15 stappen om volume en lichaam toe te voegen aan dun fijn haar

Fijn haar is een veel voorkomende oorzaak van frustratie voor vrouwen die worstelen met het gebrek aan volume op de kruin en moeite hebben met het maken van ingewikkelde kapsels.

Helaas schaden sommige wanhopige pogingen om volume en lichaam toe te voegen aan slap haar de zachte haarstructuur en veroorzaken ze dunner worden. Fijne haarverzorging zit vol met zijn do’s en don’ts, en het is van vitaal belang om ze allemaal te kennen.

Wat is het verschil tussen fijn en dun haar?

Hoewel “fijn haar” en “dun haar” vaak worden gebruikt om het tegenovergestelde van een dikke haarstructuur te beschrijven, zijn ze niet hetzelfde. Fijn haar betekent dat de diameter van elke individuele streng klein is, terwijl dun haar betekent dat de dichtheid van haarlokken laag is.

Als je fijn haar hebt, maar veel ervan, kan het er nog steeds vol uitzien. In tegenstelling tot dikke haartextuur is fijn haar echter minder tolerant voor hitte en stylingproducten en breekt het gemakkelijk. Dus als je het niet goed behandelt, kan het ook snel dun worden.

De volgende 15 tips voor fijn dun haar helpen de natuurlijke dikte van je haar te behouden en het er voller uit te laten zien.

Vrouw met Dun Haar

#1: Gebruik het minimum van de juiste producten

Wanneer je fijn haar hebt, kan het kiezen van de juiste shampoo een groot verschil maken. Romige formules van shampoos die zijn ontworpen voor dikke, grove haartypes zullen je lokken verzwaren, waardoor het haar er plat en vettig uitziet. Kies degene die zijn gelabeld als “verdikking”, “volumiseren” of “lichtgewicht”.

Ondanks de veel geadverteerde voordelen van haaroliën en leave-in conditioners, zijn deze producten geschikt voor fijn haar. Het is beter om stylinggels, stevige haarlak, producten op basis van siliconen en sulfaat ook uit de weg te gaan. Al deze producten verzwaren fijn haar, waardoor het slap, dof en levenloos wordt.

Gerelateerd bericht: 8 Beste stylingproducten voor kort fijn haar

#2: Gebruik droogshampoo

Fijn haar is erg zacht (daarom is het vaak zo moeilijk om gevlochten kapsels en updos ermee te maken) en heeft de neiging om vettig te zijn. Droogshampoo pakt beide fijne haarproblemen aan, waardoor het een van de kernproducten is die nodig zijn om dun haar te stylen.

De hack is niet om te wachten tot je fijne haar de tekenen van vettigheid vertoont – gebruik droogshampoo op vers gewassen haar om een barrière te creëren voor natuurlijke oliën die het haar plat maken. Spray het ook door de lengte om meer grip en volume in je haar te hebben.

Droogshampoo gebruiken om lichaam toe te voegen aan dun haar

#3: Conditioneer op de juiste manier

Het gebruik van conditioner helpt het borstelen te vergemakkelijken en het drogen van het haar te versnellen, dus je kunt er beter niet van weigeren. Wees toch voorzichtig met hoe je de conditioner aanbrengt!

Gebruik het op de onderste helft van je haar, vermijd de wortels en spoel grondig uit. Nogmaals, leave-in conditioners zijn bedoeld voor grove, krullende haartypes, niet voor fijne, dunne lokken.

Gerelateerd bericht: Hoe haarconditioner voor uw haartype te kiezen en aan te brengen

#4: Minimaliseer haaruitval tijdens het borstelen

Fijne haarverzorging moet zeer zacht zijn om breuk en haaruitval te minimaliseren. Borstel je haar nooit nat, wanneer het het meest kwetsbaar is. Begin met het kammen van je haar door het haar met je vingers te ontwarren, kam vervolgens je uiteinden, beweeg geleidelijk omhoog en kam langere delen van het haar.

Als je haar de neiging heeft om in de knoop te raken, gebruik dan producten om het borstelen te vergemakkelijken. Vergeet ook niet om je borstel regelmatig schoon te maken om geen vuil en olie toe te voegen die zich weer in je haar ophoopt.

Gerelateerd bericht: Hoe maak je een haarborstel schoon in 5 eenvoudige stappen

#5: Neem een zachte was- en droogroutine aan

Föhnen is een gemakkelijke manier om volume in het haar te krijgen, maar frequente hittestyling is niet de beste optie voor fijn haar. Om de schade te minimaliseren, begin je pas met föhnen als je haar al halfdroog is.

Hier is een juiste droogroutine om te volgen:

  • verwijder overtollig vocht door je haar in een katoenen t-shirt te wikkelen of in het haar te knijpen met een absorberende handdoek;
  • laat je vingers door je haar gaan en schud je hoofd om het haar aan de lucht te laten drogen;
  • föhnen op een koeler ondersteboven om meer volume bij de wortels te krijgen.

#6: Zet het vuur lager

Het is niet moeilijk om fijn haar recht te trekken of te krullen, dus je hoeft je haar niet te frituren om het te stylen zoals jij het wilt. Dun haar kan en moet worden gestyled met een temperatuurinstelling tussen 70 en 150 graden Celsius.

Gebruik beschermende hete gereedschappen waarmee de temperatuurinstelling kan worden gewijzigd en die keramische of infraroodtechnologie hebben. Een minder voor de hand liggende tip, was het haar ook niet in heel heet water!

Gerelateerd bericht: 5 Beste haargereedschappen die hun werk doen zonder hitteschade

#7: Gebruik Root Powder

Het opvullen van de afscheidende en dunner wordende randen met een wortelpoeder is een levensveranderende hack die dun haar er onmiddellijk dikker uit laat zien. Bumble en Bumble haarpoeder beschikbaar voor verschillende haarkleuren is een populaire keuze voor velen.

Als alternatief kunt u oogschaduw gebruiken die overeenkomt met uw haarkleur om de hoofdhuid te bedekken en uw haar dikker te laten lijken.

Wortelpoeder gebruiken om dun haar dikker te laten lijken

#8: Verander je afscheid

Een andere truc die je moet proberen, is het omdraaien van je haar om een nieuw, ongebruikelijk voor je haar, afscheid te maken. De cowlick die je haar op een natuurlijke manier laat scheiden, zal weerstand creëren, waardoor dun haar niet plat valt.

Zo’n hack kan instant oomph toevoegen aan je kapsel en is gemakkelijk te doen, vooral als je een pixie cut of een trendy bob hebt.

Gerelateerd bericht: 70 winnende looks met Bob-kapsels voor fijn haar

#9: Plagen

Plagen is een handige techniek waarmee je volume kunt toevoegen aan fijn haar en de platte bovenkant kunt vermijden zonder enige hittestyling.

Werk voor het beste resultaat met kleine, gelijkmatige secties. Steek de kam in het gedeelte op ongeveer 3-4 centimeter afstand van de hoofdhuid en duw je haar er naartoe. Wanneer je klaar bent met plagen, kam je voorzichtig de bovenste strengen om zichtbare plagerijen te verwijderen.

Plagend haar om haar op de top volumin te maken

#10: Krimp de wortels

Crimper kan magisch werken als het gaat om het volumineuzer maken van dun haar. Sla en laat dunne lagen los en ga sectie voor sectie door je haar. Op deze manier krijg je het volume, maar voeg je geen gekke gekrompen structuur toe.

Sla de bovenste lagen over en laat ze glad om de lagen eronder te bedekken voor het geval je overdrijft met krimpen en de verschillende, golvende structuur te zien is.

Krimp fijn haar om het er voller uit te laten zien

#11: Gebruik haarpoeder

Als je haar te zacht is om plagen te laten werken, gebruik dan wat haarpoeder. Het maakt opkomend haar bij de wortels super makkelijk!

Bedek de helft van de gaten met je vinger om niet te veel product aan te brengen. Zet het product bij de wortels en wrijf het heen en weer. Plaag of pluis je haar vervolgens met je vingers. Het poeder houdt de lift de hele dag vast.

Gerelateerd bericht: 10 Beste haarvolumepoeders om plat en levenloos haar op te tillen

#12: Experimenteer met extensions en stukken

Wees niet bang om extensies en stukken in te knippen. Er zijn veel uitbreidingstypen die een stevige grip en naadloze menging garanderen, zodat niemand het geheim achter uw dikke lokken begrijpt.

Als je je haar naar beneden draagt, kies dan een bijpassende kleur en knip extensions de lengtes van je haar. Als je een updo maakt zoals in deze rommelige broodjestutorial, hoef je je helemaal geen zorgen te maken over de lengte en perfecte blending.

Extensions gebruiken voor haardikte

#13: Kies stompe kapsels

Wanneer je haar fijn is, zorgt gelaagdheid ervoor dat het er nog dunner uitziet. Ga voor stompe kapsels en je haar ziet er meteen veel voller en gezonder uit.

Misschien wil je ook je haar kort knippen. Het is echter de snijtechniek, niet de lengte als zodanig, die je haar voller doet lijken.

Gerelateerd bericht: 50 Spectaculaire Stompe Bob Kapsels

#14: Voorkom schade ’s nachts

Het zijn niet alleen hitte en vorst die ons fijne haar beschadigen; het kan ook te maken krijgen met ernstige breuk terwijl we erop slapen.

Om kroezen en breuk ’s nachts te voorkomen, slaap je op een zijden kussensloop en stop je je haar in een losse updo.

Slapen op zijden kussensloop voor een goede fijne haarverzorging

#15: Dieet voor gezond haar

Zorg ervoor dat producten die rijk zijn aan ijzer, biotine en vitamine B allemaal deel uitmaken van uw dieet. Deze omvatten zalm, spinazie, eieren, bessen, appels, noten en andere producten die goed zijn voor de haargroei. Het ondersteunen van een gezonde haargroei is een bewezen manier om haar te laten groeien dat dik en mooi is.

Gerelateerd bericht: Vitaminen voor haargroei: alles wat u moet weten

Fijn dun haar heeft de neiging om volume en body te missen, maar veel trendy volumineuze haarproducten zullen dat niet oplossen. Maak gebruik van enkele bewezen hacks zoals het gebruik van droogshampoo, het omdraaien van het onderdeel en het aanbrengen van wortelpoeder, maar neem ook een zachte haarverzorgingsroutine aan om breuk en dunner worden te minimaliseren.