20 Edgy manieren om je korte haar op te vrolijken met highlights

Het kleuren van kort haar met highlights is de gemakkelijkste manier om het edgy en interessant te maken. Of je nu van je pixie cut houdt of niet kunt wachten tot je korte crop uitgroeit, je kunt highlights en lowlights toevoegen om je nieuwe ‘do wat diepte, toon en textuur te geven. Er zijn eindeloze opties, van traditionele blonde highlights tot hot pink of platina. Als je ze niet leuk vindt, kun je ze gemakkelijk genoeg kleuren, maar de kans is groot dat je om de paar maanden met een andere kleur wilt experimenteren.

Kort haar met highlights ideeën

Blonde ‘lichten op bruine basis zijn al klassiekers geworden, maar je kunt ook minder traditionele manieren gaan, zoals het proberen van blonde en rode, bruine en blauwe of groenblauwe, roségouden en goudblonde combo’s, om er maar een paar te noemen. Meer ideeën met foto’s staan hieronder vermeld.

#1: Een subtiele kijk op dikke hoogtepunten

Dikke hoogtepunten zoals deze waren super populair in de jaren ’90 – herinner je je het uiterlijk van grimmig gedefinieerde hoogtepunten? Dat zie je hier ook, maar het is veel subtieler en dus zachter. Vergeet niet dat de looks van de jaren ’90 terug zijn met een wraak, dus dit kan je volgende kapsel zijn.

#2: Shaggy Bob met Caramel Highlights

Verwar bruin nooit met saai, vooral als het gaat om haar. Hier fleuren koper- en karamelaccenten bruin haar op. Deze highlightkleuren zouden er ook goed uitzien op zwart haar, maar ze zouden nog meer opvallen dan hier.

#3: Punk Rock Perfectie

Als je ooit hardcore rockerhaar hebt gewild, is dit de look om na te bootsen. De stijl is zijn eigen kunstwerk, maar de mix van platina accenten, dikke blauwe strepen en grimmige wortels is zinderend.

#4: Blond op Blond

Je kunt bijna niet zien dat er hier highlights zijn, zo perfect is de haarkleur. Een kijkje van dichtbij onthult wat donkerder haar, zeer diep begraven en goed gemengd, maar meestal heeft deze prachtige vrouw blonde highlights in verschillende tinten.

kort blond kapsel

Bron

#5: Donker haar, Felle ‘Lichten’

Donker haar onder, heldere highlights boven, opzettelijke ombre-aanrakingen overal – het is zo’n iconische look. Dit is echter niet de versie van Sarah Jessica Parker, oh nee. Platina highlights voor kort haar werden een ding met Madonna, ver terug in de jaren ’80.

#6: Donkerrood haar met koperen highlights

Dit is absoluut verbluffend. Een van de geweldige dingen van het aankleden van kort haar met highlights is dat het felle kleuren kan aannemen. Hier fleurt donkerrood haar nog meer op dankzij de lagen goud, bleek koper en licht kastanjebruin. Als je een rode ‘do’ wilt, is dit de manier om het te doen.

kort rood kapsel met subtiele koperen highlights

Bron

#7: Chocolade Vanille Swirl

Slechte woordspeling, maar dit ziet er net zo uit als een perfecte werveling van ijs. Bruine highlights zie je niet vaak op blond haar; het is meestal het omgekeerde. Mogelijk is dit haar niet van nature blond, maar daar gaat het nauwelijks om. Keer het traditionele soms om, want het ziet er uiteindelijk best lief uit.

#8: Een extreme throwback uit de jaren ’90

Hier is nog een kijk op de jaren ’90-versie van korte haarhoogtepunten, maar dit is een extremere versie met een schril contrast tussen de lichtbruine en blonde highlights. Hoewel dit contrast het anders maakt dan korthaar balayage, zijn de highlights zo kunstig gemengd dat het algehele effect erg glad is.

#9: Blond All Over

Hoewel de basis donkerbruin is, is dit een studie van blonde highlights. De meeste van hen zijn extreem licht, maar er zijn een paar strepen goudblond, vuilblond en honingblond. Toch is dit een slimme manier om licht te gaan zonder je haar volledig te bleken.

#10: Haar in brand

Hier is nog een kijk op rood haar, dit keer met blonde highlights. De verandering is schokkend, maar niet extreem – als je goed kijkt, kun je zien hoe mooi het rood overgaat in het blond.

kort rood haar met blonde ombre highlights

Bron

#11: Golvende Bob met subtiele highlights

Om je kapsel vrouwelijker en stijlvoller te maken, voeg je er beweging aan toe door lichte lokken en zorgeloze golven te creëren. Dit kapsel is een geweldige optie voor fijn haar, omdat verschil tussen tinten extra volume creëert en het haar er veel dikker uitziet.

golvende bob met subtiele highlights

Bron

#12: Een echte Rose Gold

Dit zijn de meest dynamische korte haar highlights ooit. De schok van geelblond onder het roze lichtbruin is opmerkelijk – het ziet er echt uit als roségoud. Kortom: liefde, liefde, liefde.

#13: Rood op Zwart

Rode highlights op zwart haar zijn om voor te sterven. Dit is echter geen traditioneel rood, maar een donkere kastanjebruine met een kersenglans die het een zachtere boventoon geeft. Mooi!

#14: Uitgelichte Faux Hawk

Dit is zo punkrock. Het lijkt meer op een dip-dye-baan dan alleen hoogtepunten, maar wie telt? Het donkere haar met de koperachtige blonde uiteinden is een trefzekere statementmaker.

tweekleurige krullende fauxhawk voor zwarte vrouwen

Bron

#15: Fade naar Blonde

Dit is een uitstekend voorbeeld van prachtig uitgevoerde blonde highlights. Donkerder haar gluurt genoeg door om het een deel van de look te maken, wat betekent dat je je minder zorgen hoeft te maken over je wortels – wat sowieso een ander voordeel is van het hebben van kort haar met highlights.

blonde bob met donkerdere wortels

Bron

#16: De Zwart-Witte Engel

Dit is natuurlijk niet echt zwart-wit, maar het is dichtbij genoeg. Platina highlights op kort zwart haar zien er ronduit geweldig uit. Deze look is dramatisch, punkrock en ongelooflijk fotogeniek, zoals je kunt zien. Ook geweldig tat.

#17: Gevederde Pixie met Undercut

Als je een fan bent van extreem korte kapsels, is dit een optie voor jou. Schokkerige textuur, contrastovergangen tussen haarlengtes en asymmetrische knallen zullen anderen niet onverschillig laten. Succesvol geplaatste highlights accentueren je edgy tips nog meer.

Gevederde Pixie met Undercut

Bron

#18: Highlights en Lowlights met een Edge

Waar te beginnen, waar te beginnen … De mix van kleuren hier is prachtig. Er is donkerbruin, een beetje violet en dikke accenten van blauwzwart en paars. Samen met de edgy snit is het een meesterwerk van haarkleur.

brunette choppy bob met blauwe en bordeauxrode balayage

Bron

#19: Een vleugje rood

Rode highlights voor kort haar zien er geweldig uit met een donkere basis. Ze verblinden vooral met zwart haar. Het contrast is meestal grimmig, maar hier is het rood subtiel, het ziet er natuurlijk uit.

kort zwart kapsel met bordeauxrode kiekeboe highlights

Bron

#20: Zoete Sorbet Streaks

Dit is manisch pixie dream girl haar. Het is snoep gecoat en zo schattig! Er is roze, paars, fuchsia en oranje. Haar haar ziet eruit als een zonsondergang – wat ondubbelzinnig bewijst dat je met highlights je haar als een canvas kunt behandelen.

kort schokkerig kapsel met roze en oranje highlights

Bron

Kort haar met highlights ziet er bijna altijd interessant uit en er is zoveel ruimte om te spelen. Je kunt experimenteren met gedurfde, levendige kleuren of gedurfd worden met meer traditionele tinten – zoals dat ravissante rode ‘do in # 1. Zou je een pixie rocken om je haar te accentueren?