15 inspirerende Geode haarkleurideeën voor vrouwen die van kristallen houden

Ooit creëerde ik een haarkleur geïnspireerd op een amethistkristal dat ik cadeau had gekregen. Toen vond ik er een foto van op Pinterest, vergeleken met het resultaat en plaatste een leuke collage op Instagram. De reacties waren zo positief dat ik steeds meer op edelstenen geïnspireerde kapsels begon te maken. Ik heb ook elke betekenis opgenomen. Voor mij is het zowel een kunstproject als een nieuw perspectief op het mengen van kleuren. Neem een kijkje in mijn kristalcollectie en kies je favoriete geode haar idee!

New-Age benadering van haarkleur?

Toen ik begon met het schilderen van haar, geïnspireerd door kristallen, voelde ik dat het een creatieve manier was om de haarkleuren nog meer interesse en waarde te geven. Hoe meer ik me verdiepte in de betekenis achter de trillingen die elk kristal extrudeert, hoe meer geïntrigeerd ik raakte. Nu, zeker… Ik weet wat je denkt… natuurlijk houdt dit kuiken uit San Diego van kristallen en eet waarschijnlijk ook allemaal biologisch. Maar hoor mij eens. Deze dingen bestaan al lang voordat iemand van ons en onze “trends” bestaat. Het is eerlijk om te zeggen dat zolang we als soort bestaan, we affiniteit hebben met stenen en kristallen. De hele wellnessbeweging wordt grotendeels gekapitaliseerd en omgezet in de uitersten van Gwyneth Paltrow. Maar het is niet verstandig om de wijsheid die door de eeuwen heen is verzameld, op te geven.

Mijn Crystal Hair Color Collectie

Hier zijn een paar voorbeelden van kristallen haarkleuren, elk met zij-aan-zij beschrijvingen van hun spirituele betekenissen. Scroll door deze kleuren en foto’s vind je juweeltje!

#1: Amethist

Deze steen fungeert als een barrière tegen lagere energieën, psychische aanvallen, geopathische stress en ongezonde omgevingen. Omdat de naam, Amethist, van het Grieks naar het Engels vertaalt en “niet dronken” betekent, wordt het ook gebruikt als een sobere steen. Afgezien daarvan voelt het levendige, paarse haar zelf als magie!

Amethist Haar

#2: Fluoriet

Fluoriet bevat meestal groene en paarse kleuren en wordt beschouwd als een perfect hulpmiddel voor het stimuleren van intuïtie, evenals bescherming tegen negatieve energieën. Ik heb dit fantastische natuurlijke patroon opnieuw gemaakt met behulp van subtiele kleurrijke hoogtepunten.

Fluoriet Haar

#3: Oceaan Jaspis

Het veelkleurige Ocean Jasper kristal resoneert met de complexiteit van de aarde en haar schijnbaar eindeloze lagen. Het verhoogt spirituele wijsheid en geduld. Ik gebruikte een warme blonde kleur en mengde deze in donkere wortels om de vergelijkbare geode haarkleur te bereiken.

Ocean Jasper Haar

#4: Regenboog Fluoriet

Rainbow Fluorite vertoont een combinatie van kleuren die inherent zijn aan fluorietkristallen, zoals paars, blauw, groen, helder en geel en als zodanig mengt het alle eigenschappen van elke kleur. Als gevolg hiervan kregen we creatief geverfd eenhoornhaar!

Regenboog Fluoriet Haar

#5: Scoleciet

Dit mooie kristal maakt mensen kalm en ontspannen, en helpt ook om je slaap te verbeteren. Daarom is het aan te raden om Scoleciet onder je kussen te leggen. De koele blonde kleur met grijze ondertoon raakt nooit uit de mode, evenals magie!

Scolecite Haar

#6: Carneool

Carneool helpt om je innerlijke creatieve kind wakker te maken en verhoogt het zelfvertrouwen. Het wordt geassocieerd met het nemen van gedurfde actie en het waarmaken van dromen. Het hebben van een paar oranje lokken in je haar verhoogt ook het zelfvertrouwen!

Carneool Haar

#7: Angeliet

Angeliet heeft een vredige en kalmerende energie. Zoals veel blauwe stenen, is het ook een sterke communicatiesteen die wordt gebruikt om relaties te verbeteren en vrienden te maken. Ik heb wat verborgen regenbooghaar toegevoegd om deze geode haarlook op te fleuren.

Angelite Haar

#8: Granaat

Granaat wordt geassocieerd met hoger denken en zelfbekrachtiging. Het is ook een steen van liefde en toewijding, evenals kracht en veiligheid. De diep roodachtige kleur reflecteert zonlicht als een rijp granaatappelzaadje. Ik probeerde hetzelfde effect op het hoofd van mijn cliënt te bereiken (hier afgebeeld).

Granaat Haar

#9: Champagne Toermalijn

De missie van dit kristal is om emotionele en fysieke lichamen diep te reinigen. Door het kalmerende, rustgevende effect op de energetische systemen, ontspan je, laat je los en word je gecentreerd in jezelf. Om deze kleuring na te bootsen, heb ik chocoladebruine haarkleur gebruikt en enkele gouden highlights toegevoegd.

Champagne Toermalijn Haar

#10: Lepidoliet

Lepidoliet brengt positieve overgangen en een nieuw begin. Het ziet eruit als de mooiste foto’s van sterrenstelsel. De paarse en zilveren tinten werken perfect samen, wat door de natuur wordt bewezen. Mijn cliënt en ik gingen voor een violette ombre, vermengd met warm blond haar.

Lepidoliet Haar

#11: Botswana Agaat

Botswana Agaat is een trooststeen, gunstig bij het overwinnen van depressie en versterken tijdens een rouwproces. Het helpt obsessieve gedachten en destructieve mentale patronen te verlichten en helpt bij het overwinnen van angsten. Bruin geode haar met wat lichte gezichtsomlijsting doet me echt denken aan Botswana Agaat!

Botswana Agaat Haar

#12: Zwarte toermalijn

Zwarte toermalijn is een steen die afstoot en helpt bij het verwijderen van negatieve energieën. Het zal reinigen, zuiveren en dichte energie omzetten in lichtere trillingen, terwijl het haar koolzwart blijft.

Zwart Toermalijn Haar

#13: Labradoriet

Met zijn parelachtige tinten die glinsteren in een reeks iriserende blauwen en groenen, herinnert Labradoriet je eraan om het magisch te houden door ons te verbinden met de geestenwereld – een dimensie waar alles mogelijk is. Als het gaat om het mengen van kleuren voor mijn klanten, kan alles ook.

Labradoriet Haar

#14: Bronzite

De bronzite kristal betekenis wordt geassocieerd met het stimuleren van zelfvertrouwen en het doordrenken van de geest met de moed om door te gaan met acties. Ik hou van een goede vuilblonde kleur en hoe het werkt met bijna alle huidtinten!

Bronzite Haar

#15: Rookkwarts

Rookkwarts wordt gewaardeerd omdat het helpt om de illusies in het leven te doorbreken, gecentreerd en zelfbewust te blijven. Ik ben dol op deze op edelstenen geïnspireerde koele bruine haarkleur, vooral op de lange en golvende lokken van mijn klant.

Rokerig Kwarts Haar

Ik geloof dat inspiratie overal te vinden is als we ons hart ervoor openen. Hopelijk vond je deze geode haarkleuren geïnspireerd op kristallen leuk. Natuurlijk kunnen we hun helende krachten niet geloven, maar we kunnen niet twijfelen aan hun schoonheid. Voor meer leuke haarprojecten en creatieve kleurinspiratie, volg mijn Instagram en bekijk de pagina van mijn salon. Laten we samen haarmagie maken!

Uitgelichte afbeelding via Instagram