17 manieren om je glamourspel te verbeteren met kapsels uit de jaren 1930

Kapsels uit de jaren 1930, in tegenstelling tot kapsels uit de jaren 1920, zijn meer gestructureerde looks. De jaren ’20, ook wel ‘The Jazz Age’ genoemd, was een tijdperk dat vrouwen de kans gaf om zich te uiten. Vrouwen konden eindelijk stemmen, trots kantoorbaantjes bekleden, zonder escort over straat lopen en ze konden hun enkels laten zien in kleding die niet op de grond kwam. Om hun vrijheid te vieren en te symboliseren, knipten deze ‘Jazz Babies’, zoals ze werden genoemd, hun haar in bobs.

10 jaar later woonden vrouwen alleen of met vrienden in appartementen; ze hadden carrières en een levendige levensstijl. Kapsels uit de jaren 1930 weerspiegelden die veranderingen: naarmate meer vrouwen zich bij het personeelsbestand aansloten, hadden ze geld om naar de salon te gaan. En met nieuwere hairstyling tools hadden ze veel opties.

Kapsels uit de jaren 1930 lijken misschien meer romantische kapsels dan de uitdagende bobs van de jaren ’20. Om het haar te accentueren, gebruikten vrouwen snoods, kammen, bloemen en schattige kleine hoedjes om hun persoonlijke stijl te laten zien.

De kenmerken van de kapsels uit de jaren 1930 zijn golven, met name Marcel en vingergolven. Marcel golven worden aangestuurd, zetten golven in die via krultangen in het haar worden geplaatst. Vingergolven worden gemaakt met vingers en een kam en vormen die duidelijke “S” -vorm.

Als je naar periodefilms kijkt, ben je waarschijnlijk verliefd geworden op kapsels uit de jaren 1930. Goed nieuws: bijgewerkte kapsels uit de jaren 1930 staan op de mode-catwalks, in muziekvideo’s en natuurlijk in het echte leven. Bekijk hieronder onze favoriete looks uit het tijdperk:

1. Vinger Wave Bob

Jaren 1930 kapsels vinger wave-bob
Scherm Sirene.

Word romantisch met gestretteerde vingergolven. Wanneer het haar nat is, breng dan een klodder of twee van TRESemmé TRES Twee Extra Stevige Controle Gel tot haar van kroon tot wortels. Maak vervolgens met een kam en je vingers S-vormige golven waar je ze maar wilt. Gebruik bobby pinnen om golven op hun plaats te houden tot ze droog zijn.

2. Gestructureerde updo

Jaren 1930 kapsels gestructureerde updo
Plaag het!

Terwijl hun moeders Gibson Girl updos droegen, wilden vrouwen in de jaren 1930 updos die praktischer waren, omdat ze aan het werk waren. Deze updo is een voorloper van een pompadour. Haar wordt teruggekamd (geplaagd) om volume te creëren en vervolgens op zijn plaats gespeld. Om dat volume te krijgen, begin je met TIGI Copyright Custom Care Volume Shampoo en Conditioner. Bereid dan haar voor met Dove Style+Care Volume Versterker Mousse. Föhn het haar met een ronde borstel. Rugkam, en dan stijl.

3. Krullen en bloemen

Jaren 1930 kapsels bloemen en krullen
Onder het maanlicht.

Bloemen en krullen was een zeer grote trend in de jaren 1930 kapsels. Zeer krullend haar werd in lagen geknipt en vaak vastgepind in een eenvoudige knot waar de krullen in een gecontroleerde stijl regeerden. Vrouwen stopten een bloem of twee achter een oor en speldden de bloem (en) op hun plaats.

4. Waterval golven

Jaren 1930 kapsels waterval golven
Va Va Voom!

Lange verspringende golven, watervalgolven of Marcel-golven – je kunt elk van de drie termen gebruiken – was een kenmerk van Hollywood-sterren. Om de klassieke stijl op je lange lokken te creëren, volg je onze tutorial.

5. Franse Twist

Jaren 1930 kapsels Franse twist
Oh La La! Foto credit: indigitalimages.com

De French Twist klinkt als een speciaal koffiedrankje of een decadent dessert. En net zoals het klinkt, kan de updo worden gedragen wanneer je je extra speciaal voelt. Gebruiken Bedhoofd van TIGI Masterpiece Shine Hairspray om de updo de hele dag (en nacht) vol te houden.

6. Gekrulde Bob

Jaren 1930 kapsels gekrulde bob
Eén accessoire kan uw stijl veranderen.

Vrouwen in de jaren 1930 hielden van en droegen tienercocktailhoeden tijdens een avondje uit in de stad. (Zucht!) Om nu dezelfde vibe te krijgen, gebruik je een stijltang om golven aan je bob toe te voegen. Draag dan een hoofdband met bevestigd gaas (of D.I.Y. it, zelfs), en je bent klaar voor je avondje uit.

7. Pin Krullen &Front Wave Kort Haar Updo

Jaren 1930 kapsels pin krullen en front wave korte updo
Klaar voor je close-up dus.

Echt up your hair game met deze Old Hollywood glam updo. Beauty vlogger Mini Marley heeft een videozelfstudie die stapsgewijze instructies geeft over hoe u deze stijl thuis kunt recreëren.

8. Vingergolven en Lage Pony

Jaren 1930 kapsels vinger golven en lage pony
Retro chique. Foto credit: indigitalimages.com

Lang haar mag schitteren met deze stijl. Om vingergolven aan je haar toe te voegen, gebruik je TRESemmé TRES Twee Extra Stevige Controle Gel aan de voorkant van je haar van kroon tot wortels. Maak vervolgens met een kam en je vingers S-vormige golven waar je ze maar wilt. Gebruik bobby pinnen om golven op hun plaats te houden tot ze droog zijn. Om de lossere S-vormige golven voor de pony te creëren, spritz op Nexxus Promend Hitte beschermende mist om het haar te bevochtigen, laat je de spray drogen. De hittebeschermende mist beschermt het haar tegen schade door verwarmd gereedschap, terwijl het haar er glanzend uitziet. Zodra de spray droog is, gebruik je je krultang om losse golven te creëren.

9. Glitter en Krullen

Jaren 1930 kapsels glitter en krullen
Glitter is goed.

Gebruik onze tutorial over het maken van trapsgewijze golven. Voeg wat glitter toe aan je haar en de look is compleet.

10. Curly Pixie Foto

Jaren 1930 kapsels krullende pixie
Markeer krullen. Foto credit: Suzanne Cohen Fotografie

Krullend haar wordt gedefinieerd met gelikte achterkanten en hoogte aan de bovenkant. Om volume te creëren bij de kruin, wanneer het haar vochtig is spray TIGI Copyright Custom Creëer Volume Lift Styling Spray alleen bij de wortels. Gebruik vervolgens je vingers om het haar lichtjes omhoog te trekken en föhn het haar op zijn plaats.

11. Lange krullen en bloemen

Jaren 1930 kapsels lange krullen en bloemen
Stop een orchidee achter je oor.

Lang haar wordt gedefinieerd met gecontroleerde Marcel-golven en vervolgens gemarkeerd met een frisse (of zijden) bloem.

12. Opgerolde bun

Jaren 1930 kapsels gerold knot
Een snelle updo die glamour schreeuwt. Foto credit: indigitalimages.com

Een gerold knot of Gibson Tuck kan worden gemaakt met elke haarlengte, te beginnen met een lob en verder. De slanke knot is verankerd aan de nek. Om de stijl te verbeteren, kun je takjes verse bloemen toevoegen of een barrette met juwelen aan weerszijden van je hoofd plaatsen.

13. Marcel Zwaait Bob

Jaren 1930 kapsels marcelled wave bob
Zeer glamoureus, heel gemakkelijk thuis te maken.

Maak een middendeel en creëer langdurige Marcel-golven met je bob. Na het stylen, sprayen Dove Style+Care Extra Hold Haarlak om ervoor te zorgen dat je stijlen de hele dag en tot in de nacht meegaan. De haarlak biedt stevige controle, maar geeft je niet het gevoel dat je een helm draagt.

14. Snood

Jaren 1930 kapsels snood
Een snood voegt glam toe. Foto credit: indigitalimages.com

Voeg een snood toe aan een ballerinabroodje om een retro vibe te creëren. Een snood was een kapselaccessoire uit de jaren 1930 dat werd gedragen voor grote evenementen zoals feesten en proms (en vervolgens een essentieel werd toen vrouwen 10 jaar later de fabrieken binnenkwamen). De eigenlijke snood is een kleine stoffen, meestal netzak die een broodje bedekt. Het had een elastische opening of was op zijn plaats gepind. De snood was versierd met strass steentjes en borduurwerk. Je kunt nog steeds snoods vinden in winkels en online.

15. Gedraaide ringetjes

Jaren 1930 kapsels gedraaide ringetjes
Perfecte krullen.

Hartvormige en ovale gezichtsvormen schitteren in dit kapsel uit de jaren 1930 voor lang haar. Prep haar met Nexxus Exxpand+ Volumizing Zweep. De lichtgewicht stylingmousse voegt volume, glans en controle toe aan je haar. Gebruik een peddelborstel om het haar op laag te föhnen. Maak vervolgens een middendeel en sectie haar. Gebruik onze krultang voor lang haar tutorial, maak verticale lange krullen. Nadat je klaar bent met stylen, bescherm je je look met een langdurige hold Nexxus Styling Maxximum Afwerking Mist.

16. Golvende Bob

Jaren 1930 kapsels golvende bob
Doe dit ’s nachts. Foto credit: Dvora

1930S kapsels gaan allemaal over golven en krullen. Om rechte lobben en bobs golvend te maken, volg je de stappen in onze pin curls tutorial, zodat je deze stijl in je slaap kunt creëren! Een andere optie is om haar in foamrollers te doen voor het slapengaan. Nadat je de pinkrullen hebt losgelaten of de rollers hebt verwijderd, borstel je krullen voorzichtig uit in golven. Voor het stylen, wanneer het haar vochtig is spray Nexxus Diametress Volume Lavish Body Gel Spray alle over je haar en kam door. Deze gelspray is uber geweldig op dun, plat haar, omdat het helpt om lokken op te vullen. Voor normaal en / of dikker haar is het een geweldig lichtgewicht stylinghulpmiddel waarmee je wonderbaarlijke golven en krullen kunt hebben.

17. Kant geveegde Marcel Golven

Jaren 1930 kapsels kant geveegde marcel golven
Femme fatale.

Creëer een gevoel van drama en mysterie! Lobben en bobs krijgen een diep zijdeel, het haar wordt opzij geveegd, waarna Marcel golven worden gemaakt met een krultang. Om die super glazige glans aan het haar te krijgen, gebruik je Bed Head van TIGI Headrush Shine Hairspray om je stijl af te maken.