20 coole stijlen met felrode haarkleur voor 2023

Tegenwoordig lijkt het erop dat iedereen steeds meer experimenteert met kleur. Van groen en paars tot blauw en roze, er zijn geen grenzen of grenzen als het gaat om je lokken. Geen enkele kleur is echter zo vurig als rood. Knalrood haar heeft de afgelopen maanden flink zijn intrede gedaan en de vlammen worden alleen maar groter en beter. Bekijk deze 20 foto’s die de eindeloze opties demonstreren die bij rood horen.

Moderne helderrode haarkleurideeën

In dit artikel gaan we het niet hebben over traditionele rode kleurschakeringen, zoals kastanjebruin, gedempt koper, mahonie, tawny, russet, enz. Moderne felrode kapsels zijn levendiger en verbluffender!

1. Roze-rood met gele accenten

Mooie kleurideeën nodig? Hier is er een: beperk jezelf niet tot slechts één kleur. Ga voor een onvoorspelbare rode look door er wat dikke felgele highlights in te gooien.

2. Mohawk op roze rood haar

Niets is edgier dan een korte geschoren mohawk, behalve misschien deze specifieke roze-rood geschoren mohawk! Knip het haar langs beide zijden van het hoofd en houd het middengedeelte lang, zodat je wat veelzijdigheid hebt in styling. Voeg rozerode haarkleur toe voor de lange sectie en je zult een volwaardige punk zijn.

3. Karmozijnrood Haar

Zelfs de helderste stijl, zoals dit karmozijnrode haar, kan zeer stijlvol zijn wanneer het correct wordt gestyled en accessoriseerd. Probeer een dikke, gevlochten kroon bekroond met een met juwelen versierde hoofdband. Je zult een chique dame zijn.

Bekijk een video hoe je gemakkelijk karmozijnrood haar krijgt:

4. Zeer kort geverfd rood haar

Wie zegt dat krullend haar niet superkort kan worden? Houd die krullen onder controle door ze in een pixie-snit te hakken en wat felle schaduw toe te voegen om ze te laten knallen. Kort geverfd rood haar ziet er altijd sexy en vrouwelijk uit, dus wees klaar om complimenten te krijgen!

#5: Zwart en felrood haar

Zet dat felrode haar in de etalage door het aan de voorkant aan te duiden. Maak een levendige karmozijnrode strip die over het hoofd veegt als dikke, gedurfde knallen. Zwart en felrood haar ziet er echt prachtig uit, nietwaar?

6. Regenboog Neon Rood Haar

Pastel, suikerspin haar kan een hot topic zijn op dit moment, maar verdisconteer geen heldere, regenboogkleurige lokken! Maak een statement door je neonrode haar onderdeel te maken van een veelkleurig meesterwerk. Deze look is vooral geweldig op dames met lang haar, omdat je meer “ruimte” hebt voor alle kleuren die je wilt opnemen. Doe eens gek!

Inspirerende video over kleurrijk neonhaar:

7. Ravissant oranjerood haar

Rood haar is niet one-color-fits-all. Er zijn verschillende tinten en richtingen die je kunt gaan. Probeer bijvoorbeeld een oranjerood kapsel dat je op deze foto ziet, dat is gemaakt in ombre-techniek. Het begint gedurfd en eindigt in een gewassen, bijna witte tint. De sleutel hiertoe is ervoor te zorgen dat de kleurovergang goed is gemengd.

8. Rood haar, twee manieren

Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat je je rode ombre haar maximaliseert. Het volgen van de rechte en smalle route toont elk detail in de kleurovergang (vooral als het goed is gedaan). Het dragen van het los en krullend kan dimensie toevoegen en de kleur onverwacht laten opvallen. Probeer beide op maat!

#9: Felrood Bob Kapsel

Accentueer je vrij natuurlijke felrode lokken met het meest trendy kapsel voor meisjes in de buurt. Vul de kleur rechts aan met een chique lange bob … en voeg wat beachy golven toe terwijl je bezig bent. Om dit felrode bobkapsel te creëren, krul je het haar gewoon naar buiten, weg van het gezicht met een stijltang en laat je de uiteinden onaangeroerd. Pluis vervolgens de stijl, spuit het met haarlak en ga op weg.

10. Veelkleurige gevlochten golven

Als je een look rockt met meer dan twee levendige haarkleuren, zijn gevlochten kapsels de beste manier om te gaan, omdat ze de kleuren als een tapijt aan elkaar weven. Probeer een dikke pannenkoekenvlecht langs de zijkant van je hoofd en trek eraan om het er voller uit te laten zien.

11. Lange vlammende lokken

Veel plezier met felrode haarkleur door het op twee manieren te gebruiken. Probeer een tweekleurige look die begint met een diepe bordeauxrood en eindigt in een heldere bijna-oranje tint.

12. Glanzend Felrood Ombre

Als je je niet kunt binden aan een volle kop rood, neem dan babystapjes en geef een scharlakenrode ombre ‘doe eerst een werveling. Het mooie van deze look is dat je de heldere gedurfde kleur krijgt zonder de langdurige verbintenis, omdat je de look kunt laten groeien zonder dat er onderhoud aan te pas komt.

13. Flitsen van felrode hoogtepunten

Je donkere ravenhaar zal gedurfder zijn dan ooit in combinatie met dikke brechts rode accenten. De rode strips dienen als een schril contrast en vallen op, ongeacht hoe je je lokken stylet!

14. Rood en geel gevlochten haar

Meng die felrode haarverf met meer hete tinten zoals oranje en geel met behulp van de schildpad-schelptechniek. Dit proces plaatst kleur strategisch en sporadisch door het haar, waardoor een mozaïekeffect ontstaat. Wanneer neonrode en gele haarkleuren in een vlecht worden gestyled, is het resultaat magisch.

15. Punk Donker Helder Rood Haar

Breng je korte, gelaagde pixie naar een hoger niveau door hem een donker felrode haarkleur te geven. Als je goed wordt verzorgd, behoudt de kleur zijn glans en levendigheid en zul je overal waar je gaat hoofden draaien.

#16: Rood haar met geschoren kant

Als de felrode haarkleur niet gedurfd genoeg is, ga dan een stapje verder en combineer je rode haar met geschoren kant. Kies een cool, scheermesachtig ontwerp en je look wordt volledig punk en helemaal extreem!

17. Losse en mooie lokken

Als je mensen een les wilt geven over hoe je felrood haar kunt krijgen en het er goed uit kunt laten zien, gooi er dan gewoon een driekleurige ombre en wat zachte, moeiteloze krullen in. De rood-naar-oranje-naar-gele kleurovergang ziet er geweldig uit wanneer er wordt gezwaaid, waardoor je jaloers bent op iedereen in de buurt.

18. Double-Trouble Vlechten

Op zoek naar kapsels voor lang felrood haar dat mensen nooit zullen vergeten? Splits het haar in het midden en verf de ene kant een heldere scharlakenrood en de andere kant een ravenzwart of rijk marineblauw. De resultaten zijn op zijn zachtst gezegd verbluffend en niemand zal je er ooit van beschuldigen dat je timide bent als het gaat om je haar.

19. Krullend helderrood en paars haar

Denk out of the box en geef je rode haar een boost van extra kleur. Probeer een krachtige ‘do’ met felrood en paars haar. Hier gaan zeer rode wortels over in regenboogkleurige brokken in blauw, paars en geel.

20. Vurige Fuchsia

Felrood haar is alleen maar helderder geworden, dankzij de magie van vlechten. Probeer een ingewikkelde fishtail-vlecht die pronkt met je rode lokken en eventuele hoogtepunten die je in de stijl verwerkt.

Nu je de verbazingwekkende effecten hebt gezien die kunnen komen van felrood haar, is het tijd om een van deze coole kapsels je eigen te maken. Haal die haarverf eruit en geef je lokken een karmozijnrode make-over.

Bonus: Hoe felrood haar te krijgen

Het eerste waar je mee moet beginnen, is het afwegen van alle voor- en nadelen van het krijgen van felrood haar. Ja, je zult geweldig zijn, je zult elke dag een heleboel complimenten horen en perfecte Instagram-foto’s hebben. Als je natuurlijke kleur echter ver weg is van het lichtblonde, moet je het bleken. Ben je daar klaar voor? Lees dan snel verder.

De beste manier om felrood haar te krijgen als je basis bruin is, is door de haarverf en determiner te gebruiken. Je hoeft het haar niet te bleken voordat je het rood verft, deze twee processen kunnen tegelijkertijd worden uitgevoerd! Instructies om helder te worden gelezen zonder voorbleken:

  1. Kies eerst de juiste tint rood. Als je huid bleek is, neem dan wat heldere of lichte kleurstoffen. Diepe kastanjebruine en kastanjebruine tinten passen goed bij donkere huidtinten, medium huidtinten hebben koper of medium kastanjebruine haarkleuren nodig. Koop een multi-level lift haarverf.
  2. Bepaal welk type ontwikkelaar u nodig hebt: 10, 20, 30 of 40 volume. Voor zeer donker haar heb je 40 Volume developer nodig, voor lichte tinten – 10 met weinig lift, of 20 Volume dat alleen 1-2 niveaus optilt.
  3. Bereid een mengkom, een applicatorborstel, maatbeker, handschoenen, een brede getande kam voor.
  4. Combineer je haarverf en ontwikkelaar (volgens de instructies is het meestal 2-2,4 fl. oz. ontwikkelaar per 1 tube haarverf).
  5. Klem uw sloten in secties, laat het onderste gedeelte naar beneden.
  6. Begin met het aanbrengen van haarverf vanaf het onderste gedeelte van je haar.
  7. Wacht ongeveer 30 minuten (controleer de aanwijzingen), was de kleurstof uit.
  8. Zorg ervoor dat u rinse-off conditioner aanbrengt.

Belangrijke opmerking: wacht beter enkele weken als je je haar onlangs donker hebt geverfd, omdat je misschien alleen rode wortels krijgt. Een ding dat je ook zult onthullen na het krijgen van een felrode haarkleur, is dat het snel vervaagt. Triest nieuws, maar het is zo, rood haar is echt moeilijk bij te houden. U moet uw lokken nog meer behandelen, ze diep conditioneren en uw haarkleurder regelmatig bezoeken om hun toestand te controleren.

20 felrode haarkleur
gele highlights voor rozerood haar
Dames - Korte Rode Mohawk
Gevlochten Karmozijnrode Updo
korte cRimson gesneden
Zwarte Pixie Bob met rode hoogtepunten in Bangs
Regenboog Ombre Haar
Zwart naar Oranje Ombre
Hot Roze Ombre Haar
rode golvende bob
Rood haar met blauwe en oranje highlights
Bourgogne Naar Rood Ombre
Scarlet Ombre Haar
Tweekleurig zwart en rood haar
neon rood haar
Lang Rood Pixie Kapsel
Lang dames kapsel met side undershave
Krullend rood en oranje Ombre Lob
Half rood half zwart haar
Rood en paars haar
Scarlet Naar Roze Ombre
Hoe krijg je felrood haar