15 trendy manieren om zout en peper haarkleur te rocken

“Mijn grijze haren zorgen ervoor dat ik er oud uitzie!” Dat is een klassiek statement dat we als stylisten horen wanneer we worden gevraagd om de natuurlijke “levenssprankels” van onze klant te behandelen (mijn favoriete term voor hen). Maar wat als ik je zou vertellen dat zout- en peperhaar ervoor kan zorgen dat je er jonger uitziet en je jonger voelt, levendiger en een hoop complimenten krijgt? Lees verder voor enkele winnende zout en peper haarkleur ideeën die je verliefd zullen maken op de trend!

Wordt zout en peper haar ouder?

Zout en peper haar laten groeien kan behoorlijk pijnlijk zijn, maar het is een mooie dimensionale tint die uiteindelijk de jaren van je hele look kan afscheren! Geloof het of niet … dat is wat ik dagelijks ervaar als een vrouw van bijna 40 nadat ik heb besloten om “de kleurstof te dumpen” en na 30 mijn eigen zout en paprika’s uit te laten groeien. Ik heb zelfs willekeurige vreemden over straat laten rennen en hun uiterste best gedaan om mijn haar te komen bekijken.

Om het proces te vergemakkelijken, ging ik volledig zilverkleurig van wortel tot punt en liet ik mijn eigen zout en peper erin groeien! Het werd zo goed ontvangen en ik heb mijn haar sindsdien nooit meer gekleurd. Nu ben ik gespecialiseerd in Silver Hair Secrets en veel van mijn klanten kunnen ook genieten van de schoonheid van zilver haar.

Hoewel sommige mensen de pijnlijke kleurafbakeningslijn niet willen dragen, geven velen er nog steeds de voorkeur aan om zout- en peperhaar op een natuurlijke manier te laten groeien. Er is zelfs een gemeenschap die bekend staat als de Grombre-beweging die een levensstijl is geworden voor duizenden vrouwen over de hele wereld die trots zijn op het dragen van grijs haar.

Als je het gevoel hebt dat je klaar bent om over te stappen naar natuurlijk grijs haar of als je zout en peper haarkleur hebt gekozen voor je volgende grote transformatie, zijn er veel opties om een fashion statement te maken van deze unieke kleurencombinatie.

#1: Mooie golven en krullen

Het maakt niet uit welke toon zilver je het liefst rockt, zout en peper haarkleur creëert een prachtige combinatie met golven en krullen!

#2: Zout en Peper met Schaduwwortels

Je kunt volledig zilver of wit van wortel tot punt gaan en al je vorige kleur verwijderen, maar je kunt ook gaan voor een schaduwwortel die je nieuwe hergroei combineert met je nieuwe zilverstrengen. Als alternatief kun je je wortel mengen met zout- en pepersloten die al aan het groeien zijn.

#3: Lang zout en peper haar

Zout- en peperhaar werkt prachtig als een natuurlijke worteltint in elk stadium van het uitgroeien van je grijze kleur. En je hoeft je witte haar niet per se kort te knippen naarmate je ouder wordt! Ziet dit lange grijze haar er niet prachtig uit?

#4: Zout en Peper Bob met Bangs

Bob die slechts een centimeter of twee onder je kin gaat, is een geweldig idee als je liever je natuurlijke zout- en peperlokken kort draagt. Knallen en rommelige golven voegen een schattige jeugdige sfeer toe.

#5: Zilveren extensies

Zodra je ervoor kiest om je eigen zout en peper volledig te laten staan, kun je altijd wat zilveren extensies toevoegen om wat plezier en jeugd in je stijl te injecteren.

#6: Platina Wit met Donkere Wortels

Witte punten met donker haar aan de wortels is een grote variatie op zout- en peperkleur. Vergeet niet dat het proces van het nabootsen van je eigen “life sparkle” canvas een aanzienlijke hoeveelheid tijd, moeite en vaardigheid vereist. Dus zowel jij als je stylist moeten goed op de hoogte zijn van de tijdsinvestering voor deze! Aan de lage kant kijk je naar 6 uur inclusief het verwijderen van de kleur, en aan de hoge kant (voor heel lang en dik haar) is het in de dubbele cijfers uren!

#7: Zout en Peper Balayage

Deze prachtige look duurde maar liefst 13 uur. Eerst verwijderde ik ALLE warmte in al het haar (soms aangeduid als een platina kaart). Vervolgens heb ik een geheel nieuwe wortelkleur in mijn kom opnieuw gemaakt die op plaatsen halverwege de lengte werd getrokken om het echt die diepte te geven. Een hele uitdaging, nietwaar? Als je echter toevallig de Ferrari van zout- en peperharen wilt, steel dan deze look!

#8: Zout en Peper Omgekeerd Ombre

Als je een grijs stadium hebt bereikt waarin je geverfde haar slechts een rand van je zout- en peperlokken is, profiteer er dan van en rock deze prachtige omgekeerde ombre. Het is een elegante en stijlvolle optie voor oudere vrouwen.

#9: Zilveren highlights en lowlights

Het toevoegen van opvallende zilveren highlights aan donker haar is een geweldige manier om in te spelen op de zout- en pepertrend. Het contrast zorgt ervoor dat dit haar er absoluut geweldig uitziet.

#10: Salt Pepper Hair met een Pastel Touch

Je kunt een frisse, romantische vibe in je peper en zoutlook injecteren met behulp van pasteltinten. Lavendel ombre ziet er uitzonderlijk goed uit met zout en peper kleur.

#11: Zout en Peper Pixie

Het krijgen van een grote hak is een slimme manier om van geverfde sloten af te komen en over te gaan naar naturale haarkleur. Zout en peper pixie is eenvoudig, elegant, onderhoudsarm en geschikt voor vrouwen van elke leeftijd.

#12: Subtiele warme hoogtepunten

Heb je het gevoel dat je zout- en peperhaar warmte mist en je huidskleur niet aanvult? Welnu, je kunt je haar altijd een iets warmere afwerking geven met een subtiele ombre of semi-permanente kleurstof die naadloos uitspoelt, zonder afbakeningslijnen.

Zout en peper haarkleur ideeën voor mannen

Veel mannen willen niet buitengesloten worden van de zout en peper haarkleurtrend, en volledig zilver gaan en hun eigen grijstinten laten groeien is een goede keuze.

Toch zijn er ook veel variaties om mee te spelen op mannenhaar. Zout zilver snijden kan bijvoorbeeld drama toevoegen aan zout- en peperhaar.

Een short cut met een ultra-clean line-up is de perfecte keuze voor mannen met natuurlijk zwart haar dat grijs wordt.

Hoe maak je het beste van je zout en peper

Ondanks het gemak en de schoonheid van zout en peper kleur, zijn er zeker enkele dingen om te vermijden om het er goed uit te laten zien:

1. Banderen

Banding gebeurt om verschillende redenen, waaronder ongelijke warmteverdeling die vaak “hete wortels” wordt genoemd. Bijvoorbeeld, wanneer zoiets als een box dye root touch-up eerder gekleurd haar overlapt, of het ergste, en mogelijk het meest schadelijk voor uw lengte, overlapt van lightener op de hergroei en de eerder verlichte lengte. Dit kan ook grote breuk en schade veroorzaken.

2. Brassiness

Het niet bijhouden van je shampoo-toning thuis kan je minder van die zout- en peperzilverlook geven. In plaats daarvan kun je steeds meer van de geelgouden blonde look krijgen. Om dit te voorkomen, moet je je zout- en peperkwakken wassen met blauwe of paarse shampoos van hoge kwaliteit. Vergelijk deze voor en na foto’s hieronder. Het verschil is toch meer dan opvallend?

3. Geen conditionering

Het gebrek aan pigment in grijs haar beïnvloedt de textuur, dus je zou kunnen merken dat je zout- en peperlokken na verloop van tijd droog en draadachtig worden. Als je grijzend haar zacht en gezond wilt houden, is mijn advies om conditionering serieus te nemen en je haar één keer per week te behandelen met een hydraterend masker.

Het plezier en de schoonheid van zilverachtig zout gemengd met ashy peperhaar zal altijd een prachtig gezicht zijn om te zien van iedereen die je tegenkomt. Dus schroom niet om op je vriend, je klant, je moeder of zelfs je vader te reageren dat hun grijze haar hen er niet oud uit laat zien. In plaats daarvan is zilver haar een kroon van glorie en als het goed wordt gedaan, zal het een prachtig gezicht zijn om te zien.