20 Franse Bob-kapsels die parijse charme uitstralen

Wat maakt een bob “Frans”? De Franse bob is meestal iets korter dan een standaard bob. Het omhelst en accentueert de jukbeenderen. Het heeft de neiging om meer aan de botte kant te zijn en heeft bijna altijd een vorm van knallen.

Het vroegst bekende uiterlijk van het bobkapsel dateert uit de jaren 1890. Het was een Franse actrice met de artiestennaam Polaire die het kapsel voor het eerst durfde te dragen. Ze was de trends altijd een stap voor en kreeg er behoorlijk wrede kritiek van de pers op.

In die tijd werd de bob gezien als niet erg ladylike en kon hij als rebels worden beschouwd omdat het tegen genderrollen inging. Sindsdien zijn er veel variaties van de bob geweest. Wat het “Frans” maakt, is simpelweg het omarmen van enkele van die vroege definiërende kenmerken die hierboven werden genoemd.

Dus, hier is een blik op 20 verschillende Franse bobs om je te laten zien hoe de look is geëvolueerd, maar nog steeds dezelfde bepalende kenmerken heeft vanaf de vroegste dagen.

#1: De Franse Bob die het allemaal begon

Dit is een van de vroegst bekende bezweringen van de bob. De Franse actrice Polaire droeg het kapsel in een tijd dat het werd beschouwd als in strijd met wat typisch was voor vrouwen in de late 19e eeuw. Het werd niet als ladylike beschouwd om korter haar te hebben. Misschien was dat een deel van haar reden om de look te feminiseren met haarkam en de strik.

#2: Alles Frans Bob

Dit is een GRAND SLAM van @brianaguilarhair. Het heeft gewoon alles en is zo schat op haar. Wat Franse bobs betreft, slaat deze op alle cilinders.

#3: Prachtige beweging

Deze meesterlijke Franse bob van de ongelooflijk getalenteerde @salsalhair is ongeveer zo goed als het maar kan. Het heeft het allemaal. De korte lengte, de gewichtslijn, de knallen, de kleine stukjes die de jukbeenderen omhelzen en accentueren. Bovendien is het op de prachtige @taylorlashae.

#4: Parijse Bob Vibes

Hier is een mooie Franse bob van @brentdanielbasore met de vrij bewegende tousled natuurlijke textuur look. Het is net iets langer, maar maakt nog steeds gebruik van alle functies van de Franse bob. Het is verbazingwekkend hoe deze look je rechtstreeks naar de coffeeshops van Parijs kan brengen.

#5: Laat het knallen met kleur

Hier zien we @memmieyo spelen met een aantal leuke kleuren maar toch de Frenchie-ness van de bob behouden. De look wordt geaccentueerd met gordijnslagen en een zware lijn rond de omtrek. Het is gestyled met een gladdere look in plaats van de natuurlijke texturen die we bij de meeste Franse bobs zien.

#6: Lange Bob met de French Touch

Deze bob van @brentdanielbasore heeft niet de knallen en is een stuk langer maar heeft nog steeds de natuurlijke textuur met het gewicht rond de bodem. De bob was gestyled met een natuurlijke textuur, maar licht afgewerkt met het strijkijzer.

#7: Kort en krachtig

Deze schattige kleine bob van @brentdanielbasore heeft de wangknuffelende stukken, maar heeft nogal wat meer gelaagdheid met de face framing bangs. Het kan zachtjes achter het oor worden gedragen. Het is ook vrij eenvoudig te beheren met een beetje mousse en het aan de lucht te laten drogen.

#8: Franse Bob en Pixie gecombineerd

Hier is een short cut van @brentdanielbasore die de zachte knallen en face framing stukken heeft. De achterkant is iets gelaagder dan de Franse bob, maar heeft nog steeds een Franse sfeer vanwege de natuurlijke textuur. De stijl speelt met enkele van dezelfde kenmerken van de Franse bob zonder de look volledig te repliceren. Het voelt nog steeds heel Frans!

#9: High Fashion Franse Bob

Dit is ongeveer zo klassiek als het maar kan. Het heeft de knallen met de zware gewichtslijn. Het heeft ook een heel natuurlijk gevoel met de styling. Ziet er zo moeiteloos uit en wordt u gebracht met dank aan @ahappyjustin.

#10: Brutale stukken

Deze vers gehakte bob omhelst de jukbeenderen mooi. Als je de lengte niet zo kort wilt knippen, kun je hem iets langer laten staan en gewoon de lengte naar het gezicht stylen voor een kortere look. @taylorlashae ons zachtjes te doden met deze perfecte versie van de Franse look.

#11: Oh La La! Dus Frans

Deze bob van @fabulousfrank doet echt geweldig werk door enkele van de prominente aspecten van de eerste Franse bob te gebruiken. Het heeft de sterke wigvorm met een echt sterke gewichtslijn. De stylist voegt zijn persoonlijke touch toe met de kortere knallen.

#12: Kleine Rode Baret

Het accessoriseren van je Franse bob kan een lange weg gaan om de look te complimenteren. Als je naar de eerste bekende foto van een Franse Bob kijkt, zie je zelfs dat Polaire het lint heeft toegevoegd om het een vrouwelijke touch te geven. Hier zien we @madame.barber een baret toevoegen om haar look compleet te maken.

# 13: Luchtige Franse Bob

Oh la la! Deze Franse bob op golvend haar door @nicolechelinikinghair is een echte knaller. Zo veel als sommige van de vroegste versies van de Franse bob, maar met de lichte flicky stukken die ons leven geven.

#14: Platina Franse Bob

Spelen met kleur kan een leuk aspect toevoegen aan het beroemde kapsel. Dus als we de iconische snit met een platinablonde haarkleur van @crisdoeshair zien, gaat het gewoon harmonieus samen. Ik hou van de knallen en leuke kleine stukjes rond het gezicht.

#15: Franse Bob met een Punk Vibe

Lieve kleine Franse bob uit @brentdanielbasore. Deze is een complete throwback naar het origineel. Het vinkt alle vakjes aan en geeft ons de Franse vibe. Het gebruik van een trendy aardbeienblonde kleur zorgt er echter voor dat het een alternatieve look heeft.

#16: Scheermes gesneden Franse Bob

Zo’n geweldig voor en na van de meesterlijke @jayne_edosalon. Scheermes gesneden Franse bob met korte franje doet geweldig werk voor de gezichtsvorm.

#17: Op Natuurlijke Haartextuur

@rebeccah.hairhealer brengt ons deze chique, stijlvolle Franse bob die natuurlijke textuur laat zingen. De micro bangs zien er hier super schattig uit, nietwaar?

#18: Taps toelopende Franse Bob

Hier is een Franse bob maar dan zonder de gewichtigheid die je meestal ziet. Dit komt omdat de rug taps toeloopt en gevormd is om goed tegen de achterkant van het hoofd te passen. Deze schattige snit komt van – je raadt het al – @brentdanielbasore.

#19: Swoopy Voluminous Franse Bob

Dit is een adembenemende Franse bob met de schattigste kleine gordijnknales en een zwiepend gezicht. Dit kunstwerk komt uit @zaroslovs.

#20: Speelse Franse Bob

Hou van de schokkerige kleine knallen en zachte golvende stukken die @saltybangs ons brengt met haar speelse visie op de Franse bob, die ook de wolf cut-trend raakte.

Nou, hier heb je het. 20 Franse bobs, elk individueel op hun eigen manier. Zorg ervoor dat u de kaaklijn of net erboven gebruikt bij het snijden van de lengte. Als je een dry cut krijgt, wil je deze nog steeds net iets langer knippen dan je afgewerkte look. Op die manier, wanneer je nat en diffuus bent voor de natuurlijke look, zal de lengte niet te kort zijn. Dezelfde overweging geldt voor nat snijden. De Franse bob kun je het beste stylen door nat haar te verspreiden met een stylingproduct naar keuze. Op die manier kunt u de natuurlijke textuur manipuleren in de richting die u wenst voor de afgewerkte look.

Nou, ik hoop jullie allemaal en jullie mooie werk te zien op de pagina’s van Instagram. Als je mijn haarkunst wilt zien, kun je het vinden op @brentdanielbasore.

Au revoir et bonne chance.