13 meest inspirerende boeken over haar aller tijden

Vind jij haar net zo fascinerend als wij? Dan wil je deze fantastische boeken over haar aan je leeslijst toevoegen – omdat ze gegarandeerd de aandacht van elke haarliefhebber zullen trekken. Van de geschiedenis van kapsels tot de verkenning van de hedendaagse trends en hun diepere betekenissen, deze verzameling van beste boeken over haar zal leiden tot nachtelijke leessessies – en mogelijk zelfs inspiratie vinden voor nieuwe kapsels!

#1: Haar van Guido

Zoals je zou verwachten van een boek geschreven door een toonaangevende trendsetter in de mode-industrie, is “Hair by Guido” een inspirerend boek. Je vindt er honderden avant-gardistische haarcreaties van Guido die altijd een buzz creëren in de modewereld – en vaak veranderen in de look van het seizoen!

Haar van Guido

Haar van Guido

#2: Hairʼem Scareʼem van Robert Klanten

Kapsels gaan niet alleen over haar – ze gaan over creatieve expressie! “Hair ʼem Scare ʼem” verkent fascinerende schoonheid en inventieve mogelijkheden van haar als een modus van hedendaagse kunst, artistieke expressie – en zelfs grafisch ontwerp!

Hairʼem Scareʼem van Robert Klanten

Hairʼem Scareʼem van Robert Klanten

#3: Zwart haar: kunst, stijl en cultuur door Ima Ebong

Aan de hand van poëzie, verhalen en non-fictie anekdotes vertelt dit boek een prachtig verhaal over de creativiteit en diversiteit van de kapsels van zwarte vrouwen. Je vindt het allemaal – traditionele kapsels en de resultaten van een meer eigenzinnige en stedelijke, moderne styling. Het boek nodigt je uit om natuurlijk zwart haar te vieren – en te erkennen hoe cultureel en politiek geladen het is.

Black Hair: Kunst, Stijl en Cultuur door Ima Ebong

Black Hair: Kunst, Stijl en Cultuur door Ima Ebong

#4: Een eeuw kapsels van Pamela Church Gibson

Reis met dit boek door de vorige eeuw – en verken de betoverende wereld van kapsels. De afgelopen honderd jaar is een ongelooflijk opwindende tijd voor haar geweest – en je vindt de memoires van de reis (van de knallen van de jaren 1920 tot de bouffants van de jaren 1960) in dit boek.

Een eeuw kapsels van Pamela Church Gibson

Een eeuw kapsels van Pamela Church Gibson

#5: Hair: Fashion and Fantasy van Laurent Philippon

In de loop der jaren hebben kapsels individualiteit en status uitgedrukt – van Cleopatra’s godinachtige vlechten tot de krachtige pompadour van Marie-Antoinette. Door de verkenning van traditionele tribale modes naar de nieuwe creaties van vandaag, toont dit boek de artistieke expressie van haar.

Hair: Fashion and Fantasy van Laurent Philippon

Hair: Fashion and Fantasy van Laurent Philippon

#6: Fashions in Hair: The First Five Thousand Years door P. Owen

Er is waarschijnlijk geen boek dat erin slaagt om de tijdlijn van kapsels beter te documenteren dan dit boek. Van de Egyptische tijd tot de moderne tijd, dit is een definitieve tekst over haarmode voor mannen en vrouwen – en het zal zeker opvoeden (en entertainen!).

Fashions in Hair: The First Five Thousand Years door P. Owen

Fashions in Hair: The First Five Thousand Years door P. Owen

#7: Vidal: De autobiografie van Vidal Sassoon

De autobiografie van de meest bijzondere kapper ter wereld – need we say more? Leer meer over zijn persoonlijke levensreis van een verarmde jeugd tot wereldwijd succes en roem, en over zijn inspirerende carrière, waarin hij het haar van de rijkste en de beroemdste knipte.

Vidal: De autobiografie van Vidal Sassoon

Vidal: De autobiografie van Vidal Sassoon

#8: Hairstyles: Ancient to Present door Charlotte Fiell

Vier de mooiste kapselcreaties, van oude Griekse lokken tot stekelige Punk mohawks. Pagina’s met prachtige, ontzagwekkende illustraties van een ongelooflijke reeks van meer dan 1000 fantastische stijlen – zodra je het opent, zul je betoverd zijn.

Kapsels: Ancient to Present door Charlotte Fiell

Kapsels: Ancient to Present door Charlotte Fiell

#9: Curly Girl The Handbook van Lorraine Massey en Michele Bender

Een iets praktischer boek, maar nog steeds zeer de moeite waard om je aandacht te trekken. Gevoed door het versterken van de pro-krullende haarhouding, zit dit boek vol met unieke haarverzorgingstips, inspiratie en zelfs een stapsgewijze handleiding voor het trimmen van je eigen haar!

Curly Girl The Handbook van Lorraine Massey en Michele Bender

Curly Girl The Handbook van Lorraine Massey en Michele Bender

#10: Trunk Volume One: Haar

Verhalen over mythe en fantasie met betrekking tot haar worden onderzocht in dit iets andere boek. Als je meer wilt weten over Rapunzel en haar betoverende lokken, or Medusa en haar giftige slangen “kapsel” – dan is dit boek het perfecte boek om te lezen. Je zult overal geïntrigeerd zijn!

Trunk Volume One: Haar

Trunk Volume One: Haar

#11: Haar door Sam Mcknight

Met de meest iconische populaire cultuurbeelden zoals prinses Diana’s gelikte stijl en Tilda Swindon’s kijk op het kapsel van David Bowie, gaat dit boek over het meest inspirerende werk van kapper Sam Mcknight. Zijn werk heeft internationale lof en respect opgeleverd – en dit boek zal je laten zien waarom.

Haar van Sam Mcknight

Haar van Sam Mcknight

# 12: Handleiding dameskapsels voor studenten: meer dan 35 authentieke Victoriaanse kapsels met instructie door A. Mallemont

Ooit gedroomd om terug te reizen in de tijd naar het Victoriaanse tijdperk? Dit boek geeft je de kans om precies dat te doen. Oorspronkelijk gepubliceerd in 1899, bevat het prachtige illustraties en gedetailleerde instructies voor het maken van romantisch chique Victoriaanse kapsels.

Handleiding dameskapsels voor studenten

Handleiding dameskapsels voor studenten

#13: Entanglement: The Secret Lives of Hair door Emma Tarlo

Ooit nagedacht over op welke plaatsen haar terecht kan komen als het de hoofden van boeddhistische monniken verlaat of langharige vrouwen wordt afgekocht? De auteur, Emma Tarlo, wel. Geleid door nieuwsgierigheid en vastberadenheid om de geheime levens van haar te ontdekken, reisde ze de wereld rond om de beweging van haar door India, Myanmar, Afrika, China en vele andere landen te volgen. Je leert over de onverwachte plaatsen waar haar naartoe reist – en je zult misschien verrast worden.

Entanglement: The Secret Lives of Hair door Emma Tarlo

Entanglement: The Secret Lives of Hair door Emma Tarlo

Sta jezelf toe om het intrigerende leven van haar vanuit alle hoeken te verkennen wanneer je je tanden zet in deze inspirerende boeken.

Of het nu een cadeau is voor iemand die nieuwsgierig is naar de diepere symbolische betekenis van haar – of een lees voor jezelf, omdat je haar fascinerend vindt, deze boeken laten je gegarandeerd geïnspireerd voelen.