20 kapsels met vierstrengs vlechten om je te inspireren

4 strengs vlecht

FOTO: @braidscrisgaiva

Op zoek naar die mooie, gecompliceerde vlecht die je hebt gezien maar niet helemaal kunt ontcijferen? Bij ons zit je goed. De vier strengen vlecht, hoewel ingewikkeld, is super eenvoudig te doen als je het eenmaal onder de knie hebt. Tips en how-to’s worden gestrooid.

Laten we eerst definiëren welke 4 strengvlechttypen er bestaan. Er is een basis 4-delige vlecht, ook wel plat genoemd. Het is het gemakkelijkst conceptueel te begrijpen. Het resultaat van zo’n 4-delige vlecht kan echter verschillen, alles hangt af van de manier waarop je de strengen tijdens het vlechtproces verweeft. Je kunt bijvoorbeeld een dwarse vierstrengs vlecht, een kettingachtige of een diavlecht maken.

Het tweede hoofdtype van 4-delige gevlochten kapsels wordt een touwvlecht genoemd. Het is ook verrassend eenvoudig en heeft, in vergelijking met de platte vlecht, een afgerond, 3D-effect. En we kunnen niet nalaten de Franse vierstrengs vlecht en zijn omgekeerde Nederlandse variant te noemen. Ze zijn voor profs, maar oefening baart kunst. Wees geduldig en je zult ze over een tijdje ook kunnen proberen.

Hoe een vierstrengs vlecht te doen

Om je niet bang te maken, laten we de Nederlandse en Franse gecompliceerde vlechten als dessert en beginnen we met een tutorial van een eenvoudige platte vlecht met 4 strengen. Fluitje van een cent, volg gewoon de stapsgewijze handleiding zorgvuldig!

Stap 1:

Vierstrengs vlecht: stap 1

Borstel eerst je haar. Omdat het een vlecht met vier strengen is, splitst u het in 4 gelijke secties.

Stap 2:

Vierstrengs vlecht: stap 2

Neem strand 1, breng het onder onderdeel 2.

Stap 3:

Vierstrengs vlecht: Stap: stap 3

Plaats het vervolgens over streng 3.

Stap 4:

Vierstrengs vlecht: Stap: stap 4

Breng strand 4 over de nieuwe streng 3. Wissel niet van kant.

Stap 5:

Vierstrengs vlecht: Stap: stap 5

Nadat u streng 4 over de nieuwe streng 3 hebt genomen, plaatst u deze onder streng 2. Herhaal stap 2-5: neem streng 1, plaats het onder streng 2 en over streng 3 en plaats vervolgens streng 4 over streng 3 en onder streng 2.

Bekijk de onderstaande video voor een beter begrip van hoe u verschillende soorten van een 4-strengs vlecht onder de knie kunt krijgen:

Nadat je een tijdje met het patroon hebt geoefend, wil je waarschijnlijk proberen je 4-strengen vlecht in een nieuw kapsel op te nemen. Hier zijn ideeën voor u.

#1: Unieke platte vlecht

Omdat deze stijl vaak dik en breed uit de hoek kan komen, is het een geweldige platte vlecht. De belangrijkste stappen voor deze look zijn het creëren van een losse paardenstaart aan de zijkant, het scheiden van haar voor de ponywrap, het maken van een eenvoudige dunne accentvlecht en het voltooien van een vlecht uit vier strengen (waarvan er één al is gevlochten).

#2: Elegant geaccentueerde Updo

Deze 4 strengen vlecht maakt een mooi hoofdbandaccent voor een volle, gedraaide knot. Om de vlecht te maken, trek je wat lokken uit de haarlijn. De eerste streng gaat over streng 2 en onder streng 3. De vierde streng gaat onder streng 3 en over streng 2. Denk gewoon “over onder” dan “onder over” en herhaal.

#3: Prachtige zijvlecht

Waarschijnlijk onze favoriete zijvlecht ooit. Geen grapje! Dus, hier is de truc om de accentvlecht in het midden te krijgen: het moet streng nummer 2 zijn. Zodra je je kleine gewone vlecht hebt gemaakt en vastzet, moet je deze positioneren als streng 2 voor de hoofdvlecht.

#4: Creatieve vierstrengsvlechten met twist

Met 4 strengen kun je nog steeds veel van je favoriete 3-strengen fancy kapsels doen. Watervallen en hoofdbandstijlen zullen dus nog steeds werken. Het top 4-strengenmerk werd als eerste gemaakt en liet de onderkant in eerste instantie vallen om op te nemen met de volgende vlecht en twist hieronder. Dit is een geweldige optie voor haar van gemiddelde lengte, of wanneer je je haar naar beneden wilt hebben.

#5: Four Strand Waterfall Braid

Een vierstrengs vlecht is hemels wanneer gemengd met andere soorten vlechten. Deze is behoorlijk ingewikkeld! Hier hebben we ook een watervalvlecht die zich omwikkelt en een visstaartvlecht. Voor de watervalvlecht pak je streng 1 van boven en laat je streng 4 eronder vallen, terwijl strengen 2 en 3 het patroon vormen.

#6: Hoofdband Accent Vlechten

Als je nog steeds worstelt met het doen van een vierlokkenvlecht, is het misschien gemakkelijk om klein te beginnen, op die manier maak je je geen zorgen over hoe je hele haardos eruit ziet. Maak dus twee platte zijvlechten en maak je kapsel af met een rommelige lage knot.

Hoofdband Accent Vlechten

FOTO: @echt_blond

#7: Stromende vierstrengs waterval

Deze mooie versie is echt snel te maken. Het moeilijke deel is gewoon om de spanning goed te krijgen, en dat vergt oefening. Strengen 1 en 4 worden heel losjes uitgewaaierd, terwijl strengen 2 en 3 strak worden gehouden zodat ze meer op een touw of touw lijken.

#8: Vier strengen Hollandse Vlecht

Een 4 strengs vlecht kan ook in Nederlandse stijl worden gemaakt, wat betekent dat een Franse vlecht opduikt. De techniek is een beetje anders. Je wilt streng 1 oversteken onder streng 2, over streng 3 en vervolgens onder streng 4. Als je van de andere kant trekt, steek je ook onderdoor om te beginnen (in plaats van de richting van elke start af te wisselen).

#9: Mooie wrapped pony vlecht

Een makkelijke manier om te leren hoe je 4 strengen vlecht, is door NIET meteen een Franse of Nederlandse vlecht te proberen. Begin met een paardenstaart en je hebt veel minder werk te doen! Bovendien ziet het er echt schattig uit (vooral als je een accentstuk en een ponywrap opneemt).

#10: Rommelige Bun Braid Updo

Knotjes met vlechten zijn de schattigste kapsels denkbaar (of het nu voor een prom party, een avondje uit of gewoon een normale dag is). Het toevoegen van een vier streng in de mix neemt het gewoon over de top. Om de vlecht die eruit springt eruit te krijgen en de integratie van de topstukken te verbergen, doe het in Nederlandse stijl.

#11: Four Strand Crown Braid

Deze vierstrengs vlecht heeft een accent in een lichtere kleur. Sommige opties zijn om een highlight te vinden die je hebt en deze te vlechten, of, als je geen highlights hebt, kun je een lint of een dunne zijden hoofddoek toevoegen. Maak vervolgens de vlecht met losse spanning op de grote delen van het haar en strakke spanning op het accent.

#12: Golvende Boheemse Vlecht

Vier strengenvlechtjes hebben een gemakkelijke, boheemse aantrekkingskracht, vooral wanneer ze losjes worden gevlochten. Deze vlecht werd bij elke stap uitgewaaierd om echt schattige, ingewikkelde lussen te maken. Voor een gemakkelijke luchtige styling krul of zwaai je de rest van je haar. Zulke fancy kapsels zien er vooral geweldig uit met vloeiende jurken!

#13: Vier gestrande lage pony’s

Hoewel deze stijl voor meisjes er behoorlijk ingewikkeld uitziet, zou het niet te lang moeten duren omdat de bovenste vlecht klein is. Om het gemakkelijker te maken, scheid je het haar bij de haarlijn waarmee je gaat werken en stop je de rest van je haar in een knot of clip uit de weg.

#14: Florette en Side Braid

Als een 4-strengen vlecht net niet genoeg voor je is, ga dan helemaal los door een roosje toe te voegen, dat wordt gevormd door op te trekken aan een losse vlecht zodat deze kromt. Voor deze look moet je verdelen en veroveren. Maak eerst de accentvlecht, dan de volledige lange vlecht en dan de florette.

#15: Verscholen onder gevlochten Updo

Vier stranded updos kunnen zo funky of strak zijn als je wilt. Deze stijl is geschikt voor een formeel avondje uit. Maak een Franse vlecht met vier strengen, waarbij je wat slierten weglaat om aan de voorkant te krullen. Voltooi de vlecht en zet deze vast, onder en pinning op zijn plaats.

#16: Chic Vernieuwde Mod

Voor een sixties mod look die een bijgewerkte kijk op retro heeft, voeg je een vierstrengs hoofdbandvlecht toe rond de basis van de bouffant. Het broodje is optioneel.

#17: Lage hoofdband vlecht

Dit kapsel met 4 strengen vlechtwerk is vrij eenvoudig te maken. Deel haar in het midden of in een ondiep zijdeel. Maak vervolgens twee vier strengen vlechten die uit de haarlijn trekken. Ga elk naar de nek, één voor één, en beveilig dan samen.

#18: Four Strand Messy Updo

Om de mooie updo te krijgen die je op deze foto ziet, moet je haar over de nek vlechten. Begin bij één oor met vier grote delen van het haar, vlecht dan over en blijf grote delen van het haar helemaal rond toevoegen. Om ervoor te zorgen dat de look op zijn plaats blijft, vlecht je met een strakke spanning en trek je later aan de lussen om ze uit te waaieren.

#19: Zij hoofdband vlecht en rommelige bun

Deze vrij rommelige zijbubbel pronkt met face-framing highlights met een vier strengen vlecht. Het accent is gemaakt van een gewone driestrengs vlecht, dus zorg ervoor dat je die eerste maakt en positioneer het als de tweede streng in je 4 strengen vlecht. Je kunt dan de spanning los houden met de andere drie secties terwijl je aan het vlechten bent.

#20: Dutch Four Strand Braids

Twee 4 strengen vlechten die in het begin kriskras kruisen is een interessant idee van een kapsel voor elke dag. Deze stijl is geweldig om te pronken met dik, vol haar.

Nu je je hebt laten inspireren door onze favoriete vier strengen vlechten, begrijp je dat dit geen setlook is, maar eigenlijk een heel veelzijdige stijl. Je kunt er in principe mee doen wat je wilt en het mengen met zowat elk ander kapsel. Veel plezier!