20 ideeën hoe je je halve broodje kunt opleuken

De half up bun verovert al meer dan 2 jaar straten en rode lopers, niet alleen omdat het een super makkelijk kapsel is om te doen, maar ook omdat het voor iedereen jeugdig en flatterend is. Door de bovenkant van een deel van je haar terug te trekken, vestig je de aandacht op gelaatstrekken – en krijg je een diy-face-lift!

Hoe eenvoudige en ingewikkelde halve broodjes te doen

Nu het een nietje kapsel wordt, kun je nooit fout gaan met een klassieke halve knot. Het kan een meer formele outfit aankleden en een casual, minimalistische jurk modieus laten lijken. Af en toe is het echter leuk om nieuwe manieren te vinden om een gewone ‘do’ te veranderen. Hier zijn 20 manieren om verschillende accenten toe te voegen aan je bun updos.

#1: Franse vlechten met middendeel

Maak een middendeel en Franse vlecht twee symmetrische vlechten aan weerszijden. Laat ze leiden naar een hogere topknot die niet al te perfect is, waardoor het uiterlijk meer casual blijft. Draag het resterende haar recht voor een textuurcontrast.

#2: Dubbele Fishtail Braids

Wie zegt dat halve broodjes niet complex zijn? Creëer veel intriges met meerdere fishtail vlechten! Om dit kapsel te bereiken trek je de helft van je haar terug, vlecht je in een vissenstaart en wikkel je het in een knot. Maak er vervolgens nog twee fishtails onder. Voila!

#3: Volumineuze Bun

Als een rommelig losgemaakt broodje niet jouw stijl is, is een volumineus broodje een voorbeeld van hoe je de look meer in elkaar kunt zetten en verfijnd kunt maken. Pro tip: updos met lengte zal werken in het voordeel van meisjes met kleinere voorhoofden.

#4: Halve bun met side braid

Een zijvlecht halve knot is vrouwelijker bij dames met lang haar; het is ook een geweldige truc om kortere lagen of uitgegroeide knallen weg te stoppen. Draag haar in grote losse golven voor een mooie touch.

#5: Twisted Low Bun

Kies voor twists om je broodje te upgraden. Gebruik alleen de secties die uw gezicht omlijsten. Draai gewoon elke kant losjes en je krijgt een godin half knot kapsel (dat ook met bedhoofdhaar gedragen kan worden)!

#6: Centrum Dutch High Bun

Ariana zei het het beste: ain’t you ever seen a princess be a bad bitch? Suiker en kruiden, de midden-Nederlandse remix is edgy maar zoet wanneer gedragen met medium of lang haar naar beneden. Met slechts 5 minuten stylingtijd lijkt het alsof je veel meer aandacht aan je OOTD hebt besteed.

#7: Rommelige en losse knoop

Een kenmerkend kapsel is de rommelige knot. Talloze keren gezien op de Olsen-tweeling en andere trendy dames, kan het geen kwaad. Pas de losheidsniveaus aan, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

#8: Gekrulde Tousled Stijl

Voeg textuur toe aan je halve knot door een krulstok te gebruiken om tousled golven te bereiken. Of je nu de voorkeur geeft aan een knot die hoog of laag is, het creëren van een grote, volumineuze halve updo past bij warrig haar en brengt enorm veel drama!

#9: Rechte waterval

Watervalvlechten lijken veel tijd en technische vaardigheden te vereisen, maar ze nemen hun toevlucht tot dezelfde methode als een typisch Franse vlecht. Gebruik een stijltang als je van nature geen steil haar hebt, zodat je de kanten vlecht echt kunt laten zien met een lusvormige knoop.

#10: Teruggetrokken bloemenbroodje met strandgolven

De moeiteloze aard van een half opwaartse knoop maakt het een perfecte match met strandgolven. Wat je haartextuur ook is, omarm het! Laat de voorste strengen het gezicht omlijsten en trek het kroongedeelte terug. Optioneel – vlecht haar voordat je het in een bloem knot wikkelt.

#11: Nette Cornrow Bun

Spike up de badass meter van je halve knot half dons kapsel gooi in de mix! Ze zijn behoorlijk populair, vooral de laatste tijd en kunnen werken voor schouder- of halflang haar.

#12: Rommelige Knot met een Vlecht

Begin een beetje achter je voorhoofd, vlecht haar losjes aan de zijkanten zodat de vlechten op ongeremd haar rusten. Breng de uiteinden van de vlechten bij elkaar en vorm een rommelig broodje. Dit kapsel kan voor elke gelegenheid worden gedragen, of je nu gewoon geniet van een terraslunch met je meisjes of een buitenbruiloft bijwoont.

#13: Enorme Hollandse vlechten en een knoop

Hier is een originele ‘zie je niet elke dag. De truc om enorme vlechten te bereiken, is ze uit te waaieren en voorzichtig aan de vlechten te trekken zodra ze zijn gevlochten en vastgezet. Sluit af door het resterende haar in een halve pony knot te trekken.

#14: Strakke vlecht eronder

Half up half down broodjes hebben meestal details aan de zijkanten of voor het broodje, dus meng het door er details onder toe te voegen. Maak je geen zorgen als de vlecht niet perfect is, maar zorg ervoor dat deze strak zit!

#15: Half Up Lange Bob

Een half opgetrokken kapsel is geweldig op loblengte haar! Als je haar niet lang genoeg is om er een knot van te maken, neem dan de aanwijzing van dit meisje om bobby-pinnen te gebruiken om stukken vast te zetten.

#16: High Messy Half Up Bun

Iedereen kent de controversiële topknot meisjes doen als ze gewoon haar van hun rug moeten krijgen. Neem een notitie van deze prachtige meid en kies in plaats daarvan de loopy half topknot – het is veel stijlvoller terwijl je nog steeds het haar optilt en weg van je gezicht.

#17: Half Up Flower Bun

Zet je halve paardenstaartbroodje een tandje hoger door een bloemenversie uit te proberen. Het is niet alleen een meer unieke halve ‘do, maar het krijgt ook bonuspunten voor extra stylingtijd! Maak het nog fantastischer met een fishtail onder de bloem.

#18: Slanke Top Knot

We geven altijd graag opties voor onze gepolijste, minimalistische dames. Een uitstekend idee voor werkende vrouwen met kostbare ochtendtijd, de nette topknot-uitvoering is slanker en meer geschikt voor professionele omgevingen. Set met haarlak voor optimale blijvende kracht.

#19: Ghana vlechten met krullende knot

Natuurlijk krullende en Afro-Amerikaanse meisjes, hier is je broodje! Trek het voorste deel van je zwarte haar terug in Ghana-vlechten. Combineer de scherpte van strakke vlechten met levendige krullen die bovenop zijn gestapeld.

#20: Kort gevlochten half omhoog

Wanneer warmer weer rondkomt, doen velen van ons onze seizoensgebonden karbonades. Je wordt echter niet uitgesloten van de half bun crew als je dat doet! Korter haar kan geweldig werken met een gedeeltelijke updo, vooral met een Nederlandse vlecht die naar je topknot leidt.

De half up bun is een ideaal kapsel om op te vertrouwen dit seizoen (en voor altijd) vanwege de vele voordelen die het heeft! Met minimale stylingtijd en een leuke en jeugdige uitstraling, werkt het op alle haartexturen terwijl het je op de trend houdt.