15 Beste celeb-goedgekeurde vlechten en gevlochten kapsels

Vlechten zijn gemakkelijk mijn favoriete accessoire omdat ze een snelle en gemakkelijke manier zijn om een beetje umph toe te voegen aan elke normale stijl. Een schone en strakke vlecht kan een stijl klasseren waardoor het chiquer wordt, terwijl een losse boho-vlecht een look naar beneden kan kleden waardoor het meer casual of romantisch aanvoelt. Hier zijn enkele trendy manieren om gevlochten stijlen in uw uiterlijk op te nemen.

#1: Сhunky Fishtail

Door een dikke visstaart aan de zijkant van een lage paardenstaart toe te voegen, ziet het er meer gepolijst uit. Pro tip; voeg een klein beetje olie of gel toe aan je handen terwijl je je haar vlecht om de vlieg in toom te houden om het er gladder en glanzender uit te laten zien.

Gerelateerd bericht: Hoe een Fishtail Braid te doen voor 3 verschillende Fishtail Kapsels

#2: Kleine vlechten

Als je in de stemming bent om een gelikte achterkant met golven te doen, probeer dan kleine vlechten of wendingen toe te voegen voor een beetje pizazz.

#3: Volumineuze Hollandse Vlecht

Voor dagen dat je haar genoeg droogshampoo heeft om een dorp te bedekken, gebruik je die textuur in je voordeel en trek je je haar in een volumineuze enkele vlecht langs de rug. Dan lichtjes ruw de uiteinden op om die rommelige “niet te hard geprobeerd” look te krijgen. Als je al een Franse vlecht op je haar kunt doen, probeer dan het haar onder het middengedeelte te plaatsen in plaats van over om de vlecht erop te zetten.

Gerelateerd bericht: Hoe je je eigen haar kunt vlechten

#4: Gevlochten Bovenste Knoop

Het draaien van je vlechten in een bovenste knoop en het toevoegen van accessoires is een geweldige manier om te veranderen hoe je je beschermende stijlen stijlt. Het toevoegen van een statement hoofdband is een goede tip voor bad hair days wanneer je wilt dat de aandacht naar je outfit wordt getrokken.

#5: Romantische Side Plait

Op dagen dat je je haar echt zou moeten restylen, maar je niet genoeg tijd (of energie) hebt, probeer dan een rommelige zijvlecht. Trek de stukken aan de voorkant eruit die er nog steeds goed uitzien en raak de rest met een textuurspray om gruis en volume toe te voegen om het er opzettelijk rommeliger en voller uit te laten zien.

#6: Gevlochten aan de voorkant, partij aan de achterkant

Deze half rug Franse gevlochten stijl is zo perfect voor het dagelijks leven om je haar uit je gezicht te houden, maar nog steeds wat dons te hebben. Het is de perfecte manier om over te stappen om je haar te gaan slijten als je in een rommelige knot sleur bent geweest. Vlecht gewoon de hele kant terug alsof je het in varkensstaarten trekt, maar stop met vlechten als je bij je oor komt en speld het onder het grootste deel van je haar in de rug.

#7: Rommelige Gevlochten Top Knot

Wanneer je vlechten extra lang zijn en in de weg zitten, probeer ze dan in een bovenste knoop te binden. Maar voordat je het op zijn plaats pint, trek je wat losser om je meer volume en textuur te geven. Gebruik vervolgens een olie of laat conditioner achter op de uiteinden die je weglaat om eventuele flyaways te temmen en je vlechten te hydrateren.

#8: Slanke Mohawk Plait

Als een gewone Nederlandse of Franse vlecht een beetje te casual aanvoelt voor je evenement, probeer dan een 3-inch breed gedeelte in het midden van je hoofd helemaal naar achteren te snijden en de andere kanten naar achteren te likken. Als vlechten zoals deze je intimideren omdat je je haar niet glad genoeg kunt krijgen, probeer dan vochtig haar met olie te vlechten om de slankheid en glans te krijgen.

#9: Vlechten op Vlechten

Een echt coole manier om doosvlechten te stylen, is door ze te vlechten. Je kunt elke grote vlecht of een paar dunne vlechten behandelen als een streng en deze verwerken in Franse vlechten, visstaarten, watervallen, enz … in jouw stijl. Deze foto toont dunne doosvlechten die in een hoge pony worden gebracht en voor een evenement in een chique visstaartvlecht zijn gedraaid. Maar je kunt ook eindigen met een eenvoudige zijvlecht voor een meer casual aanpak.

#10: Infinity Braid Updo

Het draaien van de uiteinden van je vlecht en ze verbergen is zo’n schattige manier om korter haar te stylen dat misschien niet in een volledige updo past. Dit is ook een schattig trainingskapsel voor als je het beu bent dat je paardenstaart naar buiten glijdt en je niet wilt dat haar je aanraakt.

#11: Longggg Vlecht

Deze stijl van gevlochten paardenstaart is perfect om extensions toe te voegen terwijl je langs de uiteinden vlecht. U kunt zoveel lengte of verschillende kleuren toevoegen als u wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is een goede stevige vlecht die je meerdere dagen kunt dragen.

#12: Accent Fishtail Braid

Als je naar een evenement gaat dat je half omhoog half naar beneden wilde doen, maar je wilt een beetje accent, probeer dan een losse vlecht toe te voegen boven het gedeelte dat je hebt teruggetrokken. Probeer dit op dag oud haar en gebruik droogshampoo bij je wortels om een beetje meer textuur te krijgen om het een beetje gemakkelijker terug te trekken.

#13: Gevlochten Knallen

Of je nu knallen uitgroeit of gewoon niet wilt dat ze te krullend worden terwijl je weg bent, probeer deze look. Gebruik een klein beetje leave-in conditioner terwijl je je pony’s uit je gezicht vlecht en de vlecht achter je oor voortzet om ze onder je haar te pinnen. Bedek vervolgens met een stevige haarlak om te voorkomen dat die uiteinden overal uitspringen.

#14: Twisted Topsy Vlecht

Als vlechten te moeilijk voor je is, probeer dan een van deze. Neem een stuk haar en bind er een elastiekje omheen en draai het om als een topsy staart. Neem vervolgens een sectie hieronder en herhaal het proces waarbij elke sectie los blijft. Je kunt ook spelen met het plaatsen van de elastiekjes uit het midden of precies in het midden zoals de foto.

#15: Klassieke Pigtails

Omarm bij twijfel een klassieker. Het starten van de vlechten vanaf een lage paardenstaartbasis is een iets chiquere variant dan Nederlandse vlechten en maakt het gemakkelijker om te vlechten en extensies toe te voegen als je drama wilt toevoegen.

Zoals je kunt zien, zijn er veel manieren om vlechten toe te voegen om je uiterlijk te verheffen! Als je meer inspiratie wilt, voel je vrij om mijn Instagram-@aoifemariebeauty te bekijken waar ik mijn looks en vlechttutorials plaats!

Uitgelichte afbeelding via Instagram