliën zoals ammoniak en parafenyleendiamine (PPD) die irritatie kunnen veroorzaken en vaak het haar droog en beschadigd achterlaten. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om haar te kleuren en de bijwerkingen van chemische haarverwerking te voorkomen. Als je in de eerste plaats begint met door hitte beschadigd haar, zal gezonde haarverf je helpen de schaduw van je lokken te verbeteren zonder hun gezondheid verder in gevaar te brengen.

10 DIY haarverf en veilige haarverfmerken

Wist je dat je je haar thuis kunt verven zonder haarverf? Kruiden, thee, koffie en citroen fleuren niet alleen je diners en je leven op, maar maken ook prachtige zelfgemaakte haarverf. Als deze opties niet voor u werken of als u meer controle wilt over de gewenste tint, kies dan uit de chemicaliënvrije haarverf die hieronder ook wordt vermeld.

#1: Koffie

Als je donkerder wilt worden met je haar, is koffie haarverf een goede natuurlijke optie om te proberen. Merk op dat koffie, hoewel zwart, geen doe-het-zelf zwarte haarverf zal maken. In plaats daarvan zal het je helpen om een tint of twee donkerder te worden en zal het ook wat grijstinten bedekken.

Om de kleurstof te bereiden, zet je een kopje sterke koffie, laat het afkoelen en meng je het met 2 el koffiedik en een kopje leave-in conditioner. Zodra je je mix hebt voorbereid, breng je het aan op schoon, vochtig haar en laat je het een uur of zo zitten. Spoel en herhaal de procedure indien nodig opnieuw.

#2: Kruiden

Er zijn veel kruiden die je kunnen helpen om de kleur te krijgen die je wilt op basis van je natuurlijke haarkleur. Hibiscus werkt bijvoorbeeld het beste om rode tinten te verdiepen. Salie verdiept tinten brunette en zwart haar. Tegelijkertijd, als je lichtblond of geblondeerd haar hebt, kun je een levendige en impactvolle gele haarkleur bereiken met kurkuma gemengd met conditioner. Bekijk gewoon de ongelooflijke resultaten die in deze video worden getoond:

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

#3: Bietensap

Dit natuurlijke ingrediënt kan helpen om je haar een natuurlijke rode tint te geven. Merk op dat bietensap koel rood geeft, dus als je een warmere tint wilt, meng het dan met wortel en voeg wat oranje pigment toe.

Meng de sappen met een dragerolie zoals kokos- of olijfolie, breng aan op je haar en doe er een plastic beker op. Wacht ongeveer een uur en spoel af. Als u een donkerdere kleur wilt, kunt u het mengsel altijd opnieuw aanbrengen. Het mooie van natuurlijke haarverf is dat er geen schadelijke effecten zijn en dat je het proces zo vaak kunt herhalen als je wilt.

#4: Citroensap

Subtiele zonovergoten balayage vergt veel meesterschap en forse investeringen. Maar wist je dat je een zonovergoten haarlook kunt bereiken met zoiets gewoons als citroensap?

Om het haar op natuurlijke wijze lichter te maken met een citroensap, giet je het in een sprayfles, spuit je het sap royaal door je haar en borstel je het om de “kleurstof” gelijkmatig te verdelen. Voor het beste resultaat, ga in de zon zitten en laat het sap minstens een uur intrekken voordat je het afspoelt. Houd er rekening mee dat deze natuurlijke haarkleur permanent is en dat de lokken lichter blijven totdat je ze afknipt.

#5: Kamille thee

Een andere zelfgemaakte haarverf die je haar lichter kan maken is kamillethee. Om de thee te bereiden, steile kamillebloemen in kokend water, laat het mengsel afkoelen en zeef de bloemen uit. Giet de thee dus meerdere keren door je schone, vochtige haar.

Kamille theeverlichting is het meest effectief bij degenen die al blond haar hebben. Om een mooie, heldere kleur te behouden, herhaalt u de procedure elke week of zelfs elke wasdag.

#6: Henna

Er zijn veel voordelen van henna voor haar die het krijgen van een nieuwe kleur tot een ultieme behandelingsprocedure maken. Tegenwoordig zijn er veel verpakte natuurlijke hennaproducten met duidelijke kleurenpaletten. Je kunt echter puur hennapoeder kopen en het mengen met andere ingrediënten om de gewenste tint te krijgen, zoals beschreven in deze handige henna-verfgids.

Henna kleur is permanent, ook al heeft het de neiging om te vervagen in ongeveer 4 tot 6 weken. Dus, een woord van waarschuwing: het zal moeilijk zijn om van het rode pigment af te komen, dus gebruik de kleurstof niet als je overweegt om binnenkort haar met andere synthetische kleuren te verven.

#7: Herbatint

Herbatint is een van de veiligste haarverfmerken die er trots op is de meest natuurlijke permanente haarkleuringsgel te zijn, vrij van ammoniak en andere harsh chemicaliën. De producten zijn gemaakt met kruidenextracten die voeding en bescherming bieden aan uw lokken en hoofdhuid. Het lijkt ook op andere doosverf, waardoor het gemakkelijk is om de gewenste tint te kiezen en thuis haar te verven.

#8: Origineel & Mineraal

Origineel & Mineral Cørcolor is nul ammoniak, PPD of resorcinol. In plaats daarvan heeft het natuurlijke en voedende actieve ingrediënten die volgens het merk afkomstig zijn uit de outback en de oceaan. Het was een van de eerste merken met professionele producten die vrij waren van chemicaliën en blijft een goede natuurlijke haarverf om voor te kiezen.

#9: ONC NATUURLIJKE KLEUREN

ONC NATURAL COLORS is een natuurlijk kleurstofmerk dat beweert je lokken te voorzien van de kleur die je zoekt zonder je haar bloot te stellen aan agressieve chemicaliën. Het vereist wel warmte om de nagelriemen van je haar te openen (iets dat ammoniak normaal gesproken zou doen) voordat de kleur volledig in het haar doordringt en niet vervaagt.

#10: Logona Herbal Haarkleur

Logona Herbal Hair Color is 100 procent botanisch en is ontworpen om grijs haar te bedekken en tegelijkertijd je haar te voorzien van de voeding die het nodig heeft. Het is vegan-vriendelijk en kan henna, jojoba-olie en rabarberwortelpoeder bevatten.

Het kleuren van haar hoeft niet schadelijk te zijn. Diy haarverf en veganistische merken die gezonde haarkleuren bieden, zijn een goed alternatief en maken het mogelijk om de kleur van je lokken te verbeteren, geen kwaad.