10 uitstekende ideeën voor het uitgroeien van grijs haar

Terwijl steeds meer vrouwen klaar zijn om hun natuurlijke grijze haarkleur te rocken, doet het idee om grijs haar uit te laten groeien en de vervelende volwassen wortels enkele maanden te dragen velen huiveren.

Hoewel de overgang naar grijs tijd en toewijding kost, kun je er zeker op je best uitzien in het proces. Bekijk 10 manieren om grijs te worden met gratie en kies er een of meerdere om je eigen reis in kaart te brengen.

Hoe grijs te worden

Het uitgroeien van grijs haar wordt vaak beschouwd als een noodzakelijk kwaad dat nodig is om voordelen te krijgen, zoals het dumpen van de dobbelsteen, genieten van gezonder haar en het dragen van een trendy grijze kleur. Maar laten we eerlijk zijn, je haar grijs laten worden kost meer dan beslissen om dit te doen.

Zodra je een paar centimeter hergroei hebt, kun je te maken krijgen met een aantal “nuttige aanbevelingen” van mensen, wiens mening je niet vraagt. Nog schrijnender is dat je het misschien niet leuk vindt wat je in de spiegel ziet.

Dus als u aan de reis begint, zijn er een paar basisregels om u aan te houden:

  • Vind steun en inspiratie: Instagram heeft veel grijze haargemeenschappen en bloggers om te volgen voor inspiratie, van wie velen ook hun tips en ervaring op The Right Hairstyles deelden! Houd ze scherp en deel foto’s van je eigen overgang om steun te krijgen van gelijkgestemde mensen.
  • Hairstylist is je bondgenoot, geen vijand: Sommige vrouwen gaan te ver als ze natuurlijk gaan en laten niet alleen de kleurstof achterwege, maar ook als zodanig naar de salon gaan. Dat is een enorme fout, want je haar heeft meer dan ooit een geweldige trim en professioneel advies nodig!
  • Maak je klaar om te veranderen: Er is zoveel geroezemoes over de schoonheid van grijs haar en zoveel prachtige afbeeldingen van zilveren vossen dat je misschien ten onrechte denkt dat het er de eerste dag geweldig uit zal zien. De realiteit is dat je misschien wat veranderingen in de algehele stijl en make-up moet aanbrengen om de schoonheid van je grijze manen naar voren te brengen. Je zult ook je haarroutine moeten veranderen om grijs haar zacht en glanzend te maken.

Klaar om je in te zetten om je hoogtepunten van wijsheid uit te laten groeien? Overweeg deze 10 ideeën voor een soepele overgang vol zelfvertrouwen en zelfliefde.

#1: Verf je haar grijs

Het verven van je haar in een van de tinten grijs, ashy, zilver of platina kleur voordat je aan een overgang begint, kan je een groot plezier doen. Ten eerste geef je jezelf de kans om te wennen aan een nieuwe tint. Ten tweede zal je natuurlijke zout- en peperhaar niet zo’n groot contrast vormen en niet zoveel aandacht trekken bij het ingroeien.

Een goed idee is om te kijken welke kleur er heerst in je grijzende wortels en te kiezen voor een bijpassende toon. Kijk maar eens wat een geweldig werk deze ashy bruin doet voor een mooie en geleidelijke overgang. Wanneer grijs haar ingroeit, kunt u de lagen van het gezichtsframe blijven verven om een meer opzettelijke look te behouden totdat u een volledige kop grijs haar hebt.

#2: Ga voor een Big Chop

Lang haar kort knippen is de gemakkelijkste manier om over te stappen op wit haar. Het tegelijkertijd veranderen van kleur en haarlengte is echter een behoorlijke stress. Als je gewend bent om te experimenteren met je kapsels, voel je dan vrij om je aan te melden. Als je nog niet eerder drastische veranderingen hebt geprobeerd, kun je beter kiezen uit de opties voor een geleidelijke overgang.

Edgie, getextureerde pixies zijn perfecte korte kapsels voor de overgang naar grijs haar. Je kunt een wat langer kapsel krijgen door de randen te behouden die nog steeds je natuurlijke of geverfde kleur hebben. Dit resulteert vaak in een verbluffend ombre-effect.

#3: Grombre Helemaal

Grombre haartrend veronderstelt dat je je geverfde haar geleidelijk laat uitgroeien. Zo’n grijs &ombre haar combinatie ziet er het beste uit in een sassy lob, waar het geverfde haardeel al 2 of 3 centimeter breed is.

Voordat je klaar bent om deze ideale grombre-verhouding te rocken, overweeg dan om andere overgangsideeën te gebruiken die later worden genoemd, zoals het dragen van een hoofdband en gevlochten updos.

#4: Overgang naar grijs haar met highlights en lowlights

Overgang naar grijs haar met highlights is een uitstekende optie voor vrouwen die verlangen naar een goed onderhouden look en langere haarlengte gedurende het hele proces. Bovendien zal het krijgen van ijzige hoogtepunten je helpen om ’s nachts dichter bij een nieuw, grijs kapsel te komen.

Om de overgang te vergemakkelijken, moet kleurcorrectie gericht zijn op het verkrijgen van koelere tinten en het mengen van de afbakeningslijn. Haarvlekken zijn een geweldige techniek om een naadloze look te bereiken.

Ashy blonde balayage is een andere natuurlijk ogende kleurtechniek waarmee je grijs haar kunt laten groeien en tegelijkertijd een hoofddraaiende haarkleur kunt dragen. Zorg er wel voor dat je een goede specialist voor de klus vindt!

#5: Verbeter je zout en peper

Grijs worden van zwarte of donkerbruine kleur lijkt het moeilijkst; dus je haar zwart verven tot transition naar grijs lijkt totaal contra-intuïtief. Als je zout- en peperhaar echter veel donkere vlekken heeft, kan het toevoegen van een zwarte ombre een levensveranderend idee zijn.

#6: Ace Root Cover Up

Wortelbedekkingen zijn ontworpen om de hergroei te maskeren voor de volgende kleurstof. Waarom zou je ze dan gebruiken om over te gaan naar grijs haar?

Als de hergroei van wortels je echt gestrest maakt, kun je het maskeren totdat je grijze haar lang genoeg is voor een mooie pixie-snit. Hoe dan ook, het is goed om te weten dat je dit back-upplan hebt voor belangrijke gebeurtenissen zoals het geven van een presentatie op het werk of het bijwonen van een huwelijksfeest.

#7: Toon met een tijdelijke kleur

Een andere optie is om het haar te tonifiëren met tijdelijke kleurstoffen. Het kiezen van een paarse tint zoals deze is een geweldige manier om dingen op te schudden en meer kleur aan je leven toe te voegen.

De paarse tint spoelt na ongeveer 4 shampoodagen weg en verandert in een combinatie van zilveren, lichtbruine en gouden tinten, die er fantastisch uitzien met grijs haar dat ingroeit. Het beste deel – de kleur is tijdelijk en je kunt gewoon stoppen met het aanbrengen ervan zodra je natuurlijke grijze haarkleur uitgroeit.

#8: Meng de demarcatielijn in rommelige broodjes en vlechten

Een andere optie om grijs te worden zonder je haar kort te knippen, is gecentreerd rond het mengen van de demarcatielijn met behulp van rommelige updo’s en vlechten. Een rommelig broodje als dit combineert niet alleen het verschil in kleuren, maar voegt ook een speelse, jeugdige touch toe aan je doen!

Een bewezen go-to kapsel voor het uitgroeien van grijs haar is ook een of twee Franse vlechten. Het accentueert de grijze basis en laat de demarcatielijn naadloos samengaan.

Tegelijkertijd lijken doosvlechten het beste kapsel te zijn voor zwarte vrouwen die grijs haar laten groeien. Het zal het scherpe contrast tussen zwart en wit volledig wegnemen. Bovendien zorgt ashy of wit vlechthaar ervoor dat je al voor het einde van de overgang van je nieuwe look kunt genieten.

#9: Rock Head Sjaals

Helemaal aan het begin van wortelgroei kunnen hoofdbanden en sjaals een groot verschil maken. Ten eerste is het beter om je haar naar achteren te borstelen om de voorkant gemarkeerd te laten met grijstinten in plaats van het in het midden te delen en wortelgroei aan de zijkanten te laten rusten.

Ten tweede zal een helder trendy accessoire altijd een pluspunt zijn! Het zal niet alleen de demarcatielijn verbergen, maar het zal je uiterlijk ook interessanter en bedoelder maken.

#10: Krul je haar

Stylisten weten dat de beste manier om de imperfecte balayage te beteugelen is om wat strandgolven in te gooien. Het krullen van individuele lokken zal de demarcatielijn doorbreken en dimensie toevoegen aan de haarkleur. Bovendien geeft het dragen van een trendy, sexy kapsel je een broodnodige boost van zelfvertrouwen.

Voel je vrij om verschillende ideeën te gebruiken in verschillende stadia van je hergroeireis. Je kunt bijvoorbeeld de volwassen wortels camoufleren en vervolgens een lange pixie snijden met een grombre-effect. Of gebruik een hoofdband om grijze wortels uit te laten groeien, wissel dan gekrulde en gevlochten kapsels af om de demarcatielijn te mengen en rock ten slotte de grombre-stijl door een verleidelijke lob te hakken. U kunt ook kiezen voor een perfecte balayage om grijs te worden.

Zijn deze tips nuttig geweest? Deel je manier om grijs te worden op Instagram en tag @therighthairstyles zodat we kunnen genieten van je overgangsvoortgang!