11 leuke kapsels voor vrouwen om te proberen in hun 30s

De jaren 30 zijn over het algemeen een tijd waarin je een serieus zelfvertrouwen zult rocken. Dat wil niet zeggen dat 20-jarigen geen bepaald gevoel van zelfverzekerdheid hebben, maar er is zeker een air van weten wie je bent en wat je wilt als je wat ouder wordt. Een gebied dat je misschien nog steeds in twijfel trekt, is je haar. Op deze leeftijd heb je alles geprobeerd of heb je sinds de middelbare school hetzelfde kapsel. En beide kampen zijn prima. Het belangrijkste is om aan te scherpen wat voor jou werkt en je stijl aan te boren. Bekijk onze gids over kapsels voor vrouwen ouder dan 30.

Wie inspiratie zoekt in de vorm van nieuwe looks heeft geluk. Er zijn talloze kapsels en kapsels die je kunnen helpen om voor iets heel dramatisch of super subtiels te gaan. Bekijk onze galerij met kapsels voor vrouwen om te proberen als je in de 30 bent en bloeit!

1. Pixie Kapsel

kapsels voor vrouwen pixie cut bruin haar
Krijg een no-fuss, maar toch edgy look voor je steil haar. Afbeelding credit: indigitalimages.com

Als je op het hek bent geweest over een pixie, maar er evenzeer door geïntrigeerd bent, zijn de jaren 30 misschien wel het perfecte moment om het uit te proberen. Degenen met middellang haar kunnen gemakkelijk hun haar laten groeien als deze snit niet is wat het waarmaakte, of, wie weet, het is misschien gewoon je nieuwe handtekening die je naar je 40s brengt.

2. Bob Kapsel

kapsels voor vrouwen Wavy bob bangs
Bob kapsels zijn een geweldige look die werkt op verschillende lengtes.

Als een pixie veel te kort voor je is, ga dan voor een gepolijste bob. Als een klassieke (one-length) look niet jouw ding is, probeer dan een schuine snede of een met lagen. Een andere manier om deze look te mixen, is door wat knallen toe te voegen. Stompe knallen zien er schat op een bob!

3. Lange golven

kapsels voor vrouwen lang blond haar golvend
Veel plezier met je lengte en ga lang in je 30s. Foto credit: indigitalimages.com

Aan de andere kant van het spectrum groeit je haar uit en ga je voor lang haar. In je 30s ben je nog steeds in staat om je haar te beheren en te leren hoe je de voordelen ervan kunt maximaliseren zonder dat het vervelend aanvoelt. Optimaliseer je look door het te verbeteren met een aantal subtiele haargolven. Probeer wat TRESemmé Compressed Micro Mist Texture Hold Level 1 Haarspray waarvan de formule je kan helpen om een all-over lichaam te creëren en te stuiteren.

4. Bijenkorf Haar

half omhoog, half dons bijenkorfhaar
Half-up, half-down bijenkorf haar is een geweldige stijl om te proberen in je 30s.

Als je lang haar hebt, probeer dan iets nieuws met wat bijenkorfhaar. Dit klassieke vintage kapsel maakt een grote opleving die we hebben gezien in een volledige volumineuze look naar het klassieke half-up, half-down haar. Voeg wat volume toe aan je haar met Suave Thick Look Verdikking Crème.

5. Vlechten

kapsels voor dames boxer vlechten
Experimenteer met gevlochten kapsels in je 30s. Foto credit: Dvora

Je bent misschien niet zeker van vlechten. Zijn ze immers niet stijl voor 30-plussers? Totaal niet het geval, zeker niet met de moderne (en professionele) uitstraling van Nederlandse vlechten, Franse vlechten, halovlechtjes en meer. Probeer er een paar uit totdat je er een aanboort waar je dol op bent.

6. Ballerina Bun

kapsels voor vrouwen ballerina knot
Chique ballerinabroodje voor je professionele leven.

Haal wat inspiratie uit deze klassieke stijl en upgrade het naar je moderne leven. Een geweldige stijl om te proberen als je een vorstelijke en professionele look voor werk wilt. Bonus: het ziet er verfijnd en in elkaar gezet uit, zelfs als je geen tijd hebt om je haar te doen.

7. Geschoren look

kapsels voor dames geschoren haar
Kies voor de ene kant die lang is en de andere die in je 30s is geschoren.

Degenen met een rebelse haargeest zullen dol zijn op de halfgeschoren look. Deze stijl werkt voor alle haarlengtes als je één kant scheert en je twee-in-één look laat zien. Deze stijl ziet er ook geweldig uit op afro natuurlijk haar.

8. Lagen

kapsels voor vrouwen lob blonde lagen
Voeg subtiele lagen toe om er in je 30s uit te zien. Foto credit: indigitalimages.com

Een no-fuss stijl om uit te checken in je 30s is de gelaagde snit. Je kunt heel mild gaan met face-framing lagen, of een aantal korte piekerige lagen toevoegen die je gezicht omlijsten. En wie weet, deze may wees je nieuwe favoriete stijl die je naar je 40s brengt!

9. Haar knotjes

haar knotjes natuurlijk haar
Rock een paar schattige haar knotjes. Foto credit: Dvora

Een andere look voor medium tot lang haar is het knotkapsel. We houden van de look die zowel stijlvol als gemakkelijk te creëren is! Wie zegt dat deze look alleen voor jonge kinderen is? We raden aan om SheaMoisture Jamaicaanse Zwarte Castor Olie + Lijnzaad Black Edge Gel om je randen strak te maken terwijl je je haar stylet.

10. Knallen

kapsels voor vrouwen stompe knallen
Stompe knallen. Foto credit: indigitalimages.com

Fringes hebben echt de kracht om te veranderen hoe je eruit ziet, maar ze zijn niet voor iedereen. Beoordeel je gezichtsvorm (en tolerantie voor dagelijkse styling) voordat je de chop maakt. Als je iets dramatisch wilt, ga dan voor een botte knal. Degenen die iets subtiels willen, moeten kiezen voor piekerige lange knallen die opzij kunnen worden geschoven wanneer dat nodig is.

Welke van deze kapsels ga jij proberen?