15 Basic Loose French Braid Kapsels voor lang haar in 2023

Vlechten zijn nu echt in – en er zijn tal van verschillende soorten vlechten en vlechttechnieken om je door te laten inspireren. Sommigen zullen je haar netjes houden, anderen zullen het transformeren in een kunstwerk – terwijl anderen beide zullen doen! Als je niet veel tijd over hebt voor creatieve vlechtkapsels , maak je geen zorgen. Zelfs met een eenvoudige losse Franse vlecht creëer je in een mum van tijd talloze trendy stijlen!

Losse Franse Vlecht Video Tutorial

Hier is een eenvoudige tutorial waarin ik je zal uitleggen en laten zien hoe je een losse Franse vlecht op jezelf kunt maken – maar als je het op iemand anders zou willen doen, zullen de stappen identiek zijn. Een losse Franse vlecht werkt op haar van elke lengte – en ziet er zelfs op korte lokken prachtig uit!

Nu weet je hoe je je eigen haar kunt vlechten, dus laten we naar de creatieve kapsels gaan met eenvoudige Franse vlechten die ik heb voorbereid voor de lezers van The Right Hairstyles! Lees dan snel verder!

Hoe maak je kapsels op basis van een losse Franse vlecht?

Gebruik deze ideeën omdat ze gemakkelijk, snel en stijlvol zijn! Zelfs als je niet goed bent in het vlechten van je eigen haar, beloof ik dat deze stijlen je favorieten zullen worden!

1. Diagonale Franse vlecht

Een eerste eenvoudige variatie zou zijn om de vlecht aan één kant te starten en naar de tegenovergestelde hoek van het hoofd te gaan, voor een diagonale Franse vlecht.

Diagonale Franse Vlecht

Diagonale Franse Vlecht

2. Losse kant Franse vlecht

Je kunt de stijl opfleuren door de Franse vlecht naar de zijkant van je hoofd te verplaatsen. Blijf vlechten zoals bij een normale Franse vlecht, maar begin met het nemen van haar van de bovenkant van één kant en blijf het naar beneden vlechten, terwijl je haar van beide kanten blijft toevoegen.

Losse kant Franse vlecht

Losse kant Franse vlecht

3. Lage kant Franse vlecht

Een andere manier om de vlecht aan de ene kant te beëindigen, is door achter een van de oren te gaan vlechten en helemaal naar beneden te gaan en de vlecht naar de andere kant van het hoofd te hengelen. Dit resulteert in een lage vlecht die de nek van het hoofd omlijst en vervolgens op je schouder gaat liggen. Zeer eenvoudige stijl die ook zeer verfijnd kan zijn!

Lage kant Franse vlecht

Lage kant Franse vlecht

4. Dubbele losse Franse vlechten

Met behulp van een franse vlecht aan de zijkant, kunt u uw haar in het midden scheiden en twee vlechten doen in plaats van één, dus om deze piggy Franse vlechten te hebben.

Dubbele losse Franse vlechten

Dubbele losse Franse vlechten

5. Franse vlechten tot gevlochten broodjes

Pak je Franse vlechten en rol ze in twee gevlochten broodjes, die je op hun plaats kunt houden met een elastiek of bobby pinnen. Je hebt dan deze schattige stijl – die perfect is voor warme dagen, dus geen haar dat aan je nek kleeft!

Franse vlechten in gevlochten broodjes

Franse vlechten in gevlochten broodjes

6. Franse vlechten in Pigtails

Een andere optie is om te stoppen met vlechten aan de basis van je hoofd en beide vlechten met elastieken te binden, waardoor de rest van het haar overblijft als een paar eenvoudige varkensstaarten. Je kunt de elastieken ook bedekken met kleine haarlokken en elke streng op zijn plaats houden met een bobby pin, topsy staart of een nieuw elastiek. Dat kan zelfs met een enkele Franse vlecht!

Franse vlechten in pigtails

Franse vlechten in Pigtails

7. Mohawk Franse Vlecht

Een andere manier om iets origineels te doen met een eenvoudige Franse vlecht is om de bovenkant van je hoofd te scheiden en alleen het haar uit het midden te halen en vervolgens de rest te vlechten – maar te stoppen om meer haar toe te voegen wanneer je de kruin van je hoofd bereikt. Het creëert een heel mooi effect en het is de perfecte basis voor veel edgy stijlen, omdat je het rommelig en groter kunt maken, afhankelijk van de look die je nastreeft!

Mohawk Franse Vlecht

Mohawk Franse Vlecht

8. Mohawk Franse Vlecht Paardenstaart

De mohawk Franse vlecht is de perfecte basis voor een paardenstaartstijl. Nadat je de mohawk-vlecht hebt gedaan, hoef je alleen maar al je haar in een paardenstaart te stoppen (hoog of laag – dat is aan jou) en de vlecht in de paardenstaart op te nemen. Je zou de vlecht zelfs kunnen laten staan voor een andere stijl, zodat hij ernaast valt – jij beslist!

Mohawk Franse Vlecht Paardenstaart

Mohawk Franse Vlecht Paardenstaart

9. Franse vlecht trek terug

Een ander super eenvoudig kapsel kan worden bereikt door Frans vlechten vanaf de voorkant van je hoofd, zoals je zou doen voor een hoofdband. Vlecht gewoon de bovenkant en blijf aan één kant doorgaan, maar vlecht alleen het bovenste deel. Vlecht vervolgens de rest en verberg het uiteinde van de vlecht onder het haar op de achterkant van het hoofd, aan de andere kant.

Frans Vlecht pull-back

Franse Vlecht Pull Back

10. Frans trekt zich terug in paardenstaart

Deze stijl is zeer veelzijdig – en kan zelfs worden verpakt in een schattige paardenstaart!

Frans trekt zich terug in paardenstaart

Frans trekt zich terug in paardenstaart

11. Kant Franse Cornrow

Als je op zoek bent naar iets dat een beetje edgier is – maar nog steeds eenvoudig en snel te maken – probeer dan het haar aan de zijkant van het hoofd naar achteren te vlechten en af te maken wanneer je tevreden bent met de lengte. De rest van het haar zou los worden gehouden.

Kant Franse Cornrow

Kant Franse Cornrow

12. Franse vlecht in knot

Een Franse vlecht is heel eenvoudig en is een perfecte manier om een updo te creëren. Om te beginnen vlecht French de bovenkant van het hoofd, vanuit het midden of van één kant – en bind het met de rest van het haar in een paardenstaart (die je dan ook in een rommelige knot kunt veranderen)!

Franse vlecht in knot

Franse Vlecht in Bun

13. Franse Vlecht Updo

En hier is een vergelijkbare stijl, die heel snel te doen is en echt elegant is. Het kan worden gedaan door een van de zijkanten van het hoofd en de nek naar de andere kant te vlechten en de stijl te eindigen met een gedraaide knot. Ik ben dol op gedraaide knotjes, omdat je ze heel groot en pluizig kunt maken – een bonus voor iemand wiens haar dun is en vaak plat lijkt!

Franse Vlecht Updo

Franse Vlecht Updo

14. Ondersteboven Franse vlecht

Een andere optie om de Franse vlecht op een mooie manier te gebruiken, is er een omgekeerde vlecht van te maken. Deze is een beetje moeilijker, vooral als je het op jezelf probeert te doen. In wezen is het een normale Franse vlecht, die begint aan de onderkant van de nek en vervolgens omhoog gaat. In een positie blijven waar je hoofd ondersteboven staat, zal het gemakkelijker maken. Deel je haar zo uit dat je alleen de achterkant ervan tot aan de kruin van je hoofd moet vlechten. Bind dan alles in een paardenstaart! Je kunt de vlecht ook om het elastiek wikkelen.

Ondersteboven Franse vlecht

Ondersteboven Franse vlecht

15. Ondersteboven Franse vlecht in een knot

In plaats van het haar in een paardenstaart te laten, kun je het in een mooie knot draaien voor een andere stijl! Of probeer eens een ander soort broodje!

Ondersteboven Franse vlecht in een knot

Ondersteboven Franse vlecht in een knot

Deze stijlen zien er fantastisch uit met lang haar, maar de meeste zien er ook super schattig uit op kort haar! We hopen dat je geïnspireerd bent door deze trendy losse Franse vlechtstijlen, en dat je er later mee gaat experimenteren!

Voor meer unieke en mooie vlechten, volg FraN’s vlechten op Instagram en bekijk haar kanaal op YouTube!

Diagonale Franse Vlecht
Losse kant Franse vlecht
Lage kant Franse vlecht
Dubbele losse Franse vlechten
Franse vlechten in gevlochten broodjes
Franse vlechten in pigtails
Mohawk Franse Vlecht
Mohawk Franse Vlecht Paardenstaart
Franse Vlecht Pull Back
Frans trekt zich terug in paardenstaart
Kant Franse Cornrow
Franse vlecht in knot
Franse Vlecht Updo
Ondersteboven Franse vlecht
Ondersteboven Franse vlecht in een knot