20 Beste kapsels voor dun grijs haar dat er super stijlvol uitziet

Ik ben een haarstylist die gelooft in het omarmen van de kleur en textuur van het haar dat je van nature hebt gekregen. Laat me enkele kapsels voor dun grijs haar delen, evenals tips en ideeën over hoe je ook kunt experimenteren met je fijne lokken. Lees verder, want het leven is te kort om saaie kapsels te dragen!

#1: Franse (of Nederlands Franse) Vlecht Halve Pigtails

Deze stijl ziet er vooral geweldig uit met geaccentueerd en / of langer haar. Ik heb wat ongeremd haar tussen de twee vlechten gedaan om de uiteindelijke knot er wat substantiëler uit te laten zien. Gebruik droogshampoo op schoon haar om je haar een beetje volume en textuur te geven. Dit kan ook helpen om bobby pinnen of haar elastiekjes uit te glijden.

#2: Hollandse Vlecht

De makkelijkste manier voor mij om een Hollandse vlecht op mezelf te doen, is door het toegevoegde haar van elke kant tegelijkertijd te pakken, altijd beginnend met dezelfde kant. (Ik begon deze vlecht door eerst haar vanaf de linkerkant toe te voegen, dus elke keer dat ik meer haar toevoeg, begin ik met de linkerkant.) Dan vlecht, altijd beginnend met de kant waar je haar vandaan haalt. (Voor mij zou het de juiste kant zijn.) Herhaal, herhaal, herhaal en leg dan je armen weer neer voordat ze eraf vallen. Het kostte me 40 minuten om deze instructies uit te schrijven, dus dm me als ze te verwarrend zijn en je ze in een andere taal wilt hebben.

#3: Nep vlecht

Waarom zou je één topsy tail doen als je er 300 kunt doen? Dit is vooral een leuke stijl als je niet weet hoe je moet vlechten en niet wilt leren. Haal je (niet-trekkende) elastiekjes tevoorschijn! Ik gebruik ElasticU en haal ze meteen van Amazon!

#4: Faux Hawk Braid

Maak een kleine pony en wikkel een haartje om het eerste elastiekje om het te verbergen. Maak er een tweede pony net onder. Splits de eerste pony in 2 en lip de tweede pony omhoog, tussen de 2 secties door. Maak een 3e pony onder de 2e, inclusief de 2 secties van de 1e pony. Splits de 2e pony die is vastgeklemd in 2 secties en knip nu de 3e pony op. Maak een 4e pony terwijl je de 2 secties opneemt die van de 2e pony zijn afgeknipt. Voortzetten.

#5: Styling alleen de voorkant van mijn haar

Neem een klein gedeelte bij het onderdeel en krul het terug met een stijltang, toverstok of krultang. Neem een klein stukje net daaronder om weer terug te krullen, maar laat het bovenop het vorige stuk liggen. Werk je een weg langs de haarlijn. Je kunt verschillende looks krijgen op basis van hoeveel je je secties krult. Ik geef de voorkeur aan meer een lichte buiging in het haar in plaats van een echte krul, vooral als je van plan bent om de rest van je haar steil te dragen.

#6: Sweet Half Up Stijl

Rubberband een klein stukje haar uit je slapen. Klem het op en uit de weg. Rubberband een ander gedeelte er vlak onder, waarbij het haar langs de haarlijn wordt weggelaten. Scheid het eerste deel in tweeën en klem de pony eronder vast. Pak nieuw haar terwijl je de gescheiden pony’s eraan toevoegt. Zorg ervoor dat elk volgend gedeelte dat je pakt smaller is, zodat dit eruitziet als een half-up stijl.

#7: 5 minuten stijl voor een tweede dag haar

Krul je haar losjes om te beginnen. Draai een stuk haar omhoog. Trek zachtjes aan de randen. Bobby speld het op de nek van het hoofd (onder het ronde deel van je hoofd). Doe hetzelfde aan de andere kant. Trek aan een paar stukjes op de kruin van je hoofd om wat textuur te laten zien.

#8: Leuke zomerstijl

Dit kapsel voor dun grijs haar is gemakkelijk genoeg voor casual looks, maar ook zeer verfijnd voor speciale evenementen. Volg deze eenvoudige stappen uit de video en je zult een van de schattigste half-up half-down kapsels onder de knie krijgen. Trouwens, het gebruik van kleinere elastieken zal gemakkelijker te verbergen zijn dan de dikke paardenstaartbanden.

#9: Gevlochten Broodje

Zonder echte onderdelen te maken, pak je een middengedeelte in je achterhoofd en stop je het in een rommelig broodje. Franse vlecht (of een gewone vlecht werkt ook!) elke kant een beetje losjes. Gebruik bobby pinnen om de vlechten boven en rond de broodjes vast te zetten.

#10: Franse Twist

Snijd het haar van achter het oor tot aan het deel. Pony al het andere in een broodje. Wikkel het voorste zijgedeelte boven je elastiekje en pin het uiteinde vast. Als je haar dikker is, maak dan je voorste gedeelte kleiner. Als je haar dun is zoals het mijne, hou ik van je en ben ik er voor je.

#11: Vintage vingergolven

Als je op zoek bent naar die vintage, vingergolflook, gebruik dan een toverstok of krultang om een rollersetlook te creëren. Zorg ervoor dat de krullen horizontaal en direct op elkaar liggen. Doe een tweede sectie direct naast het eerste gedeelte en zet krullen naast elkaar. Laat afkoelen. Haal clips eruit en borstel uit. Gebruik een plectrum of kam om een S-vorm te maken. Heb geduld! Soms hoe meer het haar ontspant, hoe makkelijker dit is.

#12: Funky Broodjes

Als je klein haar hebt zoals ik, kun je bobby-pinnen gebruiken om je knotjes vast te houden. Anders werken elastiekjes ook! Ik wikkelde mijn broodjes door een (knoflook)knoop te maken zonder de punt helemaal door te trekken.

#13: Verdraaide Updo

Om deze boho look te krijgen, gebruik je eerst een lijn van twee of drie pinnen om vanaf de voorkant een vollere vorm te creëren. Draai een deel van het haar omhoog, over de lijn van pinnen, naar de andere kant van het hoofd. Plaats spelden in de draai terwijl je werkt om hem op zijn plaats te houden. Draai er nog een rij haar onderdoor om weer bij de andere kant van het haar te komen. Speld. Blijf naar de andere kant van het hoofd gaan totdat je geen haar meer hebt.

#14: Eenvoudige paardenstaart

Met je haar naar beneden en gescheiden, begin je met de handpalmen achter je nek, naar voren gericht met je duimen naar beneden. Draai je duimen omhoog en breng ze samen terwijl je de zijkanten van je haar samentrekt. Gebruik dan één hand om je nieuw gevormde pony te pakken. Probeer de bovenkant niet glad te strijken. Als het nodig is, kun je de pony een paar keer met de andere hand vastpakken, maar probeer dit niet te veel te doen, anders verlies je de rommelige look die je creëert.

#15: Kant Messy Bun

We hebben allemaal een topsy staart gedaan, maar heb je ooit een zijwaartse topsy staart gedaan? De opties zijn daarna beperkt. Ik besloot een kant rommelig broodje te doen. Je kunt ook je zijwaartse topsy staart lager doen en een lange zijvlecht doen als je haar bij die stijl past. Ik blijf bij het broodje!

#16: Bun Kapsel voor Dun Grijs Haar

Als je klein haar hebt en wilt dat je half opgaande knot eruit ziet alsof je dat niet doet, kijk dan dit! Als je het tegenovergestelde hebt van klein haar, weet dan dat wij allemaal kleine haarmensen wensen dat we elke dag een beetje meer op jou lijken.

#17: Frans Gevlochten Updo

Plaag de bovenkant van je hoofd helemaal terug tot een paar centimeter boven het achterhoofdsbeen. (Jullie weten allemaal wat het is, toch?). Begin met Frans vlechten aan de bovenkant van je achterhoofd (over een deel van het plagen). Stop het uiteinde van de vlecht eronder, of als je haar dikker is, maak dan een knot.

# 18: Bobby Pinned Half Up

Verberg de pinnen door ze in je voorste gedeelte naar beneden te plaatsen en draai ze vervolgens 180 graden naar binnen en plaats ze verticaal in je haar. Doe hetzelfde met de andere kant, maar plaats deze pin over je eerste pin zodat ze verbinding maken.

#19: Side Bangs Magie

Neem een klein gedeelte bij het onderdeel en krul het terug met een stijltang, toverstok of krultang. Neem een klein stukje net daaronder om weer terug te krullen, maar laat het bovenop het vorige stuk liggen. Werk je een weg langs de haarlijn. Je kunt verschillende looks krijgen op basis van hoeveel je je secties krult. Ik geef de voorkeur aan meer een lichte buiging in het haar in plaats van een echte krul, vooral als je van plan bent om de rest van je haar steil te dragen.

#20: Tijd om te föhnen!

Krijg een compleet andere look door de manier waarop je je haar föhnt te veranderen. Om een beetje meer volheid te creëren, probeer je haar niet te borstelen wanneer je uit de douche komt. Om meer haar op je voorhoofd te dragen, föhn je alles naar voren terwijl je secties pakt die veel verder zijn dan je natuurlijke deel, zonder je haar te scheiden. Beide zijden moeten in diagonale en neerwaartse richting worden gedroogd. Zodra het helemaal droog is, gebruik je je vingers om een rommelig onderdeel te maken.

Je hoeft niet goed te zijn in het vlechten of krullen van je haar om je haar er meer gepolijst uit te laten zien! Deze en nog veel meer kapsels voor dun grijs haar vind je op Care’s Instagram.