101 Gids voor Roller Set Kapsels voor Natuurlijk Haar

Rollersets zijn een van de meest voorkomende krulgereedschappen voor het haar die zowel door naturals als niet-naturals worden gebruikt. Ze geven niet alleen mooie resultaten, maar ze hebben ook helemaal geen warmte nodig, waardoor ze geen schade toebrengen aan het zachte natuurlijke haartype. Hier zijn alle how-to’s en inspiratie die je nodig hebt om prachtige roller set kapsels te doen op natuurlijk haar.

Voordelen van het gebruik van rollensets

Als je in de spiegel beeldt wanneer je rollensets draagt, krijg je wat grinniken … nou, dit is de reden om wat plezier te hebben, niet om te weigeren van de tools! Er zijn enkele goede redenen waarom:

 1. Weinig tot geen hitteschade: Waarschijnlijk hoef ik je er niet aan te herinneren dat warmte je haar met zwakke punten kan achterlaten en breuk kan veroorzaken – dit is wat healess curls zo’n goed idee maakt! Of je er nu voor kiest om haar rond de rollensets te föhnen of aan de lucht te laten drogen, de schade zal nog steeds minimaal zijn in vergelijking met het gebruik van een toverstok of een krultang.
 2. Veelzijdigheid: Het kennen van je haartype betekent niet dat je gebonden bent aan één look. Rollensets verschillen in vorm, grootte en structuur, waardoor je een verbazingwekkende veelzijdigheid van krullen kunt krijgen.
 3. Styling extensies: Hitte kan schadelijk zijn voor hairextensions zoals pruiken, clip-ins en paardenstaarten, maar je kunt deze altijd stylen met behulp van een set rollersets en je look veranderen terwijl je geniet van het extra volume en de lengte.

Hoe rollersets op natuurlijk haar te gebruiken

Allereerst is hier alles wat je nodig hebt om klaar te hebben:

 • Rattenstaartkam;
 • Spuitfles / Leave-in conditioner;
 • Breedtand kam/ontwarringsborstel;
 • Haar clips;
 • Natuurlijke haarolie;
 • Plukkerkam;
 • Spray glans;
 • Uw rollenset.

Voer dus deze stappen uit:

Stap 1: Spritz Je Haar

Spuit je haar met water om het vochtig te maken. Je moet je haar constant nat maken terwijl je blijft werken, wat betekent dat je de fles niet hoeft weg te verbergen.

Stap 2: Sectie je haar en kam

Deel je haar in vier secties en knip ze allemaal weg met je haarclips. Dit maakt het gemakkelijker voor u om u op één sectie tegelijk te concentreren zonder dat uw haar in de knoop raakt. Kies vervolgens een sectie en ontwar het met je ontwarringsborstel of je kam met brede tanden.

Stap 3: Gebruik je rollers

Wikkel je haar voorzichtig maar stevig rond de rollers van uiteinden tot wortels, zorg ervoor dat elke laag ernaast ligt en niet bovenop de vorige. Herhaal deze stap met alle andere secties. Zorg ervoor dat je je haar blijft spritzen om te voorkomen dat het droog wordt terwijl je werkt.

Stap 4: Droog je haar

Je kunt je haar aan de lucht laten drogen (dit kan tussen de 3 en 12 uur duren, afhankelijk van de dikte van je haar). Of droog het onder een afzuigkapdroger/ met een handdroger. Zorg ervoor dat je haar volledig droog is voordat je de set eruit haalt, anders wordt je haar kroesachtig en kan de nieuwe krultextuur gemakkelijk verloren gaan.

Stap 5: Verwijder de rollers

Haal de rollers er voorzichtig uit door je haar geleidelijk los te maken. Terwijl je dit doet, breng je een paar druppels van je haarolie aan op je haarlokken.

Stap 6: Scheid de Krullen

Nadat je de haarrollers eruit hebt gehaald, is het volgende ding om de krullen in kleinere te scheiden. Je kunt je krullen opsplitsen in drie, vier of meer, afhankelijk van hoeveel volume je wilt.

Stap 7: Spray Je haar glans

Nadat je je krullen hebt gescheiden, kun je je plukkam gebruiken om de wortels van je haar voorzichtig op te tillen voor extra volume. Spray vervolgens je haar glanzend op je haar.

Je rollerset kapsel kan wel een week meegaan, afhankelijk van hoe goed je het onderhoudt. Spray je krullen dagelijks met een leave-in conditioner om ze verfrist te houden en gebruik je satijnen motorkap ’s nachts om te voorkomen dat je krullen kapot raken en in de knoop raken.

10 Beste Roller Set Kapsels

Je moet echt experimenteren om te weten welk type en welke grootte rollensets het beste voor jou werken. Onthoud terwijl u dit doet deze basisregels:

 • staafjes met een kleine diameter geven je strakke krullen, hoe groter de diameter – hoe meer ontspannen het krulpatroon is;
 • meer hengels staan gelijk aan meer krullen, dus als je niet het verwachte resultaat krijgt, probeer dan dezelfde maat rollen, maar gebruik er meer / minder van;
 • hoe korter je haar, hoe kleiner de haarrollers die je nodig hebt, en vice versa;
 • aarzel niet om rollers van verschillende groottes te gebruiken voor één kapsel – dit zorgt ervoor dat je er natuurlijker uitziet.

Laten we nu eens kijken naar enkele verbluffende voorbeelden!

#1: Krullende Afro

Je hoeft niet te kiezen tussen afro- en rollersets. Uitgeblazen permanent staafset, of gekrulde achterro, is echt gegroeid in populariteit, en het is niet moeilijk om te weten waarom. Wie wil er nu niet meer beweging en minder klitten in zijn kapsel?

#2: Strakke Afro Krullen

Je moet de kleinste maat rollers gebruiken om strakke en kinky krullen in je Afro te bereiken. De look komt heel dicht in de buurt van wat je krijgt met je vinger die je haar oprolt. Als je niet genoeg lengte of dichtheid hebt, kun je ook beginnen met een afro-pruik.

#3: Roller Set Blowout op natuurlijk haar

Hier is een geweldige hack die @welltrainedhair hielp haar stijltang te dumpen. Waarom zou je het haar rechttrekken als je gewoon grotere maat staafjes kunt gebruiken en ze vervolgens een tijdje rond je hoofd kunt gladstrijken.

#4: Gekrulde Sisterlocks

Het mooie van sisterlocks is dat ze heel erg op je natuurlijke haar lijken en mooi gekruld kunnen worden met een hengelset. Hier is een prachtig voorbeeld dat het zeker de moeite waard is.

#5: Losse Krullen

Herinner je je nog de relatie tussen het aantal staafjes dat je gebruikt en het krulpatroon? @jascoloredcurls 11 roze (dat is middelgrote) permanenthengels gebruikt om dit mooie losse krulkapsel te creëren.

#6: Sassy Golven

Als je ontspannen haar hebt, is het gebruik van hengels om wat strandgolven toe te voegen een goede manier om je stijl te veranderen zonder je haar extra stress te bezorgen. Om de stijl te krijgen met behulp van een flexi-staaf, probeer je haar vanaf je wortel naar beneden te draaien en enige afstand te houden, niet de spoel naast de spoel.

#7: Curly Bangs

de rollersetstijl van @iydamichael is geweldig om deze zomer te kopiëren. Je kunt niet alleen de kleur van de pruik laten opvallen, maar het stelt je ook in staat om trendy krullende knallen een tijdje te rocken.

#8: Langwerpige gedefinieerde krullen met flexi-staven

Laat krimp geen lengte stelen! Om zowel lengte als definitie te bereiken, plaatste @jascoloredcurls de flexi-staaf dicht bij de hoofdhuid en bewoog geleidelijk naar beneden met een sectie, waardoor haar rotatie werd gespreid. In totaal 16 flexi hengels gebruikt voor de stijl.

#9: Lange spiraal krulvormers look

Hou je niet van al dat gedraai? Laat curlformers het werk voor je doen. Hoewel krulvormers gemakkelijk te gebruiken zijn, moet u er rekening mee houden dat het nog steeds uw taak is om haar mooi te borstelen, hydrateren en door te snijden.

#10: Perm Rod Set Kurkentrekker Krullen

Wil je wat veerkrachtige uniforme kurkentrekkerspoelen in je haar? Gebruik permanentstangen van de gewenste grootte en scheid de krullen niet. Net zo makkelijk als dat!

Natuurlijk haar heeft zoveel stylingmogelijkheden! Of je nu de voorkeur geeft aan beschermende kapsels of sassy blowouts, je zult zeker profiteren van het hebben van hengelsets in je arsenaal.