20 blauwe en paarse haarideeën

blauw en paars haar

FOTO: @alexisbutterflyloft

Haartrends kunnen overal vandaan komen en de meest recente verfobsessie is geen uitzondering. Galaxy dye is een unieke mix van blauw en paars haar bedoeld om te lijken op de sterrenhemel. Er zijn veel kleurideeën met vergelijkbare tinten zoals zeemeermin, eenhoorn en opaalhaar. Van ombre tot highlights, deze look kan op verschillende manieren worden gecreëerd. Check maar!

Blauw en paars zijn analoge kleuren, d.w.z. grenzend aan het 12-delige kleurenwiel. Dit betekent dat ze er harmonieus uitzien en geen schril contrast creëren. Met analoge kleuren kun je verbazingwekkende romantische of mysterieuze kleurencombinaties maken om je innerlijke zelf uit te drukken.

#1: Opaalvlecht

Opaal is populair omdat het een geboortesteen is en er geweldig uitziet in sieraden. Maar het dient ook als inspiratie voor een haarkleur dankzij de mix van roze, blauw en paars. Deze trend combineert meestal blauw en paars met lichte pasteltinten voor de algehele kleur die vergelijkbaar is met, maar zachter dan, galaxy dye.

#2: Zeemeermin Mane

Zeemeermin haar is bedoeld om eruit te zien als de verschillende kleuren van de oceaan. Terwijl veel mensen zich misschien aangetrokken voelen tot felgroen, paars en blauw haar roept het beeld op van de maan die ’s nachts op water danst. Het is donker en tegelijkertijd kleurrijk.

#3: Geomertrische Undercut

Schijn helder als een diamant zonder het geld te laten vallen dat nodig is voor het echte werk. Neem donkerblauwe en paarse strengen mee naar het edgier-gebied met een leuk ondersnijdontwerp in de vorm van het populaire juweeltje. Zowel het geschoren gedeelte als de grote vlecht voegen textuur toe aan een short cut.

#4: Duizelingwekkende dubbele vlecht

Het is verbazingwekkend hoe kleur de hele sfeer van een kapsel onmiddellijk kan veranderen. Op zichzelf lijkt deze dubbele vlecht ingetogen of conservatief, maar met de toevoeging van paars, roze en blauw lijkt het plotseling fris en radicaal.

#5: Starry Spiralen

Blauw en paars haar hoeft niet eendimensionaal of oververzadigd te zijn. Deze zachte mix van galactische tinten lijkt zacht en zoet, vooral in combinatie met losse medium krullen.

#6: Glas-in-lood zijkanten

Is er iets mooiers dan op een zonnige dag door een glas-in-loodraam kijken? Misschien pakt dit kapsel de taart. Het is een balans van verhoudingen met gedurfde primaire en secundaire kleuren aan de zijkant in combinatie met de zachte pastel spiralen aan de bovenkant.

#7: Donkere Eenhoorn Golven

Eenhoornkleur hoeft niet altijd een zilverachtige mix van pasteltinten te zijn. Het mengen van donkerpaars en groen in een marineblauwe basis creëert een dramatische maar subtiele combinatie van tinten. Dit is perfect voor vrouwen met van nature donker haar, zodat de nieuwe groei er naadloos uitziet met de rest van de stijl.

#8: Lisa Frank Regenbooghaar

Jeugdherinneringen kunnen soms als de beste inspiratie dienen. Herinner je je Lisa Frank verjaardagstaart nog? De smakelijke traktatie inspireert dit regenboog getinte paarse en blauwe kapsel. Het is leuk, flirterig en een old school knipoog naar de jeugd van nineties baby’s.

#9: Twilight Lagen

Twilight is niet alleen de naam van een sexy vampierenserie; het is ook de schoonheid van kleuren in de late avondhemel. Paars en roze en blauw mengen om een verbazingwekkende wassing van kleur te creëren die er even prachtig uitziet wanneer het wordt aangebracht als een haarverf. Lagen zullen echt pronken met de verschillende tinten in de stijl.

# 10: Chunky Galaxy Hoogtepunten

Galaxy-haar kan ook worden gemaakt met dikke highlights, in plaats van ombre of multidimensionale highlights en lowlights. Als u thuis een nieuwe kleur probeert, is dit gemakkelijker te doen met een borstel en folie dan met een ingewikkelder proces.

#11: Driekleurige Fishtail

In plaats van je hele hoofd te verven, probeer dan blauw en paars haar als accent te gebruiken met een gedurfd gekleurd gedeelte in het midden van je lokken. Dit kan worden gedekt door je haar los of bloot te dragen met een verscheidenheid aan halve updo’s zoals de getoonde vlecht.

#12: Pittige lagen

Soms heeft het proberen van je eigen haarkleur zijn voordelen, kun je geld besparen en weet je precies wat je wilt, maar als het gaat om een multidimensionale kleur die diepte creëert, moet het echt aan de professionals worden overgelaten. In dit geval krijg je echt waar je voor betaalt.

#13: Maagdenpalm Pixie

Dit is het bewijs dat een beetje fantasie een lange weg kan gaan, want de mix van pastelblauw en paars in deze fauxhawk past bijna perfect bij een Crayola maagdenpalm krijt. Het is mooi en heftig tegelijk.

#14: Mooie Parel

Het toevoegen van zilver aan paars en blauw haar creëert een parelmoerachtige look die bedoeld is om de kleuren na te bootsen die worden getoond wanneer licht een parel raakt. Het ziet er in elke hoek anders uit en is allesbehalve basisch. Een kleine bovenste knoop is een geweldige weekendlook voor dames met short cuts.

#15: Heldere Bob

Op zichzelf lijkt deze zwaar gelaagde bob gedateerd of als een ‘mom cut’. Maar met de toevoeging van trendy lila en kobalttinten wordt het spannend en nieuw. Combineer je kleurrijke kapsel met kleding in zachte paletten om het echt te laten opvallen.

#16: Technicolor Ombre

Deze blauwroze ombre is niet van deze wereld! Hoewel de kleur intens is, is er iets delicaats aan hoe het blauw smelt in de zachte magenta aan de uiteinden. Het is perfect voor een aandachtslievende vrouw met een zachte kant.

#17: Rocking Regenboog

Als je denkt dat regenboog highlights niet op zwart haar zullen verschijnen, is hier je bewijs dat ze dat wel zullen doen – en ze zullen er geweldig uitzien. Het toevoegen van andere kleuren in blauw en paars haar creëert een glinsterend linteffect dat niet kan worden gemist.

#18: Paarse Waas

Met een extra dosis volume en de tweekleurige kleur is dit zeker een stijl voor een vrouw met veel persoonlijkheid en zelfvertrouwen. Als je niet elke ochtend uren met een hete krultang wilt doorbrengen, gebruik dan ’s nachts flexi-hengels om ’s ochtends mooie springerige krullen te krijgen.

#19: Gevlochten Half-Updo

Lang haar met minimale lagen heeft de neiging om beweging en vorm te missen. Het toevoegen van vlechten of wendingen aan de stijl helpt dit te verhelpen, en dat geldt ook voor het mengen van verschillende kleuren. Het is een snelle manier om je look in minder dan 15 minuten een make-over te geven.

#20: Gemakkelijk en Ecclectic

Als je jezelf niet vertrouwt bij het proberen van highlights in je paarse en blauwe haar, is een tweekleurige look een haalbaar alternatief. Verf gewoon het bovenste deel van je haar een kleur en het onderste deel een andere voor een leuke blended look.

Er is geen stijl die niet onmiddellijk kan worden vernieuwd met blauwe en paarse haarverf. Het voegt een modern tintje toe aan zelfs de meest elementaire stijlen. Van lang tot kort, krullend tot recht, deze kleurencombinatie kan voor elke vrouw werken.