10 vintage updo kapsels uit elk decennium dat slay

Vintage updo kapsels van elk decennium beleven nu een opleving. Ze zijn cool, ze worden als klassiek beschouwd en zijn onmiskenbaar romantisch. Ongeacht je haarlengte, je kunt een vintage updo uit de jaren ’70 of zelfs de jaren ’30 rocken. De volgende keer dat je op pad gaat voor een avond met de meisjes, of als het schoolbal of een bruiloft aan de horizon ligt, pak dan wat haarspeldbochten, een paar stylingproducten en maak een hoofddraaiend kapsel. Lees verder voor onze favorieten van elk decennium:

vintage updo kapsels jaren 1930 updo
Hollywood glam.

1. Jaren 1930 Updo

Mini Marley heeft een video tutorial over hoe je deze spiraal gekrulde jaren ’30-geïnspireerde updo kunt maken. Bonus: Haar kan zo kort zijn als een bob om deze stijl te doen.

vintage updo kapsels
Trés chic! Foto credit: indigitalimages.com

2. Franse Twist

Deze sexy manier om je haar van je gezicht te houden werd populair in de late jaren ’50, en het gaat nog steeds goed vandaag. Volg onze tutorial om dit easy peasy (echt!) kapsel na te maken voor je volgende grote evenement. Tamme flyaways met TRESemmé Keratin Smooth Keratin Infusing Serum, die ook glans en definitie toevoegt.

vintage updo kapsels
Bind het vast.

3. Bovenste knoop

Het bovenste knoopkapsel is een van die vintage kapsels die bijna elk decennium lijkt te worden gedragen. Misschien omdat het gemakkelijk te doen is en het zo mooi is om naar te kijken? Wat het ook is, we zijn er voor!

vintage updo kapsels
Ladylike cool.

4. Lage Chignon

In de jaren ’50 en ’60 werden zowel overdag als ’s nachts lage chignons gedragen. Voor glam-evenementen droegen vrouwen kleine cocktailhoeden; sommige waren versierd met veren of hadden een netsluier (zo mooi!).  Voor de dag kan een lage chignon al dan niet worden bedekt met een stoffen hoofdband. Voordat je je haar stylet, gebruik je Dove Refresh + Care Volume &Fullness Droogshampoo, om vet op te zuigen en te voorkomen dat het haar van zijn plaats glijdt, terwijl ook lokken extra volume krijgen.

vintage updo kapsels mini knot
Stijlen uit de jaren ’70 gaan nooit echt weg.

5. Mini broodje

In de jaren ’70 droegen veel vrouwen hun haar lang en pin recht. Een snelle en nogal romantische manier om hun haar te restylen was om een mini knot bij de nek te maken en een paar strengen uit de knot te trekken voor een gezichtsverlijstend effect.

vintage updo kapsels half up bijenkorf
Toon stopper.

6. Halve bijenkorf

Bijenkorven waren groot in de jaren ’60. Het is een van de vintage updo kapsels die ook in de jaren ’80 zijn eerste comeback maakte. En het staat elk seizoen op mode-catwalks … over uithoudingsvermogen gesproken!

vintage updo kapsels bijenkorf
Omhoog, omhoog, omhoog!

7. Bijenkorf

In de jaren ’60 maakten meidengroepen van de bijenkorf een van de populairste kapsels. Dit kapsel bestaat uit veel backcombing (a.k.a. plagen), en shellacking met wat haarlak. Om ervoor te zorgen dat je bijenkorf net zo lang meegaat als jij, spray je op TRESemmé TRES Twee Freeze Hold Spray. De haarlak droogt supersnel en houdt de luchtvochtigheid op afstand met zijn watervrije formule. Het is zeker een van die vintage updo kapsels die eeuwig cool zijn.

vintage updo kapsels croissant bun
Geïnspireerd door de jaren ’40.

8. Croissantbroodje

In de jaren ’40 waren opgerolde kapsels een rage. Deze croissant knot is een moderne versie van de opgerolde vintage updo kapsels uit die tijd.

vintage updo kapsels side-swept glam roll
Elegant en praktisch!

9. Zijkantenwept Glam Roll

Eind jaren ’40 en begin jaren ’50 werden avondupdo’s gestructureerd en zeer formeel ogend. Deze updo heeft een diep zijdeel, veel golven en haar zit aan de achterkant in een lage knot. Om deze stijl opnieuw te creëren, volg je onze glam roll tutorial. In plaats van het haar los te laten, werk je de stijl af in een knot.

vintage updo kapsels
Gestolen van de jongens.

10. Pompadour Updo

In het begin was de pompadour, of pomp, een kapsel dat alleen bad boys droegen. Vrouwen zagen hoe cool haar eruit zag in die stijl, en de next ding dat je wist, vrouwen overal volgden dit voorbeeld. Hot in de jaren ’60, maakte het zijn opleving in de jaren ’80, en stuiterde weer terug in de jaren ’90 toen goth het über groot raakte. Deze updo vereist backcombing (voor hoogte) en wat haarlak. Prep haar met Dove Nutritive Solutions Anti-Frizz Oil Therapy Shampoo en Dove Nutritive Solutions Anti-Frizz Oil Therapy Conditioner. Beide zijn gemaakt van een mix van argan-, kokos- en amandelolie die helpen bij het bestrijden van kroezen, wegvliegen en glans geven. Vlak voordat je begint met plagen, voeg je een paar druppels toe Nexxus Clean &Pure Voedende Detox 5-in1 Onzichtbare Haarolie omdat het helpt glans toe te voegen en het haar beschermt tegen mogelijke schade die kan optreden bij het plagen.