20 kapsels voor vettig haar dat vette wortels verbergt

We zijn er allemaal geweest. We kunnen om wat voor reden dan ook niet douchen, of misschien hebben we te veel conditioner of ander haarproduct gebruikt. Wat de reden ook is, vet haar is zelden glamoureus. In feite kunnen degenen die regelmatig worstelen met vet haar snel gefrustreerd en beschaamd raken over hun uiterlijk. Als je ooit te maken krijgt met vette lokken, af en toe of regelmatig, zullen de onderstaande tips, trucs en stijlen je helpen om voor eens en voor altijd grip te krijgen op je manen.

Laten we zeggen dat je haar er echt vies of zelfs vies uitziet, je hebt geen tijd voor thuisbehandelingen voor vette lokken en moet snel leren hoe je vet haar kwijt kunt raken. Probeer dan een kapsel dat de klus klaart. Vet haar is eigenlijk fantastisch voor een verscheidenheid aan strakke kapsels. De volgende kapsels helpen je om vet haar te verbergen terwijl je er fantastisch uitziet.

#1: Dubbele Dutch Braid Crown

Deel je haar in het midden en begin aan beide kanten aan de voorkant van het haar te vlechten. Bevestig beide zijden in het midden van het haar met een klein elastiek. Maak je favoriete knot en laat de rest van het haar naar beneden. Lees hier de instructies voor half-up dubbele Nederlandse vlechten.

#2: French Twist &Pin Kapsel

Je mag het “een Franse twist”, “een faux-hawk” of “flower buns” noemen, het maakt geen verschil, want in ieder geval blijft dit kapsel supereenvoudig en echt werkend. Het helpt om zowel vette wortels als onreine uiteinden te verbergen. Neem twee zijlokken haar, draai ze aan elkaar en vorm er een knot uit. Speld zulke 3-6 broodjes verticaal in het midden van je hoofd. Bekijk hier de techniek.

Franse twist buns

BRON: Pinterest

#3: Double Dutch Low Bun

Met haar aan de zijkant gescheiden, vlecht Dutch een zijgedeelte van het haar totdat je het oor bereikt – en vlecht de rest vervolgens in een gewone vlecht. Herhaal dit aan de andere kant. Verzamel de rest van het haar samen met de vlechten in een lage knot en zet vast met een elastiek en bobby pinnen. Een gedetailleerde tutorial voor dit kapsel.

#4: Half Franse vlecht in paardenstaart of knot

Deel het haar naar de zijkant en vervolgens frans vlecht het voorste gedeelte aan één kant. Bevestig het in een paardenstaart op oorhoogte met de rest van het haar en maak een deel van de vlechtstrengen los om het voller te maken. Je kunt het dan laten zoals het is of de achterkant van het haar in een knot binden.

#5: Rommelig Broodje

Spray haar terug met een droogshampoo en verzamel je vervolgens in een hoge paardenstaart met alleen je vingers. Veilig met een haarelastiek, waardoor het haar in een lus blijft voor de laatste pullthrough. Wikkel het losse uiteinde rond het elastiek en zet het vast met pinnen. Pluis het broodje uit, trek wat fijne strengen rond het gezicht uit en je bent klaar. Om vettige strengen nog beter te verbergen kun je ook een dikke hoofdband of sjaal rond de voorkant van het hoofd doen.

#6: Gelikte Back Updo

Het is een trefzekere optie tussen alle mogelijke kapsels voor vet haar. Gebruik een borstel om het haar uit het gezicht te halen. Borstel het terug en omhoog in een hoge paardenstaart en zet het vervolgens vast met een haarelastiek. Zet het heel stevig vast en zet het vervolgens in met een setting spray. Strijk de bovenkant van je hoofd glad met de borstel na het aanbrengen van haarlak om het haar er super strak uit te laten zien. Dit is echt een stijlvolle stijl als je je afvraagt hoe je van vette haaruitstraling af kunt komen.

#7: Gepolijste Lage Bun

Nadat je het haar in een slanke paardenstaart hebt geplaatst, draai je de lengte van de pony en wikkel je het vervolgens om het haarelastiek, vastzettend met bobby-spelden of haargrepen. Dit kapsel verbergt op wonderbaarlijke wijze lang vet haar en kan met elke outfit worden gedragen. Bekijk de tutorial.

#8: Quick Side Paardenstaart

Borstel los haar naar achteren en uit het gezicht en deel je haar dan aan één kant diep uit met een staartkam en borstel het haar vervolgens aan beide kanten plat. Trek het haar terug in een lage paardenstaart, borstel het plat en accentueer het zijgedeelte. Veilig met een elastiek en spray met setting spray. Laat de borstel opnieuw over de bovenkant van je hoofd lopen. Perfect idee als je je afvraagt hoe je dag oude sloten kunt stylen.

#9: Slanke zijbubbel

Net als bij de gewone knot, draai je de lengte van de pony en zet je hem vast aan de zijkant, achter het oor, je pony is schuin naar toe gericht. Wanneer je haar vettig is en je nog enkele dagen wilt doorbrengen zonder te wassen, moet je op de een of andere manier met dit probleem omgaan. Het makkelijkste om mee te experimenteren is de positie van je gewone broodje. Lees hier hoe je dat kunt doen.

#10: Eenvoudige pull-through vlecht

Plaats kleine haarelastieken in je slanke paardenstaart en laat ruimte tussendoor. Verdeel elke ruimte in twee secties en loop het uiteinde van je pony door de ruimte, trek het door en span het aan. Nadat elke sectie is doorgelust, pluist u uw pull-through vlecht voor lichaam en een afgewerkte look.

#11: Strak Los Haar

Wil je weten hoe je olieachtige strengen elegant kunt verbergen? Borstel eerst je lokken grondig en maak ze zelfs recht als dat nodig is, vooral als je knoestig en verward haar hebt. Het moet super recht zijn voor deze stijl. Zet de zijkanten dan vast in een lage paardenstaart onder de rest van het haar. Dit houdt je haar lang, los en mooi zonder dat vet het verzwaard. Een heel goed idee voor het derdedagshaar!

#12: Ingepakte Paardenstaart

Borstel je lange of middellange haar tot een paardenstaart. Wikkel een haarlok om het haarelastiek. Veilig met een bobby pin. Simpel, maar schattig. Tweededagshaar verdient het ook om vrouwelijk te zijn en er mooi uit te zien. Leer hier de techniek van het maken van ingepakte rommelige paardenstaart.

#13: Twisted Top Knot

Spray wat droogshampoo weg van het haar, wrijf het in je hoofdhuid en borstel overtollig product eruit. Pak een bovenste deel van het haar en knoop het af en uit de weg. Neem de rest van het haar en doe het in je favoriete knot. Veilig met een dik haarelastiek. Keer dan terug naar het voorste gedeelte. Maak er een touwvlecht van (bekijk de video hierboven met gedetailleerde instructies) en wikkel deze vervolgens om het broodje. Veilig met bobby pins.

#14: Relaxte Boheemse Paardenstaart

Scheid je haar in je natuurlijke deel en vlecht vervolgens een voorste gedeelte aan de zijkant. Halverwege je hoofd, pin het terug en duw het onder je haar. Herhaal dit aan de andere kant. Beveilig elk met een bobby pin. Verzamel al het haar in een lage paardenstaart, scheid in twee secties boven het elastiek en lus het uiteinde van de pony door. Pluis het uit om het er voller en verliezer uit te laten zien.

#15: Side Braid met een hoofdband

Hoofdbanden geven ons de mogelijkheid om met weinig moeite schattige kapsels te maken. Bovendien is het gebruik van dit haaraccessoire de gemakkelijkste manier om vet haar te bedekken. Hier zien we een vrouwelijke zijvlecht. Maar we vermoeden niet eens dat deze knallen nep zijn! Om de stijl te kopiëren, maak je een paardenstaart van het voorste gedeelte van je haar. De uiteinden van deze pony zullen je knallen zijn. Bobby speldt alles op zijn plaats, doet een hoofdband en vlecht een gewone 3-strengs zijvlecht. Je kunt ook clip-in bangs gebruiken voor deze stijl.

#16: Hoge Bun

Borstel het haar terug in een hoge paardenstaart en draai het vervolgens rond de bovenkant van je hoofd. Veilig met een haarelastiek en bobby pinnen. Voeg een strik toe aan de voorkant van de knot om vuil haar verder te verbergen – verberg vette lokken en maak de stijl een beetje chiquer. Download de volledige tutorial.

#17: Hoge vlecht

Borstel lang los haar recht naar achteren en trek terug in een hoge paardenstaart. Vlecht de lengte van het haar en zet de onderkant vast met een elastiek. Beveilig flyaways met een haarproduct op basis van olijfolie. Ontdek meer tips en trucs voor dit eenvoudige tweededagskapsel.

#18: Kroonvlecht

Deel het haar naar de zijkant en borstel naar beneden. Vlecht een voorste deel van het haar in een Franse vlecht aan de ene kant van het haar. Herhaal dit aan een andere kant. Wikkel een kant rond de achterkant van het hoofd en zet vast met een pin bovenop. Herhaal dit met een andere kant en vorm een kroon. Vlecht het resterende haar in twee vlechten en wikkel de eerste twee gekroonde vlechten om, waarbij u opnieuw met spelden vastzet.

#19: Korte vettige haarvlechten

Lang vet haar is een probleem. Eenvoudig op te lossen probleem, zoals je hierboven hebt gezien. Maar hoe verberg je je onvolmaakte lokken als je haar kort is? We raden je aan om al je strengen in twee Franse of Nederlandse vlechten te vlechten. Denk je dat het onmogelijk is met korte bob of pixie? Bekijk de tutorial en je zult van gedachten veranderen, dat beloven we!

hollandse vlechten op kort vet haar

BRON: Pinterest

#20: Kapsels voor zwart haar

Natuurlijk of ontspannen haar kan ook genieten van basisaanpassingen van enkele van de eerder genoemde stijlen. Als je zwart haar hebt, zijn je beste kapsels voor vet haar verschillende paardenstaarten (meestal slank of rommelig), lage knotjes, gevlochten varkensstaarten, enz. Bekijk de video hierboven voor meer opties!

https://www.youtube.com/watch?v=AdhGJOCwaYk

Van huismiddeltjes tot haarstijlen, weten hoe je vet haar moet behandelen, maakt het veel beter beheersbaar en eerlijk gezegd nuttig. Je hoeft je haar niet elke dag te wassen of perfect uitgebalanceerde lokken te hebben om je mooi te voelen – soms kost het alleen een beetje creativiteit en begrip om er geweldig uit te zien, ongeacht de huidige conditie van je haar.