10 tips van experts voor het gebruik van een stijltang op de juiste manier

Of je nu krullend, golvend en kroeshaar hebt of je wilt je lokken gewoon een slankere en meer gepolijste look geven, een stijltang is een ultieme redder in nood. Hoewel je misschien denkt dat elke tiener weet hoe hij een stijltang moet gebruiken, is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het gebruik van een stijltang om ervoor te zorgen dat u de best uitziende resultaten behaalt terwijl uw haar gelukkig en gezond blijft.

1. Gebruik altijd een stijltang alleen op droog haar

Gebruik nooit (ooit!) heet gereedschap, waaronder de stijltang, op nat of zelfs licht vochtig haar. Als je dit doet, zou je je haar letterlijk verbranden en er ernstige schade aan toebrengen. Hoewel het verleidelijk is om wat tijd te besparen en de föhn over te slaan, is het het risico totaal niet waard. Bovendien zou je het gevaar lopen om elektrische schokken te ervaren als je elektrisch gereedschap op nat haar zou gebruiken.

2. Strijk fris haar

Je beste haarstylingroutine bestaat uit wassen, föhnen en vervolgens je haar rechttrekken met een stijltang. We begrijpen volledig dat dit te tijdrovend en onrealistisch lijkt op een drukke ochtend voor het werk. In dit geval wilt u misschien uw haar de avond ervoor wassen en aan de lucht laten drogen – het zou ’s ochtends een paar kostbare minuten slaap besparen.

Het is echter essentieel om stijltangen alleen op schoon haar te gebruiken. Vuil, talg (de natuurlijke oliën geproduceerd door je hoofdhuid), droogshampoo en andere producten zorgen voor opbouw op het oppervlak van je haar. Dat zou het onvermijdelijk verzwaren en al je inspanningen om het te stylen zullen nutteloos zijn.

3. Breng geen haaroliën aan voordat je ze rechttrekt

Schijnbaar onschuldig, oliën kunnen meer schade oplopen dan bescherming als ze direct worden gebruikt voordat je je haar rechttrekt. Net als water kan olie snel opwarmen tot een zeer hoge temperatuur en je haar letterlijk bakken tussen de platen van de stijltang.

Wat als uw olieproduct zegt dat het hittebescherming biedt?

In dit geval, net als bij andere hittebeschermende producten, moet u ervoor zorgen dat u het in een fijne laag aanbrengt en pas begint met strijken wanneer de olie volledig is geabsorbeerd en uw haar volledig droog is. Natuurlijke oliën zoals kokosnoot moeten echter alleen worden gebruikt na hete gereedschappen.

4. Kies de temperatuur verstandig

Voel je je schuldig omdat je je haar te veel verhit? Het goede nieuws is dat je geen zeer hoge temperatuur nodig hebt om je haar recht te trekken. Sterker nog, zelfs 300 graden is genoeg als je fijn haar hebt, en je mag zeker nooit boven de 340 graden uitkomen.

5. Gebruik tools van goede kwaliteit

Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen van de juiste stijltang. Ten eerste, zoals u misschien weet van de vorige tip, moet uw stijltang temperatuurinstellingen hebben. Ten tweede, zoek naar keramische stijltangen platen – dit is het modernste materiaal dat helpt om gemakkelijk te glijden en die gewilde slanke en glanzende afwerking te krijgen. Ten slotte verwarmen stijltangen van geluidskwaliteit gelijkmatig over het hele oppervlak van de platen. Dit kan mogelijk het aantal keren verminderen dat u door dezelfde streng moet rennen en uiteindelijk onnodige schade voorkomen.

Hoewel meer geavanceerde stijltangen prijzig kunnen zijn, is het de moeite waard om de investering te doen omwille van de gezondheid van je eigen haar. Daarnaast stellen besparingsexperts voor om de echte waarde van producten te berekenen door de prijs te delen door het aantal keren dat u ze gaat gebruiken. Uiteindelijk kan een stijltang geproduceerd door een gerenommeerd merk dat zijn taak nog vele jaren zal uitvoeren, veel lagere kosten per gebruik hebben dan goedkopere stijltangen.

6. Gebruik hittebeschermende producten

Een hittebeschermend middel is als een schild tegen het negatieve effect van hoge temperaturen. Spray het gelijkmatig over je haar, borstel het door en zorg ervoor dat je haar volledig droog is voordat je het strijkt.

Hier zijn enkele van onze favoriete keuzes:

7. Werk in kleine secties

Door fijnere secties te strijken, kunt u een gladdere en rechtere afwerking bereiken. Snijd een sectie van een halve inch, borstel het voorzichtig door en beweeg in langzame en voorzichtige beweging.

Het is niet de moeite waard om te proberen een dik stuk haar recht te trekken, omdat het nooit glad en recht zal worden. Als gevolg hiervan zul je uiteindelijk meerdere keren door dezelfde streng rennen en de buitenzijden van het gedeelte oververhitten, terwijl de binnenkant ervan niet heet genoeg blijft om in de vereiste vorm te komen.

Gebruik voor het beste resultaat een of twee sectieclips (of je gewone klauwclip) om een deel van het haar weg te houden, zodat het niet mengt met de streng waaraan je werkt.

8. Houd het haar gehydrateerd en gevoed

Een gezonde haarconditie moet altijd op de eerste plaats komen. Het aanbrengen van hoog vuur always belast je lokken, dus het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar goed geconditioneerd en gehydrateerd is. Gebruik geen SLS shampoo en een masker dat geschikt is voor jouw haartype.

9. Niet te vaak strijken

Het maakt niet uit hoe prachtig fris gestyled haar eruit ziet, je moet flat strijken zeker tot een minimum beperken. Dit geldt met name voor mensen met natuurlijk zwart haar en fijne en kroesachtige lokken. Denk aan het moderne alternatief van het omarmen van je natuurlijke krullen, bijvoorbeeld het implementeren van de Curly Girl-methode in je haarverzorgingsroutine.

We zeggen niet dat je stijltangen volledig moet weggooien, maar we moedigen je aan om vast te houden aan gezonde 1-2 toepassingen per maand.

10. Help je kapsel langer mee te gaan

Wanneer je je haar rechttrekt, moet je er het beste van maken en proberen de vorm te behouden tot de volgende wasbeurt. Hier zijn enkele tips over hoe het te doen:

  • Heb altijd een paraplu in je tas. Regen is de meest brute kapselmoordenaar, dus je moet je manen beschermen als het gebeurt;
  • Gebruik wat afwerkingsspray om de stijl op zijn plaats te houden;
  • Slaap op een zijden kussensloop – die zijn geweldig om spanning te elimineren en je haar zijdezacht en glad te houden;
  • Probeer je meest intensieve trainingen in te plannen naar de andere dagen waarop je haar niet perfect hoeft te zijn.

We hopen dat deze gids zal helpen om je haar stijlproces te optimaliseren en je lokken in de beste vorm te houden!