20 beste kapsels en kapsels voor hartvormige gezichten

Het kan zo moeilijk zijn om een kapsel te kiezen dat perfect bij je gezichtsvorm past en je zelfverzekerd en mooi laat voelen. Mensen verwarren vaak de hartvorm en de V-vorm (driehoekig), maar ze zijn niet hetzelfde. Het is ook niet hetzelfde als een vierkant gezicht: de laatste zou een sterkere kaaklijn hebben. Hier vind je de professionele tips over kapsels die je hartvormige gezicht flatteren en de beste eigenschappen ervan benadrukken!

Wat zijn de beste kapsels voor hartvormige gezichten?

Het hartvormige gezicht wordt gekenmerkt door subtiele en zachte vormen: het is een elegante combinatie van schoonheid en verfijning. Vrouwen met deze gezichtsvorm hebben een vrij breed voorhoofd, hoge jukbeenderen en een smalle, licht puntige kin. Het gezicht is iets langer dan het breed is en er is een zogenaamde “weduwenpiek” in het voorhoofdsgebied.

High Messy Bun Kapsel voor hartvormige gezichten

Instagram / @styleelin

Een hartvormig gezicht is meer een zegen: het is een gedenkwaardige functie die je een aantrekkelijke uitstraling geeft. Het is je misschien al opgevallen dat een aantal beroemdheden, zoals Jennifer Love Hewitt, Scarlett Johansson, Mary-Kate Olsen, Gwyneth Paltrow, Eva Longoria-Parker, Reese Witherspoon en Jennifer Aniston, allemaal hartvormige gezichten hebben. Hun kappers werken hard om de meest flatterende kapsels te kiezen, en ze doen behoorlijk goed werk.

De actrice Reese Witherspoon is waarschijnlijk het helderste voorbeeld, dus laten we eens analyseren welke trucs haar stylingexperts gebruiken om haar gezichtsvorm in evenwicht te brengen. Natuurlijk verandert Reese Witherspoon haar uiterlijk; hier is echter een winnende combo. De actrice heeft een diepe kant om de aandacht van haar jukbeenderen af te leiden. Lange zijdelingse stoten bedekken haar voorhoofd, waardoor het visueel kleiner wordt, terwijl zachte golven volheid toevoegen aan het onderste deel van haar gezicht.

Hoewel Reese Witherspoon en andere beroemdheden squads van experts hebben om hen te helpen bij het maken van de juiste keuzes, kennen we ook enkele geheimen om u te helpen uw unieke gezichtsvorm te benutten.

Om een hartvormig gezicht er harmonieuzer uit te laten zien, is het noodzakelijk om een balans te bereiken tussen je killer jukbeenderen en puntige kin. Je belangrijkste taak is om de aandacht op je ogen en kin te vestigen terwijl je de aandacht van je voorhoofd afleidt. Dat betekent dat het breedste deel van je kapsel precies in je kingedeelte moet zitten, onder de oren.

Wat te vermijden

Hier zijn de belangrijkste details die je uiterlijk en humeur kunnen bederven, ongeacht de lengte van je haar:

  • stompe dikke rechte knallen;
  • rechtgetrokken verticale strengen – kunnen je er ziek en uitgeput uit laten zien;
  • volume op de kroon – kan je er een paar jaar ouder uit laten zien;
  • scherpe asymmetrie op kort haar.

Je wilt alle gezwollen, zeer korte kapsels vermijden, evenals glad achterovergekamd haar. Andere slechte keuzes zijn kapsels met korte stompe knallen en open jukbeenderen, omdat ze alleen de aandacht vestigen op je puntige kin en het brede voorhoofd nog meer opvallen. De kaak ziet er niet zo langwerpig uit als je wat volume toevoegt aan het jukbeengebied.

Nu is het tijd om een verzameling verrassend eenvoudige maar fascinerende kapsels en de beste kleuropties voor hartvormige gezichten te bekijken.

Lange kapsels en kapsels voor hartvormige gezichten

Voor lang, dik haar is de beste optie zachte en zachte lokken. Vraag je kapper om de lokken zo dicht mogelijk bij de jukbeenderen te knippen, zodat het haar er vrij op kan vallen. Een lange bob met asymmetrische, lange zijwaarts geveegde knallen is een goede keuze om een hartvormig gezicht te flatteren.

Hartvormige gezicht blonde lob met bangs

Instagram / @beautybyjorge

Wat extra volume aan de kruin kan ook voor u werken, maar alleen als het gaat om lang haar (een schouderlange snit of langer). Vergeet niet dat het beter is om te kiezen voor golvende sloten. Lange golven voegen volheid toe rond de kaaklijn voor een meer gebalanceerd uiterlijk.

Twee Nederlandse gevlochten space buns

Instagram / @sass.and.braids

Medium kapsels voor hartvormige gezichten

Wat medium haar betreft, is de beste keuze een gelaagd zijdeelkapsel. Gebruik een brede kam of een ronde borstel en krul je haar naar binnen om een natuurlijke golf te bereiken tijdens het stylen. Dit is een geweldige manier om de kenmerken van een hartvormig gezicht in evenwicht te brengen. Het maakt je kin gladder en maakt tegelijkertijd je voorhoofd en jukbeenderen niet zwaarder.

Gegradueerde kapsels met langere lagen moeten asymmetrisch worden gestyled, één oor openen en wat volume maken met behulp van golven aan de andere kant. Je kunt zo’n kapsel versieren met allerlei schattige dingen: tiara’s, linten, bloemen of veren, afhankelijk van je verbeelding en stemming.

Bed Hoofdzijde Paardenstaart

Instagram / @tanyaborisovacom

Sexy en eigenwijs – zo kan het shagkapsel worden gekarakteriseerd. De shag is een ideale optie om een hartvormig gezicht te flatteren voor mensen met dun haar. Dit kapsel voegt visueel wat volume toe en maakt het haar dikker door textuur en het creëren van schokkerige lagen chaotisch over het hele hoofd.

De moderne shag past bij elke haarlengte: het ziet er saucy en sexy uit op kort haar, verfrissend en stijlvol op medium, en het voegt lichtheid en het nodige volume toe aan lang steil haar. Als klap op de vuurpijl is een shag een onderhoudsarme snit: föhn je natte haar gewoon met een grote ronde borstel. Als je je gezichtsvorm visueel wilt corrigeren, voeg dan de juiste knallen en gezichtsverlijstende lagen toe, en je zult er absoluut geweldig uitzien! Ga, meisje!

Medium lagen met volledige bangs

Instagram / @haileymahonehair

Korte hartvormige gezichtskapsels

“Over welke korte kapsels kunnen we het hebben? Ik heb immers een hoog voorhoofd en jukbeenderen!”, zeggen meisjes met hartvormige gezichten vaak. Kom nou! We kunnen je botstructuur niet veranderen, maar we kennen een paar magische geheimen die je zullen helpen er onberispelijk uit te zien. Bij het kiezen van een kort kapsel, een lange pixie cut of een korte bob, houd je vooral aan de volgende regels:

  • “nee” tegen rigide asymmetrie;
  • “nee” tegen volume op de kroon;
  • “nee” tegen strakke staarten of broodjes.
Platina blonde Pixie Bob voor hartvormige gezichten

Instagram / @_locoforcoco

Als je een hartvormig gezicht hebt, kun je je wenden tot elk kinlang getextureerd kapsel. Opzettelijk onzorgvuldige styling, langwerpig haar in het tempelgebied, rommelige korte lagen en stukgekke knallen die extra volume boven het voorhoofd bieden – al deze hacks werken perfect als het gaat om het ovaler maken van een hartvormig gezicht. Ze zijn gemakkelijk, stijlvol, smaakvol en, belangrijker nog, geschikt!

Gevederde Pixie Bob met Bangs

Instagram / @styled_by_carolynn

Bob is het “veiligste” en meest sexy type kapsel, geweldig voor zowel dun als dik haar. Je kunt het krullen om wat romantiek toe te voegen of een strak effect creëren door het recht te zetten met een stijltang. Het belangrijkste is dat het een korte, kinlange bob of een lange, schouderlange bob moet zijn – niet korter of langer. Zorg er ook voor dat je de juiste knallen kiest. Lange zijwaartse knallen of piekerige knallen – het is aan jou en je stylist.

Icy Silver Angled Bob voor hartvormig gezicht

Instagram / @salsalhair

Krullende kapsels voor hartvormige gezichten

Steil haar is niet echt de beste match voor hartvormige gezichten, terwijl krullend haar misschien de perfecte optie voor jou is. Het belangrijkste is om de krullen zacht en gewichtloos te houden. Als je hier niet mee geboren bent, kan een krultang en een beetje geduld wonderen doen!

Medium krullend kapsel voor hart gezichtsvorm

Instagram / @salsalhair

Golvend haar met gezichtsverlijstende lagen is ook een goede oplossing voor een hartvormig gezicht. Je kunt zachte golven maken door ze vanuit het midden van het hoofd en lager te krullen. Dit geldt voor elke haarlengte.

Blonde Locs met hoofdband

Instagram / @mane_ivy

Een geweldig kapsel hoeft niet ingewikkeld te zijn. Probeer een hoge paardenstaart te maken, waarbij je de losse krullen je hartvormige gezicht laat omlijsten. Naar binnen gekruld haar zal de scherpte van de jukbeenderen gladstrijken, en de losse golven zullen wat volume toevoegen aan het onderste deel van het gezicht, waardoor het in evenwicht wordt gebracht.

Lange Golvende half Up Kapsel

Instagram / @kykhair

Gevlochten kapsels voor hartvormige gezichten

Er zijn tal van vlechtopties die perfect passen bij hartvormige gezichten. Zulke geweldige kapsels zien er heel vrouwelijk en stijlvol uit.

Losse zijvlecht

Instagram / @tonyastylist

Bekijk bijvoorbeeld dit mooie en gemakkelijk te maken kapsel “Messy Milkmaid Braid.” Deze populaire en stijlvolle vlecht is een favoriet onder veel Hollywood-schoonheden. Vergeet niet twee rankend gezicht om het voorhoofd in evenwicht te brengen.

Verwarde Halo Braid

Instagram / @alliedoeshair

Als je je kapsel wilt diversifiëren, is het niet nodig om je haar te zoemen. Maak gewoon een vlecht langs de ene kant, waarbij je de rest van je haar loslaat aan de andere kant. Dit geeft je een frisse, gedurfde en zelfs verfijnde look. En het past perfect bij elke look – van casual tot elegante avondkleding.

Blonde Lob met zijvlecht voor hartvormig gezicht

Instagram / @josievilay

Knallen maken het verschil

Als je van knallen houdt, kun je ook experimenteren met dit detail van je look. Knallen bedekken dat extra gebied op het voorhoofd van een hartvormig gezicht dat het visueel vermindert, en hier is where lange knallen zullen te hulp schieten.

Short Cut voor een hartvormig gezicht

Instagram / @hairbyelm

Vergeet echter niet dat stompe knallen hoogstwaarschijnlijk niet de beste optie zijn voor hartvormige gezichten. In plaats daarvan kun je kiezen voor dunne, doorzichtige lokken en zijdelings geveegde knallen die een illusie van kleine voorhoofden creëren, ze gedeeltelijk bedekken en er zacht en romantisch uitzien, vooral in combinatie met golvend haar. We zeggen zeker ‘ja’ tegen zijdelingse knallen voor hartvormige gezichten!

A-Line Lob met hoogtepunten

Instagram / @maxwellmathson

Het maakt niet uit of uw deel zich in het midden, aan de linkerkant of aan de rechterkant bevindt. Lange franjeslagen verminderen de breedte van het voorhoofd, waardoor het in evenwicht wordt gebracht met het onderste deel van het gezicht, terwijl golvende lagen het gezicht verlengen. Deze gelaagde bob met losse golven en side bangs demonstreert overtuigend de kracht van bangs.

Wavy Lob met middendeel

Instagram / @anhcotran

Kleurtechnieken voor een hartvormig gezicht

Met behulp van donkere tinten verdoezelt de colorist bepaalde zones en met behulp van de lichte tinten benadrukt hij de structuur van geselecteerde gelaatstrekken. Met donkere tinten kunt u het volume visueel verminderen en het gezicht verkleinen, terwijl lichte tinten het visueel kunnen verlengen of verbreden.

Lang kapsel voor meisje met een hartvormig gezicht

Instagram / @mane_ivy

Met behulp van donkere tinten verdoezelt de colorist bepaalde zones en benadrukt met behulp van lichte tinten de structuur van geselecteerde gelaatstrekken. De schaduw en haardichtheid verbergen enkele individuele kenmerken, terwijl het licht vrij valt in die zones die u het meest wilt accentueren.

Gelaagde Shag met Blonde Balayage

Instagram / @jeanpierresosa

Met behulp van de zogenaamde strobing-techniek kun je je ogen helderder maken door een paar strengen aan de bovenkant van het gezicht te markeren of te verven. De gratie van de kin kan worden versterkt door een contrasterende ombre te maken en de krullen aan de haarpunten te benadrukken. Een onevenredig voorhoofd kan gemakkelijk worden verborgen met behulp van lange zijwaartse knallen en competente styling.

Afgestudeerde korte bob met gevlochten hoofdband

Instagram / @chloenbrown

Nou, nu ben je een echte expert op het gebied van hartvormige gezichtskapsels en kapsels! We hopen dat we je ervan hebben kunnen overtuigen dat het heel goed mogelijk is om kapsels te vinden om alle gezichtsvormen en elk haartype te flatteren. Een lange bob, schouderlang haar of een pixie cut maken allemaal geweldige kapsels voor hartvormige gezichten als ze verstandig worden benaderd. Het toevoegen van golvende lagen, rechtse knallen en hooglichten kan wonderen doen.

Wees niet bang om te experimenteren met je haar en iets nieuws te proberen, en je zult een perfect kapsel vinden voor je hartvormige gezicht. Volg deze eenvoudige professionele regels, verander je uiterlijk en laat een nieuwe mooie kant van jezelf zien!