20 leuke omgekeerde Franse vlechtideeën

Het dragen van je haar in een vlecht (vooral een Franse) is vrij gebruikelijk. Het veranderen van je uiterlijk kan echter net zo gemakkelijk komen als het omdraaien van de vlecht op zijn kop, namelijk met een omgekeerde Franse vlecht. Lees verder om nieuwe ideeën voor gevlochten kapsels te onthullen!

Hoe een omgekeerde vlecht te doen: korte stapsgewijze zelfstudie

Bij alle soorten omgedraaide Franse gevlochten stijlen is 2e of 3e dag haar ideaal, omdat het een betere grip heeft. Volg deze instructies:

  1. Begin met je hoofd ondersteboven te draaien en je haar te borstelen.
  2. Scheid een sectie direct aan de nek van je nek en splits het in 3 strengen.
  3. Breng de linkerstreng over de middelste en de rechterstreng over de middelste.
  4. Voeg voor de volgende stap een stuk haar van links toe. Doe hetzelfde voor de rechterkant.
  5. Breng de linker streng met toegevoegd haar over de middelste en doe hetzelfde voor de rechter streng.
  6. Herhaal deze stappen vlechten tot aan de kroon.

Oefen het vlechten en wees klaar om de vlecht te mengen met andere elementen – een knot, een knoop of een stel krullen. Check deze 20 prachtige updo’s met upside-down vlecht!

#1: Gevlochten Updo met Krullen

De updo met een omgekeerde vlecht en gedeconstrueerde gevlochten knot is eenvoudig maar met een karakter. Als je balayage haar hebt, vlecht dan losjes om je vlecht dimensionaal te maken.

#2: Formele Gevlochten Bun Updo

Een omgekeerde Franse vlecht kan de focus zijn van je updo of gewoon de aanvulling ervan. In deze gevlochten ‘do’ staat de grote ingewikkelde knot in de schijnwerpers, terwijl een kleine vlecht in de nek alleen werkt als een interessant detail, gecoördineerd met de sprankelende barrette.

#3: Rommelige Flipped Braid en Bun

Op het eerste gezicht bevat deze updo nauwelijks vlechtwerk, alleen een paar kriskras doorsneden. Maar een losse rommelige vlecht is er nog steeds. Maak het af met een luie ballerinabroodje en je hebt een coole zomerlook om overal te dragen.

#4: Ritsvlecht met kleine knot

Een slanke updo met strak naar achteren getrokken haar is voor degenen die er zeker van zijn om hun haar zonder volume te dragen. Je kunt een leuke draai geven aan je samengetrokken look om de perfectie opzettelijk te verminderen. Dit kapsel is vrij eenvoudig te kopiëren zonder enige tutorial.

#5: Ondersteboven Vlecht in Messy Bun

Omgekeerde vlechten werden gemaakt voor fitnesskuikens. Met het grootste deel van het losse haar bovenop je hoofd, in plaats van op de bodem waar het gemakkelijk zweet kan verzamelen, kun je je spinningles raken – en misschien af en toe wegkomen met droogshampoo!

#6: Elegante Strikvlecht

Een gewone knot is niet de enige optie om je omgekeerde vlecht af te maken. De opvallend elegante updo met een strik is de definitie van schattig en meisjesachtig.

#7: Gevlochten Godin Updo

Met tinten violet, turkoois en oranje is dit kapsel adembenemend – en we hebben de charmante vlechten nog niet eens genoemd. Drie vlechten zijn soms beter dan één, dus deze krullende Franse vlechtbroodje is een waardige optie als je iets mooiers wilt op het gebied van vlecht en bun updos.

#8: Vlecht tot Messy Bun

Een vlecht en een broodje zijn een fantastisch paar, en wat beter is, een omgekeerde vlechtbroodje is ook vrij eenvoudig te maken. Als je van de look houdt, kun je slanke en tousled updos variëren, spelen met het aantal vlechten en het volume van de knot.

# 9: Mohawk Franse Vlecht

Wanneer de zijkanten van je hoofd worden geschoren, kan het vaak voelen alsof je beperkt bent tot een of twee manieren om je haar te doen. Maar zoals het voorbeeld hier bewijst, kunnen zelfs de meest onwaarschijnlijke stijlen een omgekeerde vlecht rocken. Omdat je minder haar hebt om mee te werken, zal het opnieuw creëren van deze look op jezelf een fluitje van een cent zijn.

#10: Vlecht en Relaxte Bun

Een omgekeerde fishtail-vlecht is een van de meest perfecte, pittoreske stijlen die je kunt kiezen voor schoolbal, bruiloft of een andere formele aangelegenheid. Probeer een ontspannen broodje met een manchet of een armband om en bereid je voor om de show te stelen!

#11: Muziekfestival-Ready Double Buns

Van Coachella tot Governor’s Ball tot zelfs countryfestivals zoals Stagecoach, je kunt de afgelopen jaren niet wegkomen van omgekeerde vlechtbroodjes. Probeer zelf de punk-rock (maar glam) uitstraling door het haar in twee secties te verdelen en elk afzonderlijk te vlechten.

#12: Asymmetrische vlecht met krullende pony

Hoewel het gebruikelijk is om de meeste omgekeerde vlechten in een rechte verticale lijn naar boven te zien bewegen, wees niet bang om een beetje asymmetrisch te worden met de jouwe. Een strakke Hollandse vlecht beweegt moeiteloos in een gekrulde paardenstaart en voegt pit toe met een variëteit.

#13: Suikerspin Updo

Zo piekerig als suikerspin, deze updo is bedoeld voor luie stranddagen. Nog beter, het is een perfecte coals om te pronken met een paar statement oorbellen of een ketting. Werkt het beste met ombre of pastel haar.

#14: Vlecht in sokbroodje

Als je de sokkenbroodjeslook nog niet hebt geprobeerd, laat dan alles vallen en pak er een op – vertrouw ons gewoon. Maar als je toevallig een sok bij de hand hebt, overweeg dan om deze te combineren met een omgekeerde vlecht. Voeg eventueel een paar magere vlechten toe die de donut omwikkelen.

#15: Gedeconstrueerde Knot en Vlecht

Perfect voor het meisje-on-the-go, een onderhoudsarm rommelig broodje zal nooit uit de mode raken. Natuurlijk kunnen sommige soorten rommelige broodjes er een beetje te ongedaan uitzien, vooral als je op weg bent naar je werk of een meer formele omgeving, maar deze onofficiële updo is te mooi en goed gestyled om te worden afgewezen.

#16: Casual broodje met hoogtepunten

Franse vlechten zijn inherent zoet, jeugdig en tijdloos en worden al honderden jaren gedragen. Om de stijl bij te werken, kunt u overwegen een strategisch rommelige topknot op te nemen. De sleutel is om niet in elkaar gezet te lijken, dus laat een paar strengen los.

#17: Vlechten en bloemen

Hoewel het traditioneel is dat een omgekeerde Franse vlecht naar boven gaat, is er geen reden waarom die vlecht niet zijwaarts kan gaan en kan worden aangevuld met een ander gevlochten element.

#18: Vlecht in Pony

Vlechten kunnen variëren van formeel tot ontspannen. Deze trendy Franse gevlochten paardenstaart straalt koel en informeel uit, perfect voor een luie zondagsbrunch of fietstocht in het park.

#19: Donut bun met vlecht rond

Een omgekeerde fishtail-vlecht is absoluut verbluffend, nog oogverblindender gemaakt met het oversized, gezwollen broodje waar het zich naar uitstrekt. Als je niet genoeg haar hebt om een oversized knot te maken, overweeg dan om een donut op te nemen om de stijl compleet te maken.

#20: Exotische Twisted Knot

Wees niet bang om een strakke omgekeerde vlecht en een extra hoge knoop te proberen. Overweeg om extensions in te zetten (of je natuurlijke haar te gebruiken, als je geluk hebt!) om een torenhoge multitier knot te vormen.

Als het gaat om het creëren van de perfecte omgekeerde Franse vlecht, zijn individualiteit en expressie de sleutel, omdat geen twee stijlen hetzelfde zijn (of zouden moeten zijn). Overleg met uw stylist om de beste vorm te vinden die uw gelaatstrekken en unieke persoonlijkheid laat zien.