12 uitstekende manieren om je haar te krullen zonder warmte

Of je nu je steil haar wilt krullen of je natuurlijke golf wilt verbeteren, hitteschade hoeft niet noodzakelijkerwijs een extra bonus te zijn, omdat je strakke, sassy krullen en zachte, grote golven kunt krijgen zonder een krultang of een stijltang! En het gaat niet alleen om de schade – de meeste hitteloze krullen zijn heel gemakkelijk te doen en blijven langer in je haar.

Wil je weten hoe je je haar kunt krullen zonder warmte? Bekijk de compilatie van videozelfstudies en lees verder voor stapsgewijze instructies.

#1: Easy Heatless Curls met sokken

Het wikkelen van strengen rond de sok resulteert in losse krullen, die nu een rage zijn. Bovendien maakt een eenvoudige hack het mogelijk om hetzelfde hulpmiddel te gebruiken – ja, je sok – om de knot vast te zetten, zodat geen spelden of harde oppervlakken je nachtrust zullen verstoren. Hier zijn de stappen van de methode:

 1. Bevochtig je haar of was het en wacht tot het bijna helemaal droog is. Je kunt je natte haar in een microvezeldoek ploffen en van links naar rechts schudden om het drogen te versnellen.
 2. Knip de manchet van een sok in de buurt van een deel van je haar en begin dit gedeelte eromheen te wikkelen, bewegend naar een teengedeelte.
 3. Draai de wrap in een knot en gebruik de manchet om hem op zijn plaats te bevestigen. Herhaal dezelfde procedure met andere secties.
 4. Wacht tot je haar helemaal droog is en haal de sokken naar beneden. Beter nog, slaap met de zachte broodjes en maak je klaar om ’s ochtends wakker te worden met geweldige, veerkrachtige krullen.
 5. Neem een paar druppels olie op je handen en scheid grotere klonten, zonder je haar te borstelen.

#2: Spiral No Heat Krullen met Curlformers

Curlformers zijn een populaire optie geworden voor het krullen van haar of het spelen met je krulpatroon, omdat de tool je zeer uniforme, spiraalvormige krullen geeft. Elke kit heeft haarkrullers (vaak in twee kleuren om strengen af te wisselen die met de klok mee en tegen de klok in worden gekruld) en een haak. Maak je geen zorgen, het aanvraagproces is eenvoudiger dan het lijkt te zijn!

 1. Begin met vers gewassen vochtig haar. Voor het beste resultaat breng je ook wat krulbepalende crème aan op je natte haar.
 2. Duw de haak in een krultang en haak een haarlok in de buurt van je hoofdhuid.
 3. Houd de krultang in de buurt van je hoofdhuid en haal de haak uit de buis – dit zorgt ervoor dat je streng in plaats daarvan binnen wordt geplaatst. Een belangrijke tip is om kleine secties te nemen; als u ongemak voelt tijdens het aanvraagproces, moet u een te groot gedeelte hebben genomen.
 4. Verspreid je haar of wikkel het in een sjaal en laat de krullen een nacht vormen.

#3: Hitteloze Krullen met een Robe Tie

TikTok-haartrends hebben deze methode onlangs tot een echte hit gemaakt en nu is er nauwelijks een blogger die de effectiviteit ervan nog niet heeft getest. Het comfort van slapen met een badjas stropdas en het wow-effect maakt deze methode een van onze favorieten. Ook als u strandgolven wilt krijgen, is deze methode misschien het meest geschikt. Hier is hoe je het doet:

 1. Maak je haar iets vochtig of gebruik een stylingspray voordat je begint.
 2. Deel je haar in het midden en zorg ervoor dat het ook aan de achterkant wordt gescheiden. Plaats vervolgens de badjasdas op je hoofd (je kunt hem vastzetten met een clip als hij glijdt).
 3. Werk eerst aan één kant van je hoofd. Neem haarlokken die aan beide zijden van een gewaadstropdas liggen en wikkel ze in de tegenovergestelde richting om de stropdas. Ga geleidelijk naar beneden, voeg lagere delen van het haar toe terwijl je doet, waardoor een Franse vlecht ontstaat.
 4. Als je haar een natuurlijke krul heeft, is het dragen van de stropdas een tijdje voldoende om mooie krullen te vormen. Slaap anders met de stropdas en geniet ’s ochtends van perfecte hitteloze krullen.

#4: Losse Krullen met een Silk Heatless Hair Roller

Roshpomsx heeft duidelijk het kernidee van de robe tie-methode naar een hoger niveau getild door een roller met een zijden coating aan te bieden, die de schade aan het haar ’s nachts vermindert. Als je houdt van de manier waarop digitale permanenten eruit zien, zul je de methode ook geweldig vinden. Dit is wat te doen:

 1. Spray je haar of begin met vers gewassen vochtige lokken.
 2. Plaats een flexibele roller bovenop je hoofd en klem deze vast om glijden te voorkomen. Zorg ervoor dat je aan beide kanten dezelfde lengte hebt gelaten.
 3. Wikkel je haar om de roller en beweeg weg van je gezicht. Begin met de bovenste secties en voeg geleidelijk nieuw haar toe terwijl je naar beneden gaat.
 4. Zet de uiteinden vast met een elastische band (het maakt deel uit van de kit) en ga naar bed.
 5. Laat je haar los en laat je vingers er doorheen lopen. Een volumineuze ‘do with soft trendy waves’ is klaar!

#5: Bendy Rods voor Tight Curls Overnight

Deze methode geeft zeer levendige, kurkentrekker krullen; op voorwaarde dat u in kleine secties werkt en staven met een kleine diameter gebruikt, natuurlijk (0,3 inch flexi-staven kunnen werk hier het beste). Houd er rekening mee dat je veel hengels nodig hebt, dus een pakket met een paar hengels van elke diameter zal je hier niet helpen. Dit is wat u vervolgens moet doen:

 1. Begin met het draaien van kleine stukjes haar rond de staafjes en bevestig ze op hun plaats dicht bij je hoofdhuid door de uiteinden van de staafjes te buigen. Je kunt je haar bevochtigen voor betere resultaten. Zorg ervoor dat je het gedeelte langs de hengel wikkelt, niet in meerdere lagen.
 2. Gooi er een motorkap of een sjaal op en ga slapen.
 3. Haal de staafjes uit je haar en knijp het met een beetje haarolie of een stylingcrème.

Flexi hengels werken ook uitermate goed voor het krullen van zeer kort haar. Als je een pixie wilt krullen, kam en wikkel je het haar in de richting waarin je wilt dat het blijft.

#6: Zachte krullen met grote krulstangen

Als je het haar chemisch rechttrekt, is het gebruik van warmte om er een ander krulpatroon aan toe te voegen nooit een goed idee. No-heat krullen redden de dag. Als je mikt op zachte, vloeiende krullen, is het gebruik van een paar grote krulstangen (zoals 0,7 of 0,78 inch brede hengels in dit pakket) een geweldige optie:

 1. Verdeel je haar in vier tot vijf secties en draai elk rond de staaf en bevestig het op zijn plaats dicht bij je hoofdhuid door de uiteinden van de staaf te buigen.
 2. Leg er een motorkap of een sjaal op en ga slapen.
 3. Haal de staafjes uit je haar en scheid de krulklontjes door je vingers door het haar te laten lopen. Breng een beetje olie of lichtgewicht crème aan om de flyaways glad te strijken en glans toe te voegen aan je lokken.

#7: ’s Nachts nat haar vlechten voor hitteloze krullen

Haar vlechten om te slapen maakt het ’s ochtends golvend, niets nieuws hier. Als je een echt indrukwekkend resultaat wilt dat de hele dag meegaat, is hier het recept:

 1. Was je haar en verwijder overtollig vocht om te beginnen met zeer vochtig maar niet druipend nat haar.
 2. Breng de Monat Air Dry Cream of Don’t Blow It van Bumble and Bumble aan voor een perfecte luchtdroging zonder de toegevoegde bruisendheid.
 3. Vlecht twee Hollandse vlechten en ga naar bed om het haar een nacht te laten drogen.
 4. De krullen gaan in 5 tot 6 uur uit, dus een nachtrust is genoeg om ’s ochtends een aantal prachtige springerige krullen te zien. Je kunt echter nog steeds toegeven aan de verleiding om nog een dag smakeloze Nederlandse vlechten te dragen voordat je overschakelt op krullen.

#8: Krullend haar met wc-rollen

We weten het, dit klinkt een beetje vreemd, maar wc-papierrollen kunnen je binnen een uur of minder prachtige en volumineuze krullen zonder hitte geven. Je zult het moeten zien om het te geloven! Hier is de tutorial:

 1. Begin met vers gewassen, handdoekdroog haar en voeg je favoriete stylingcrème toe.
 2. Pak een paar wc-papierrollen, wikkel delen van je haar strak om elke rol en zet vast met een speld of een clip.
 3. Laat je haar op natuurlijke wijze drogen en verwijder de clips met de rollen. Steriliseer je krullen als je een betere hold wilt of breng gewoon een paar druppels haarolie aan op de uiteinden.

Als je haar een lage porositeit heeft en het eeuwen duurt om het op natuurlijke wijze te drogen, laat het dan aan de lucht drogen terwijl je je klusjes doet en gebruik vervolgens een föhn om het volledig droog te maken. Gemiddelde hitte van een föhn is immers niet zo schadelijk als het gebruik van een krultang en het direct aanbrengen van warmte op je haar.

#9: Rope Twist in een Bun Methode

Rope twist methode is misschien wel de gemakkelijkste manier om haar ’s nachts te krullen. Hier draai je haar om zich heen (geen badjasdas of hitteloze haarroller), zodat de krullen uiteindelijk strakker zullen zijn. Ook zullen de uiteinden strak gekruld zijn, wat er erg schattig uitziet. Dit is wat u moet doen:

 1. Begin met licht vochtig haar en bij voorkeur een krulverhogend product erin.
 2. Deel je haar in het midden en begin met het draaien van het haar aan de ene kant naar de achterkant. Pak elke keer een lager gedeelte en laat de streng los die je eerder hebt genomen om er meer haar van de onderkant aan toe te voegen en het opnieuw over de wrap te brengen.
 3. Wanneer je de nek van je hoofd bereikt, splits je het haar in twee secties en draai je ze om elkaar heen. Draai het vervolgens in een knot en bevestig het met een elastiek.
 4. Doe dezelfde draai aan de andere kant en ga slapen. Dan gewoon losmaken en ’s ochtends het haar knijpen met een beetje water of olie.

#10: Overnight Curls met een hoofdband

Een andere handige methode om haar ’s nachts te krullen, is het gebruik van een hoofdband:

 1. Begin met licht vochtig haar. Als je haar pluizig wordt wanneer het op natuurlijke wijze wordt gedroogd, breng dan een product aan voor een soepele luchtdroging.
 2. Doe een hoofdband om je kroon (als je eruit ziet als een hippie, heb je dit op de juiste manier gedaan).
 3. Neem een sectie aan de voorkant en stop vervolgens de duim en de wijsvinger onder je band om de streng te haken en onder de hoofdband te trekken.
 4. Neem dezelfde streng en een beetje extra haar en herhaal hetzelfde proces. Draai haar rond thij hoofdband keer op keer, bewegend naar de achterkant van je hoofd.
 5. Als je lang haar hebt, wikkel het dan meerdere keren om de hoofdband totdat er geen haar meer over is, beveilig de uiteinden met clips en ga slapen.
 6. Laat ’s ochtends de strengen los en kam ze door voor losse golven zoals die hieronder.

#11: Vingerspoelen ’s nachts met rietjes

Ok, dus we kunnen losse en strakke krullen bereiken met een verscheidenheid aan no-heat methoden. Maar hoe zit het met de vingerspoelen? Deze zijn ook mogelijk dankzij een onverwacht hulpmiddel – een plastic rietje! Hier is een stapsgewijze zelfstudie om te volgen:

 1. Begin met halfdroog haar en spuit het af en toe met water zodat het vochtig blijft.
 2. Wikkel een klein stukje haar rond een rietje zoals je zou doen met een staaf. Als je klaar bent, buig je het rietje en zet je het vast met een elastiekje of een bobby pin. Herhaal het proces, afwisselend in de richting van het inpakken, totdat u geen secties meer over hebt.
 3. Laat de rietjes erin tot je haar 100% droog is. Het is prima om op de rietjes te slapen, maar zorg ervoor dat je je haar eerst in een sjaal wikkelt.
 4. Verwijder de rietjes en scheid het haar. Je zult geschokt zijn om perfect stuiterende spiraalkrullen te zien!

#12: Bantu Knots voor No Heat Curls

Een andere manier om haar te krullen zonder warmte is door te slapen met Bantu-knopen – een mooi beschermend kapsel voor natuurlijk haar.

 1. Begin met het doorsnijden van het haar en draai elke sectie om zich heen totdat het een strakke knot bovenop het gedeelte vormt. Zet het broodje vast met een elastiek of een bobby pin.
 2. Als je in de eerste plaats niet met vochtig haar begint, spray dan royaal de geknoopte knotjes zodra ze klaar zijn.
 3. Een normale volgende stap is om er een motorkap of een sjaal op te leggen en te gaan slapen. Omdat het echter niet de meest comfortabele methode is als het gaat om slapen, overweeg dan om je haar overdag te laten drogen in Bantu-knopen, wanneer je niet naar buiten hoeft te gaan.
 4. Maak de lokken los en scheid ze met je vingers en een paar druppels haarolie.

Zoals je kunt zien, zijn er zoveel leuke manieren om met hitteloze krullen te spelen. Van Flexi hengels tot rietjes en Bantu knopen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Neem een pauze van de hitte en probeer een van deze tutorials voor gelukkigere, gezondere en krullende sloten.

Uitgelichte afbeelding via Instagram