20 inspirerende ideeën voor rope braid kapsels

Gevlochten kapsels zijn getuige van een echt renaissance-moment, en een stijl die een nieuw perspectief biedt in het midden van de vlechtgekte is de touwvlecht. Je bent zeker bekend met oude favorieten zoals de Franse vlecht en de Nederlandse vlecht, maar het “touw” is zeker de minder bereisde weg.

Dus, wat is een touwvlecht en waarom is het zo populair? De touwvlecht is in feite een valse vlecht, een vlecht gemaakt van twee gedraaide haarlokken. Het is een van de meest geliefde kapsels geworden omdat het supereenvoudig is. Je hoeft je haar alleen maar in verschillende delen te verdelen en ze te draaien (hoe je moet draaien hangt af van het gekozen kapsel).

Ben het ermee eens dat dit interessant en fris klinkt. Velen van ons zijn het beu om gewone 3-strengs vlechten te dragen, maar zijn bang om ingewikkelde Franse en Nederlandse vlechten te proberen. We hebben iets snels, schattigs en comfortabels nodig. Verschillende touwvlechten zijn een perfect antwoord op al onze behoeften. Bovendien worden ze regelmatig gedragen door modellen op de catwalks van Parijs en New York en door onze favoriete celebs.

Hoe een touwvlecht te doen: de gemakkelijkste doe-het-zelf mogelijk

Er zijn veel touwvlechtstijlen en voor elk van hen heb je specifieke vaardigheden nodig. Er zijn echter vlechttechnieken die zelfs de beginner aankan.

Om een eenvoudige touwvlecht te maken, volgt u de instructies in deze stapsgewijze zelfstudie:

 1. Kam je haar en bind een paardenstaart.
 2. Scheid je pony in twee secties.
 3. Draai het rechtergedeelte met de klok mee, het linker tegen de klok in.
 4. Kruis de twee gedraaide secties meerdere keren strak over elkaar.
 5. Bevestig de vlecht met een elastische band.

Als je deze basislook wilt upgraden, kun je hem strak en strak maken of iets losser maken voor een trendy, rommelig effect. Verander de positie van je paardenstaart, voor een hoge, lage of zijtouwvlecht. Je kunt ook een knot maken door de gedraaide vlecht om zich heen te wikkelen. Meer opties nodig? Verberg de elastische band door wat haar rond de basis van de paardenstaart voor het kantoor te wikkelen, of versier de vlecht met een kleurrijk of glamoureus accessoire voor feestelijke evenementen. Wees creatief!

Rope Braid Stijlen

Touwvlechten zijn veelzijdig; ze kunnen er eenvoudig of ingewikkeld uitzien, versleten of in updos. Ze werken goed voor alle haartypes en texturen. De volgende foto’s geven je ideeën voor verschillende soorten touwvlechten en hoe je ze kunt opnemen in je favoriete updos- en half-upstijlen. Bekijk de onderstaande afbeeldingen om een match te vinden die bij je past!

#1: Eenvoudige Franse touwvlecht

Lage knot met een touw twist

FOTO: @twistmepretty

Dit is een variatie op een gewone Franse vlecht, maar veel gemakkelijker; het duurt slechts 2 minuten om te recreëren. Je ziet er goed uit, je haar is weg van je gezicht en het kapsel past goed bij zowel casual als formele outfits.

Een korte handleiding over het doen van een touw Franse vlecht

Om deze moderne Franse twist rope vlecht te kopiëren, lees deze tutorial:

 1. Borstel je haar naar achteren en scheid het voorste gedeelte.
 2. Verdeel het voorste gedeelte in 2 delen, kruis ze 2 keer over elkaar.
 3. Zorg ervoor dat er geen haar uitsteekt.
 4. Voeg wat haar van de zijkanten toe aan beide strengen, strijk ze glad.
 5. Draai deze delen over elkaar heen.
 6. Herhaal dit totdat je de nek bereikt.
 7. Draai de laatste 2 delen haar een paar keer.
 8. Neem een elastische band, bind de rest van het haar in een lage paardenstaart.
 9. Maak een rommelige knot of laat een paardenstaart achter en wikkel een stuk haar rond de basis.

#2: Ingewikkelde Touwvlecht Paardenstaart

Lange paardenstaart met gedraaid detail

FOTO: @alannawidgiz

De makkelijkste manier om te experimenteren met een touwdraaiing is op een beproefde favoriet: de paardenstaart. Deze eenvoudige stijl verheft de klassieke look. Probeer het voor je volgende feest of formeel evenement.

Om de touwvlecht paardenstaart te maken, kam je je haar naar achteren en neem je twee voorste delen. Draai ze in een basistouw volgens onze tutorial hierboven, veilig met een duidelijk elastiek. Bind nu je haar in een lage pony, waardoor er een dun haargedeelte van de zijkant overblijft. Wikkel dat stuk om de basis van de paardenstaart.

#3: Dubbele Rapunzel Side Rope Braid

Verander je normale haarroutine door een stijl te proberen die wordt gedragen door je favoriete kinderprinses. Hoewel deze ‘do’ er misschien ingewikkeld uitziet, gaat het in wezen om het combineren van twee kleinere zijkabelvlechten in één groot 4-strengs touw met een wrap aan de basis van de hoofdvlecht.

Om die kettingschakelvlecht met een afgerond 3D-effect onder de knie te krijgen, verdeel je je lage paardenstaart in 4 gelijke delen en plaats je ze tussen je linkerhandvingers. Om de vlecht te starten, plaatst u sectie 2 tussen de duim en wijsvingers van de rechterhand, sectie 4 tussen wijs- en middelvinger, sectie 1 tussen de middel- en ringvinger en sectie 3 tussen ring- en babyvingers. Herhaal hetzelfde proces van hand tot hand door sectie 2 tussen duim en wijsvinger aan de linkerhand te plaatsen, sectie 4 tussen wijs- en middelvinger, sectie 1 tussen de middel- en ringvinger en sectie 3 tussen de ring en kleine vingers. Zet deze techniek voort tot de bodem van de paardenstaart. Zet de vlecht vast met een klein elastiekje en “pannenkoek” het een beetje.

Bekijk hier een tutorial voor gedraaide touwvlechten met hetzelfde 3D-effect.

#4: Zijvlecht voor lang haar

Voeg wat creatieve flair toe aan de casual touwvlecht door twee voorhoofdsframevlechten in één te mengen en de look af te maken als een extra lange zijvlecht. Je kunt strak vlechten voor een nette, samengestelde look of flyaways toevoegen voor een chique, rommelige stijl.

Ontdek hoe je dit kapsel maakt op The Freckled Fox.

#5: Rommelige Rope Braid Updo

Rommelige TouwVlecht Updo

FOTO: @caitlyn.nelson

De maker van dit haarmeesterwerk zegt dat het een perfecte oplossing is voor dagen dat je een kroon nodig hebt. Zo waar! De dubbele touwvlecht updo, zoals hier afgebeeld, is perfect als festivalkapsel.

Twee losse zijtouw twists worden gecombineerd met een stijlvolle, rommelige fishtail aan de bovenkant. Voeg een lage knot toe aan de nek, of beëindig het kapsel met een knoop, een pony of een plooi.

#6: Updo met 2-strengs vlecht en krullen

Rope twist vlechten bieden een uitstekende gelegenheid om een bekende, romantische stijl op te fleuren: de updo. Gebruik de 2-strengs vlechtmethode op vers gekruld haar en vlecht een touw dat zich aan één kant om je hoofd wikkelt. Trek de uiteinden van de vlecht en het ongeremde haar naar de kruin en zet vast met bobby pinnen.

#7: Gedeeltelijke updo met kleine wendingen

Heb je een oplossing nodig voor tweededagshaar? Zoek niet verder dan een touwdraaiing. Wat is er gemakkelijker dan twee delen van het haar aan elke kant te draaien, ze terug te brengen en vast te zetten met een haarelastiek? De vrijhangende strengen kunnen beter met hun natuurlijke golf worden achtergelaten.

Een volledige tutorial hier.

#8: Rope Twist Updo met accessoires

Hoewel kleur altijd een geweldige manier is om je touwvlechtstijlen te upgraden, is het niet de enige manier om je look te diversifiëren. Knip een leuk haaraccessoire zoals een bloem of ongewone speld en laat je persoonlijke stijl doorschijnen. De rol met Franse touw twists is een perfecte basis voor accessoires.

De basistechniek van dit vlechtwerk wordt beschreven op Cute Girls Hairstyles.

#9: Losse 4-strengs vlecht

Als de lengte van je haar je toelaat om te experimenteren met verschillende stijlen, moet je zeker deze volumineuze, 3D, 4-streng touwvlecht proberen. Weet u niet zeker of u het aankunt? Er zijn veel YouTube-videozelfstudies die je kunnen helpen nieuwe vlechttechnieken te leren en je stijl nog interessanter te maken.

We raden aan om deze tutorial te bekijken om het idee van 3D-vlechtwerk te krijgen.

#10: Roze rope-Braided Style

Omarm je innerlijke fantasiekarakter door een pastelkleur aan je haar toe te voegen en kleed je touwvlecht, Franse vlecht en andere mooie stijlen aan. Op langere lengtes creëert kleur een “wow” -effect dat zeker een blijvende indruk achterlaat op iedereen die je ontmoet!

#11: Casual gevlochten combinatie

Het combineren van een paar verschillende soorten vlechten in één kapsel belooft altijd een creatief resultaat, vooral wanneer je met geaccentueerd haar werkt. Voeg een rommelige afwerking toe en trek voorzichtig aan de vlechten voor een losse, moeiteloze look.

#12: Losse Twist met Haar Wrap

De indrukwekkende stijl die je op deze foto ziet, heeft eigenlijk geen tutorial nodig. Je kunt dit gemakkelijk zelf of met de hulp van een vriend bereiken, zelfs als je geen stylingvaardigheden hebt. Let op de extra volheid en losheid van de vlecht. Je hebt wat haarspray nodig om te voorkomen dat de stijl uit elkaar valt.

Het proces van het maken van dit kapsel wordt hier getoond.

#13: Lang haar met meerdere vlechten

Het toevoegen van meerdere touwvlechten aan één look is zeker een showstopper! Deze stijl is geweldig voor mensen met middellang of lang haar en kan op verschillende manieren worden bereikt. Maak eenvoudig touwdraaiingen door het haar en breng ze in één vlecht of paardenstaart.

#14: Golvende Bob met Twists

Voeg interesse toe aan een golvende bob door een paar touwdraaiingen over de kroon te maken. Verberg de uiteinden ergens onder de ruige golven. Maak de look je eigen door te experimenteren met 3-strengs en 4-strengs twists.

Lees hier de instructies voor het maken van touwdraaiingen op bobhaar.

#15: Touw twists met steil haar

Gezond zwart haar met felle onderlichten ziet er gor uitgeous zelfs zonder enige styling, maar je kunt altijd een interessante draai geven aan je opvallende lokken. Twee touwvlechten aan beide zijden creëren een eenvoudig en interessant kapsel dat je binnen enkele minuten zelf kunt doen.

#16: Touw en Fishtail Braid

Laat je passie voor populaire gevlochten stijlen zien door twee van je favorieten te combineren. Er zijn geen grenzen of regels! Als je het geduld hebt, probeer dan een gedeeltelijke touwvlecht te doen die verandert in een visstaart.

Bekijk een stap-voor-stap DIY.

#17: Dramatische touw gedraaide vlecht

Pomp het drama van je look op met deze gedurfde vlechtstijl. De edgy stijl doet denken aan de Mohawk en is gemakkelijk te bereiken door simpelweg al het haar naar het midden van je hoofd te trekken en een 2-strengen draai helemaal naar beneden te creëren. Gebruik overal bobby pins om die hardnekkige stukken op hun plaats te houden als dat nodig is.

Meer casual variant van dit kapsel wordt hier getoond.

#18: Renaissance vlechten

Een mix van 2-strengs en 4-strengs touwvlechten creëert een echt kunstzinnige stijl waarmee je je vrienden of iemand speciaal kunt verrassen. Versierd met stukjes baby’s adem, kan dit zelfs worden gedragen naar een bruiloft. Het creëren van losse krullen met een verwarmd gereedschap en het vormen van vier afzonderlijke wendingen die leiden tot één grotere vlecht is wat nodig is om deze ouderwetse glamour te bereiken.

Bekijk nog een idee hoe je een mooie touwvlecht downdo kunt maken.

#19: Pastelkleurige Updo met Rope Twist

Dit delicate touwvlecht kapsel is mooi en interessant vanuit alle hoeken. Het neemt veel elementen aan en bevat verschillende texturen samen met een gemarkeerde haarkleur, maar lijkt nog steeds niet overweldigend.

#20: Zwarte en bruine Senegalese Twists

Als u op zoek bent naar een beschermende stijl om de gezondheid van uw natuurlijke haar te ondersteunen, overweeg dan om touwdraaivlechten te krijgen. Met de juiste zorg gaan ze weken mee, plus kleinere vlechten geven je bijna dezelfde veelzijdigheid als gestrekt haar: draag ze half omhoog, trek ze in een paardenstaart of knot of maak een grote Franse vlecht.

Een zeer gedetailleerde Senegalese twists tutorial.

Met zoveel variëteiten om uit te kiezen, is het leren van de techniek voor touwvlechten het gemakkelijke deel! Deze gevlochten stijl is een unieke draai aan klassieke gevlochten looks en is geschikt voor veel verschillende gelegenheden. Vergeet niet dat het toevoegen van accessoires of kleur aan je vlechtstijlen een geweldige manier is om je stijl van alledaags naar meesterwerk te brengen!