20 Charmante Pixie-kapsels voor vrouwen ouder dan 50

Pixie-kapsels voor vrouwen boven de 50 kunnen, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, er actueel en flatterend uitzien. Je hoeft alleen maar je perfecte korte gewas te vinden en het stijlvol te houden met een geschikt product. Ontdek spannende pixie trends die werken voor oudere vrouwen en kies de snit die je het beste flatteert!

Om er veel jonger uit te zien dan je leeftijd, moet je de keuze van een nieuwe snit coördineren met je gezichtsvorm. Vul een ongedefinieerde kaaklijn en volle wangen aan met schuine asymmetrische kapsels. Volume op de bovenkant van het hoofd zal het gezicht verlengen. Om het vierkante gezicht te verzachten, overweeg dan afgeronde sneden met ruige stijlen. Heroverweeg ook je kleur. Update je natuurlijke grijze pixie met zilverblonde highlights of donkergrijze lowlights. Balayage, felle tinten en tweekleurige kleuren zijn ook in. Leer de basisprincipes van styling: gedefinieerde lagen, stekelige of teruggeveegde bovenkant zullen altijd werken. Bekijk hieronder de afbeeldingen met korte uitsnedes van meer dan 50 en sla ideeën op waar je het meest van houdt.

#1: Gevederde Pixie voor fijn haar

Er zijn tal van pixie kapsels voor vrouwen met fijn haar boven de 50; het is gewoon een kwestie van selecteren welke het beste bij je past. De rommelige, gevederde stijl met highlights en lowlights is een waardige oplossing.

#2: Two-Toned Choppy Pixie voor oudere vrouwen

De piekerige zijwaarts geveegde knallen van deze edgy tweekleurige pixie omlijsten het voorhoofd, terwijl de extra lange, chocolade bakkebaarden de aandacht vestigen op de jukbeenderen en oren (dus draag wat oogverblindende oorbellen!). De donkere ondersnijding geeft het kapsel een onverwacht groovy twist.

#3: Scheermes Pixie met Balayage en Root Shadow

Als je een actueel en gemakkelijk kort kapsel nodig hebt voor dik haar, zul je de ruige snit met gevederde lagen waarderen. Blowdry met een ronde borstel of tousle en airdry.

Gerelateerd bericht: 20 Shaggy Kapsels voor vrouwen met fijn haar boven de 50

#4: Afgeronde Pixie met dimensionale hoogtepunten

Draag je haar in een lange pixie met gevederde knallen die over het voorhoofd vegen. Je kunt de lange zijstukken zo plaatsen dat de oren bedekt zijn, maar zorg ervoor dat je ze schuin laat staan, zodat ze je jukbeenderen kunnen omlijsten. De honingblonde highlights voegen een gezonde glans toe die ook je jeugdige uitstraling naar boven haalt.

#5: Verfijnde Pixie Cut met Blonde Highlights

Een tousled top en een taps toelopende rug zijn de steunpilaren van korte pixie kapsels voor vrouwen in hun 50s omdat deze combo jeugdig en gemakkelijk te stylen is. De lange, zilvergrijze highlights kunnen qua kleur overeenkomen met je monturen en helpen om een fashion statement te maken.

#6: Afgeronde gevederde Pixie met babylights

Lange gevederde lagen zijn populair in pixie kapsels voor vrouwen boven de 50 omdat ze gemakkelijk te stylen zijn en er natuurlijk uitzien. Babylights voegen glans toe en helpen de ongewenste grijstinten op de afwaswaterblonde basis te verbergen.

#7: Asymmetrische Pixie met messy volume bovenop

Een van de beste manieren om hoogte toe te voegen aan je pixie kapsel is om de kroon te tousle. Om de super-rommelige look te bereiken, ruk je het op met je vingers, plaag je het en overweeg je een wortelliftproduct te gebruiken voor meer hoogte. Dit is een opvallend kapsel, zelfs als je ervoor kiest om een effen kleur te gebruiken, maar als je echt een accent wilt, voeg dan wat kleurrijke strepen toe.

Gerelateerd bericht: 50 moderne kapsels voor vrouwen ouder dan 50 met Extra Zing

#8: Jeugdig kort gelaagd kapsel

De korte, schokkerige snit met willekeurige lange dikke stukken heeft een sportief gevoel, maar het is helemaal niet tomboyish. De asblonde balayage biedt een subtiele manier om je grijze lokken te bedekken, maar het ziet er zo natuurlijk uit dat niemand ooit zal raden dat het niet je echte kleur is.

#9: Volumineuze Zilvergrijze Pixie voor Dames boven de 50

Pronk met je zilvergrijze lokken door ze naar achteren te bevederen in een wigvorm. Pixie kapsels voor vrouwen boven de 50 zijn sassy en vrouwelijk en kunnen op verschillende manieren worden gestyled. Verander het onderdeel; kam het recht naar beneden en naar voren, of lik het terug – er is geen tekort aan opties voor dagelijks gebruik.

#10: Taps toelopende Pixie met lange golvende lagen

Niemand zal ooit raden dat je een 50-jarige vrouw bent als je je haar draagt in een fel golvende pixie met ongelijke lagen. De dramatische roestrode tinten van de koperen balayage geven aan dat je een jonge denkende vrouw bent die op de hoogte is van de huidige mode- en schoonheidstrends. De extra lange krullende stukken die over de ogen draperen, voegen flair en individuele stijl toe.

#11: Asymmetrische Pixie met Long Side Bangs en Bril

Dit is een van de beste pixie kapsels voor fijn dun haar voor vrouwen boven de 50. Het maakt optimaal gebruik van de platte texturen die de kenmerken zijn van zeer fijn haar. Laat de superlange, gitzwarte knallen over je bril vallen voor een classic rock and roll look die jaren van je uiterlijk afneemt.

#12: Korte scheermessnede met een zijwaarts geveegde franje

Als je een natuurlijke blondine bent die probeert te beslissen over de beste haarkleur om je grijstinten te bedekken, ga dan voor astinten. Zorg ervoor dat het hele kapsel gevederd en piekerig rond het gezicht is, om de look te verzachten en rimpels te minimaliseren.

#13: Stijlvolle Lifted Pixie met Undercut

Vulumiseer je pixie kapsel door een undercut toe te voegen. Tousle de top om een dikker en hoger silhouet te bereiken. Je kunt vasthouden aan een neutrale basiskleur zoals chocoladebruin of het opvrolijken met hoogtepunten.

#14: Sassy Gray Pixie voor Ronde Gezichten

Pixie-sneden voor vrouwen met ronde gezichten boven de 50 zien er veel beter uit als de zijkanten lang genoeg zijn om de wangen te grazen. Balanceer een breed gezicht met rechthoekige glazen en zijdelingse knallen.

#15: Getextureerde felgekleurde Pixie met undercut

Wat ziet er beter uit dan een felle fuchsia pixie? Wat dacht je van een felle fuchsia pixie met een undercut? Hier is een opvallend kapsel dat ervoor zorgt dat alle ogen op jou gericht zijn; draag het met vertrouwen! De lange rechte lokken zijn bovenop geschoven en de schaduw van de donkere wortels voegt karakter en diepte toe.

#16: Korte scheermessnede met schuine bakkebaarden

Een kort pixiekapsel is een geweldige manier om de wereld te laten zien dat je trots bent op je 50-jarige status. Markeer het kroongedeelte met een gedurfde blonde kleur en houd de basiskleur een conservatieve asbruine tint. Het kapsel past goed bij een bril omdat de slapen de aandacht vestigen op de lange, driehoekige bakkebaarden.

Gerelateerd bericht: 20 universeel flatterende kapsels voor vrouwen ouder dan 50 met bril

#17: Donkergrijs Korte Sassy Pixie

Hier is een klassiek pixie kapsel dat geschikt is voor vrouwen van alle leeftijden; maar het ziet er vooral fantastisch uit op vrouwen boven de 50 jaar. Voor een meer verfijnde uitstraling, deel het haar aan de zijkant en tousle de kroon. Ga voor je natuurlijke zout en peper haarkleur of kies een tint die past bij je huidskleur.

#18: Shaggy Silver en Donkergrijs Pixie

Een schokkerige pixie doet wonderen als je van nature dik haar hebt dat zijn eigen ding wil doen. Vecht er niet tegen! Laat je lokken stekelig en rommelig worden, gedurende de hele snede. Een vrouw ouder dan 50 jaar moet matrone looks vermijden!

#19: Gesneden Taps toelopende Pixie

Kleur je haar een heldere ijzig witte tint om al je beste gelaatstrekken naar voren te brengen. Pixie-cuts voor vrouwen boven de 50 zijn verjongend wanneer je de knallen lang laat groeien om je ogen te bedekken. De scheermesranden geven het een casual look als ze geföhnd zijn; voor een meer verfijnde stijl, slick het terug met wat extra-hold gel of mousse.

#20: Pixie met Grijze Balayage

Laat je pixie kapsel sierlijk uitgroeien door het achterste gedeelte dicht bij de nek te houden en het kroongedeelte wat langer te laten gaan. Voor dik haar, zorg ervoor dat je de knallen onder een hoek knipt, zodat ze plat liggen en je voorhoofd en ogen omlijsten. De zilvergrijze balayage combineert mooi met donkerbruin en blond haar.

Het feit dat je ouder bent dan 50 of zelfs ouder dan 60 betekent niet dat je je aan één saai kapsel moet houden en moet stoppen met het omarmen van je schoonheid. Probeer verschillende snitten en kleuren, creëer je stijl! Zeker nu je zoveel mogelijkheden hebt om mee te experimenteren. We hopen dat je je korte oogst hebt gevonden tussen deze pixie-kapsels voor vrouwen boven de 50. Veel plezier met je kapper in de salon en laat hem of haar je een beetje verjongen!