20 Elegante Vintage Updos

Vintage updos zijn een go-to voor formele gelegenheden of de dagen waarop je gewoon je casual kapsels wilt opfleuren. Als je naar het verleden kijkt voor nieuwe ideeën, sta je niet met lege handen. We hebben twintig elegante updo’s voor je om uit te proberen, allemaal geïnspireerd door charmante kapsels van voorgaande decennia en schoonheden uit het verleden.

Elegante Vintage Updos

We houden van vintage-geïnspireerde kapsels vanwege hun extra lading van vrouwelijkheid. Ze kunnen nog steeds een beetje rommelig zijn als een moderne upgrade van populaire stijlen uit het verleden. Perfecte haar-op-haar knotjes, bouffants en glorieuze broodjes wachten op je!

#1: Omgekeerde tuck

Stel je voor dat je Assepoester bent op het bal met een knappe prins op je arm! Oké, dus hij is eigenlijk gewoon je vriendje en je hebt niet eens glazen muiltjes, maar je ziet er zeker uit. Met zo’n updo heb je niet eens een Fairy Godmother nodig om je wensen waar te maken.

schattige vintage updo

Download de tutorial van Parlor!

#2: Elegante Vintage Bijenkorf Updo

Als je aan bijenkorven denkt, stel je je dan een secretaresse uit de jaren ’60 voor die wegkruipt op een typemachine met uitzonderlijk lange maar goed verzorgde vingernagels? Volume als dit kan ook voor u worden bereikt; het enige dat nodig is, is een badloofa om deze look thuis te krijgen … Geïntrigeerd?

vintage updo met een bouffant

Download de tutorial van A Beautiful Mess!

#3: Pin-Up Victory Rolls

Deze updo is gewoon perfect! Als je besluit om deze stijl zelf uit te proberen, vergeet dan niet om de retro vibes in je haar te complimenteren met een bijpassende make-up. Veeg op felrode lippenstift, maak voorzichtig een gevleugeld bovendeksel en je ziet eruit als een schoonheid die net uit een tijdmachine is gestapt.

pin up vintage updo

Download de tutorial van The Freckled Fox!

#4: Elegante gevlochten Vintage Updo

Als je op zoek bent naar iets meer afgezwakt, probeer dan deze stijl. Om het zelf te doen, splits je je haar in drie secties. Frans vlecht de rechterkant langs je haarlijn en doe dan hetzelfde aan je linkerkant. Vlecht die twee vlechten samen met het stuk haar dat in het midden is achtergebleven en stop die vlecht in een kleine knot.

gevlochten vintage updo met een haarbloem

Download de tutorial van The Glamorous Housewife!

#5: Swirl en Twirl

Wees niet dat meisje op het schoolbal dat dezelfde variatie heeft van de updo die iedereen draagt. Deze stijl kan worden gedragen om zich te onderscheiden van de massa op de prom-avond met behoud van je onberispelijke gevoel voor stijl. Zorg ervoor dat je haarlakt, anders wordt het haar plat van al dat dansen.

overwinning rolt vintage updo

Download de tutorial van Cut Out + Keep!

#6: Eenvoudige Faux Bob Vintage Updo

Volgende Halloween, ga als Daisy Buchanan uit The Great Gatsby. Dit kostuum geeft je de mogelijkheid om je literaire kennis te laten zien en je te kleden als een fashionista uit de jaren ’20. Probeer dit kapsel om je vintage ensemble compleet te maken en vergeet een geschikte hoofdband niet.

eenvoudige en schattige vintage updo

Download de tutorial van November Grey!

#7: Vintage paardenstaart

Onderschat nooit de kracht van een paardenstaart. Het is misschien de eenvoudigste stijl aller tijden, maar er zijn verschillende manieren om het op te fleuren. Neem deze mooie stijl als voorbeeld. Een retro twist op de klassieke paardenstaart laat je achter met een chique kapsel voor elke gelegenheid.

vintage paardenstaart updo

Download de tutorial van Ma Nouvelle Mode!

#8: Mijn Fair Lady inspireerde Vintage Updo

Eliza Doolittle, iemand? Als je je de laatste tijd niet bijzonder vrouwelijk of mooi voelt, doe dan wat ze deed en kleed je om indruk te maken (doe het gewoon op je eigen voorwaarden, dames!) Dit door My Fair Lady geïnspireerde kapsel is het perfecte ding om je stijldaling op te vrolijken.

krullende vintage updo

Download de tutorial van Hopeful Honey!

#9: Pin-Up Swirl Updo

Deze slanke werveling is gemakkelijk na te bootsen vanuit het comfort van uw eigen huis. Sectie van het voorste middengedeelte van je haar, dat is alles wat je nodig hebt voor je werveling! Krul de uiteinden lichtjes, gebruik haarlak en rugkam om volume te creëren. Vervolgens herschikt u het haar in de werveling en pint u het op zijn plaats.

oin up vintage updo

Download de tutorial van PinupDollAshleyMarie!

#10: Vintage Updo voor natuurlijk haar

Rockend natuurlijk haar is altijd een leuke onderbreking van hittestyling en stress over de perfectie van je lokken. De volgende keer dat je de blowdry overslaat, probeer dan deze elegante updo uit voordat je de stad raakt. Met je haar naar achteren getrokken, zullen oorbellen dubbel opvallen, dus kies je favoriete paar.

zwarte vintage updo

Download de tutorial van MariaAntoinetteTV!

#11: Gatsby-geïnspireerde Updo

Begin aantekeningen te maken over dat Daisy Buchanan-kostuum. Hier is nog een optie voor je haar als je besluit om gatsby’s love interest te zijn volgende Halloween. Deze updo wordt bereikt met een hoofdband en zacht gekruld haar, en het geeft de flapper-achtige sfeer af die nodig is om mevrouw Buchanan te zijn.

rommelige vintage updo

Download de tutorial van Twist Me Pretty!

#12: Back Roll Vintage Updo

Het enige wat je nodig hebt om deze prachtige back roll thuis na te maken, is een mooie sjaal. Begin met het over je haar te binden, zodat het cirkelt van de basis van je hoofd tot net boven je haarlijn. Pin het op zijn plaats. Maak de stijl af door het haar in de sjaal te stoppen voor een perfecte rol.

vintage updo met een back roll

Download de tutorial van Tasha (By Gum, By Gotty)!

#13: Opgerold met een bloem

Bij deze look draait alles om het afwerken van je kapsel met flare. Vroeger was het niet ongebruikelijk dat dames bloemen in hun uitgebreide updos speldden voor een meer afgewerkte look. De volgende keer dat je een retrostijl kiest, moet je de oude trend zelf uitproberen.

vintage updo met een bloem

Download de tutorial van Hair Romance!

#14: Twisted Vintage Updo op natuurlijk haar

Hier is nog een schattige updo voor zwart haar. Deze prachtige stijl kan versleten en over of voor een ontspannen nacht in met je boe. In de zomer is dit een geweldig kapsel om koel te blijven en het haar uit je gezicht te houden.

vintage updo voor natuurlijk haar

Download de tutorial van ImShineStruck!

#15: Rockabilly Roll Kapsel

Bekijk deze schattige ‘do! De frontrol is de perfecte aanvulling op een eenvoudige hoge paardenstaart om je haar wat individualiteit te geven. Om dit volume te bereiken, spray je stukken van het voorste gedeelte met haarlak en rugkam naar hartenlust. Er bestaat niet zoiets als te veel volume. Pas op dat je de bereikte rol niet platdrukt wanneer je hem gladstrijkt!

victoey roll vintage updo |

Download de tutorial van Vintagious!

#16: Jaren ’20 geïnspireerd Vintage Updo met vingergolven

Als je ooit een oude, tijdloze zwart-witfilm hebt gezien, dan weet je wat echte vingergolven zijn. Bij deze stijl draait alles om het correct instellen van je haar. Maak de voorste stukken waarmee je gaat werken nat en knip ze op de juiste golvende plekken, spuit wat haarlak om ze op hun plaats te houden. Met vingerkrullen maak je van elke oude updo een vintage meesterwerk.

vintage updo met vinger golven

Download de tutorial van Two Happy Hearts!

#17: Flirty jaren ’50 Updo

Hier is een idee voor toekomstige bruiden om te overwegen. Als je een bruiloft met een vintage thema hebt of zelfs als je gewoon klassieke stijlen in je grote dag opneemt, probeer dan dit kapsel op je eremeisjes. Combineer het met een retro geïnspireerde jurk, bij voorkeur iets boven de knieën. Ze zien er positief schattig uit!

Jaren 50 geïnspireerd vintage updo

Download de tutorial van Katy Straw!

#18: Fancy Rozetten Vintage Updo

Dus je hebt een grote avond voor de boeg. Het kan alles zijn waar je enthousiast over bent – een kunstshow, een eerste date, een recital. Het punt is dat je er vooral in elkaar gezet en indrukwekkend uit wilt zien. Dit vintage kapsel zal zeker de truc doen! Veeg wat kersenrode lippenstift om de look compleet te maken en je bent klaar voor alles!

mooie vintage updo

Download de tutorial van Taming Rapunzel!

#19: Vintage Roll Kapsel

Rollen en wendingen waren in voorgaande decennia heel gewoon; dat is de reden waarom zoveel van deze stijlen grote volumineuze wervelingen van haar hebben. Het kan leuk zijn om voor de spiegel rond te struinen totdat je het goed hebt, maar soms heb je daar geen tijd voor. Voor een meer low-key vintage kapsel dat niet de hele ochtend nodig heeft om te stylen, probeer deze moeiteloze rol.

fancy vintage updo voor blond haar

Download de tutorial van Violet LeBeaux!

#20: Kriskras Vintage Updo

Dit is een leuke updo die de illusie van een complexe stijl creëert, terwijl het eigenlijk gebaseerd is op twee vlechten en een wirwar van haar opgespeld in rommelige perfectie. Zorg ervoor dat je een strik vindt om je look af te maken! Niets zegt ‘gestyled en in elkaar gezet’ als een strik.

krullende vintage updo

Download de tutorial van Evelina Barry!

Opties, opties, opties! Kies je favoriete decennium en maak een reis terug in de tijd met een van deze vintage updo’s.