10 regels hoe je een knipbeurt krijgt waar je echt van zult houden

Het krijgen van een goed kapsel geeft ons een zelfverzekerd en krachtig gevoel. Het kan gemakkelijk zijn als je de salon en haarstylist hebt gevonden waar je je lokken aan kunt toevertrouwen. Als je echter niet tevreden bent met je doen of verandering overweegt, stel je jezelf misschien veel vragen.

  • Hoe moet ik mijn haar knippen?
  • Hoe vind ik een goede haarstylist voor een snit?
  • Welke haarlengte past het beste bij mij?
  • Hoe krijg je een knipconsult en welke vragen moet je stellen?

Je vindt de antwoorden op deze vragen hieronder, omdat we 10 geboden delen om een perfect kapsel te krijgen.

1. Neem de tijd om een geweldige stylist te vinden

Als je nog geen goede stylist hebt gevonden, is het de hoogste tijd om het te doen. Het is altijd een aanzienlijk risico om je haar toe te vertrouwen aan een nieuwe kapper, vooral als je een consult nodig hebt, je stijl wilt veranderen of overweegt je lange haar kort te knippen.

Hier zijn een paar manieren om een goede specialist te vinden voor een haarbaan:

  • Zoek allereerst naar een kapsalon met een aantal uitstekende recensies. Een geweldige kapsalon zal meestal hun werk op Instagram of Facebook laten zien, dus dit is waar je naartoe moet gaan om de voorbeelden van het kapperskapsel van de salon te zien en te weten in wat voor soort haarbehandelingen ze gespecialiseerd zijn. Goede salons selecteren zorgvuldig experts die ze in dienst hebben en zullen zeker een professional aanbevelen om je haar te knippen. Hier is ook waar je zult zien of de salon geeft om veganistische producten en duurzaamheid.
  • Let op dat als je van een salon houdt, je deze lang zult bezoeken voor regelmatige trims. Daarom is het een goed idee om te beginnen met de plaatsen om een knipbeurt bij jou in de buurt te krijgen. Kijk of ze online al een goede reputatie hebben opgebouwd of vraag je buren of ze ooit een snee hebben gehad op die plek.
  • Vraag buren, familieleden, vrienden of collega’s, wiens knip je leuk vindt, waar ze hun haar laten doen. Je kunt zelfs een vreemdeling met een mooi salonkapsel vragen waar ze haar haar laat knippen. Vergeet echter niet dat mensen verschillende soorten haar hebben, dus het is beter om te verwijzen naar vrouwen van wie het haartype vergelijkbaar is met dat van jou.

Terwijl u de profielen van de salons onderzoekt of om een verwijzing vraagt, let dan op of professionals haarverzorgings- en kapseladvies geven en of ze aandacht besteden aan de gezondheid van uw lokken op de lange termijn. Onnodig te zeggen dat je degenen kiest die dat wel doen.

2. Onderzoek kapsels die bij je gezichtsvorm passen

Als je nadenkt over een nieuw kapsel, wil je zeker weten welk kapsel bij je past. Experts zijn van mening dat de vorm van je gezicht hier een cruciaal punt is. Om te begrijpen welke vorm je gezicht heeft, kijk je naar de spiegel en schets je de contouren van je gezicht erop met een stuk zeep of lippenstift. Haal je haar van je gezicht en zorg ervoor dat je het ook niet contourt. Uiteindelijk moet je kunnen zien of je gezicht rond, langdurig, vierkant of hartvormig is en je dus concentreren op het kiezen van een kapsel voor je gezichtsvorm.

De overkoepelende regel is om te gaan voor een snede waardoor het er ovaler uitziet. U kunt bijvoorbeeld voor edgy zijbanden gaan om uw ronde gezicht te verlengen en zich te ontdoen van de overmatige zachtheid. Of koop een ruige gelaagde bob die wordt aanbevolen voor vierkante gezichten.

3. Overweeg je karakter en levensstijl

Het juiste kapsel kan de indruk die je maakt veranderen, omdat de manier waarop ons kapsel eruit ziet, hoe het is ingesteld en de algehele conditie veel over ons kunnen vertellen. Wil je er serieus uitzien, een beetje edgy of misschien 10 jaar jonger? Je moet er rekening mee houden dat elk kapsel zijn eigen karakter heeft dat je imago zeker zal beïnvloeden. Als je een low-key soort meisje bent, is de gedurfde superkorte pixie-cut niet jouw stijl; je zult je er niet prettig bij voelen.

Bij het kiezen van een kapsel is het ook essentieel om degene te vinden die bij uw levensstijl past. Het beste kapsel voor jou zal verschillen, afhankelijk van of je een moeder bent met zwangerschapsverlof, een bankbeambte die een strikte dresscode moet volgen of een creatieve ontwerper waar mensen naar opkijken voor stijlinspiratie. Zorg ervoor dat je je stylist meer over jezelf vertelt voordat je een trimbeurt krijgt.

4. Zoek inspiratie

Als je niet weet welk kapsel je moet krijgen, begin dan met het bekijken van de beste kapsels voor vrouwen van jouw leeftijd, haartype of gezichtsvorm. Dit is waar The Right Hairstyles je echt bij kan helpen. Pin alle stijlen die voor u klikken om de varianten te vergelijken of laat ze aan uw stylist zien om te weten of deze snit er goed uitziet.

Een ander idee is om een van de gratis online vragenlijsten te proberen. Het enige dat u hoeft te doen, is uw foto uploaden en het online formulier invullen, waarbij u eenvoudige vragen beantwoordt over uw gezichtsvorm, teint, oogkleur, haarkleur, textuur, dichtheid, stroom en wensenrode lengte en andere punten. Nadat de vragenlijst is gedaan, wordt u verschillende vrouwelijke kapsels voorgesteld die het beste bij u passen. Je kunt misschien het kapsel kiezen dat je leuk vindt uit de voorgestelde opties.

Website met ideeën voor degenen die niet weten welk kapsel te krijgen

5. Leer erover te praten

Soms is het vermogen om goed te communiceren de beste manier om een knipbeurt te krijgen die je wilt. Helaas weten veel vrouwen niet hoe ze kapsels die ze leuk vinden moeten beschrijven aan hun stylisten. Dus, voordat je haar gaat knippen in een salon, leer je enkele belangrijke kapseltermen die je zullen helpen “één taal te spreken” met je kapper en je klaar te maken om afbeeldingen te laten zien van de snitten die je leuk vindt.

Let wel op dat je kapsel lelijk kan worden, niet omdat het op de verkeerde manier is geknipt, maar omdat je het niet goed stylet. Daarom is het noodzakelijk om je stylist te vragen wat je thuis met je haar moet doen. Een nieuw kapsel kan je met verlies achterlaten, dus maak beter een lijst van wat je wilt vragen bij het krijgen van een knipbeurt. Neem productadvies ook niet als de manier om je iets te verkopen: de impact van het gebruik van de juiste haarproducten op je kapsel kan niet worden overschat.

6. Overweeg stylingtijd

Haar afknippen is niet genoeg om er mooi uit te zien. Een goede hairstylist cut vraagt om een correcte styling. Professionele stylisten kunnen strak uitziende strengen, blowouts, springerige krullen en andere verfijnde do’s maken. Maar je hebt toch geen persoonlijke huiskapper om elke dag haar voor je te stylen?

Zorg er vervolgens voordat je een definitief kapsel kiest voor dat je je haar kunt stylen en dat je het goed vindt om er je dagelijkse routine van te maken. Bedenk hoeveel onderhoud een kapsel nodig heeft en wees eerlijk over hoe lang je je haar nu stylet. Meestal hebben we niet veel tijd om haar te wassen en te drogen of ’s ochtends gecompliceerde kapsels te maken. Als je geen warmtetools gebruikt om je haar in te stellen, kun je beter een kapsel kiezen dat het niet vereist.

7. Denk na over hoe het zal uitgroeien

Haar groeit en je perfecte snit kan er al snel rommelig en wanordelijk uitzien. Voordat je een knipbeurt kiest, moet je nadenken over hoe het uitgroeit en hoe vaak je het moet opfrissen.

Welk kapsel u ook kiest, u moet er rekening mee houden dat uw nieuwe look langdurig onderhoud vereist. Ben je van plan om een knal te laten knippen en je haar te kleuren? We houden van het idee, maar je moet klaar zijn voor frequente bezoeken aan de salon voor touch-ups. En als je op een dag besluit om je kapsel te veranderen, kost dat je tijd en geduld.

8. Als je twijfelt over bangs, ga dan voor langere exemplaren

Ben je nog steeds aan het twijfelen over welk kapsel je moet kiezen of weet je niet zeker of het bij je uiterlijk past? Breng dan geen radicale veranderingen aan en kies voor langere kapsels. Als het resultaat je niet bevalt, kun je gemakkelijk je kapsel veranderen en zal de stress niet zo pijnlijk zijn.

Het opnieuw laten groeien of stylen van je pony’s is ook gemakkelijker als je kiest voor langwerpige gevederde franjes. Als je nog niet eerder knallen hebt gehad, kun je beter met deze beginnen om tevreden te zijn met je snit. Je kunt altijd korter gaan als je eraan went.

9. Krijg een knipconsult

Een ander ding dat je zal helpen een goed kapsel te krijgen, is eerst een professioneel knipconsult hebben. Je kunt er een vragen of gewoon een haar laten drogen om met een stylist te communiceren en te zien of je je op je gemak voelt. Neem wat foto’s mee met een begeerlijk kapsel om de kapper te helpen uw voorkeuren te begrijpen. Maar wees niet teleurgesteld als een trendy kapsel dat je hebt gekozen van Pinterest of Instagram wordt afgewezen. Niet elke trend is geschikt voor je uiterlijk en sommige kunnen al crimineel verouderd zijn.

Een goede stylist zal rekening houden met alle eigenaardigheden van je uiterlijk en individualiteit: de vorm van je gezicht, leeftijd, karakter en zelfs baan en verschillende suggesties voor het knippen aanbieden.

10. Blijf positief

Wees niet bang om je haar af te knippen. Als je je gestrest voelt, kan je stylist zich ongemakkelijk voelen en niet in staat zijn om zijn beste werk te doen. Hetzelfde zal gebeuren als je te assertief bent. Het belangrijkste advies voor jou is dus om positief te blijven. Je weet perfect dat je haar teruggroeit. Dus zelfs als er iets misgaat, zal dit experiment je helpen je beste kapsel te vinden.

Gebruik deze tips om het kapsel te kiezen dat het beste bij je past. We hopen dat je het juiste kapsel vindt dat een essentieel onderdeel van je imago zal worden, je zal helpen je innerlijke wereld uit te drukken en je kenmerken gunstig zal benadrukken.