15 kapsels voor zwarte vrouwen boven de 50

Als het gaat om zwarte kapsels, ben ik zo onder de indruk van de veelheid aan haartexturen en de vele stijlen die je daardoor kunt trekken. Van coily en krullend tot recht, natuurlijk of ontspannen, zwarte vrouwen zijn altijd in staat geweest om enkele van de meest ingenieuze stijlen te rocken, waardoor ze door velen benijdenswaardig zijn en door de tijd heen zijn gekopieerd.

Eindigt het plezier van haarstyling voor zwarte vrouwen boven de 50? Helemaal niet! Bekijk deze 15 kapsels voor zwart grijs haar voor een ultiem bewijs.

De beste kapsels voor oudere zwarte vrouwen

Tegen de leeftijd van 50 jaar beginnen vrouwen enkele onvermijdelijke veranderingen in het haar op te merken, waarbij vergrijzing de meest uitgesproken is. Hoewel het aan jou is om je witte haar te omarmen, zullen de onderstaande afbeeldingen bewijzen dat grijze lokken extreem flatterend kunnen zijn voor donkere huidtinten.

Als het gaat om haarlengte, is er verschillende keuzes. Inderdaad, TWA-kapsels zien er erg aantrekkelijk uit voor zwarte vrouwen met grijs haar, en het is ook een goede manier om over te stappen op grijze lokken.

Een sassy pixie voor natuurlijk haar is een ander populair kapsel voor zwarte vrouwen ouder dan 50 dat zorgt voor een professionele uitstraling en onderhoudsarme routine.

Als u echter meer stylingvrijheid wilt, is het handhaven van middellange of lange kapsels een betere optie. Ik ben een zwarte vrouw met lang zilver haar, en hieronder staan de foto’s van kapsels die ik zelf heb gemaakt – van zorgeloze paardenstaarten tot elegante bruilofts- of vakantieklare looks – vrouwen met middelgrote tot lange lokken kunnen gemakkelijk kopiëren.

#1: Slanke paardenstaart

Een mooie strakke, eenvoudige paardenstaart is altijd een goed idee. Na het föhnen trek je je haar gewoon terug met een ouchless band. Het natuurlijke volume maakt zwarte paardenstaarten op elke leeftijd uiterst aantrekkelijk.

Grijs zwart haar in een lange paardenstaart

#2: Zachte golven met een Snap Pin

Om deze stijl te krijgen, heb ik mijn haar gewassen en geconditioneerd. Vervolgens vlechtte ik het en liet het aan de lucht drogen om zachte golven te krijgen. Vervolgens gebruikte ik een grote pin om een mooie nette look te creëren.

Kapsel voor een oudere zwarte vrouw

#3: Hoge Bun

Een topbroodje is gemakkelijk en klassiek, en het is heel eenvoudig om te doen. Trek je haar naar de bovenkant van je hoofd, draai het en speld het vervolgens vast met haarspelden. Voeg een paar spritz haarlak toe om te helpen met de flyaway.

High Bun voor rijpe dames

#4: Elegante updo voor zwarte vrouwen boven de 50

Deze stijl is ontstaan door het haar in twee delen uit elkaar te halen. Het bovenste deel wordt naar achteren getrokken en vastgepind met barrettes, vervolgens gemengd met het onderste deel, gedraaid en vastgepind in een losse knot.

Updo voor vrouwen boven de 50

#5: Grote lange vlechten

Wie vertelde je dat lang haar niet voor oudere vrouwen is? Deze mooie, lange en dikke vlechten creëren zo’n statement-makende, zorgeloze look! Voeg beter hairextensions toe aan je haar om extra lengte en dikte toe te voegen.

Oudere Zwarte Vrouw met Lange Vlechten Kapsel

#6: Franse vlecht in een broodje

Deze stijl is een elegante twist met behulp van een eenvoudige vlecht. Begin met het doen van een losse Franse vlecht aan de ene kant, combineer deze met de achterkant van je haar en creëer een eenvoudige rommelige lage knot. Style frontlagen voor een extra zing.

Kant Franse Vlecht Kapsel voor Grijs Haar

#7: Opgespeld steil haar met gekrulde uiteinden

Deze stijl is bot recht en flip gekruld aan het einde met behulp van een stijltang. Het voorste kwart van mijn haar werd van de zijkanten omhoog getrokken en vastgepind om een goed onderhouden, volwassen kapsel te behouden.

Zwarte Vrouw met Lang Grijs Haar

#8: Losse vlechten in Puffy Ponytail

Om deze stijl te creëren, vlecht je de voorkant lichtjes en bevestig je vlechten aan de achterkant met haarspelden. Plaag vervolgens je haar voor extra volume. Ik heb ook een decoratieve haarclip en spelden toegevoegd om de stijl te upgraden.

Gemakkelijk kapsel voor lang haar

#9: Vakantie kapsel voor lang haar

Deze paardenstaart is gemaakt voor een bijzondere vakantielook. In plaats van een eenvoudige paardenstaart met één band, voeg je een extra paar toe en plaag je je haar. Om een ultiem glam moment te geven, vlecht je haar boven de paardenstaart zoals hier afgebeeld.

Cute Party Kapsel voor lang haar

#10: Gevlochten Broodje

Dit is een eenvoudige gevlochten paardenstaart, spiraalvormig in een lage knot. Een uitstekende keuze wanneer je wilt pronken met je peper en zout haar.

Gevlochten Low Bun Kapsel

#11: Heatless Krullen in een Side Ponytail

Het creëren van deze stijl was leuk en gemakkelijk, ik vlechtte mijn lokken in ongeveer 6-8 vlechten, vlechtte ze samen in de rug en speldde ze vervolgens op voor de nacht. Dus trok ik haren omhoog in een paardenstaart aan de zijkant.

Wit zwart haar gestyled in een hoge ponystaart

#12: Broodje met Parelclips

Een mooie lage rommelige knot afgewerkt met twee parelclips ziet er erg chick uit. Het accessoire is perfect voor vrouwen boven de 50 die een aantal opzichtige maar volwassen kapsels willen dragen voor lang haar.

Parelclips tegen zout- en peperhaar

#13: Strak recht

Je hebt geen relaxer nodig om steil haar te dragen. Deze stijl werd bereikt door föhnen en vervolgens strijken voor een rechte strakke look. Wij, naturals, houden ervan om met texturen te spelen en van tijd tot tijd van stijl te wisselen, nietwaar?

Lang en steil grijs haar

#14: Weelderige Krullen

Om deze look te krijgen, heb ik mijn haar geföhnd, plat gestreken en vervolgens gekruld met zijden wikkelsponsrollers voor verleidelijke nachtelijke krullen. Krullend haar zonder warmte beschermt zacht natuurlijk haar tegen schade. Bovendien zal het gebruik van te veel warmte op je haar er ook voor zorgen dat het er messing uitziet, vooral wanneer je te vaak hoge hitte gebruikt.

Zwarte Vrouw met Zilver Haar

#15: Teruggetrokken frontstukken

Ik creëerde deze look door mijn haar te draaien om grote golven te vormen. Ik heb toen de voorkant naar achteren getrokken en vastgepind met clips voor een schattig en schoon kapsel dat perfect is voor zwarte vrouwen boven de 50.

Eenvoudig kapsel voor een vrouw met lang haar

Hoe grijs zwart haar te beheren

Hoewel de foto’s die ik heb toegevoegd helder glanzend haar laten zien, is het een beetje uitdagend om het helder en zacht te houden, omdat grijze lokken kroesachtig, droog en messing lijken te worden. Om mijn haar gezond, zacht en handelbaar te houden, zou ik beginnen met het gebruik van een goed product dat speciaal is gemaakt voor wit, zilver of grijs haar dat sulfaat- en parabenenvrij is.

Ik geef de voorkeur aan witte of kleurloze neutraliserende shampoos omdat producten met kleur een tint achterlaten op mijn haar. Dat gezegd hebbende, geven veel vrouwen de voorkeur aan het gebruik van een paarse toning shampoo die ook de brassiness neutraliseert. Ik gebruik de paarse shampoo af en toe, maar niet vaak omdat het de neiging heeft om mijn haar uit te drogen.

Om te helpen bij het beheersen van kroezen en droogheid, gebruik ik altijd een goede vochtinbrengende conditioner na elke shampoo en diepe conditionering minstens twee keer per maand. Indien nodig gebruik ik een serum of een beetje vaseline voor voeding en glans.

Ik hoop dat je een aantal van deze looks kunt proberen en weet dat ze vrij gemakkelijk te bereiken zijn en indrukwekkend zijn. Volg mij op Instagram voor meer tips en inspiratie!