17 Elegante Updos voor mooie dames

Hoewel lange, losse romantische lokken prachtig zijn, zijn ze niet altijd zo praktisch voor de drukke vrouw van vandaag als elegante updo’s. Het hebben van een rooster van updo-variaties om zowel op kantoor als in de stad te gebruiken, zorgt ervoor dat je altijd prachtig haar hebt zonder een enorme hoeveelheid moeite.

De mooiste elegante updo’s voor elke gelegenheid in je leven

Sommige van de volgende updo’s kunnen we ons voorstellen als onderdeel van uw elegante casual look, en andere kunnen worden overwogen voor speciale evenementen. Je zult hier zeker een paar frisse interessante updo-ideeën vinden!

#1: Gemakkelijk gevlochten Updo

Deze romantische updo doet denken aan middeleeuwse prinsessen met een losse Franse vlecht aan de onderkant voor een volledig opgetrokken look. Zacht, vrouwelijk en omarmt alle piekerige lokken, dit kapsel is geweldig voor diegenen die geen tijd hebben om het “perfecte” haar te bereiken, maar er toch opgeknapt uit willen zien.

eenvoudige elegante gevlochten updo

Download de tutorial van Hair Romance!

#2: Geknoopte Bun Updo

Als je er prachtig uitziet met een diep zijdeel, probeer dan deze stijl op je lange haar. Deze elegante updo is eenvoudig te stylen en zacht genoeg om te dragen naar een luxe evenement. Maak je geen zorgen – het is duurzamer dan het eruit ziet en zal urenlang bij je blijven.

side bun elegante updo

Download de tutorial van Oncewed!

#3: Mooie Twisted Updo

Hier is nog een complex ogende maar eenvoudige elegante updo. Je kunt deze look krijgen door talloze wendingen te maken en ze aan de achterkant op hun plaats te pinnen om dit prachtige broodje met een fantastische textuur te creëren.

formeel updo kapsel met lage gedraaide knot

Download de tutorial van Twist Me Pretty!

#4: Formele updo voor lang haar

Als het gaat om elegante updos, ziet deze er behoorlijk ingewikkeld uit. In werkelijkheid is het echter vrij eenvoudig. Met behulp van kleine paardenstaarten die over het hele hoofd in knotjes zijn gerold, kun je dit kapsel op elk haartype in minder dan 20 minuten voltooien.

elegante vintage updo

Download de tutorial van Ma Nouvelle Mode!

#5: Rommelige textuur, elegante vorm

Rommelig is ‘in’. Van beroemdheden tot de alledaagse fashionista in het hokje naast de jouwe, rommelige lokken hebben een behoorlijke impact gehad op de haartrends van vandaag. Door je haar te plagen om de “puinhoop” en het volume toe te voegen, kun je de geweldige look bereiken zoals hieronder. Vergeet niet om je lokken niet te veel te borstelen – meestal werken vingers prima.

rommelig laag broodje updo

Download de tutorial van Say Yes!

#6: Easy Elegante Hoofdband Updo

Een ander kapsel dat er veel moeilijker uitziet dan het is, deze look is eenvoudig genoeg voor dagelijks gebruik, maar kan nog steeds genoeg worden verzonnen voor een formele gelegenheid. Schakel het type hoofdband dat u gebruikt uit om te bepalen hoe elegant u wilt dat de eindstijl eruitziet. Een eenvoudig gekleurde stoffen hoofdband is geweldig voor op kantoor, terwijl iets met juwelen of bloemen dit meteen mooier maakt.

elegante lage roll updo

Download de tutorial van Moda Mama!

#7: Chignon met Poef

Het opgeblazen lichaam van een haar “poef” gecombineerd met de elegante gratie van een chignon uit de jaren 1960 zorgt voor een winnende combinatie. Wees niet bang om sommige strengen vrij te laten vliegen terwijl de rest van je lokken deze prachtige, gemakkelijke stijl hebben.

losse elegante updo met een lage knoop

Download de tutorial van Ma Nouvelle Mode!

#8: Regency Ball Elegante Updo

Complex uitziend en mooi, dit kapsel werkt goed op dik of krullend haar. Trek het haar gewoon in een middelhoge paardenstaart en laat een deel van het zijhaar eruit. Vlecht de vastgemaakte pony en draai in een knot. Herhaal dit vervolgens met het losse gedeelte en bevestig het door het rond te wikkelen om het broodje te bekronen.

formele gevlochten bun updo

Download de tutorial van Locks Of Elegance!

#9: Gemakkelijk verpakte Updo

Schattig, modern en perfect voor alle haartypes, deze verpakte updo vereist alleen wat setting spray en haarspelden. Als je weet hoe je je haar moet plagen, zal het er uiteindelijk veel beter uitzien.

prachtige formele updo voor blond haar

Download de tutorial van Real Simple!

#10: Ultieme elegante Updo

Soms zijn elegant ogende updo’s wat complexer en nemen ze wat tijd in beslag. Ze zijn echter nog steeds gemakkelijk haalbaar. Voor dit kapsel moet je je haar in 3 secties verdelen. Kam het centrale gedeelte terug, draai het en pin. En hier begint al het grote draaien, vlechten en pinnen.

fancy gevlochten updo

Download de tutorial van Braidsandstyles12!

#11: Drie minuten geweven Updo

Nog een complex ogend kapsel, deze is eigenlijk vrij snel in vergelijking met andere elegante updo’s die hier worden vermeld. Nadat je het haar op de bovenkant van je hoofd hebt afgesneden, evenals strengen net boven de oorlijn, kun je beginnen met draaien en vastzetten in verschillende richtingen om de geweven look te bereiken.

elegante twisted updo

Download de tutorial van Latest Hairstyles!

#12: No-Nonsense Elegante Updo

Deze updo is verre van moeilijk en het is ook casual genoeg om naar school of werk te dragen. Als je echter een mooie affaire hebt, is dat ook geweldig. De truc voor dit kapsel is om een haaraanbieding te kopen bij een schoonheidssalon. Eerlijk gezegd werkt een kinderlaparmband net zo goed als je niets anders kunt vinden!

elegante lage updo

Download de tutorial van Luxy Hair!

#13: Supersnelle Chignon

Als je ’s ochtends haast hebt, ga je geen elegante updo’s overwegen die veel tijd of moeite kosten. Deze stijl werkt het beste op lang, steil haar en vereist niet eens haarspelden om het vast te zetten. Hoe is dat voor snel en gemakkelijk?

lage bun met twists formele updo

Download de tutorial van The How To Mom!

#14: Grote Twirl Updo

Dit is een geweldig kapsel voor die dunharige meisjes die wat volume en glamour willen toevoegen aan anders plat haar. Het werkt ook goed met dik haar dat te zwaar is om te slijten. Kortom, het is ideaal voor alle haartypes, dus probeer het eens. De Big Twirl is een throwback naar elegante updos uit vervlogen tijden, en je kunt hem op kantoor rocken of bewaren voor die volgende chique bijeenkomst.

vintage updo voor lang haar

Download de tutorial van The Freelancer’s Fashionblog!

#15: Bouffant Back Bun

De bouffant is niet langer gedegradeerd tot alleen de bovenkant van het hoofd dankzij kapsels zoals de bouffant back bun. Zorg ervoor dat je haar steil en glad genoeg is om een vlakke voorkant en een groot achterste gedeelte te krijgen. Dit kapsel zal lastig zijn met krullend haar, dus het is beter om een stijltang te gebruiken voordat je het uitprobeert.

volumineuze bun elegante updo

Download de tutorial van Bobby Glam!

#16: Ballerina Bun

De meest klassieke van alle elegante updo’s, de ballerina knot kan worden gestyled in alle haartypes en lengtes. Dit is een ander voorbeeld van een kapsel dat niet 100% bij elkaar hoeft te worden getrokken om er nog steeds prachtig uit te zien – piekerige lokken zijn prima met deze knot. Hoe langer en dikker je haar is, hoe groter de knot zal zijn. Het is vrij moeilijk om te voorkomen dat deze stijl er prachtig uitziet.

hoge knot slanke elegante updo

Download de tutorial van Oncewed!

#17: Elegante side bun updo met een vlecht

Gemakkelijker te stylen op vochtig haar, deze op bruiloft geïnspireerde updo is geschikt voor elke gelegenheid. Frans vlecht je haar dat boven het ene oor begint en het zijwaarts langs de nek naar een ander oor laat lopen. Draai het broodje, zet het vast met pinnen en spuit.

gevlochten knot elegante updo

Download de tutorial van Fab DIY!

Als je zin hebt om een aantal elegante updo’s uit te proberen voor een aankomende grote dag, overweeg en test dan een van deze. De overgrote meerderheid van hen is niet alleen mooi, maar ook eenvoudig en veelzijdig. Langharige meisjes hebben het duidelijke voordeel dat ze kunnen pronken met een breed scala aan verschillende stijlen, dus geniet ervan!