101 Gids voor ploppend haar voor veerkrachtige en gedefinieerde krullen

Verliezen je veerkrachtige natte krullen het grootste deel van hun definitie tijdens het drogen? Ploppend haar kan een hoop verschil maken, het volume en de definitie verbeteren en tegelijkertijd de vervelende kroezen verminderen. Het beste deel, het duurt slechts een oud t-shirt en 20 minuten met een t-shirt plop om een paar goede haardagen voor de boeg te hebben!

Lees verder om te leren hoe je krullend haar plop, hoe je de plop-methode kunt gebruiken voor golvend en kort krullend haar en hoe je haar ’s nachts kunt plop.

Wat is Ploppen?

Ploppen is de methode om nat krullend haar te drogen door het bovenop of je hoofd in een t-ship wrap te stapelen. Wanneer je je krullende haar naar beneden hebt tijdens de luchtdroge fase, zullen de zware natte krullen zich onder hun eigen gewicht uitrekken; evenzo zal een klassieke handdoekwikkel krullen uitgerekt en ongelijk maken. Tegelijkertijd zorgt ploppen met een katoenen t-shirt ervoor dat je krullen in een geknepen vorm bovenop je hoofd drogen, waardoor hun definitie en volume bij de wortels worden gemaximaliseerd.

Een katoenen stof absorbeert overtollig water heel goed en veroorzaakt geen gespleten haarpunten of kroezen (dat is wat gewone handdoeken normaal doen). Omdat iedereen een oud katoenen t-shirt heeft en het gemakkelijk is om de mouwen in een knoop te binden, is een t-shirt plop de meest populaire optie geworden. U kunt echter ook een katoenen kussensloop of een microvezeldoek gebruiken voor het ploppen van het haar.

Plopping-methode voor krullend haar voor en na

Hoe haar in een T-shirt te wikkelen

Maak je t-shirt klaar en was je haar volgens de Curly Girl-methode of de aangepaste variant ervan. Breng een leave-in conditioner en de stylers die je gebruikt aan op nat haar voordat je je haar plopt! Wikkel vervolgens het haar in een t-shirt volgens deze stappen:

Stap 1: Leg je t-shirt op een lager plat oppervlak en buig eroverheen, waarbij je je krullen in het midden van het t-shirt plaatst.

Hoe haar in een T-shirt te plopen Stap 1

Stap 2: Breng de zijkant van het t-shirt dat dichter bij je voorhoofd staat en breng het uiteinde samen bij de nek van je hoofd.

Hoe haar in een T-shirt te plopen Stap 2

Stap 3: Breng de zijkant van het t-shirt dat van je af is naar de nek van je hoofd en druk erop om de uiteinden die je eerder hebt meegenomen vast te zetten.

Hoe haar in een T-shirt te plopen Stap 3

Stap 4: Sta op, terwijl je de mouwen in je handen houdt en er zachtjes aan trekt.

Hoe haar in een T-shirt te plopen Stap 4

Stap 5: Span de plop aan totdat deze veilig aanvoelt en bind de mouwen aan de voorkant vast. Als de mouwen lang zijn, moet u ze mogelijk naar de achterkant brengen en opnieuw binden of de uiteinden aan de zijkanten stoppen.

Hoe haar in een T-shirt te plopen Stap 5

De instructies klinken in het begin misschien verwarrend, maar slechts een beetje oefening zorgt ervoor dat je je haar in seconden plop, zelfs geen minuten! Zou er een wedstrijd voor speed plopping kunnen zijn?

Hoe lang om haar te plop

Als je haar ’s ochtends (overdag) wast, plop dan 10 tot 20 minuten haar. Droog of verspreid vervolgens je krullen aan de lucht. Anders plop je je haar een nacht. Vergeet de horrorverhalen over naar bed gaan met nat haar – ploeteren redt de dag. Meer dan dat, veel curlies zien veel betere resultaten met deze methode, dus het is het beste om het zelf te proberen te zien.

Het ’s nachts ploffen van nat krullend haar is een geweldige tijdsbesparing, omdat je direct na je ontspannende nachtdouche naar bed kunt gaan. Bovendien zal je haar ’s ochtends net iets vochtig zijn, dus 5 tot 10 minuten diffunderen of gewoon aan de lucht drogen terwijl je ontbijt, is voldoende. Een snelle tip: als je t-shirt te nat wordt en je niet al het comfort biedt tijdens het slapen, plop dan 10 minuten haar in één t-shirt en knoop dan een droog shirt voor de nacht.

Laten we opmerken dat je je haar ook droog kunt ploffen. Slapen met een krullende haarpoep helpt je de krullen ’s nachts te behouden en krijgt een geweldige definitie in je krullen van de tweede en derde dag. Voel je vrij om haar te spuiten met water of te knijpen met haarolie voordat je gaat ploppen.

Krullend Haar Handdoek Wrap

Zoals eerder vermeld, is het ook mogelijk om krullend haar in een handdoek te ploffen. Twee belangrijke dingen om hier te onthouden zijn:

  1. Om alleen een microvezel of een katoenen handdoek te gebruiken (een stuk linnen is ook voldoende); de gewone handdoek is een grote nee, omdat het kroezen en breuk zal veroorzaken in een zacht krullend haarpatroon;
  2. Om al het haar bovenop te stapelen, laat de krullen niet in het deel van een handdoek zitten dat je draait om de wrap vast te zetten.

Als je een moderne handdoektulband gebruikt, doe dan al je haar in de capuchon en draai het uiteinde zonder haar erin om de wikkel strakker te maken:

Als je een klassieke, rechthoekige handdoek gebruikt, leg deze dan plat voor je en draai je hoofd om de krullen in het midden te plaatsen. Neem dan de twee sides in je handen en begin ze te draaien. Wanneer de handdoek strak genoeg is om je haar op zijn plaats te houden, sta dan op en bind de gedraaide uiteinden achter of voor je hoofd (denk niet te veel na: je weet waar je het moet binden, omdat de voor- of achterkant comfortabeler zal zijn, afhankelijk van de richting voor het draaien die je hebt gekozen).

Ploppen golvend haar

Heb je ooit je natte golvende haar geknepen om er meer bochten en krullen in te forceren? Ploppend golvend haar werkt op dezelfde manier, maar geeft meer definitie op een kortere tijd. Hoe langer je je golvende haar in een geknepen positie laat rusten, hoe krullender het wordt.

De techniek om haar in een plop te doen is in principe hetzelfde, alleen producten die je op je haar gebruikt zullen verschillen. Wanneer je golvend haar hebt, moet je lichtere stylers gebruiken. Ook hunkert dit haartype niet zozeer naar vocht als krullend en kronkelig haar, dus het is niet nodig om oliën te gebruiken om het vocht binnenin vast te houden. Knijp je haar een dozijn keer voordat je het plopt om de structuur te krijgen die je wilt behouden en verbeterd in een plop!

Gerelateerd bericht: 12 trucs om de Curly Girl-methode voor golvend haar in 2021 aan te passen

Werkt Ploppen voor kort krullend haar?

Sommige curlies zien perfecte resultaten, zelfs met lange pixie-snitten, terwijl anderen zeggen dat plopping rare lokken in hun korte haar achterlaat. Als dit het geval is, probeer dan maximaal 5 minuten te ploppen.

Een handige hack voor meisjes met een krullende bob is om het haar niet om te draaien om al het haar aan de bovenkant te verzamelen, omdat kort haar aan de achterkant het toch niet zal halen. Buig in plaats daarvan je hoofd lichtjes en bedek het met een t-shirt. Breng de krullen aan de achterkant dicht bij je hoofdhuid en druk ze aan met een shirt; breng dan de uiteinden naar voren en bind ze aan de voorkant vast.

Probeer anders micro plopping: knarsend haar met een katoenen t-shirt of een microvezel handdoek om overtollig water eruit te persen.

Of je nu perfect tevreden bent met je manen of moeite hebt om wat verende natuur in je krullen te brengen, ploppen is een absolute must-try. Door indrukwekkende resultaten te combineren met minimale inspanningen, zorgt de methode ervoor dat veel curlies verliefd worden bij de eerste plop!