20 fantastische en coole flat-top kapsels

Een “flattop” is een soort kort kapsel waarbij het haar op de bovenkant van het hoofd meestal rechtop staat en wordt geknipt om een plat lijkend dek te vormen. Dit dek kan vlak zijn, of het kan opwaarts of neerwaarts hellend zijn.

Flat-Top Kapsels – Variaties en ideeën

Een flat-top is een snit die hoog is en in een doosvorm is gesneden, vaak met licht vervaagde of volledig geschoren zijkanten en achterkant. Hoewel het op geen enkele manier het meest conservatieve kapsel is dat een man kan krijgen, is een flat-top nog steeds erg stijlvol en een van de moderne go-to kapsels van de hipsterset. Als je dit door hiphop beïnvloede kapsel eens wilt proberen, bekijk dan de onderstaande foto’s voor wat inspiratie en een close-up van innovatieve stijlen.

#1: Zijdeel Flat-Top

Het nemen van een ingetogen flat-top kapsel en het toevoegen van een eenvoudig element voor personalisatie is de beste manier om je stijl te onderscheiden. Deze flat-top heeft een netjes zijdeel, verzachte randen en opgevulde zijkanten.

# 2: Hoge platte bovenkant met schuine voorkant

Beide precies schuin boven het voorhoofd en geaccentueerd met een nette vervagingssnit, laat dit flat-top kapsel zien hoe geweldig het eruit ziet als je twee soorten kapsels in één stijl combineert.

flat top kapsel met fade

Bron

#3: Zwart Vervaagde Flat-Top

Zwarte mannen zien er het beste uit met flat-top kapsels, omdat ze goed werken met hun natuurlijke textuur. Deze hoge flat-top heeft een mid skin fade langs de zijkanten en de rug.

hoog plat kapsel voor zwarte mannen

Bron

#4: Precisie Flat-Top

Een lage flat-top is zelden zo nauwkeurig en vakkundig gesneden, maar de onberispelijke snede die hier wordt afgebeeld, past zeker bij de rekening. Naast de vakkundig gezoemde zijkanten en rug, heeft deze flat-top ook de perfecte rechte hoek boven het voorhoofd.

#5: Zout en Peper Verleidelijk Snijden

Deze flat-top variant laat zien hoe flatterend haarkleur is voor een kapsel en heeft zwart en grijs in het hele haar en gezichtskapsel. Zo’n truc zorgt ervoor dat een flat top kapsel er minder traditioneel uitziet, maar in plaats daarvan meer vrijgevochten.

heren punt geknipt flat top kapsel

Bron

#6: Nette Casual Flat-Top

Je hebt geen te lang haar nodig om een platte top te proberen. Ook als je haar niet dik of dicht genoeg is, zal het niet recht staan in langere lengtes, dus een korte platte top is de enige mogelijke variatie als je deze stijl wilt.

#7: Natuurlijke Flat-Top met Designs

Een flat-top kapsel is al een stijl die veel aandacht trekt, maar wanneer je wat edgy geschoren ontwerpen toevoegt, til je het naar een hoger niveau. In dit voorbeeld bevinden de ontwerpen zich langs de zijkanten, terwijl de platte bovenkant naar beneden uitschuift om een puntige look aan de achterkant te creëren.

#8: Pompadour Flat-Top

Hier is een conservatieve versie van een flat-top. De pompadour wordt vaak geassocieerd met de afgelopen decennia en een netjes gecoiffeerde uitstraling, maar je kunt de stijl in de moderne tijd brengen door het te combineren met een flat-top, zoals te zien is op deze foto. Compleet met onderdeel aan de zijkant en draag als formeel kapsel.

#9: Licht vervaagde Flat-Top

Een fade is zeker een van de meest populaire technieken in moderne herenkapsels. Deze specifieke flat-top kiest voor de glad vervaagde slapen en de korte, nauwkeurig gesneden bovenkant.

#10: Getextureerde flat-top met ontwerpen

Een van de beste dingen van een flat-top kapsel is dat het edgy en cool genoeg is om je veel plezier te laten beleven aan het experimenteren met verschillende looks. Deze heeft een ontwerp met een enkele bliksemschicht aan de zijkant en een dik, getextureerd bovengedeelte.

#11: Mini Flat-Top

Je kunt het nauwelijks zien, dus deze mini flat-top kan worden aangeduid als een lage flat-top. De zijkanten zijn volledig geschoren en het bovenste gedeelte is extreem laag gesneden, wat populaire militaire kapsels nabootst.

#12: Stompe Blonde Flat-Top

Een flat-top plus fade is een zeer populaire combinatie voor jongens van elke leeftijd. Het bovenste gedeelte van deze snit is bot gesneden om het een stijf, precies uiterlijk te geven, afgezet met korte zijkanten.

flat top kapsel met extra korte zijkanten

Bron

#13: Zeer hoge Flat-Top

Zwarte mannen houden ervan om te experimenteren met geschoren ontwerpen, onderdelen en extreme hoogte als het gaat om flat-top kapsels. Hier heb je een hoge flat-top, vervaagde zijkanten en een perfect deel.

zwarte hoge platte top

Bron

#14: Flat-Top voor fijn haar

Met fijn maar dicht haar kun je nog steeds een platte top uittrekken. Het zal niet zo stijf en verticaal staand zijn als zijn analogen voor dikker haar, maar je zult je persoonlijke touch aan de look hebben.

kort plat kapsel voor jongens

Bron

#15: Grijze Flat-Top

Er is niets mis met het omarmen van de natuurlijk grijzende kleur van je haar. Sterker nog, deze foto laat zien dat het er ook best mooi uitziet met een flat-top.

#16: Artistieke asymmetrische Flat-Top

Flat-top kapsels worden verondersteld zo edgy, funky en cool te zijn als maar kan, vooral wanneer ze door zwarte mannen worden gedragen. Dit is een van de meest verbluffende flat-tops die er zijn, dankzij de precieze asymmetrische afgeronde snede die aan één kant een schuine look geeft.

zwarte asymmetrische platte top voor natuurlijk haar

Bron

#17: Flat-Top voor terugtrekkende haarlijn

Een nette mid fade en korte platte top zijn het beste voor steil haar. Zelfs als je een terugtrekkende haarlijn hebt, met een flat-top, kun je er je persoonlijke functie van maken. Je voorhoofdsverlijstende haarlijn krijgt edgy V-vormige contouren.

#18: Hoge flat-top met ontwerpen

Om de designtrend gaande te houden, draait het bij flat-tops zoals deze allemaal om coole stijlen. De midden vervaagde zijkanten en het dikke bovengedeelte met afgeronde randen maken de look af.

natuurlijke platte top met mid fade en designs

Bron

#19: Flat-Top met gedeeltelijke fade

Door het achterste gedeelte uit te breiden, creëren flat-top kapsels zoals deze een soort faux hawk-look. Je hebt bijna twee kapsels in één, wat altijd goed is.

#20: Afgeronde Flat-Top

Nog een idee voor natuurlijk haar. Wat dit kapsel onderscheidt van andere platte toppen is de dikte van het bovenste gedeelte en de enigszins afgeronde vorm.

Op basis van de hierboven genoemde foto’s kunnen we samenvatten dat een flat-top kapsel voor mannen veel variaties heeft. Het hangt eerlijk gezegd allemaal af van je persoonlijke stijl en de look die je wilt bereiken. Of het nu conservatief, edgy, klassiek of cool is, de flat-top lijkt altijd een plaats te hebben tussen de kapsels waar mannen gewoon geen genoeg van lijken te krijgen.