12 trendy manieren om accessoires aan je kapsel toe te voegen in 2023

Haaraccessoires zijn totale game-changers voor het afwerken van een look. Als je net als ik bent, heb je genoeg opties, van kammen tot hoofdbanden tot barrettes, maar hoe weet je welke je moet pakken? Als haarstylist die van een goed accessoire houdt, blijf lezen om alle leuke manieren te zien waarop je je haarspel kunt verbeteren.

Hoe haaraccessoires creatief te gebruiken

Hoeveel design is te veel? Deze vraag heeft allerlei kunstenaars door de tijd heen beziggehouden. We leven in de zeer leuke culturele periode van de mode, waar eigenlijk alles kan. Gebruik je verbeeldingskracht en gevoel voor stijl om haarstukken te kopen, te maken en te mixen om je haarstylingsspellen echt spannend te maken. Gebruik de optie “Opslaan” op Instagram om ideeën te verzamelen – en natuurlijk op Pinterest. Hier zijn enkele van mijn ideeën over hoe je je kapsels kunt accessoriseren en iedereen kunt verrassen.

1. Wikkel een haar wijnstok

Wil je een accessoire dat je niet mag missen? Een haarrank is de manier om te gaan. Van vol tot delicaat, ze zijn er in verschillende stijlen voor elke gelegenheid. Ik kreeg deze bloemige van Amazon en ik wikkelde hem als een hoofdband en om de vlecht.

2. Verse bloemen

Natuurlijk kan ik hier niet te veel in komen zonder een van de meest populaire accessoires, verse bloemen, naar voren te brengen. Baby’s Breath is een van de meest populaire bloemen. Wat is mijn pro tip om ervoor te zorgen dat die bloemen blijven zitten? Schuif een bobby pin in de stelen en pin ze vervolgens op hun plaats. (dit werkt ook geweldig met grote bloemen. Neem een kijkje)

3. Bos pinnen

Ik heb deze schattige pinnen van Amazon gepakt en ik ben dol op de bosfee-vibes die ze aan elke stijl kunnen toevoegen. Ze zijn bobby-pin stijl, dus ze zijn een gemakkelijk accessoire om te gebruiken!

4. Gouden vlokken

Glam het op met wat goudvlokken en haarlak. Pak wat goudvergulding (je kunt dit bij ongeveer elke ambachtelijke winkel vinden.), en plak het op het haar met behulp van een sterke haarlak. Als je klaar bent voor verandering, poetsen ze meteen uit.

5. Dubbel knapperig

Wat is er beter dan één scrunchy? Twee. Een snelle stijl met twee vlechten en twee scrunchies maakt dit dubbel zo leuk.

6. Parelmoeren kerstballen

Je kunt echt niet fout gaan door een paar parelmoerballen in elke stijl te schuiven, maar vooral een vlecht. Je kunt groepen hiervan krijgen bij ambachtelijke winkels in verschillende kleuren en er vervolgens een speld in steken nadat je ze op hun plaats hebt gezet.

7. Boho Hoofdbanden

Als je een hoofdband hebt waarvan je het elastische deel kunt verwijderen zoals het getoonde, van Pink Pewter, wikkel het dan om het achterste deel van je hoofd en speld het op zijn plaats boven je vlechten. Je kunt hetzelfde trucje ook doen met andere kapsels en los haar.

8. Kralen Haarkammen

Kralen haarkammen voegen een sfeer van elegantie toe. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken; schuif ze gewoon in de stijl en ze kunnen worden gebogen om te passen bij de vorm van je kapsel. Geweldig om van dag naar nacht te gaan!

9. Een niet-saaie enkele barrette

Barrettes zijn er nu in verschillende kleuren en vormen. Ze zijn zo leuk en een snelle manier om een beetje blingbling te maken op weg naar buiten. Donskapsels naar al je haar omhoog, ze passen overal in.

10. Extra Glam hoofdbanden

De hoofdband is het klassieke haaraccessoire. Je kunt bijna elke stof kiezen, van fluweel tot effen, mat tot glitter, 3D tot glad. Kies gewoon welke (OK, misschien is dat niet zo eenvoudig), schuif hem op en je bent klaar. Deze zwarte fluweel- en parelmoerschoonheid is gemaakt door Pastel Renaissance.

11. Oversized Scrunchies

Deze haarstukken voelen chiquer aan en zijn meer geschikt voor feestelijke evenementen dan scrunchies van een normale grootte. Je hoeft er trouwens geen te kopen, want YouTube staat vol met DIY Scrunchie-tutorials.

12. Haar Charmsies

Haarbedels zijn zeer subtiele, maar toch gedurfde haaraccessoires. Je kunt een handvol charmsies kopen of er zelf een paar maken. We zouden echt een heel artikel moeten schrijven over het gebruik van deze kleine stukjes. Er zijn ook enkele instructievideo’s op YouTube; dat zijn er nog niet zoveel, want deze trend is net begonnen.

Voor nog meer accessoire-inspiratie en how-to’s, bekijk mijn Instagram. Je kunt me ook vinden op YouTube. Bedankt voor het volgen, en ik hoop dat je het accessoire van je dromen hebt gevonden!

Uitgelichte afbeelding via Instagram

Hair Vine voor een romantische look
Verse bloemen voor haarstyling
Woodland Pind Voor Haar
Gouden schilfers voor haar
Double Scrunchy voor haar
Kapsels met parels
Hoofdbanden voor Vintage Look
Kralen Haarkammen
Enkele barretes voor haar
Glam Massieve Hoofdbanden
Oversized Scrunchies voor haar
Delicaat Haar Charmies