10 tips van experts om u te helpen bij de overgang van ontspannen naar natuurlijk haar

Een overgang van relaxer naar natuurlijk haar is niet eenvoudig, maar mensen doen het al eeuwen. Het belangrijkste dat je moet begrijpen en accepteren, is dat het geduld, toewijding en consistentie vereist.

Wees niet bang om te beginnen – het gevoel en het uiterlijk van je natuurlijke lokken zijn de reis zeker waard. Ik heb veel vrouwen geholpen hun ware haartextuur te omarmen, en ik ben hier om je tips te geven over hoe je natuurlijk kunt gaan en je onderweg kunt aanmoedigen.

#1: Big Chop of niet?

Er zijn twee manieren om over te stappen van ontspannen of chemisch verwerkt haar naar natuurlijk haar. De eerste is om een grote hak te maken, wat betekent dat je alles moet afsnijden. En de tweede is om te stoppen met het ontspannen of chemisch verwerken van je haar en je natuurlijke haar van onderaf te laten groeien.

Als je voor de grote karbonade gaat, neem je je natuurlijke haarreis van overgang naar officieel honderd procent natuurlijk in een kwestie van minuten. Moderne TWA-kapsels zien er spectaculair uit en het is de snelste manier om natuurlijk te gaan. Het is ook mentaal het moeilijkst omdat je je emotioneel moet losmaken van hoe lang je haar nu is. Trouwens, als je liever je lengte behoudt om uit de permanent te groeien, moet je je nog steeds mentaal voorbereiden, omdat het enige tijd zal duren voordat je natuurlijke krullen vorm krijgen.

#2: Snijd als dat nodig is

Zelfs als je lengte wilt behouden tijdens de overgang, is wat knippen noodzakelijk voor de gezondheid van je haar. Dit betekent niet de grote hak of een buzz cut, maar je moet nog steeds af en toe geleidelijk de uiteinden van je haar knippen (zes tot acht weken is aan te raden). Dit helpt om het groeiproces voor het natuurlijke haar te versnellen en voorkomt ook dat je fragiele lokken breken tijdens het overgangsproces.

#3: Verzorg je haar vaak diep

Overgangshaar is zeer delicaat en wordt het meest aangetast op het punt waar de nieuwe groei en eerder rechtgetrokken strengen elkaar ontmoeten, de zogenaamde “demarcatielijn”. Je moet dus extra voorzichtig met dat punt omgaan.

Een manier om voor overgangshaar te zorgen, is door het haar te stomen en wekelijks een diep conditioneringsmasker aan te brengen om te voorkomen dat het breekt. Die van Thank God It’s Natural is een geweldige keuze en de titel van het merk geeft zoveel inspiratie om je overgang niet te versnellen.

#4: Verminder warmtestyling

Het is niet alleen genoeg om je haar vaker diep te conditioneren. Het is ook belangrijk om te verminderen hoeveel warmte je gebruikt om je haar te stylen. Als je kunt, schrap dan de warmtestyling volledig. Verwarmingsgereedschap heeft een manier om haar uit te drogen en breuk te veroorzaken. En tijdens de overgang is het laatste wat je wilt doen breuk veroorzaken in haar dat al is aangetast.

#5: Ga voor Beschermende Stijlen

Tijdens de overgang is het beter om te voorkomen dat je je haar te vaak en te hard kamt. Dit is de reden waarom beschermende stijlen een geweldige optie zijn bij het uitgroeien van de relaxer. Je kunt een paar maanden voor doosvlechten gaan en dan een paar weken gaan weven. Het concept is over het algemeen dat je je haar de kans geeft om te ademen door wrijving en spanning te verminderen.

Een tip is om de spanning van je haarlijn, je slapen en de nek van je hoofd te houden, ongeacht de beschermende stijl waar je voor gaat. Je doel is weelderig overgegaan haar zonder uiteindelijk een dunner wordend randprobleem.

#6: Wees niet gealarmeerd door het afstoten

Naarmate je nieuwe haar ingroeit, zal je oude haar op natuurlijke wijze verharen, en het is het beste dat je hier mentaal op voorbereid bent. Vergeet niet dat het doel een volle kop gezond natuurlijk haar is, dus het oude haar moet weg. Zelfs als je voor beschermende styling gaat, zal het haar uitvallen wanneer je de stijl eruit haalt, en dit is geen reden tot alarm. De enige reden tot alarm is wanneer u dagelijks haaruitval ervaart die net zo veel is als klonten ter grootte van een golfbal.

#7: Gebruik de juiste haarproducten

Een factor die het haarovergangsproces verlengt, is het gebruik van de verkeerde producten. Het is daarom erg belangrijk dat je sulfaatvrije shampoos en vochtinbrengende haarconditioners gebruikt voor natuurlijk haar. Vermijd het drogen van ingrediƫnten zoals stylers op basis van alcohol en sulfaatshampoos en conditioners.

#8: Zorg ervoor dat je hoofdhuid gezond is

Het is belangrijk om je tijdens de overgang te concentreren op de gezondheid van de hoofdhuid. Zorg ervoor dat je hoofdhuid en haarzakjes geen productopbouw en schilfering hebben door een grondige hoofdhuidmassage op te nemen in je wasdagroutine. Het gezond houden van je hoofdhuid zal helpen de haargroei te stimuleren.

#9: Ontwar voorzichtig

Hoe je je overgangshaar borstelt en kamt, is net zo belangrijk als het vermijden van hittestyling en het gebruik van de juiste haarproducten. Het is van vitaal belang dat u het gebruik van fine-t vermijdtooth kammen bij het ontwarren en stylen. Gebruik in plaats daarvan een kam met brede tanden van de uiteinden tot aan de wortels en vermijd zoveel mogelijk het borstelen van je haar als het nat is.

#10: Houd je haar gehydrateerd

Er is geen overdreven nadruk op de plaats van vocht voor elk soort haar, maar dit moet worden herhaald voor overgangshaar. Hydratatie is waarschijnlijk het allerbelangrijkste dat je voor je haar kunt doen om de elasticiteit te behouden die nodig is om fragiele krullen te laten groeien. Naarmate je natuurlijke krullen binnenkomen, kan het een beetje moeilijker zijn voor de natuurlijke oliƫn van de hoofdhuid om langs de haarschacht te bewegen, en je haar kan de neiging hebben om uit te drogen, dus je moet je haar te allen tijde gehydrateerd houden.

Je hebt geduld nodig tijdens de overgang, of je nu ontspannen haar uitgroeit of een grote hak maakt. Het zou minstens drie tot vier maanden moeten duren voordat je echte verandering begint te zien, maar dit hangt af van hoe lang het meestal duurt voordat je haar groeit en hoe goed je het beschermt tijdens de overgangsperiode. Door dit alles heen moet je geduldig zijn met je haar, toegewijd zijn aan het proces en consistent zijn met de inspanningen die je levert.

Tot ziens aan de andere kant met een volle kop gezond, natuurlijk haar. Uw @theafrocurlyhaircoach.