15 vlechttutorials om te experimenteren met nieuwe kapsels in 2023

Vlechten, als kapsel, is van trend naar fundamenteel gegaan. Deze vlechtstijlen hebben een breed scala aan veelzijdigheid, van eenvoudig vlechtwerk tot vijf strengen en meer. Een ding dat we weten is dat het evolueert en steeds creatiever wordt. Blijf lezen voor innovatieve vlechtideeën die voor alle gelegenheden kunnen worden gebruikt.

1. Keltische knoop

Belangrijke statement accessoires zien er zo opvallend uit. Maak je eigen accessoire met deze schattige, gedurfde vlecht die overal in het haar is geknoopt. Loop de ene kant en voer de andere kant door met je dominante vinger en trek door, voeg meer Keltische knopen toe voor een nog groter statement.

2. Pull-Through Vlecht

Verticale lijnen in het haar creëren lengte en we weten allemaal dat vrouwen dol zijn op hun lange lokken. Deze vlecht vereist een lusgereedschap en een gewone driedelige vlecht om te bereiken. Het is ingewikkeld uniek en is een duidelijke blikvanger.

3. Dubbelzijdige driedelige Infinity-vlecht

Uniek en innovatief, deze vlecht valt op en zal mensen vragen: “Hoe heb je dat gedaan?” De secties zijn over en onder geweven en, wanneer ze klaar zijn, zijn ze in een kapsel dat modieus en leuk is.

4. Draagbare mand weven

Deze vlecht vereist het vasthouden van zes secties tegelijk om te weven, maar de uitbetaling is enorm. De ingewikkeldheid van de secties maakt deze vlecht opvallend en ontzagwekkend. Perfect voor die zomerse dagen met je haar naar achteren en weg van het gezicht, maar in een modieuze gevlochten stijl.

5. Chinese Ladder Vlecht

Wie houdt er niet van een vijf minuten durende snelle gevlochten stijl? Gebruik Pureology’s Shine Bright Taming Serum om het haar glad te maken en glans toe te voegen terwijl je deze vlecht vastzet. Lus, swoop, pull en repeat.

6. Khaleesi Braid (Game of Thrones)

Deze is voor mijn niet-vlechten, die er extreem moeilijk uitziet, maar toch eenvoudig te bereiken is. Voeg aan beide zijden driedelige vlechten toe, doorkruis kleine delen van het haar van de zijkanten onder en vervolgens door de vlecht. Het gebruik van de looped tool is de sleutel.

7. Pop van kleur

Wat dacht je van het toevoegen van een vleugje kleur aan je vlechten? Dit is geweldig voor iedereen met een effen haarkleur. Denk aan echt donker of echt licht haar; door een contrasterende kleur te nemen en in de basis van het hoofd te klikken, kunt u onmiddellijk visuele interesse creëren zonder een verplichting! Kruis vervolgens je vlechten over de top voor nog meer ingewikkeldheid, hier afgebeeld.

8. DNA-vlecht

Er is iets zo cools aan een vlecht die op zichzelf terechtkomt. Zelfs met drie secties is deze vlecht gemakkelijk te manipuleren, maar het heeft een enorme impact en is een geweldige gespreksstarter. Aan de ene kant is het een gewone vissenstaart en aan de andere kant is het een Hollandse visstaart, en als je de bodem bereikt en elastiek en loslaat, zal het meteen op zichzelf terechtkomen. Hoe gaaf.

9. Bushel Vlecht

Deze vlecht is geïnspireerd op een bushel bananen en eigenlijk als je hem afbreekt, is het eigenlijk helemaal geen vlecht! Toch is het effect op het haar impactvol en gedenkwaardig. Door kleine stukjes haar op te pakken en te laten vallen ontstaan deze kleine ‘bushels’ op het haar.

10.3D Gedraaide Fishtail Braid

Wat zo cool is aan deze specifieke vlecht, is dat deze geen slechte hoek heeft. Het rechtergedeelte komt over zichzelf, het linkergedeelte komt onder zichzelf en gaat over het middengedeelte. Wanneer het linkergedeelte op is, begin je opnieuw, wat je het 3D Twisted-effect geeft.

11.3D Vlecht met lint

Dit kapsel bestaat uit twee unieke elementen: een 3D vlecht en een lint als accessoire, die er samen geweldig uitzien! Een stijl die leuk is voor festivals, zomer en uitgaan.

12. Rits vlecht

Dit is een faux rits vlecht, maar je zou het nooit weten. Door een driedelige vlecht in het midden te maken en er strengen in te voeren, creëer je met gemak de ongrijpbare ritsvlecht. Controleer het haar met een pasta vooraf; mijn go-to is Pureology s Mess It Up Texture Paste hair-styling wax.

13. Kettingvlecht

Kettingvlecht is altijd een goed idee voor je haarstylingsspelletjes. Het beheersen van deze vlechttechniek is niet moeilijk. De plaatsing van de hand is de sleutel. Als je dat eenmaal hebt, is het gewoon herhaling.

14. Omgekeerde visstaart

Snijd het haar van de bovenzijde en ga onder dat gedeelte door naar de andere hand. Herhaal de beweging. Kijk op je horloge en draai dan om en kijk naar je pols, alleen haar toevoegen van de natuurlijke val onder de vlecht aan de andere kant. Zodra je deze twee bewegingen onder de knie hebt, heb je een van de meest trendy vlechten onder de knie!

15. Getextureerde tweedelige vlecht

Iets eenvoudigs met textuur kan de perfecte stijl zijn voor een avondje uit. Ik hou van deze tutorial omdat het gemakkelijk is en verborgen bevateen elastische truc die letterlijk je leven zal veranderen.

Nu heb je 15 vlechttechnieken die je nog nooit eerder hebt gezien! Gebruik een of alle van hen als inspiratie. Volg Jamie Wiley ook op Instagram om meer innovatieve haartutorials toe te voegen aan je dagelijkse feed.