13 Easy Finger Waves haarstijlen die u wilt kopiëren

De vingergolven zijn gedefinieerde ‘S’-vormige golven die vaak plat tegen het hoofd worden gedragen. De stijl dook voor het eerst op in de jaren 1920 als een manier om de strikte bob van vrolijke flappers op te fleuren. Toen kwam het in de jaren 90 terug als een populaire stijl voor zwart haar. Nu zijn vingergolven weer terug, voor kort en lang haar, op meer manieren dan we ons hoofd kunnen omwikkelen!

Nadat er vingergolven te zien waren op de catwalk bij Marc Jacobs, Gucci, Stella McCartney, Jason Wu, Salvatore Ferragamo, en vervolgens op de rode loper en in Solange’s video Don’t Touch My Hair, is het retrokapsel weer echt heel populair geworden. Het goede nieuws is dat moderne iteraties van de vingergolven er nog steeds heel vrouwelijk uit kunnen zien, maar ook absoluut eigentijds, zelfs futuristisch.

Moderne versies van vingergolven

Tegenwoordig doen we voornamelijk geen vingergolven over het hele hoofd, maar je kunt ook met dit idee gaan, terwijl je het upgradet met een moderne kleur. Denk aan pastel of neon. Vingergolven alleen langs de haarlijn en natuurlijke krullende of rechte textuur in de rug zijn een meer populaire keuze van vandaag.

Producten en tools voor Finger Waves

Als je echte glanzende vingergolven wilt creëren, niet de Marcel-golven, ga je werken zonder hete stylingtools, maar alleen met je vingers en een kam. Je hebt dus een kleine tandenkam en een sterke beeldhouwgel nodig, zoals Pantene of Redken Hardwear 16 supersterke beeldhouwgel.

Naast de klassieke vingergolftechniek die we hieronder beschrijven, kunnen sommige variaties van vingergolven worden gedaan met behulp van veilige sectieclips. Dit is wanneer je de richel niet met je vingers knijpt, maar met een clip voor meer uitgesproken, dimensionale golven.

Er zijn ook droge golven die lijken op vingergolven. Deze worden gedaan met een stijltang. Zie de galerij met figer wave-stijlen hieronder.

Hoe vingergolven te doen

De vingergolven van de jaren 20 en 30 werden gestyled met behulp van een fijntandige kam en kappersvingers die gelled haar in de ronde S-vormige slanke golven drukten en vormden. Tegenwoordig wordt deze techniek ook gebruikt, bij voorkeur op korter of dunner haar, samen met andere methoden die worden toegepast voor langere lengtes en dikkere manen.

Vingergolven met een krultang of een stijltang zijn vrij eenvoudig onder de knie te krijgen en u kunt de grootte en gladheid van uw golven variëren met behulp van deze techniek. Je kunt zelfs je haar rolleren en vervolgens de gewenste golven stylen met behulp van haarclips en golfklemmen.

Experimenteer met soepeler stromende droge golven en natte, sexy geribbelde golven, neem ze op in je updos of kleed je korte kapsel aan voor een speciale gelegenheid. Deze vintage vingergolven kunnen het allemaal en meer dan je je kunt voorstellen!

De stapsgewijze handleiding voor het doen van deze retro-stijl:

  1. De stijl wordt gedaan op nat haar. Breng wat setting lotion aan voor strakheid en houd of gebruik een sterke hold gel.
  2. Kam haar terug. Begin bij de haarlijn.
  3. Werk van rechts naar links. Ga met je kam een paar centimeter van de haarlijn naar achteren, stop met het vasthouden van de kam met tanden in het haar, leg je middelvinger voor de kam en druk op het haar. Schuif de kam een centimeter naar de rechterkant en leg hem neer. Nu heb je de richel tussen de kam en je middelvinger. Knijp met je wijsvinger in de richel. Houd de richel vast en kam het haar onder het geknepen gedeelte naar de uiteinden.
  4. Ga naar links en doe hetzelfde om toe te voegen aan de golf over het hoofd waar je aan werkt.
  5. Ga nu een beetje naar beneden om de tweede rij te vormen. Werk van links naar rechts. Druk haar met je middelvinger vlak onder de eerste rij van de golf. Schuif het met een kam in je haar een centimeter naar links en leg het neer. Knijp met je wijsvinger in de richel en kam het haar onder de geknepen richel naar de uiteinden. Ga zo door en werk naar rechts en voeg toe aan de golf over het hoofd.

Bekijk een eenvoudige handleiding over vingergolven:

#1: Formele Finger Wave Updo

Je hoeft geen cropped bob en gelled lokken te dragen om vingergolfkapsels af te trekken. Deze prachtige formele updo combineert een killer bijenkorf en losse vingergolven. Het creëren van deze stijl thuis kost echter veel tijd en geduld, omdat het zowel een bijenkorf aan de achterkant als de golven vereist om deze verhoogde updo te bedekken.

De bijenkorf is gemaakt met backcombing en veel haarlak. Vervolgens worden de golven bovenop één voor één gebeeldhouwd, subtiel over de bijenkorf gedrapeerd en zorgvuldig vastgepind. Het spreekt voor zich dat deze stijl niet voor dames in een haast is en mensen zonder enige kapselvaardigheden, maar het is een leuk idee van een formele updo om opnieuw te creëren met je stylist wanneer je een speciale look nodig hebt voor een speciale gelegenheid.

#2: Natuurlijke Haar Vinger Wave Pixie

Een of twee opvallende statement waves zijn het beste voor dames die geen tijd hebben om een volle vingerkop te creëren. Niet alleen geeft het je kapsel een compleet nieuwe look, het kan ook een casual kapsel er formeel uit laten zien.

#3: Lange weelderige retrogolven

Deze lange vingergolven hergebruiken de old-school techniek volledig met gel en vingers. Het is een moderne long look gedaan op droog haar met een krultang. Hoe groter de loop van je strijkijzer, hoe groter de golven.

Knip een stuk haar in het strijkijzer (de loop zit onder het haar) en draai het ongeveer een halve draai naar het hoofd, waarbij je de vrij hangende uiteinden die uit het strijkijzer komen met een kam naar rechts trekt. Dit is nodig voor het vormen van de “S” vorm van je golf. Houd dit een paar seconden vast.

Werk nu aan hetzelfde gedeelte vlak onder de bocht die je zojuist hebt gevormd. Knip het gedeelte (de loop zit op het haar) en draai je krultang ongeveer een halve draai van het hoofd af (de tegenovergestelde richting), waarbij je de vrij hangende uiteinden naar links trekt. Blijf werken aan hetzelfde gedeelte dat zoveel golven vormt als je wilt.

#4: Vingergolven met knallen

Eén grote golf voor je knallen is een gemakkelijke en opzichtige manier om vingergolven te rocken. Door slechts een paar bochten te maken met je krultang, kun je een prachtige vintage stijl creëren. U kunt ook het gedeelte instellen waarop u de golf wilt hebben.

Wanneer het haar is gezet en droog, borstel het en druk het vervolgens met je hand en duw een beetje omhoog tegen je hoofd om de “S” -vorm van de golf te zien. Plaats een clip in de “S” om de vingergolf vorm te geven. Volg de curve van de golf en zoek het volgende punt waar u een clip in de tegenovergestelde richting kunt plaatsen. Laat de golf instellen met behulp van een föhn en voeg voldoende haarlak toe om je golf langer vast te houden.

#5: Moderne Finger Wave Mohawk

Als je de indruk hebt dat er maar één stijl is die je met een mohawk kunt doen, zijn we hier om je ongelijk te bewijzen. Deze unieke mohawk maakt gebruik van een paar pin curls aan de bovenkant die opgaan in vingergolven aan de achterkant. Wat een mooie mix van kleuren en texturen! Helder en opzichtig, maar toch stijlvol en on-point.

#6: Kersenkleurig Finger Wave Haar

Enigszins rommelige vingergolven, in plaats van de gebruikelijke nette rijen, zijn de ultieme volumized stijl voor kort haar. Deze weelderige kersenkleurige golven wisselen elkaar af in richting en grootte om een leuk randje aan de look toe te voegen, evenals veel textuur. Het niet toevoegen van een afscheid aan deze stijl, creëert ook een veel modernere draai aan de klassieke vingergolven.

#7: Geknepen Neon Roze Golven

Krullen komen niet schattiger dan deze. Deze geknepen vingergolven zien er perfect gevormd uit, met geen haar misplaatst, terwijl de felroze en geblondeerde blonde kleur de vintage golf modern, leuk en jeugdig maken.

Breng voldoende gel aan en gebruik een fijntandige kam bij het werken aan deze stijl. Begin met stylen vanaf het zijgedeelte. Klem een sectie waar u aan werkt op een centimeter afstand van het onderdeel. Plaats een kam in je haar op een paar centimeter afstand van je clip en trek deze naar het onderdeel en je clip, waardoor een golf ontstaat die tussen de clip en de kam omhoog gaat. Knijp het verhoogde stuk met een golfklem om de richel van je golf te definiëren. Voeg nu de volgende clip toe en werk verder aan je golven zoals beschreven.

#8: Vinger golven op zwart haar

Vingergolven kunnen er net zo goed uitzien in combinatie met kortere krullen als op langer haar, vooral wanneer ze worden gedaan op Afro-Amerikaans zwart haar. In dit geval creëren de gebeeldhouwde golven aan de zijkanten van het hoofd een groot contrast met de volledige krullen bovenop. Voeg krulspelden toe aan het bovenste gedeelte van het haar en zet de hele stijl onder een droger.

#9: Over-sized formele updo

Deze glorieuze updo voor lang haar is niet alleen een kunstwerk op zich, het is ook een perfecte look voor elk formeel evenement. Deze stijl is echter niet degene die voor uw badkamerspiegel kan worden samengesteld, u moet een afspraak maken met een bekwame stylist.

#10: Super korte golven

Korte vingergolf haar, maakt niet uit! Deze zijn veel minder pakkend, maar niet minder modieus… Neem een slot van boven je voorhoofd en wrijf er wat gel in. Gebruik een kam om het plat langs je haarlijn te drukken en buig het vervolgens uit op je voorhoofd en terug in je haarlijn. Neem nog een haarlok in de buurt van waar je laatste golf eindigt en doe hetzelfde. Deze slimme techniek geeft de indruk van één lange vingergolf, maar het zijn eigenlijk een aantal kortere vingerkrullen die het gezicht omlijsten.

#11: Inspirerende Vingergolven Bob

Net als de originele stijl uit de jaren 1920, zijn deze gemakkelijke vingergolven te zien op de tijdloze bob. Pak een brede stijltang – ja, stijltang, dat heb je goed gelezen. Als je doi bentng vingergolven op langer dikker haar, dit zullen droge duwgolven zijn met een stijltang of een krultang.

#12: Cute Finger Wave Prom Kapsel

Als je zin hebt in een unieke stijl die niet één maar twee decennia combineert, probeer dan 20’s vingergolven te combineren met 40’s overwinningsrollen. Deze stijl vereist wat professionele hulp, dus boek een afspraak met je stylist. Ze zullen waarschijnlijk je knallen in krulspelden stoppen, het haar eruit borstelen zodra het is uitgehard en vervolgens de krullen in golven vormen. Zelfs met de combinatie van twee verschillende stylingtechnieken is dit een tijdloze look die perfect is voor avond-, formele en prom kapsels.

#13: Lange Zig-Zag Naaien

Vingergolven zijn normaal gesproken te herkennen aan hun platte golvende aard, maar niet alle vingergolven zijn gelijk! Deze losse zigzaggolven zitten vol leven en volume. Hoewel je het niet zou weten, is dit kapsel eigenlijk een naaibeurt. Voor dames die regelmatig een pruik of een weefbeurt dragen, is dit een geweldig alternatief voor je gewone kapsel zonder extra gedoe.

Als deze geweldige kapsels je niet inspireren om vingergolven te proberen, weten we niet wat dat zal doen! Elke stijl maakt gebruik van de traditionele stylingtechniek en kruidt deze op een innovatieve manier. Dus zelfs als je niet helemaal onder de indruk bent van de looks die we hebben gedeeld, kun je altijd experimenteren met je eigen op vingergolven geïnspireerde stijl!