101 Haarverzorgingsregels voor workoutfanaten

Gefeliciteerd meisje, je bent net klaar met de hardcore workout waar je 100% van je moeite in hebt gestoken. Of je nu net een paar kilometer hebt gelopen, wat gewichten hebt opgetild of je favoriete training hebt gedaan, je voelt waarschijnlijk de nasleep. Met het zweet dat langs je gezicht druipt en de dorst van je mond naar water, had je een geweldige training en nu ben je misschien gefocust op je herstelroutine na de training.

Maar heb je het wel eens gehad over je haarverzorging? Ja, dat klopt, er zijn manieren waarop je je haar kunt voorbereiden voor je training en manieren om er daarna voor te zorgen. Blijf lezen om erachter te komen hoe zweten en trainen je haar beïnvloedt en wat je kunt doen om het leven van je haar een beetje gemakkelijker te maken.

Wat gebeurt er met je haar als je traint?

Terwijl je intens traint, zweet je veel, en omdat klieren zweet afgeven dicht bij onze haarzakjes, zal je haar zeker ook nat worden. Het belangrijkste doel en de enige functie van zweet is om de lichaamstemperatuur te reguleren; het is een natuurlijk proces dat je niet moet en kunt vermijden. Zout in zweet kan de poriën echter verstoppen en de hoofdhuid uitdrogen. Het hebben van bezweet haar na een training kan je ook een vies gevoel geven. Dus, hoe je voor je haar zorgt voor, tijdens en na je training is de sleutel.

Deze gezonde haarverzorgingstips helpen je om het zweet aan te pakken en je haar gezond te houden:

Pre-Workout Haarverzorging Tips

1. Gebruik droogshampoo

Je gebruikt misschien al een droogshampoo op de dagen dat je niet van plan bent om je haar te wassen en wanneer je haar er misschien een beetje vettig uitziet. Als je van plan bent om te trainen en je ziet dat je haar er vettig uitziet, gooi er dan wat droogshampoo in. Het aanbrengen van droogshampoo wanneer je wortels nog droog zijn (niet vochtig en bezweet) voorkomt dat je haar er vettig uitziet na je training.

Door wat droogshampoo te spuiten voordat je naar de sportschool gaat, kan de droogshampoo al het zweet of de olie absorberen die tijdens je training wordt geproduceerd. Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel droogshampoo handig is, het slechts een tijdelijke oplossing is en dat je je haar nog steeds regelmatig moet wassen.

2. Pas de juiste behandelingen toe

Als u regelmatig bepaalde behandelingen in uw haarverzorgingsroutine gebruikt, zorg er dan voor dat u zich eraan houdt. Als je bijvoorbeeld pluizig haar ervaart, blijf dan sprayen in een anti-kroezenbehandeling. Als je dagelijks te maken hebt met kroezen en je merkt dat het nog meer opvalt als je traint, probeer dan in een koelere omgeving te trainen.

Misschien is kroes geen probleem voor jou en hou je ervan om buiten te sporten. Vergeet in dit geval niet om je haar te beschermen tegen de zon. Net zoals het aanbrengen van SPF op onze huid belangrijk is, is het belangrijk om ook je haar te beschermen. Het aanbrengen van SPF op je lokken voorkomt schade door de zon en je vers geverfde haarkleur vervaagt. Je kunt ook losjes een hoofddoek over je haar binden of een hoed opzetten om die intense zonnestralen te blokkeren.

Een andere geweldige manier om negatieve effecten van zweet op je hoofdhuid te voorkomen, is door je haar ongeveer elke twee weken diep te conditioneren. Een diepe conditioner brengt vocht naar je hoofdhuid en herstelt eventuele schade.

3. Style je haar correct

Als je naar de sportschool gaat, heb je dan een go-to kapsel voor een training? Misschien vind je het leuk om je haar in twee Franse vlechten, een strakke hoge pony of gewoon een andere stijl te steken om het uit je gezicht te krijgen. Hoewel het zeker helpt om je haar uit je gezicht te krijgen, kan het superstrak terugtrekken schadelijk zijn en uiteindelijk leiden tot breuk en zelfs haaruitval.

Als je jarenlang consequent hebt getraind, je haar terug in een strakke paardenstaart hebt gebonden en haaruitval hebt opgemerkt, kun je naar haarpillen voor vrouwen kijken als een oplossing om een gezonde hergroei te bevorderen. Om haaruitval te voorkomen, bind je je haar terug in een losse lage paardenstaart of vlechten met een goed haaraccessoire. Het gebruik van een snag-free haardas of scrunchie is de beste manier om te gaan. Het is het beste om haaraccessoires met metaal te vermijden, omdat ze meer breuk kunnen veroorzaken.

Onnodig te zeggen dat wat zout in je haar kan werken als een zoutspray en de vlechten of wendingen helpen je een mooie hitteloze golventextuur te geven na de training.

Post-Workout Haarverzorging Tips

1. Coördineer je haarwasschema

Als je een goed haarwasschema hebt, geweldig! Voor degenen die sporten, kan het echter een beetje moeilijk zijn om eraan vast te houden. Na het sporten kun je je vies voelen en meteen onder de douche willen springen om je fris en schoon te voelen. Maar moet je je haar na elke training wassen?

Het simpele antwoord is nee, het is niet aan te raden. Het wassen van je haar na elke keer dat je traint, verhoogt het aantal algehele wasbeurten dramatisch en kan je hoofdhuid meer uitdrogen dan er wat zweet op te laten zitten. Als je hoofdhuid super s isweaty en je hebt het gevoel dat je je lokken moet verzorgen, je kunt kiezen voor een snelle spoeling van je wortels. Hierdoor voelt je haar schoon aan zonder dat het van zijn vocht wordt ontdaan.

2. Verfris je haar en hoofdhuid

Na het sporten is het essentieel voor u om uw haar en uw hoofdhuid op te frissen. Een geweldige manier om dit te doen is door je haar te borstelen. Door je haar te borstelen, verdeel je de oliën gelijkmatig over je lokken en laat je ze niet ophopen op je hoofdhuid.

Als je krullend haar hebt, herdefinieer dan je krullen met een beetje stylingmousse samen met een verzorgend water. Sommige curlies zweren ook bij het gebruik van Ouidad No Sweat Post Workout Mist om lichtheid te krijgen en terug te stuiteren in hun lokken.

Dus laat zweet je niet tegenhouden om een goede training te krijgen! Begin vandaag nog met het oefenen van deze gezonde haargewoonten en je lokken met dank voor de extra liefde die je ze geeft.