10 schadelijke haargewoonten die u zo snel mogelijk moet veranderen

We groeien op met het verzorgen van ons haar op een bepaalde manier zonder er ooit een seconde over na te denken of het de juiste manier is of niet. En zo vormen zich de gewoontes. We willen allemaal geweldig haar, maar zijn we bereid om sommige gewoonten te veranderen om ervoor te zorgen dat dat gebeurt? Het ding over haargewoonten is dat ze meestal moeilijk te doorbreken zijn, maar aan de andere kant is je haar heel gemakkelijk gebroken! Dus wat moet een meisje doen? De eerste stap is om te zien of er betere manieren zijn om met die delicate manen van jou om te gaan. Van eenvoudige up-do’s tot je normale doucheroutine, bekijk deze zeven schadelijke haargewoonten die je zo snel mogelijk moet veranderen.

#1: Borstelen van verwarde lokken van wortels tot uiteinden

De voor de hand liggende manier om haar te borstelen lijkt misschien van boven naar beneden te gaan: toch? Verkeerd. Als je gevoelig bent voor warrig haar, wil je van onder naar boven werken om ervoor te zorgen dat elke knoop wordt weggeborsteld met zo min mogelijk schade, in tegenstelling tot het duwen van elke knoop op elkaar. Pak een kam met brede tanden en begin met de onderste delen om onnodig haarverlies te voorkomen.

Borstelen Blond Haar

Instagram / @blondhaircare

#2: Proberen soppy nat haar te drogen

Er zijn twee manieren waarop je niet moet proberen super nat haar te drogen: met je handdoek of met een haardroger. Ja, we zijn er allemaal wel eens schuldig aan, maar het is het beste om te stoppen met je handdoek over je lokken te wrijven alsof je met twee takjes een vuurtje probeert aan te steken. Het veroorzaakt onnodige wrijving. Probeer een katoenen T-shirt of iets minder schurends te gebruiken om je haar droog te deppen als dat nodig is. Wat betreft haardrogers, vermijd het te bereiken totdat je haar 50-60% droog is voordat je het warmtegereedschap aanbrengt om het af te maken.

T-Shirt Haar Drogen

Instagram / @sorayagoesoutside

#3: Je haar te vaak borstelen

Is het borstelen van je haar te veel van het goede? Misschien. Het is tijd om afscheid te nemen van de 100 slagen voor het slapengaan die onze moeders ons hebben bijgebracht. Constant poetsen, vooral als het krachtig wordt gedaan, kan leiden tot extra schade voor zowel de hoofdhuid als je lokken. Wees extra voorzichtig als je krullend haar hebt, want borstelen ontvouwt te vaak die krullende Q’s van jou. En als klap op de vuurpijl, als je hebt gehoord dat je moet poetsen om de natuurlijke oliën te verdelen, kun je de theorie naar de wind gooien. Droog haar is een gevolg van gebrek aan vocht, niet van oliën.

Haarborstelproces

Instagram / @lisadanaemusic

#4: Overmatig gebruik van Hot Tools

Erger nog: zonder beschermende serums! Ik hou net zoveel van een blow-out thuis als het volgende meisje, maar het aanbrengen van warmte op het haar is iets dat spaarzaam moet worden gedaan. In mijn middelbare schooltijd hadden we dagelijks pin-steil haar met een stijltang. Over beschadigen gesproken! Gelukkig is de natuurlijke look in als zonde en je haar is er dol op. Houd het gebruik van het warme gereedschap maximaal twee of drie keer per week en gebruik altijd een hittebeschermend middel om de lokken te coaten en je haar wat schade te besparen.

Haar Sraightening Proces

Instagram / @mizaninigeria

#5: Te vaak (en ruw) wassen

Heel weinig mensen hoeven eigenlijk dagelijks shampoo te gebruiken, dus als je merkt dat je elke dag schuimspoelt, is het tijd om het eruit te knippen. Shampoo is nodig om overtollig talg, olie, vuil en dagelijkse verontreinigende stoffen uit je haar te verwijderen, maar als je deze dingen constant uit je haar verwijdert, neem je ook de natuurlijke oliën weg die je hoofdhuid en lokken beschermen. Dat leidt direct tot een droge hoofdhuid en droog haar. Probeer een paar van je normale wasbeurten over te slaan en kijk hoe je haar je begint te bedanken.

Haar wassen Proces

Instagram / @care_easy

#6: Geen regelmatige trimbeurten krijgen

We hebben allemaal minstens één meisje in ons leven ontmoet met lang, glanzend haar dat zegt: “Ik heb het al meer dan drie jaar niet geknipt!” En hoewel het krijgen van regelmatige trims misschien contraproductief lijkt voor het bereiken van lange, weelderige sloten, is het eigenlijk het belangrijkste ingrediënt. Hoewel het misschien niet gelijk staat aan langer haar, helpt het krijgen van trims om de 8-12 weken het haar sterk en gezond te houden door gespleten haarpunten te elimineren die uiteindelijk de streng zouden kunnen opkruipen en tot breuk zouden kunnen leiden. Zorg dus beter voor je haar door die regelmatige controles uit te voeren.

Haar trimmen

Instagram / @foolforfries

#7: Sportieve strakke kapsels

Ik had een vriendin die haar haar altijd in huis in een kleine ballerina knot knoopte en zelfs naar bed droeg. Ik daarentegen? Ik vind het heerlijk om het naar beneden te hebben. Dus als je toevallig het type bent dat je haar altijd uit je gezicht wil, weet dan dat het je mooie lokken kan beschadigen. Elastische haarbanden kunnen te strak zijn waardoor de lokken kreuken en breken, terwijl hoge paardenstaarten aan je hoofdhuid en haarlijn trekken, wat kan voorkomenn leiden tot hoofdpijn. Als je je favoriete updo niet kunt loslaten, probeer dan scrunchies die minder ruw zijn voor het haar en een losse knot hebben.

Sportieve strakke kapsels

Instagram / @nooreemaanphotos

#8: Douchen met warm water

Je hebt deze misschien al eerder gehoord, maar dat komt omdat het een van de meest voorkomende haargewoonten is die we hebben en die gemakkelijk kan worden veranderd. Heet water droogt zowel het haar als de huid uit, dus elke keer dat je met warm water douchet, beschadig je je haar. Wanneer het haar nat is, is het het meest kwetsbaar. Dit brengt ons bij extra breakage-ville. Wat je kunt doen is lauwwarm tot warm water proberen terwijl je je haar op zijn minst spoelt en, als je kunt, een laatste spoeling van koel tot koud water om de haarzakjes te sluiten voordat je de douche verlaat en begint met borstelen.

Douchen met warm water

Instagram / @pureplumbinglv

#9: Je hoofdhuid negeren

We zorgen dus van top tot teen voor onszelf… althans dat denken we. Hoewel u TLC van wortel tot uiteinden aan uw haar kunt geven, vergeten mensen vaak de hoofdhuidbehandeling. Dit kan van alles betekenen, van het gebruik van te veel droogshampoo en het creëren van overtollige opbouw op de hoofdhuid tot het overmatig scrubben van de hoofdhuid tijdens het wassen. Wat kun je doen? Geef je hoofdhuid een zachte wrijf met je vingertoppen (niet je vingernagels!) tijdens het shampoon om haarverzorgingsproducten te verwijderen en de haarzakjes te stimuleren. Je kunt ook kijken naar het kopen van shampoos gemaakt voor je hoofdhuid en haartype in gedachten, van droog tot vettig tot geïrriteerd. Shampoo hoeft niet altijd over de strengen te gaan (daar is conditioner voor!).

Hoofdhuid verzorging

Instagram / @iskincarereviews

#10: Je haar borstelen als het nat is

Je haar borstelen als het nat is, kan erg schadelijk zijn. Nat haar is zwak haar, waardoor het extreem kwetsbaar is voor breuk en klitten. Dus in plaats van je haarborstel direct na het douchen op te pakken en door je haar te laten lopen, gebruik je in plaats daarvan een kam met fijne tanden. Begin vanaf het einde en werk je een weg omhoog om zachter te zijn op klitten. Een gewone haarborstel is te schurend en kan het haar rechtuit scheuren of je met gespleten haarpunten achterlaten. Beter nog – kam je haar voordat je de douche betreedt naar shampoo en conditie, zodat er minder borstelen nodig is op weg naar buiten.

Natte haarverzorging

Instagram / @studio.z_

Gooi je matte routine van heet water, agressieve borstels en hete hulpmiddelen weg om de kracht en glans terug te brengen naar je haar. Je fragiele haar verdient een aantal gloednieuwe gewoonten in je routine en misschien een aantal gloednieuwe producten om op te starten. De eenvoudigste manier om gewoonten te maken of te breken, is door één voor één toe te voegen of te extraheren, totdat je een routine vol gezonde haargewoonten hebt gecreëerd die je goede haardagen bezorgen die gewoon niet stoppen.