20 Geweldige 5 Streng Gevlochten Kapsels Die het waard zijn om onder de knie te krijgen

Vlechten – of vlechten – bestaan al meer dan 30.000 jaar. Ze zijn tijdloos – en zo gemakkelijk te recreëren, daarom doen we er alles aan om je kennis te laten maken met de 5-strengen vlecht. Geweldig voor werk, voor avondjes uit of informele weekenden, dit soort vlechten vergen oefening, maar ze zijn elke keer de moeite waard.

Hoe een 5 Streng Braid te vlechten?

Steek de 2e streng over de 3e, de 4e over de 2e, de 1e over de 4e en de 5e over de 1e.

De 3e streng is nu de 1e van links naar rechts. Neem het en steek de 5e streng over. Herhaal vervolgens het patroon.

GERELATEERD BERICHT: Hoe een vier strengen vlecht te doen

#1: Gekrompen 5 Strengs Vlecht

Als je lang, dik haar hebt, probeer dan deze volle en robuuste vlecht. 5 strengen vlechten lijken op challahbrood en vereisen zowel een vaste hand als een beetje geduld, maar met precies de juiste aanraking ben je verzekerd van een elegante – en durven we zeggen – heerlijke look.

#2: Lange zijvlecht voor dun haar

De vijfstrengs vlecht kan beginnen bij de wortels en geleidelijk langs de zijkant van je hoofd naar beneden vallen, stukjes beetje bij beetje trekken en je haar voller laten lijken. Het enige wat je nodig hebt is een elastiek en je bent helemaal klaar; geen bobby pins nodig.

#3: Gedeeltelijke Kant Hollandse Vlecht

Je kunt een hollandse vlecht maken met 5 strengen. Merk op dat de vlecht eruitziet als een binnenstebuiten geklede Franse vlecht. Let op de in het midden gevlochten streng; dit coole effect zorgt ervoor dat het lijkt alsof de ene vlecht de andere overspoelt. Voeg wat golven toe aan de rest van je haar voor een zachte, subtiele look.

#4: Gevlochten Twist op de Sok bun

Deze is moeilijk te maken, maar de uitbetaling zal je inspanningen waard zijn. Je wilt de ene kant vlechten en dan de andere, voordat je al het haar terugtrekt in een sokkenbroodje. Om je updo af te maken, trek je een gevlochten streng rond de knot.

#5: Back Braid Meets the Side Bun

Begin je 5 strengen Franse vlecht van links naar rechts over je hoofd of vice versa, afhankelijk van je deel – en blijf doorgaan totdat je geen haar meer hebt. Als je klaar bent, kun je de vlecht rondwikkelen in een zijbroodje.

#6: Kroonvlecht met getextureerd haar

Om deze look te bereiken, begin je met het krimpen van je haar van wortels tot uiteinden. Dan concentreer je je op de vlecht, beginnend aan de bovenkant en langzaam je weg naar beneden en rond. Veel meisjes willen een grote kroon, en met vijf strengen ben je er zeker van dat je een indrukwekkende behaalt.

#7: Ondersteboven Vlecht en Knot

Van voren zie je een hoge sokkenbroodje. Van achteren een leuke, creatieve vlecht. Wees geduldig bij het stylen van deze look, die het gemakkelijkst te creëren is wanneer je je haar daadwerkelijk naar voren draait en het – ja – ondersteboven stijlt.

#8: Snake Braid

De 5 gestrande vlecht kan van de bovenkant helemaal naar de onderkant van het hoofd worden geslingerd. Voor een gedurfde look, overweeg dan om je strengen een zeeschuimgroene tint te kleuren. Voor een losser uitziende vlecht trek je lichtjes aan de strengen als je klaar bent.

#9: De volwassen versie van Pigtails

Pigtails zijn terug – en beter dan ooit. Deel je haar in het midden en maak twee 5 strengen vlechten, stop ze in de nek. Om de elastieken te verbergen, wikkel je een dunne streng rond en stop je deze eronder.

#10: Side Braid getrokken in een paardenstaart

Wanneer je je haar naar achteren wilt trekken, is een vlecht snel en gemakkelijk. Ook voorkomt het dat verdwaalde haren in je ogen vallen. Vlechten zoals deze kunnen dikker – of dunner – zijn, afhankelijk van wat je wilt. Het hangt allemaal af van hoe strak je in de strengen trekt.

#11: Kriskras Kapsel

De vijfstrengs vlecht is niet eenvoudig, maar als je het eenmaal hebt geleerd, zul je merken dat er zoveel veelzijdige looks aan verbonden zijn. Deze twee vlechten zijn kriskras gekruist en afgewerkt met één dikke diagonale vlecht.

#12: Cinnamon Swirl Braid

Vlechten zijn tijdloos en onvergetelijk. Waarom denk je dat bruiden ze graag dragen? Deze vlecht is prachtig vormgegeven. Voordat je aan deze stijl begint, moet je ervoor zorgen dat je een heel pak bobby pins klaar hebt voor gebruik.

#13: Elegante Dubbele Vlecht Updo

Let op de manier waarop deze vlechten naar beneden hangen als een paar bungelende oorbellen. Twee 5 strengs hollandse vlechten worden naast elkaar gestyled om deze elegante maar levendige updo te bereiken.

#14: Casual Side Braid

Soms wil je je casual look veranderen. Het rommelige broodje ziet er niet zo rommelig uit als je er een 5 strengen vlecht aan toevoegt. Maak het Nederlands, maak het Frans, wat je maar wilt.

#15: Full-Bodied Diagonale Vlecht

5 strengen vlechten zijn zeer ingewikkeld en je zult al je vingers gebruiken om deze stijl te bereiken. Het helpt om elke streng een nummer te geven en de belangrijkste te herhalen woord: “over” of “onder” terwijl je de vijf strengen manipuleert, op nummer, op een repetitieve manier, en bijhoudt welke de volgende komt.

#16: Gevlochten Zeemeermin Haar

Om deze uitgebreide vlecht te voltooien, wil je rondvlechten, zoals je doet met een kroonvlecht. De stijl is creatiever met een ongewone pastelkleur.

#17: Cornrows Meet French Braid

Altijd al willen proberen cornrows te dragen? Waarom probeer je ze niet te combineren met een ingewikkeld uitziende vlecht? De cornrows worden aangevuld met een grote vijf strengen vlecht die aan de achterkant is gestyled en erin is gestopt.

#18: Diagonale vlechten ontmoeten paardenstaart

Paardenstaarten zijn casual en schattig, maar ze hoeven niet saai te zijn. Kruid de jouwe met twee diagonale vlechten. Deze stijlen zijn geweldig voor informele uitstapjes, vooral als je bezig bent met een activiteit zoals wandelen, fietsen of yoga, en je geen zorgen wilt maken dat haar in je gezicht valt.

#19: Half-Up Braid

Steil haar ziet er erg mooi uit in deze half-up vlecht, vaak de Rapunzel Braid genoemd. Half-up vlechten zijn vaak casual, maar je zou deze kunnen aankleden voor een werkdag of zelfs een avondje uit met je vrienden.

#20: Bubblegum Vlechten

De vijfstrengs vlecht kan op veel verschillende manieren worden gemanipuleerd – zoals het stylen van een vlecht in een vlecht. Gek, we weten het, maar zeker te doen! Voor een meer impactvolle stijl maakt een bubblegum-roze tint dit een vrouwelijke en speelse look.

We weten dat de 5 strengen vlecht intimiderend kan zijn, maar dat betekent niet dat je het niet moet proberen. Als je eenmaal de basisstappen onder de knie hebt – met vijf haarlokken in plaats van de basis drie – zul je dol zijn op de veelzijdigheid die ermee gepaard gaat.